Skocz do zawartości
IGNORED

Dla wszystkich, którzy sądzą, że są starzy i niedołężni.

Zdzislav

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuje zmyć stare nic nie warte stereotypy i wziąć się za siebie :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zdrowe jedzenie, trochę gimnastyki robi swoje. Warto o tym pomyśleć. Nigdy nie jest za późno :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kobiety też dają rade:)

Botox, sterydy i 74 RIP.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Botox, sterydy i 74 RIP.

Typowo polskie podejście:) Byłem na to gotowy.

W tym wieku to raczej będę wolał odpoczywać niż pocić się na siłowni:)

A teraz coś ze sobą robisz? Czy jak większość spędzasz czas przed tv??:)

Stereotypem jest, że młodzi powinni ćwiczyć. Często robią to ze względu na wygląd. Natomiast starsi ludzie powinni ćwiczyć dla zachowania sprawności i zdrowia:) Te powyższe przykłady to hardorowe dowody, że można przeskoczyć pewną barierę.

Wiem, że jest wielu seniorów, którzy dają radę. Ale większość...

Lenistwo jest fajniejsze. I tak kiedyś umrzemy haha.

A teraz coś ze sobą robisz? Czy jak większość spędzasz czas przed tv??:)

Mam 38 lat, trzy razy w tygodniu siłownia plus minimum 2 godziny piłki halowej w tygodniu i basen.

Nigdy nawet kilograma nadwagi, bez ruchu fizycznego umieram bo pracuję 8 godzin przy kompie.

Coś jeszcze chcesz wiedzieć? :)

Byłem na to gotowy.

Jakie typowo polskie, wmawiasz sobie i nam (mnie) ;) - to dziwactwo na sterydach + oczywiście chęci i zwykła próżność.

Oczywiście spróbuj namówić naszych emerytów na podobne szaleństwo , szczególnie tych co biorą inne prochy bo muszą...za 2/3 emerytury.

Pewnie polecą po abonament na fitnes i siłownię. Mentalności i zaszłosci cywilizacyjnej nie zmienisz nawet za 50 lat w takich warunkach.

Bardziej przemawia do mnie grupa 60-70 letnich Polskich "morsów" kąpiących się zimą w Bałtyku niż botox, plastyka, sterydy i pompki w wieku 70 lat.

Poza tym dzisiaj by walczyć o jakis standard w życiu trzeba ćwiczyc głową, a na wysiłek dla satysfakcji najzwyklej brakuje czasu i woli.

Jakie typowo polskie, wmawiasz sobie i nam (mnie) ;) - to dziwactwo na sterydach + oczywiście chęci i zwykła próżność.

Oczywiście spróbuj namówić naszych emerytów na podobne szaleństwo , szczególnie tych co biorą inne prochy bo muszą...za 2/3 emerytury.

Pewnie polecą po abonament na fitnes i siłownię. Mentalności i zaszłosci cywilizacyjnej nie zmienisz nawet za 50 lat w takich warunkach.

Bardziej przemawia do mnie grupa 60-70 letnich Polskich "morsów" kąpiących się zimą w Bałtyku niż botox, plastyka, sterydy i pompki w wieku 70 lat.

Poza tym dzisiaj by walczyć o jakis standard w życiu trzeba ćwiczyć głową, a na wysiłek dla satysfakcji najzwyklej brakuje czasu i woli.

Zgadzam sie, warunki życia sia bardzo nieciekawe, mentalność tym bardziej.

Polskie myślenie rozumiem przez zazdrość i osądzanie ludzi ni i ciągłe narzekanie. Dlaczego od razu sądzisz, że tam sa sterydy? Po wyglądzie. Ja tego nie wiem. Ale podziwiam tych ludzi. Ty z kolei od razu ich skreślasz. Czyżby zazdrość i brak akceptacji samego siebie?

I żadnego seniora nie namawiam na siłownię i operacje plastyczne. Napisałem zdrowe jedzonko i ruch :) W zdrowym ciele zdrowy duch, bez zdrowego ciała głową nie będzie się pracować na 100%:)

Mam 38 lat, trzy razy w tygodniu siłownia plus minimum 2 godziny piłki halowej w tygodniu i basen.

Nigdy nawet kilograma nadwagi, bez ruchu fizycznego umieram bo pracuję 8 godzin przy kompie.

Coś jeszcze chcesz wiedzieć? :)

No to gratulacje. Podejrzewam, że emeryturze tym bardziej nie dasz rady bez ruchu. Jak już sie zacznie trudno dać sobie spokój :)

Pozdr:)

Czyżby zazdrość i bra

W żadnym wypadku, co do botoxu to widać na twarzy gołym okiem jeśli być obiektywnym.

Nie mam nic do "babci" z figurą ryczącej czterdziestki ale to ewenement (jak 10-raczki) i tak należy to traktować.

Podstawa życia w odpowiedniej kondycji to "właściwy "paszport w kieszeni.

Nie zapominaj że większość Polakow to niewolnicy obozu pracy.

Wystarczy porownać warunki życia emerytow w Szwecji ,Norwegi ,w/w Japonii.

Tam emeryt nie jest śmieciem spolecznym jak u nas.

Tu jesteś potrzebny panstwu póki płacisz ZUS-potem do utylizacji.

Niestety jest to po prostu zalegalizowana eutanazja by nie powiedzieć eksterminacja ludzi po 65 roku życia.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...poakżcie to swoim rodzicom...

Osoby, którym przysługuje prawo do otrzymania bezpłatnej recepty w UK:

osoby poniżej 16 roku życia;

osoby w wieku 16, 17, 18 lat uczące się w trybie dziennym;

osoby w wieku 60 lat i więcej;

osoby chore na niektóre rodzaje schorzeń;

kobiety w ciąży;

kobiety przez rok po urodzeniu dziecka;

osoby lub partnerzy otrzymujący Pension Credit Guarantee Credit;

osoby lub partnerzy otrzymujący Income Support;

osoby lub partnerzy otrzymujący Income-related Employment and Support Allowance;

osoby lub partnerzy otrzymujący Income-Based Jobseeker's Allowance;

osoby lub partnerzy posiadający NHS Tax Credit Exemption Certificate;

osoby posiadający NHS Low Income Scheme certificate;

Podstawa życia w odpowiedniej kondycji to "właściwy "paszport w kieszeni.

Nie zapominaj że większość Polakow to niewolnicy obozu pracy.

Wystarczy porownać warunki życia emerytow w Szwecji ,Norwegi ,w/w Japonii.

Tam emeryt nie jest śmieciem spolecznym jak u nas.

Tu jesteś potrzebny panstwu póki płacisz ZUS-potem do utylizacji.

Niestety - taka prawda!

Wracając do głównego tematu: oczywiście doceniam osiągnięcia osób pokazanych na filmie, jednak, jako dżentelmen z krwi i kości, brzydzę się wszelką ZBĘDNĄ aktywnością fizyczną. :)

Gdyby nie żona i pies, to bym w ogóle nie spacerował.

Do sklepu jeżdżę samochodem, do pracy też.

Zdrowa dieta to w moim pojęciu jajeczka na bekoniku.

Osoby chodzące na siłownię wzbudzają moje zdziwienie. Płacić za to, żeby się męczyć???

Nikomu oczywiście nie polecam takiego trybu życia ale ja to lubię. Nie każdy urodził się po to by tachać ciężary. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

brzydzę się wszelką ZBĘDNĄ aktywnością fizyczną. :)

A co z cholesterolem,sercem,krążeniem itp. nie odbije sie brak ruchu na zdrowiu jak przyjdzie jesień życia? Odpukać, życze zdrowia.

Lepiej pomyśleć i zadbać o siebie, np 20 kilo plecaka i w polskie tatry na ścieżke zdrowia. A ja nie lepszy bo powinienem mieć diete a wrzucam smarzone potrawy jak do studni bez dna.

Ja nie mówię, że robię dobrze. Ale taki już jestem - nic nie poradzę. Wolę fotel od bieżni.

Oczywiście, że lepiej nabyć w życiu po prostu zdrowych nawyków i nabijać kilometry piechotą czy rowerkiem, niż potem nabijać kieszenie farmaceutom...

Także absolutnie nie namawiam do naśladowania mnie! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Lepiej pomyśleć i zadbać o siebie, np 20 kilo plecaka i w polskie tatry na ścieżke zdrowia. A ja nie lepszy bo powinienem mieć diete a wrzucam smarzone potrawy jak do studni bez dna.

w ramach dbania o siebie NIE należy zarzucać 20kg plecaka i iść w góry. WSZYSCY znajomi, którzy lubią takie wypady w góry, mają problemy z kolanami. Chrząstka w kolanach się NIE regeneruje, działanie glukozoaminy nigdy nie zostało potwierdzone farmakologicznie.

Zawsze można wstawić nowe... tytan+teflon i szafa gra! :)

Eee... to ja już wolę swój fotel.

to też można zaliczyć do niedołężności?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Rok temu byłem na wczasach w egzotycznych krajach i nie dziwi mnie taka motywacja do pracy nad własnym ciałem, skoro pół roku można tam chodzić bez ubrania (temperatura). A u nas co? U nas w kąpielówkach hasasz średnio 1-2 tygodnie w roku. Warto? Tutaj każdy już sam musi sobie odpowiedzieć. Z mojego punktu widzenie moje otoczenie mnie nie motywuje, więc najpierw trzeba się przeprowadzić gdzie indziej.

Trochę słaby argument:) Ludziska lubią wymówki różnego typu. A juz gadanie, że nie jestem stworzony no ciężkiej pracy...

Ja np biegam w każdą pogodę, a najlepiej mi sie biega zimą po śniegu, jak jest mróz. Latem dopiero sie nie chce...

w ramach dbania o siebie NIE należy zarzucać 20kg plecaka i iść w góry. WSZYSCY znajomi, którzy lubią takie wypady w góry, mają problemy z kolanami. Chrząstka w kolanach się NIE regeneruje, działanie glukozoaminy nigdy nie zostało potwierdzone farmakologicznie.

Skąd wiesz, że chrząstki sienie regenerują?

Glukozamina i L-karnityna to już ponoć potwierdzone, gówno warte napychacze portfeli pewnych osób... Ale każdy mówi co innego, farmaceuci polecają oczywiście:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.