Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko problem jest że wedle prawa na świecie nie dokonał on żadnej kradzieży. No ale USA chce dokonać ekstradycji i sądzić u siebie wedle ich chorego prawa. No ale widzę że kolega w bardzo dziwny sposób dyskusje chce prowadzić więc ja mówię dziękuję.

Pozdrawiam Arczi

zgadza sie, przedciez widac jak na dloni ze hameryka chce sterowac po prostu spoleczenstwem i wymuszac jedynie sluszne zachowania, nie dokonal kradziezy wedl prawa kraju w ktorym przebywal wiec jest niewinny,

chociaz tutaj sprawy moralne mowia ze serwery umieszczajace linki do materialow chronionych prawem autorskim powinny byc zamykane, ale ogolnie juz jest prawo ktore zakazuje udostepniania jak i pobierania oprogramowania jak i zarabiania na tworczosci wiec o co chodzi, mozna je egzekwowac nie potrzeba do tego acta, no ale do czego jest acta potrzebne hameryce i korporacjom juz wiemy wiec trzeba jakies wytlumaczenie miec ze robi sie to w dobrem mierze... g.. prawda

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Kim Dotcom, twórca serwisu MegaUpload przygotowywał się do uruchomienia nowej usługi, która miałaby zmniejszyć lub wręcz wykluczyć jakiekolwiek znaczenie organizacji, takich jak np. RIAA czy chociażby nasz rodzimy ZAiKS"

nowy (in spe) gracz poległ przed startem, system czuwa

mulsie, bolom golasa takie fury? przeca nawet klamki byś nie znalazł

no i dlatego trzeba bardzo rygorystycznych ustaw wrecz z pelna permanentna kontrola zeby czasem nie pojawila sie legalna alternatywa, bo jesli okaze sie jeszcze popularna to hamerykanska przestarzala metoda dystrybucji sie posypie, potrzebne jest acta zeby do tego nie dopuscic...

ale niektorzy ludzie sa czyms wiecej jak masa zdarzaja sie wybitne jednostki beda je chciale eliminowac ale predzej czy pozniej jakas sie wybije i nawet acta nie pomoze... oby jak najszybciej to sie stalo

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Ukryta Zawartość

"Kim Dotcom, twórca serwisu MegaUpload przygotowywał się do uruchomienia nowej usługi, która miałaby zmniejszyć lub wręcz wykluczyć jakiekolwiek znaczenie organizacji, takich jak np. RIAA czy chociażby nasz rodzimy ZAiKS"

nowy (in spe) gracz poległ przed startem, system czuwa

mulsie, bolom golasa takie fury? przeca nawet klamki byś nie znalazł

a niby dlaczego system mial pokochac jeszcze jednego do garnka.facet opowiada jaki przygotował system zeby wziasc wszystkie pieniadze.za jakis czas.znowu by sie zaczely lamenty....

zadziwiajaca jest moc opowiesci niemca ktory ukradł zeby sie podzielic.

zabawne ze podobni zlodzieje ale innego gatunku wzudzaja zupelnie inne reakcje.czyzby dlatego ze ulatwiał zlodziejstwo?

Ukryta Zawartość

zabawne ze podobni zlodzieje ale innego gatunku wzudzaja zupelnie inne reakcje.czyzby dlatego ze ulatwiał zlodziejstwo?

No to kolego masz dużo szerszą listę i to gorszych firm które ułatwiają zabójstwo

Na pierwszy ogień:

Cutman - producent noży

Winchester - producent broni

EASTON TYPHOON - producent kijów do Baseball'a

Gardena - producent sprzętu ogrodniczego (ahh... te łopaty)

Jak widzisz poziom twojej argumentacji zmusza mnie bym w sposób zrozumiały udowadniał, iż przystajesz przy błędnym stanowisku.

generealnie panowie w wolnej chwili ja wam opowiem jakie mam plany uszczesliwienia ludzkosci tyle za nadal czekam kiedy mnie zamkna.

nie slyszalem o monopolu na zabojstwo w acta.

zadziwiajaca jest moc opowiesci niemca ktory ukradł zeby sie podzielic.

tak nie do końca, zawsze mniej ukradnie jeden niż liczna banda a w tym przypadku na sto procent mniej

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

zludzenie.Dopoki nie wytnie wszystkich i zostanie sam.

wystarczy popatrzec na mordke niemca zeby widziec ze zechce sie podzielic.

Miło się czyta, nie dlatego że to PO, ale dlatego że partia rządząca zbiera baty za wykładanie laski na społeczeństwo :

Ukryta Zawartość

Co do piractwa (piszę tu o swobodnej, nieodpłatnej wymianie plików między prywatnymi użytkownikami sieci), którym podpierają się propagatorzy ACTA, to nie niszczy ono rynku wartości intelektualnej, raczej go zmienia, przemodelowuje, co pokazują statystyki.

Jeszcze cytat rzeczpospolitej :

"...Wypada także odnotować, że dotychczasowy „wyścig zbrojeń" między podmiotami praw własności intelektualnej a osobami naruszającymi wspomniane prawa wskazuje, że rozwiązanie tego konfliktu w odniesieniu do ochrony twórczości leży nie tyle w zaostrzaniu zakresu i surowości sankcji prawnych, ile w konieczności zmiany modelu biznesowego sposobów dystrybucji treści w Internecie. Coraz częściej okazuje się, że można zarobić na darmowym i nieskrępowanym udostępnianiu treści, zarabiając zarazem na reklamach towarzyszących udostępnianej zawartości. I to w tego rodzaju zmianach, połączonych z przebudową dotychczasowego paradygmatu praw autorskich, można upatrywać jednego z możliwych rozwiązań wspomnianego problemu...."

Cały artykuł:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Jak ten sondaż jest na tyle prawdziwy, że palikot wygrywa to muszę powiedzieć: Polacy to niestety barany. Jak już nie będą mieli czego do gara wrzucić to może wtedy zmądrzeją. Przecież jest ogólnie wiadome, że palikot jest lewą ręką tusku.

Już nawet w tym filmie na samym końcu jest o tym wzmianka.

Jak ten sondaż jest na tyle prawdziwy, że palikot wygrywa to muszę powiedzieć: Polacy to niestety barany. Jak już nie będą mieli czego do gara wrzucić to może wtedy zmądrzeją. Przecież jest ogólnie wiadome, że palikot jest lewą ręką tusku.

Jeżeli wierzysz w to co piszesz to muszę powiedzieć: niestety jesteś baranem.

Ty tak na poważnie czy sobie jaja robisz ?? Przecież to, że piractwo jest niwelowane to dla tych logicznie myślących to nie problem... Przecież wszystkim chodzi o permanentną inwigilację i brak jakichkolwiek swobód.

Gość co napisał ten artykuł, to chyba sam w to nie wierzy.

Problem z tym wszystkim sprowadza się do frustracji z powodu poczynań rządu polskiego. Problemem są koszty życia. Bo jak już ktoś wspomniał w Irlandii minimalna płaca to ok. 1400 euro przy podobnych kosztach życia... Więc o czym tu dyskutować.

Co do piractwa i poczynań rządu amerykańskiego to było gdzieś info że właściciel Megavideo i Megaupolad chciał stworzyć serwis dla muzyków, gdzie mogli by wydawać swoją muzykę. Nie musieli by należeć do żadnego zrzeszenia darmozjadów. Był taki pomysł że nawet część muzyki, która była by udostępniana już zupełnie za darmo przynosiła by wpływy muzykom. Dzięki pewnym systemom premiowym użytkowników.

Więc jak widać megaupload poleciał nie za piractwo! Tylko za to że sięgnął do kieszeni większych koncernów. No a to już trzeba tępić...

No i mamy pomieszanie z poplątaniem, pięć wątków w jednej wypowiedzi, piętnaście w temacie, dyskusja dawno poszła w maliny bo każdy mówi o czymś innym.

Każda myśl z osobna może i słuszna ale w ten sposób do niczego tu nie dojdziemy.

Jestem Europejczykiem.

Jeżeli wierzysz w to co piszesz to muszę powiedzieć: niestety jesteś baranem.

Już nie strugaj z siebie głupka. Jak napisałem to chyba w to wierze. Druga sprawa to choć się z czymś nie zgadasz to wcale nie musisz zaraz obrażać.

Ja też mogę napisać, że tylko baran może sobie takie coś w opisie wstawić "Jestem Europejczykiem." Jedź na zachód i krzycz, że jesteś europejczykiem to się szybko dowiesz kim jesteś.

Już nie strugaj z siebie głupka. Jak napisałem to chyba w to wierze. Druga sprawa to choć się z czymś nie zgadasz to wcale nie musisz zaraz obrażać.

Ja też mogę napisać, że tylko baran może sobie takie coś w opisie wstawić "Jestem Europejczykiem." Jedź na zachód i krzycz, że jesteś europejczykiem to się szybko dowiesz kim jesteś.

Drogi Mikołaju!

Przecież sam napisałeś, że Polacy to barany. Ergo - sam stwierdziłeś że jesteś baranem a ja to tylko po tobie powtórzyłem. Skąd wiec te dziwne uwagi? Przecież zgodziłem się z tobą :-).

Jestem Europejczykiem.

Drogi Mikołaju!

Przecież sam napisałeś, że Polacy to barany. Ergo - sam stwierdziłeś że jesteś baranem a ja to tylko po tobie powtórzyłem. Skąd wiec te dziwne uwagi? Przecież zgodziłem się z tobą :-).

Nie napisałem, że wszyscy i stąd te uwagi.

I dobrze a nawet bardzo dobrze, że się ze mną zgadzasz :]

nie rozumiem skad, z jakiej dziury, toto wychodzi.

o już znalazł się przytakiwacz z karteczką pełną pomysłów.

Nie napisałem, że wszyscy i stąd te uwagi.

Jak nie napisałeś jak napisałeś???

Cytuję:

"Polacy to niestety barany"

Nie napisałeś że wyborcy Palikota to barany albo ci którzy mu uwierzyli to barany.

Najpierw piszesz byle co a później się dziwisz i tłumaczysz że chciałeś napisać coś innego.

Jestem Europejczykiem.

W końcu baran też ma swoje prawa. I barany wybrane przez baranów powinny również beczeć a nie udawać, że teraz to one jednak miałczą.

Coś te protesty dzieciaków osłabły, zimno uratowało Donalda T.

Przeczekają, odwrócą kota ogonem i będą wmawiać ze to wina PiS.

Jak nie napisałeś jak napisałeś???

Cytuję:

"Polacy to niestety barany"

Nie napisałeś że wyborcy Palikota to barany albo ci którzy mu uwierzyli to barany.

Najpierw piszesz byle co a później się dziwisz i tłumaczysz że chciałeś napisać coś innego.

Masz myślenie tak proste jak przysłowiowy cep.

Te przytoczone zdanie nie określa, że wszyscy czy nawet nie wszyscy. Pisząc takie zdanie pozostawiam sobie furtkę.

Jak bym chciał napisać, że wszyscy to bym napisał "Wszyscy polacy to niestety barany".

Również uważać można za barana byłego wyborcę po. To brutalna prawda ponieważ tak dać się ogłupić nie każdy potrafi.

Czyli nie chodziło tu tylko o wyborców palikota.

Tak przy okazji to się już drugi raz tłumaczę ponieważ sobie ktoś coś dopowiedział.

Oglądacie np polityków to np złotousty siokrski nawet z porażki potrafi zrobić "niepełny sukces" i wszystko wam wtedy pasuje.

Już ci mikołaj napisałem - piszesz pierdoły baz zastanowienia a za chwile dziwisz się co co z tego wyszło.

I choćbyś się teraz tłumaczył co to miałeś na myśli faktów już nie zmienisz.

Dla mnie EOT a ty następnym razem pomyśl zanim napiszesz coś bez sensu.

Jestem Europejczykiem.

Masz myślenie tak proste jak przysłowiowy cep.

Te przytoczone zdanie nie określa, że wszyscy czy nawet nie wszyscy. Pisząc takie zdanie pozostawiam sobie furtkę.

Jak bym chciał napisać, że wszyscy to bym napisał "Wszyscy polacy to niestety barany".

Jak ci ludzie teraz matury zdają, jeśli nawet ze zrozumieniem tego, co sami napisali mają podstawowe problemy. :)

Może tak dla pomocy definicja z wiki:

"Polacy – naród[uwaga 2] zamieszkujący głównie obszar Rzeczypospolitej Polskiej i będący jej głównym składnikiem ludnościowym, poza granicami Polski tworzący Polonię.

Polacy posługują się w większości językiem polskim, należącym do podgrupy lechickiej języków zachodniosłowiańskich, oraz alfabetem łacińskim, który został wprowadzony w X wieku z chwilą, od której na ziemiach polskich zaczęto wprowadzać chrześcijaństwo obrządku rzymskokatolickiego. W ukształtowaniu wyznaniowym Polaków wyraźną większość stanowią katolicy obrządku łacińskiego, obecne są także inne obrządki i wyznania.

Liczbę Polaków szacuje się na ok. 53 mln, w tym 37 mln zamieszkałych w Polsce, oraz ok. 16 mln Polaków zamieszkałych poza jej granicami i osób polskiego pochodzenia[28]."

Pierdół nie piszę a moja wypowiedź dosyć jasno pokazuje, że krytykuję tych co głosują względem mojej oceny źle a logika chyba powinna nasuwać, że nie czepiam się siebie i głosujących względem mojej oceny poprawnie.

Dziwię się tylko temu, że znajdzie się taki np jaro dla którego staje się sensem dalszej rozmowy wykazanie, że on lepiej wie co autor miał na myśli.

Wy tak sobie tu srutu tutu a google też szykuje ładny pasztet-czytali nowe warunki prywatności?

Czego nie zgromadzą służby to google ich wyręczy.

Mam taki apel:

- zainstalujcie Tor Browser.

Nic nie trzeba konfigurować-klik na ikonce i jesteście w sieci TOR

I chociasz co jakiś czas z niej skorzystajcie.

Ukryta Zawartość

- ustawcie jako startową przeglądarkę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

widzisz mikolajku ,tu niektorzy som za PICE -m ale wiemy dlaczego.ty jezdes za PICEm ale nie wiadomo dlaczego.haslowosc twoja niewymowna podklejona do kawalka dykty..... jezd denerwujaca.

Dziwię się tylko temu, że znajdzie się taki np jaro dla którego staje się sensem dalszej rozmowy wykazanie, że on lepiej wie co autor miał na myśli.

Rozwalasz mnie mikołaj. Rzeczywiście tak jak pisze jar1 poziom nauczania jest zastraszający.

Najpierw naucz się precyzyjnie formułować własne myśli a dopiero później zabieraj publicznie głos.

Bo jak nie umiesz jasno napisać o co ci chodzi to dlaczego męczysz obcych ludzi i zabierasz im czas?

Dla mnie już ostatecznie EOT.

Jestem Europejczykiem.

Wy tak sobie tu srutu tutu a google też szykuje ładny pasztet-czytali nowe warunki prywatności?

Czego nie zgromadzą służby to google ich wyręczy.

Mam taki apel:

- zainstalujcie Tor Browser.

Nic nie trzeba konfigurować-klik na ikonce i jesteście w sieci TOR

I chociasz co jakiś czas z niej skorzystajcie.

Ukryta Zawartość

- ustawcie jako startową przeglądarkę:

Ukryta Zawartość

a czemu sie dziwic jak maja miliardy i sa rozgrywajacym.Istnieje za to nadzieja ze haslem ich jezd jednak wolnosc i jakos na tym skorzystamy.jak kcieli niektorzy zarobic na ..niemcu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak ci ludzie teraz matury zdają, jeśli nawet ze zrozumieniem tego, co sami napisali mają podstawowe problemy. :)

Się tak nie interesuj tylko sam spróbuj, to proste.

"Polacy – naród[uwaga 2] zamieszkujący głównie obszar Rzeczypospolitej Polskiej i będący jej głównym składnikiem ludnościowym, poza granicami Polski tworzący Polonię.

Polacy posługują się w większości językiem polskim, należącym do podgrupy lechickiej języków zachodniosłowiańskich, oraz alfabetem łacińskim, który został wprowadzony w X wieku z chwilą, od której na ziemiach polskich zaczęto wprowadzać chrześcijaństwo obrządku rzymskokatolickiego. W ukształtowaniu wyznaniowym Polaków wyraźną większość stanowią katolicy obrządku łacińskiego, obecne są także inne obrządki i wyznania.

Liczbę Polaków szacuje się na ok. 53 mln, w tym 37 mln zamieszkałych w Polsce, oraz ok. 16 mln Polaków zamieszkałych poza jej granicami i osób polskiego pochodzenia[28]."

Jak nie zrozumiałeś to tłumaczę, dyskusja nie to czy się o to kto to jest polak tylko czy wszyscy czy nie.

ba, ale tu trzeba zaczac od procentow i podstaw rozrozniania kolorow..

Nie mogło zabraknąć nadwornego przytakiwacza.

Rozwalasz mnie mikołaj. Rzeczywiście tak jak pisze jar1 poziom nauczania jest zastraszający.

Najpierw naucz się precyzyjnie formułować własne myśli a dopiero później zabieraj publicznie głos.

Bo jak nie umiesz jasno napisać o co ci chodzi to dlaczego męczysz obcych ludzi i zabierasz im czas?

Dla mnie już ostatecznie EOT.

Ja cię nie proszę abyś na temat co mikołaj miał na myśli dyskutował więc to ty zabierasz mi czas ponieważ mnie atakujesz. A jak atakują trzeba się bronić.

A skąd masz pewność, że te są "czyste"?

Bo nikt nie udowodnił że nie są (mam na myśli tor i tor browser).

W tej nowej polityce rozbroiło mnie:

......................

Dane osobowe przekazujemy .............. i innym zaufanym

......................

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.