Skocz do zawartości
IGNORED

PHOEBE DO 1000 ZŁ???

QB

Rekomendowane odpowiedzi

zastatanwiam się nad zakupem avance omega 505 za ok. 1000 ale dziś na forum polecano mi gorąco phoebe można je ponoć kupić za 1000?? prosze o rady!!!! mój pokój ma 20 m2... zupełnie nie znam tej marki jaki model mógłby być odpowiedni do takiego pomieszczenia??

https://www.audiostereo.pl/topic/9043-phoebe-do-1000-z%C5%82/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

strona audioacademy to www.audioacademy.com.pl ale faktycznie jakos nie wchodzi... no i tam nie maja za duzych upustow i nominalnie kosztuja 1700-1800... polecam szukania aa phoebe na allegro bo co jakis czas sa. natomiast proponuje zainteresowanie sie wloskimi chario. brzmienie b dobre i dosc zblizone do aa a raczej aa zbliza sie do chario... :P sam gram na taniznach chario za 1400 kupine za 900 i jestem taaaaki zadowolo... aa graja tak podobnie ze nawet nie wiem czy warto by sie przeisadac bo wieksze i drozsze nie znaczy ze na pewno lepsze. a chario wciaz mozna taniej polowac na necie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-> QB przepraszam, ale gdzieś Ty się uchował ?

W każdym chyba piśmie audio np. ostatnie AV są ogłoszenia Audio Academy z Łodzi o swoich kolumnach i załączone w nich od razu fragmenty recenzji rodzimej prasy.

W tym przypadku recenzenci i wolni strzelcy (jak ja, hehe) jesteśmy zgodni. Kolumny w swoim przedziale cenowym stanowią rzadki okaz wybitnej konstrukcji, która wycisnęłą z przetworników co tylko się dało, o czym miałem przyjemność się przekonać dobitnie na własnych uszach.

Powiem tylko,ze inne kolumny za ok.6.5kzł wypadły przy nich gorzej.

Gorąco polecam Phoebe'yTwojej uwadze.

Grają dźwiękiem, będącym zaprzeczeniem niewiarygodnie w tym wypadku korzystnej ceny.

Ale to można mieć w nosie, gdyż to jest po prostu znakomity, wysoki, poziom tzw. budżetowej konstrukcji. Cena to pół-żart ;-))

Pozdr.

kochani. nie kreccie zanadto qby... wszystkim lacznie z nim polecam posluchanie wieeeelu drogich kolumn w salonach a potem posluchanie wlochow - Chario a chocby i amlenstw Syntar 100 oraz wlasnie aa... to podobne granie bo i zblizone lub jednakowe klasa przetworniki vify... konstrukcje w obu przypadkach zadziwiaja mozliwosciami w stos do ceny. ja sam wedrowalem po salonach i chciano mi rozne rzeczy wciskac za 1000-1500 dopiero posluchalem u kogos chario i... zapolowalem na nie i mam do dzis... potem posluchalem aa w Lodzi i... nie znam muzykalniejszych kolumn do 2 kzl... choc podobaly mi sie bdzo wytwory audiowave'a to chyba az tak muzykalne nie byly, bardziej bezduszne i suche... ale jak kto woli. polacy robia niebywale kolumny [inne rzeczy pachna mi jeszcze amatorka] ale trzeba sie o tym samemu przkonac... i isc posluchac muzy na zywo a potem chario, aa... i innych wynalazkow... a potem osoadzic wlasnym uchem... polecam szukanie aa oraz chario... aa latwiej bedzie jak sadz egdzies trafic do odsluchu...owszem jak mamy juz 3 kzl to wybieramy inaczej i z szerszej oferty, do 2 kzl nie jest latwo wybrac. wiecej trzeba sie pokrecic i posluchac. w ciemno to porazka...

W tej cenie nowych raczej nie dostaniesz, ewentualnie cos z uzywanych. AA Phoebe w 20 m2 sie sprawdza, chyba nawet lepiej niz w mniejszych pokojach. U mnie w 16 m2 (tyle, ze niskich - kubatura ok. 36 m3) troche sie "dusza".

Moge Ci podac na priva namiary na 10-miesieczne na gwarancji, z tym ze chyba troche drozsze niz 1000 PLN.

Co do brzmienia - zalezy duzo od pomieszczenia i sprzetu towarzyszacego. Slyszalem lepsze kolumny - tyle, ze sporo drozsze.

w poznaniu skąd pisze udalo mi się odnaleźć jedną parę ale nie na sprzedaż.... al załapałem końtakt w innym mieście i już ise cieszę.... natomiast zainteresowałem tematem kolegę, który w porównaniu do mnie ma totalnego świra na punkcie hi-fi a phoebe nie słyszał.... dlatego chciałbym znaleźć jakiś punkt odniesienia żeby mu nieco nakreślić ich brzmienie....

• Redaktorzy

posłuchaj może tych nowych AA - patrz wątek 8845. Mi one nie podpasowały, ale "de gustibus non disputandum ...".

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Miałem Libert 5+ 15 m-cy w domu i moim zdaniem Phoebe są wyraźnie od nich lepsze, tak samo, jak Liberty 5+ były lepsze i pokonały w testach odsłuchowych w '98r Avance Omegi 530 czy 503 (te które często polecano w HiFi i M do zestawów CA) - już dokładnie nie pamiętam.

Z dzisiejszej perspektywy Eltaxy Liberty 5+ nadal oceniam przychylnie, dobrze.

Stolarka - najwyższa klasa. Aż dziwne.

W żadnym razie nie odpuszczaj tym Phoebe. Najwyżej powiesz, że masz inny gust ;-))

• Redaktorzy

andrea - Eltaxy to przecież zupełnie inna bajka. Miałem przez parę lat 3+ i na początek były OK, bas był rzeczywiście spory, ale brak im było finezji. A 5+ to przecierz praktycznie 3+, tylko więcej dech dali. Phoebe to co najmniej półka wyżej.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

zależy w jakim przedziale cenowym ale od razu imho odpadają Cambridge Audio, co do Creeka to trzeba by było sprawdzić ale cudów bym się nie spodziewał. Słuchałem ich z Thulem i było ok. Lepiej niż OK było z Sound Projectem 3SE (mam takiego) i pomimo 35W to po prostu grało. Całkiem potężne brzmienie Phoebe miały z Musicalem X-Pre (prosiak) + E30 (końcówa 2x100W). Wrto byłoby spróbować ze starszymi arcamami, ale od razu spróbowałbym z dodatkową końcówką.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

-> Fr@ntz: ale cena podobna, bo wtedy bujała się w okolicach 1650zł za parę w detalu na dzień dobry.

Dlatego porównanie uważam za jak najbardziej na miejscu. Wtedy można było szarpnąć nowe Eltaxy za ok. 1500zł lub troche lepiej. Teraz śpiewają na dzień dobry ponoć 2kzł. (To chyba za karę, za wejście do Unii, hehehe), no i głośniki mają teraz srebrne membrany. (Pomalowałi czy jak ?)

A, że Phoebe lepsze - fakt. Nie ma o czym dyskutować.

Pozdr.

• Redaktorzy

tomato - starsze czyli dla mnie Alpha. Po prostu końcówka dodaje miesa, poprawia kontrole. Zawsze można napierw kupić integrę i jak będzie brakowało tej kropki nad "i" to dokupić końcówę. Tylko teraz mnie zaczyna coś kołatać po głowie, że Phoebe chyba nie mają podwójnych terminali, ale łapy nie dam sobie odciąć. Jak ktoś ma ww skrzynki to niech się wypowie

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

290 to kawał wzmaka, Phoebe połknie na dzień dobry i to może ładnie zagrać. Tylko ja przynajmniej miałem zastrzeżenia co do wysokich w Phoebe. Trochę "szeleściły" i troche brakowało im świetlistości.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.