Skocz do zawartości
IGNORED

Zakompleksione Polactwo

bady

Rekomendowane odpowiedzi

I z "jakom kultulom osobistom: :)

Może warto sobie jednak uświadomić, że bez tego darmowego wykształcenia zdobytego w pastwie, które się teraz opluwa, można byłoby sobie jedynie pomarzyć o karierze na zmywaku...

To prawda wyształciuchy myślące że jak przehulają czas na studiach, nawet dwa fakultety, to myślą że już potrafią coś więcej od zmywania i sprzątania ew opieki nad m dziećmi.

Wiedza to jest po uczelniach w USA i GB, ew Japonii.

doktorku jak widac zza bieszczad nic nie widac.takie obrazki widzialem W japonii dwadziecia lat temu kiedy japonia byla potega.Moze podskocz to sie krajobraz rozszerzy.

doktorku mam wrazenie ze pomyliles wontek.Tu nie siedza sami idioci ktorzy czytaja fakt i uwazam rze.

Wiecie jaka w Irlandii jest dotacja unijna dla farmera na 1 hektar? 10x(!!!) większa niż w Polsce!

a porównałeś wydatki do tych w Polsce ?

bo zdaje się że nie siedzisz w Irlandii na tyle długo żeby zrozumieć że potencjał siły nabywczej zależy od zarobków ale też od CEN, więc czyste porównywanie zarobków jest bez sensu skoro wydaja 10 razy więcej, wychodzi na to samo, o czym nie wspominasz bo wpadłeś w pułapkę zachwytu nad euro.

tez to miałem, spędziłem w Irlandii 6.5 roku a teraz od roku pracuje w Polsce i mam trochę inny niż Ty - mniej różowy - punkt widzenia na sprawy z zielonej wyspy, kolorowo nie jest a w najlepszym okresie zarabiałem 4-ro krotność średnich irlandzkich zarobków w biurze i nie jako skryba przy excelu tylko co z tego skoro ceny były większe niż w tokyo czy londynie.

tak poza tym trochę więcej pokory, pobrzmiewasz trochę jak polaczek który powąchał euro i zgrywa panisko, nie obraź się ale jak innych wyzywasz od parobków to niestety ale zbliżasz się do tej części emigracji której tylko się powstydzić, nic osobistego.

Hej shukenja popatrz na ceny za granice w Niemczech,już taniej u nich się robi i to w wielu asortymentach(RTV i AGD,część znaczna żywności o alkoholach wysokogatumnkowych i nie tylko,nie wspominając)a zarobki mają cztery razy większe....minimum.

Gdyby polskie uczelnie (oczywiście te normalne, z tradycjami, a nie jakaś wyższa szkoła tego i owego w Tumanowie Wielkim)nie były uznawane na zachodzie, to jedynie zmywak by zostawał.

Fakt, że od upadku komuny i w nich poziom niestety maleje,

Niedługo będzie tak,jak w USA, że obecne pokolenie ma wykształcenie gorsze od poprzedniego,

gdyby w kraju jak w usa należałoby zapłacić z 50 tyś za semestr to na poziomie byłyby i uczelnie i absolwenci

(ciekawe czy il Dottore by się załapał)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość romeksz

(Konto usunięte)

moje zarobki za godzinę lokują mnie w tej tabelce 2x wyżej niż mieszkańca Luxemburga (netto), lub 4x wyżej (brutto). Tyle w temacie. Niemca sobie sami przeganiajcie, mi Niemcy mogą co najwyżej buty czyścić.

niemieccy lekarze też ci mogą czyścić?

że tak z ciekawości zapytam...

Jak będę potrzebował parobka na te hektary - dam ci znać.

ech, nawet na parobasa się nie nadajesz.

poziom onetu - gratuluję.

Wiesz, bo byłeś?

Ty mnie Kolego na uczelnię nie wysyłaj.

Mogę nauczyć czegoś Ciebie albo innych, tych z USA, GB, Japonii również, co myślisz że oni to są co, z innej gliny?

Są TACY SAMI JAK MY, DO TEGO w dupach im się przewraca z bogactwa i idącego w ślad lenistwa, dlatego kolonizują co się da i łupią słabe państwa jak Polska, Węgry, czy afrykańskie oraz południową półkulę.

Urodziłeś się wczoraj i tego nie wiesz?

Czy tylko robisz za nie wiem kogo?

Polski kapitał ludzki jest bardzo wysokiej jakości, gdyż jest odpowiednio zmotywowany.

Pozdr.

Polski kapitał ludzki jest bardzo wysokiej jakości, gdyż jest odpowiednio zmotywowany.

Pozdr.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co ci ludzie są winni, winny jest sowiecko-niemiecki system zniewolenia.

Jeśli to się odnosi do obrazka powyżej, to (chyba pierwszy raz w forumowej karierze) masz rację. Rydzykowe tumaństwo ma móżdżki wyprane indoktrynacją w najlepszym komunistycznym stylu, a ideologicznie faszyzuje bardziej, niż kiedyś watahy Adolfa.

Delikatnie chciałbym zauważyć,że ludzie ze zdjęcia nic nie krzyczą, a jeden pan to nawet sie śmieje...to bladź i wy wciskacie w ich usta to co wam miłe dla ucha.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

w/g argusa stan umysłu determinuje flaga - to jest przenikliwość!

wladzowi bliższy jest chyba ten z jego ulubionego obrazka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[...]stan umysłu determinuje flaga - to jest przenikliwość![...]

Gwoli ścisłości - stan umysłu determinuje moher na głowie. To jest wycinek powszechnie znanego większego zdjęcia, prezentującego radiomaryjny motłoch podczas jakiegoś religijno - politycznego eventu. Grymas nienawiści na zwieńczonej moherowym berecikiem buźce - bezcennym dowodem mentalności, o której mówimy.

tak, tak obrazki mają to do siebie, że każdy zobaczy to na co ma ochotę

jeden staruchę a drugi szesnastkę (nie mam go pod ręką)

dzięki Bogu tym razem nie podpadnę, noszę tylko kaptur, w berecie jestem jak Piszczyk :(

Wyborcy PO się obrażą.

za co - przecież to chluba naszej produkcji rolnej

o ceny to jest jedyna europejska rzecz w której dorównaliśmy zachodniej Europie. Dlatego te dopłaty zostały tak nisko wynegocjowane po negocjacje ciagnęły sie przez 10 lat.

Tymniemniej biorac pod uwage ile dokładamy do rolników mogłoby ich wcale nie być.

W czoraj dziennik telewizyjny ... eee... znaczy wiadomosci TVP, ale propaganda sukcesu nawet wieksza niz za Gierka, podały że podobno GUS podał iż płaca średnia w przedsiebiorstwach zatrudniających do 9 osób (mikrofirmy) wzrosła do 4000 złotych :lol:

Kanada zaraz tu będzie.

Jest to o tyle ciekawa pogłoska że niedawno po raz pierwszy opublikowano badania płacy wg średniej środkowej. Mediana płacy obliczana w taki sposób że odrzuca się na przykład 1/5 wartosci skrajnych od góry i skrajnych od dołu do obliczenis średniej. Uzyskując w ten sposób mniejszy rozrzut danych. I zamiast poziomu średniej płacy 3300-3500 podawanej przez GUS jeszcze w zeszłym roku okazało sie że płace w Polsce wynoszą 2400-2600 złotych.

Czyli tak naprawdę średnia płaca to 2500 złotych.

Nie 3500, a tym bardziej 4000 w mikrofirmach gdzie tyle oficjalnie, to wypłaca sobie właściciel.

"Policja z zachodniej części hrabstwa Yorkshire rozpoczęła kampanię informacyjną skierowaną do imigrantów z krajów Europy Wschodniej, w tym Polaków"

Ukryta Zawartość

747 możesz przetłumaczyć ?

post-14383-0-74564100-1327095213_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gwoli ścisłości - stan umysłu determinuje moher na głowie.

Wyobraź sobie,że możesz za czas jakiś znaleść się po tamtej stronie...też.

Co ciebie będzie determinować?Moher,beret,czy kapelusz?Jakby to był argument....jakiś.

Kuśwa.

Zostaw Jarosława Kaczyńskiego w spokoju.

To człowiek dotknięty głęboką rodzinną tragedią, która wstrząsnęła Jego życiem i spowodowała ogromną pustkę, nie dającym się niczym wypełnić.

To człowiek, który całym swym życiem udowodnił, że potrafi diagnozować rzeczywistość i działać dla dobra wspólnego, również dla dobra tych, którzy go zwalczają.

W nim jest cała nadzieja na pozytywne zmiany w Polsce.

Żartujesz, prawda?

mam podejrzenia ,że policji z hrabstwa Yorkshire ulotki do rodaków prezes tłumaczył.

wladz

Jesteś zakompleksiony?

500 funtów to kupa forsy jak na mandat.

Nie wiesz tego?

747 więc ten bełkot zrozumiałeś.Ja otrzymując podobną ulotkę zastanawiałbym się nad zdrowiem psychicznym policjantów z hrabstwa Yorkshire.

To Donald T. jest premierem i ponosi odpowiedzialność za wszystko to, co dzieje się w kraju, oraz to jak traktowani są nasi rodacy na emigracji, choćby z tego powodu, że ich tam wysłał.

Powinien natychmiast wysłać ministra Sikorskiego z interwencją, sam bowiem dopiero pobiera lekcje angielskiego, co wiadomo publicznie i mógłby treść tego obwieszczenia nie wiele poprawić.

Żartujesz, prawda?

Chyba żartujesz.

To Donald T. jest premierem i ponosi odpowiedzialność za wszystko to, co dzieje się w kraju, oraz to jak traktowani są nasi rodacy na emigracji, choćby z tego powodu, że ich tam wysłał.

emigracja zarobkowa rozpoczęła się w latach 2005 i trwała do 2007/08 czyli podczas rządów PIS.

Dionald jest odpowiedzialny za decyzje rządu ale nei konsekwencje eupejskiego kryzysu.

byłoby lepiej gdybyś nmie podcierał sobie gęby wszystkimi oprócz twojego ukochanego demiurga, który jest na tyle chory że poparcie ma na poziomie korwina mikke.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.