Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś na etacie służbowym ?

Odnoszę to samo wrażenie :))

Co do wyborów to jeżeli nie wolno krytykować rządów które są demokratycznie wybrane przez większość stanowczo żądam rehabilitacji polityka niemieckiego który w sposób legalny zdobył władzę w powszechnych wyborach w 1933 r.

Odnoszę to samo wrażenie :))

ja natomiast jestem pewny ,że mam do czynienia z durniami :)

i co teraz

"Nie można zmuszać dostawców internetu do zainstalowania systemu zapobiegającego nielegalnemu pobieraniu plików z internetu - orzekł Europejski Trybunał Sprawiedliwości. Stanowiłoby to bowiem naruszenie Karty Praw Podstawowych UE. Orzeczenie TS dotyczy bezpośrednio jednej z regulacji, która wprowadza ACTA i zdaniem ekspertów praktycznie uniemożliwia wprowadzenie tego mechanizmu w państwach, które podpisały KPP.

"Obywatele polscy nie podlegają ochronie z tytułu Karty Praw Podstawowych. 4 października 2007 rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż Polska przyjmie tzw. protokół brytyjski (protokół ten przyjęły także Czechy) ograniczający stosowanie Karty Praw Podstawowych. Rząd Donalda Tuska podtrzymał tę decyzję."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

""Kiedy szwedzkie ministerstwo sprawiedliwości negocjowało z ramienia UE w drugiej połowie roku, rząd był w kraju krytykowany. Media informowały, że zmusiły szwedzki rząd, by upublicznił fakt, iż Sztokholm nie zgodzi się na zapisy w umowie ACTA wymagające zmiany szwedzkiego prawa" - czytamy w amerykańskiej depeszy." reszta artykułu pod linkiem -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i co teraz

"Nie można zmuszać dostawców internetu do zainstalowania systemu zapobiegającego nielegalnemu pobieraniu plików z internetu - orzekł Europejski Trybunał Sprawiedliwości. Stanowiłoby to bowiem naruszenie Karty Praw Podstawowych UE. Orzeczenie TS dotyczy bezpośrednio jednej z regulacji, która wprowadza ACTA i zdaniem ekspertów praktycznie uniemożliwia wprowadzenie tego mechanizmu w państwach, które podpisały KPP.

"Obywatele polscy nie podlegają ochronie z tytułu Karty Praw Podstawowych. 4 października 2007 rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż Polska przyjmie tzw. protokół brytyjski (protokół ten przyjęły także Czechy) ograniczający stosowanie Karty Praw Podstawowych. Rząd Donalda Tuska podtrzymał tę decyzję."

Ukryta Zawartość

Teraz należy wywierać dalszy nacisk na polityków, którzy twierdzili że ACTA nic nie zmienia w stosunku do obecnie funkcjonującego prawa, aby nie ratyfikowali ACTA najlepiej na poziomie parlamentu UE

Ukryta Zawartość

Stosunki Jarka z Internetem można znaleźć tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wesołej lektury.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Informacja BBC na temat protestów w Polsce:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz należy wywierać dalszy nacisk na polityków, którzy twierdzili że ACTA nic nie zmienia w stosunku do obecnie funkcjonującego prawa, aby nie ratyfikowali ACTA najlepiej na poziomie parlamentu UE

więc UE może przydać się w obronie swobodnego korzystania z internetu.

i co teraz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

więc UE może przydać się w obronie swobodnego korzystania z internetu.

Jeżeli dziej się coś złego to warto reagować do wyczerpania wszelkich możliwości, nie za bardzo rozumiem co za różnica gdzie, byle skutecznie.

Może jeśli chodzi o używanie symboliki, to owszem, ale nie wolno nazywać swoich wyborców (a część protestujących zapewne nimi była) idiotami.

Kto by wygrał, to nie wiem, ale na pewno PO nie miałoby takiej przewagi.

A media urabiają, w końcu mamy być zieloną wyspą, na wizji wypowiadają się autorytety pokroju Wojewódzkiego czy Szczuki, więc jest jak jest. Jak dla mnie ktoś, kto tapla polską flagę w atrapie psiego gówna nie jest żadnym autorytetem.

Następny zaczadziały kadzidłem. No ale jak pamiętam z Rzeszowa więc wszystko jasne.

Jestem Europejczykiem.

Następny zaczadziały kadzidłem. No ale jak pamiętam z Rzeszowa więc wszystko jasne.

Pewnie, bo Rzeszów to jedynie mohery i pisiory, za to widzę, że ty pozjadałeś wszystkie rozumy, o Wyrocznio i człowieku oświecenia. Żeby ci czasem za bardzo nie siadły na mózg. Nie życzę sobie takich komentarzy pod swoim adresem, nie znasz mnie wcale, wódki razem nie piliśmy. Nic pod twoim adresem nie napisałem, więc ty zrób to samo!

Ponoć ambasada amerykańska monitorowała dzisiaj wyniki obrad jednej z komisji sejmowych na temat ACTA. Nasuwa się tylko jedno słowo TARGOWICA.

Wstydzisz się Joseph tego Rzeszowa czy co?

Swoją drogą dziękuję za ciepłe słowa i dziwię się nadzwyczajnemu wzburzeniu. Przecież jestem dla ciebie wyjątkowo łagodny i wyrozumiały.

P.S.

Nie takie głupie te mohery i pisiory skoro wybrały na prezydenta starego komucha :-))).

Jestem Europejczykiem.

Powstrzymajcie się proszę od sprowadzania problemu do poziomu lokalnych waśni politycznych. ACTA do dużo szersza sprawa, globalna. Światowi politycy jeszcze nigdy nie posunęli się tak daleko w kwestii kontrolowania swoich obywateli, właśnie przekraczają pewną barierę, a jak to zrobią to będą to robić dalej, ale my się już o tym nie dowiemy. Raczej będziemy słuchać nowin na temat tego ile dobrego im zawdzięczamy, ile kryzysów zażegnali i jak wspaniałe podpisują porozumienia.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Światowi politycy jeszcze nigdy nie posunęli się tak daleko w kwestii kontrolowania swoich obywateli, właśnie przekraczają pewną barierę, a jak to zrobią to będą to robić dalej, ale my się już o tym nie dowiemy.

nie nie nie

to bardziej korekta

bo już było poukładane, jasne i proste

od zawsze zresztą , obywatel był kontrolowany i miał prawo sobie żyć spokojnie o ile bez legitymacji nie rwał się za wysoko

aż pojawił się internet który daje obywatelowi pewne możliwości jakich nigdy nie miał.

wie co się dzieje na świecie, ma dostęp do szeregu opinii ale co gorsza kradnie, kopiuje, wymienia etc

Innymi słowy wykorzystuje internet w sposób niekontrolowany

i Państwa z poparciem grup interesów ( co jest naturalne) dążą teraz do odzyskania kontroli

no bo nie może być tak ,że obywatel ma zbyt dużo wolności

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Gość już zaACTAkowany infekcją wiary we własny, niepowtarzalny geniusz achtystyczny :)

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/odtwarzacze-cd/krell-280-os88250.html

"Zdjęcia są mojego autorstwa. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych zdjęć bez mojej zgody jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich."

:)

EDIT. nie wiem czy wolno mi w ogóle to podlinkować żeby nie byś skazanym na karę śmierci :)

bartuś tylko ten obywatel wybiera ciemiężców ,obecnie z własnej woli

faktycznie jest taka teoria

Wstydzisz się Joseph tego Rzeszowa czy co?

Swoją drogą dziękuję za ciepłe słowa i dziwię się nadzwyczajnemu wzburzeniu. Przecież jestem dla ciebie wyjątkowo łagodny i wyrozumiały.

P.S.

Nie takie głupie te mohery i pisiory skoro wybrały na prezydenta starego komucha :-))).

Nie wstydzę się, za to wiem, że w kraju tak się o tym regionie myśli. To tak samo jak myślenie na zachodzie o Polakach, że wszyscy są złodziejami. Nic bardziej mylnego, tu też znajdują się tacy sami ludzie jak wszędzie. To ty zacząłeś z tym kadzidłem. A jeśli chodzi o tego starego komucha, to jego polityka działa na takiej samej zasadzie, co Tusk w skali krajowej.

Powstrzymajcie się proszę od sprowadzania problemu do poziomu lokalnych waśni politycznych. ACTA do dużo szersza sprawa, globalna. Światowi politycy jeszcze nigdy nie posunęli się tak daleko w kwestii kontrolowania swoich obywateli, właśnie przekraczają pewną barierę, a jak to zrobią to będą to robić dalej, ale my się już o tym nie dowiemy. Raczej będziemy słuchać nowin na temat tego ile dobrego im zawdzięczamy, ile kryzysów zażegnali i jak wspaniałe podpisują porozumienia.

Rzeczywistość niczym z książek Zajdla czy Wnuka-Lipińskiego

Powstrzymajcie się proszę od sprowadzania problemu do poziomu lokalnych waśni politycznych. ACTA do dużo szersza sprawa, globalna. Światowi politycy jeszcze nigdy nie posunęli się tak daleko w kwestii kontrolowania swoich obywateli, właśnie przekraczają pewną barierę, a jak to zrobią to będą to robić dalej, ale my się już o tym nie dowiemy.

Przyłączam się do apelu. Z jedna uwagą - według wszelkich znaków na niebie i ziemi które udało się odczytać to wcale nie robota polityków.

Wyraźnie widać że to pomysł wielkich korporacji, głównie amerykańskich a politycy są jedynie narzędziem w ich rękach. A nasi lokalni politycy wydają się być narzędziem ślepym bo któryś już raz przypominam, że w czasie obrad komisji sejmowej przeciwko podpisaniu ACTA nie był nikt a opozycja nawet chwaliła rząd za świetny pomysł.

Jestem Europejczykiem.

Nie wstydzę się, za to wiem, że w kraju tak się o tym regionie myśli. To tak samo jak myślenie na zachodzie o Polakach, że wszyscy są złodziejami

nie pękaj

zachodnia Polska to repatrianci

Gość już zaACTAkowany infekcją wiary we własny, niepowtarzalny geniusz achtystyczny :)

Ukryta Zawartość

"Zdjęcia są mojego autorstwa. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych zdjęć bez mojej zgody jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich."

:)

EDIT. nie wiem czy wolno mi w ogóle to podlinkować żeby nie byś skazanym na karę śmierci :)

Buhahaha -ale megaloman. Pominął tylko jedną istotną rzecz. To nie zdjecie jest towarem i produktem autorskim, tylko urządzenie którego chce się pozbyć w ramach sprzedazy garażowej.

Na takiej samej zasadzie ćwoki z zaiksu chodziły po sklepach przekonując że jak słychac muzykę przy kasie to znaczy że odbywa sie odtwarzanie za pieniądze, bo przeciez klient płaci :)

Inne cwoki z zaiksu stwierdziły ze pewna firma która przerabia muzyke na dzwonki do telefonów za małe tantiemy im płaci i zawinszowały sobie podwyżki, w skutejk czego firma pokazała im wała a na rozprawie sadowej zarzadała żeby Zaiks wymienił konkretnie czyje prawa zostały naruszone, w jaki sposób i który muzyk robił dzwonki polifoniczne :)

Jakby sie tak zastanowić podobnym tokiem rozumowania, to przeciez sprzedajac sprzet z domu uzyskuje przychód, prawda? Więc powinien go wykazać w zeznaniu rocznym i dopłacic podatek dochodowy przy składaniu PIT. A zapłacił???

Ukryta Zawartość

Przed chwilą, w Panoramie (tvp2), mówiono o ACTA, że podpisana i takie tam, ale mówiąc o ACTA mówi się tylko o internecie i ściągających nielegalnie muzę. Nie ma ani słowa o np. lekach.

Po chwili jest reportaż o dzieciach po przeszczepach i tam już bardzo wyraźnie się mówi, że leki generyczne nie mogą być używane w takich przypadkach.

Zamierzony czy niezamierzony zbieg okoliczności? ;) :)

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

PIS, SLD, PSL, czy co tam jeszcze na miejscu PO zrobiliby to samo, więc dyskusje na temat tego która partia ma co na sumieniu można odłożyć na inny wątek i czas.

Kwestią jest jak daleko obywatele dadzą się rolować przez polityków, korporacje itp. , a internet to potężne narzędzie. To dużo więcej niż RTV w PRL.

Oczywiście proces kontroli odbywa się i odbywał, ale teoretycznie nie mógł ograniczać wolności obywateli. Od momentu wejścia ACTA w życie władza ograniczy wolność obywateli legalnie.

A największą bronią przeciw zapędom sił rządzących jest świadomość ludzi. Tego już politycy nie mogą przeskoczyć, chyba że obrócą się przeciwko społeczeństwu. Dlatego bardzo ważna jest wymiana informacji między ludźmi, jak ten wątek, czy demonstracje w miastach Polski.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.