Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

muls ale czy rozumiesz że tego typu treści rozwalają temat ?

szkodzą mu wręcz,

podejrzewam że być może są nawet zamierzone

stare szpiony nie śpią przecież, są w poł-śnie uśpione

Nasi w Afganisatnie i Iraku giną za amerykańskie interesy, a tu amerykanie Knedlikom znieśli wizy - ale Polakom, nie.

Jak knedliki sobie nie pozwalają na żadne poniżanie to i mają co chcą a Polacy wszędzie są znani z wystawiania,nawet Putin wykrzykiwał co to Polska jest i jak ładnie daje.Donaldinio jest znany z tego właśnie.

aaaaa,kurde fryzjerów nawet zatrudniajom w tym rządzie.Wystarczy umieć czesać i jus masz robote na rządowych posadach.Wieczorkiem być to dobrze ale czesać jeszce trzeba umieć i mieć CIWI...ważne.

muls dajesz se rade....z przedszkolem?

muls ale czy rozumiesz że tego typu treści rozwalają temat ?

szkodzą mu wręcz,

podejrzewam że być może są nawet zamierzone

stare szpiony nie śpią przecież, są w poł-śnie uśpione

Bo on się chce zaliczać do kategorii pożytecznych idiotów. Może go za to pogłaskaja po głowie.

to sciagnji podstwowke.

Bo on się chce zaliczać do kategorii pożytecznych idiotów. Może go za to pogłaskaja po głowie.

qubric a cós a hameryce??

bo rozwalasz wontek.

Cytat z forum ONET:

Przede wszystkim, przystapienie do Traktatu ACTA jest dobrowolne. To, ze UE jako organizacja, podpisala akces przystapienia, nie znaczy, ze panstwo czlonkowskie tez musi to zrobic. UE nie jest federacja ale dobrowolnym zrzeszeniem panstw, i z racji tego prowadzi samodzielna polityke, tak wewnetrzna jak i zewnetrzna.

2.Niecalkowita prawda jest tez to, ze strona polska uczestniczy tylko od 2008r. Od tego roku rzad RP uczestniczy w pracach nad tym traktatem formalnie, a nieformalnie od samego poczatku, czyli od kwietnia 2007r.

3.Skoro ten traktat nie wprowadza istotnych zmian w funkcjonowaniu prawodawstwa polskiego, to dlaczego starano sie te prace utrzymac w scislej tajemnicy przed opinia publiczna i wieloma organizacjami politycznymi? Gdyby nie Wikileaks, swiat nigdy by sie nie dowiedzial, ze takie prace sa prowadzone.

4.Jezeli Traktat ACTA jest taki niewinny w swym rodzaju, to dlaczego zostal odrzucony wniosek o udostepnienie informacji w sprawie rozmow nad ACTA zlozony w dn. 24.11.2009r. przez Stowarzyszenie Internet Society Poland, na podstawie Ustawy o dostepie do informacji publicznej z dn. 06.09.2001r.(Dz.U. Nr 112, poz.1198 ze zm.)? Czyzby rzad mial prawo lamac przepisy wg. wlasnego widzimisie i wlasnej interpretacji? (dla zainteresowanych ta sprawa odsylam do: "Odpowiedz ministra KiDN z upowaznienia prezesa Rady Ministrow na interpelacje nr 15121").

5.Protesty zaczely sie duzo wczesniej i to z inicjatywy powaznych organizacji miedzynarodowych, w tym WTO.

6.dlaczego nikt nie powie o glosnym protescie prawie stu profesorow prawa, reprezentujacych 6 kontynentow, zlozonym na rece prezydenta Obamy w czerwcu 2010r. po konferencji prawnikow w Washington College of Law, zadajcych wstrzymania prac nad projektem?

7.Zadalem sobie troche trudu i przejrzalem wszystkie dostepne materialy na temat ACTA, i z cala odpowiedzialnoscia stwierdzam, ze ten traktat ma niewiele wspolnego z ochrona "wlasnosci intelektualnej".

8.Zauwazyliście ten eufemizm "wlasnosc intelektualna" zamiast "prawa autorskie"? O ile to drugie dokladnie okresla sedno sprawy o tyle to pierwsze ma szerszy zasieg anizeli ocean.

Mysle ze powinnysmy naprawde ruszyc swoje d... i na ulice wyjsc a nie tylko klepac w klawisze.

Inaczej zejdziemy z tego swiata swiadomi ze sami zalozylismy sobie kaganiec na gebe a smycz na szyje.

A tak pozatym to podobno tylko amerykanie maja patent na wydobywanie gazu lupkowego.

Poniewaz u nas tego jest pod dostatkiem to dlatego tak walcza o przepchanie ACTA ....

Gość rydz

(Konto usunięte)

A tak pozatym to podobno tylko amerykanie maja patent na wydobywanie gazu lupkowego.

Poniewaz u nas tego jest pod dostatkiem to dlatego tak walcza o przepchanie ACTA ....

Użytkownik Robert Gdansk edytował ten post dziś, 21:42

Haha,zanim zaczniem wydobywać,nieopłacalnym wydobywanie będzie już:)

wyraznie mamy juz cechy histeriii smolenskiej.

tak właśnie temat będący draństwem roku, przemyślne "pożyteczne idioty" dewaluują do rangi kolejnej bzdurnej teorii spiskowej

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wyraznie mamy juz cechy histeriii smolenskiej.

No ba!

Nie ma to jak celna puenta.

Co proponujesz w takim razie?

Wypiac d... i bez wazelinki dac sie ujezdzac w imie AMERICAN DREAM?

ciekawy apel w komentarzach na innej stronie przylaczam sie do niego:

"Ja, Obywatel , niechce byc niewolnikiem np cocacoli , albo jakiejs marki samochodowej , ze o twórcach żywnosci modyfikowanej genetycznie nie wspomne....

chce miec wybór i nieche byc inwigilowany , mam prawo do swojej prywatności ... "

ps. ciezko bedzie zeby ACTA nie weszlo gdyz wraz z pracami nad dokumentem sztab prawnikow i myslicieli glowkowalo jak naklonic do podpisania przez wszystkich tego dokumentu... na pewno wymyslili rozne skuteczne metody, oczywiscie nie dowiemy sie o nich (przynajmiej na razie) ale rzadzacy co wazniejsi je juz poznali na wlasnych skurach...

chwilowy brak działalności w audio.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

A ja chcę sobie spokojnie jumać kolejne filmy, bez zadnej ideologii.

Artyści już od lat zarabiają na koncertach i gadżetach.

Jeżeli będzie trzeba, to postawimy serwery u rusków i w chinach.

Ściągać będziemy przez proxy, albo wrócimy do p2p.

Ta głupia acta nie załatwi nawet chomika na Cyprze.

Rzeczywiście - o co ta draka - Megauploud reklamowały największe gwiazdy w USA.

Tego żedne tuski czy inne gówna nie zatrzymają, jak nie zatrzymały 1000 Terabajtów ściągniętych przeze mnie.

Teraz na exite, padły niemal wszystkie hosty - co z tego? - przepustowość jest do dupy i mógłbym mieć łącze 512, żeby bełkotać z mulsem - ale jutro staną serwery w Chinach i u Arabów.

W tej chwili działają już tylko arabskie - filesonic, fileserve itd zwinął interes.

Internet nie znosi próżni - jedyne co może mnie załatwić, to provider - dlatego te uekurwy, chcą zrobic z nich policję internetową, jak w Chinach z Googlem.

Tego żedne tuski czy inne gówna nie zatrzymają, jak nie zatrzymały 1000 Terabajtów ściągniętych przeze mnie.

Teraz na exite, padły niemal wszystkie hosty - co z tego? - przepustowość jest do dupy i mógłbym mieć łącze 512, żeby bełkotać z mulsem - ale jutro staną serwery w Chinach i u Arabów.

W tej chwili działają już tylko arabskie - filesonic, fileserve itd zwinął interes.

Internet nie znosi próżni - jedyne co może mnie załatwić, to provider - dlatego te uekurwy, chcą zrobic z nich policję internetową, jak w Chinach z Googlem.

przejmujesz sie drobnostakmi jak plikami, przeciez to zawsze bedzie, wiele metod jeszcze jest na wymiane, acta jeszcze jest za slabe zeby to zlikwidowac, tylko problem jest powazniejszy, tu nie chodzi o jakis sciagaczy a chodzi o zabezpieczenie interesow hameryki mowiac wprost hameryka chca dazyc do monopolu w dziedzinie produkcji "intelektualnej" i probuje sobie zgarnoc coraz wiekszy rynek...

akutrat dzisiajh potrzebowalem pewnej ksiazki zeby przeczytac no i w sumie widze ze w linkach jakies inne serwery juz nazw nie pamietam byly trzy rozne i o kazdym z nich pierwsze slysze, za niedlugo bedzie ich 2x tyle co zlikwidowal i g... zrobia, zreszta torrent jest szybszy lepszy... a wymiana na zywo jeszcze szybsza (w sensie mozesz sie wymienic cala zawartoscia na raz wiec o jakies pliki sie nie przejmuj)

tylko jak mowilem tu nie o to chodzi, teraz sobie wyobraz wchodzi acta, masz kopie windowsa, wg acta m$ bedzie monopolista i bedzie mial prawa intelektualne do windowsa, m$ wypusci kolejnego windowsa zrobi mechanizm taki ze bedzie potrzebowal sieci do dzialania uslug windows no i windows bedzie sprawdzal klucz (zreszta nawet modyfikacja 7 i juz mozna wykryty nielegalny klucz przeslac na policje albo do prawnikow m$ i ci moga ci wyslac zebys zaplacil za kipie windowsa i jeszcze cie posadzic o nie wiem co, nawet nie eda zagladac czy masz, prawdopodoienstwo bledu wysokie ale obrona monopolu windowsa bardzo skuteczna - to jest cel acta, tym bardziej ze probuja juz znalezc haczyk na legalne darmowe oprogramowanie, czytalem o tym niedawno ale nie pamietam linku, inaczej mowiac pewne modyfikacje prawne i wykurza konkurencje m$ i m$ bedzie sobie rosl w sile i kontrolowac wszystkich uzytkownikow komputerow - i tak w kazdej innej dziedzinie gdzie jakis rodukt ma korporacja - przeciez to porazka dla przemyslu produkcji, i jedyny wygrany to zrzeszenie najwiekszych korporacji (glownie w hameryce sie znajdujacych)

podalem przyklad programu, ale to bedzie sie tyczylo wszystkiego i czesci i lekow i patentow , a wiekszosc nalezy do hamerykanskich korporacji, acta im tylko umozliwi tworzenie potrznych monopoli,

planuja kolejny etap kapitalizmu, wzorowany treoche na totalitarnych systemach i monopoloach, zobaczymy jak im to wyjdzie...

jak beda przeginac to podejrzewam ze sie ludnosc bedzie jednoczyla i probowala cos robic... wymuszac na marionetkach rzadzacych...

zobaczymy czas pokaze

ale dla rozwju maych przedsiebiorstw czy metod niekorporacyjnych acta to smierc

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

akutrat dzisiajh potrzebowalem pewnej ksiazki zeby przeczytac no i w sumie widze ze w linkach jakies inne serwery juz nazw nie pamietam byly trzy rozne i o kazdym z nich pierwsze slysze,

Spokojna bańka - padły najważniejsze serwery i hosty - najczęściej te związane w jakiś sposób z USA.

Przedewszystkim - filesonic, który pociagnął za soba całągrupę i fileserve.

Film 700mb ściągałem w 20 m, teraz na resztkach w 3 godziny.

Nie byłem nigdy uplouderem i nie zarabiałem na plikach, choć siedzę w tym tak dawno i mam tak wspaniały materiał....

Acha to nie wiem nie interesuje sie tym za bardzo czasem chce cis sprawdzic czy zobaczyc to szukam... ale.ostatnio jakos nic nie szukalem to nie zauwazylem... zreszta jak juz film sciagalem to z.torrenta 700mb w ok 5min i 100% pewny z serwerami i tymi plikami po kilkadziesiat mb to szkoda.czasu ... tylko na jakies male.drobnostki po kilkanascie kiliadziesiat mb w ostatecznosci jaka muzyka...

Mi tam w sumie obojetne czy beda czy nie bo czasemcos.sciagne ale.zawsze.to jest cos co bym i tak nie kupil

Uzywki i tak kupuje... i sprzedaje jesli chodzi o muze i to mi starcza ...

Ps apropo windowsa... gdyby ms mieli patent na system operacyjny to acta by im umozliwila pelna kontrole pc... i monopol na stale... a tak kombinuja jak wyeliminowac legalne darmowe oprogramowanie, no i uzytkownikow kopii(oczywiscie oni moga przejsc na darnowa konkurencje wiec dlatego tak mysla bo ta wartosc.intelektualna to tylko metody ma kontrole.imonopol korporacji...

No raczej nie jest tak różowo. Z ACTA wchodzi możliwość monitoringu sieci z poziomu dostawców internetu, więc wszystko co soft skanujący będzie miał zaprogramowane jako "nielegalne" (torrent, połączenia z serwerami u ruskich, zdjęcie Michaela Jacksona które przesłał ci znajomy, a ty go nie kupiłeś, itd.) spowoduje "odpowiednie" konsekwencje - najpierw odcięcie ciebie od sieci, a jak dalej będziesz się źle sprawował, to najazd ZOMO, czy innego SWAT, dalej szybki proces i wyrok skazujący.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

No raczej nie jest tak różowo. Z ACTA wchodzi możliwość monitoringu sieci z poziomu dostawców internetu, więc wszystko co soft skanujący będzie miał zaprogramowane jako "nielegalne" (torrent, połączenia z serwerami u ruskich, zdjęcie Michaela Jacksona które przesłał ci znajomy, a ty go nie kupiłeś, itd.) spowoduje "odpowiednie" konsekwencje - najpierw odcięcie ciebie od sieci, a jak dalej będziesz się źle sprawował, to najazd ZOMO, czy innego SWAT, dalej szybki proces i wyrok skazujący.

Dostawcy internetu nie mają powodu cieszyć się z ACTA a wręcz przeciwnie.

Większość IP (nie adresów tylko Intellectual Property) da się chronić już teraz bez ACTA. Wniosek?

ACTA chroni wielkie koncerny, trolli patentowych i innych pasożytów i monopolistów podkopując fundament prawa rzymskiego czyli obowiązek udowodnienia winy na rzecz obowiązku udowodnienia niewinności.

Jestem Europejczykiem.

Większość IP (nie adresów tylko Intellectual Property) da się chronić już teraz bez ACTA.

Mógłbyś to rozwinąć? Czy chodzi o jakieś techniczne sprawy?

A ten już kręci:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Mógłbyś to rozwinąć? Czy chodzi o jakieś techniczne sprawy?

Chodzi o łącza szeroko przepustowe? Jeśli tak, to po wuja mi takie - żeby nawtykać Dźambowi i odebrać pocztę wystarczy mi 512, a nie 20.

Zresztą po ostatniej sesji zaczynam podejrzewać prowidera o blok stron. Konkretnie czeskich heshare.

Padło tyle serwerów, że trzeba się będzie przeprosić z osiołkiem, z tym, że na exite niczego nie udostępniałem. A na ośle będę musiał.

Ja i tak ściągam starocie i to takie kompletne - z przed 80 - 100 lat, więc mam to w d...

tak wiec frustracja daje znac i wiemy juz o jakie sumy chodzi czy zakres prac..Mozna sciagac bo robia to wielcy, a problemem jest tylko prawo rzymskie .Coraz bardziej jestem za TAK.

i niech sie gonia rycerze wolnosci po cyrenajce i bialorusi.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Głupi Mulsie - chodzi tylko o ściąganie. Każdy przytomny internetowy jumacz , ściągnął sobie już wszystko co było do sciągnięcia.

Ja jak napisałem, nie ciągnę nowości, co tak frustruje Żydów od Geffena.

Ciągnę natomiast filmy z lat 1895-1940 - często zremasterowane i wyciągnięte z niebytu.

Pasjami robię do nich napisy, i wpuszczm w net, bo te translacje googlowskie są nie do przyjęcia i nie oddają klimatu filmu.

Jestem złodziejem? - Mam to w dupie.

tak wiec frustracja daje znac i wiemy juz o jakie sumy chodzi czy zakres prac..Mozna sciagac bo robia to wielcy, a problemem jest tylko prawo rzymskie .Coraz bardziej jestem za TAK.

Np. w moim przypadku, mogę ci dać słowo, że niczego nie udostępniłem, natomiast znakiem czasu jest UDOSTĘPNIANIE I DZIELENIE SIĘ - i zadna popierdolona Acta tego nie zmieni.

Mieliśmy już takie akcje.

Acta spowoduje tylko przeniesienie serwerów - do najbardziej niedemokratycznych krajów.

Ostatnio - wczoraj - rozmawiałem, z prawnikiem chomikuj.pl i śmiał się z sytuacji, a nasz rząd nazwał cwelami.

Na Cyprze jest bezpiecznie i nie ma możliwości sprzedzania IP.

Dodam, bo siedzę w temacie - 122 zł za nowość - jeszcze nie poznalem nikogo, któremu by tyle wypłacili.

Wiesz ile trzeba ściagnięć? - TYSIĄC, bałwanie. 1000 uploudów, żeby zarobić.

Wstawek nowych filmów jest ok. 100 - 200. Ile zarobią złodzieje?

Ja dzięki takim ludziom zapełniam brakami filmotekę - Bergman, Antonioni itd.

To sa stare filmy, których bym nigdy nie zobaczył.

A co ze starymi filmami? - chamska translacja z google?

Obejrzałem Zykfryda i Zemstę Krymchildy - to był gwóźdź do trumny. Siedziałem nad napisami dniami, tym bardziej, że nie znam niemieckiego.

Pomogli dobrzy ludzie - dlaczego nie mam rozprzestrzenić mojego dobrego tłumaczenia filmu?

A nie gówna z internetu?

Na tej fali przetłumaczyłem kolejnych 20 filmów, lub skorygowałem tłumaczenia. Do mojego hobby zaprzęgłem paru znajomych tłumaczy i tz. powracających.

I DLACZEGO NIE MAM SIE TYM PODZIELIĆ?

ale wlasnie dlatego mam to w dupie-i jestem na tak.tez sie posmieje z tej gonitwy.tak juz jest.policjanci som i zlodzieje som.teraz wyszli na ulice akurat zlodzieje.Jak ci podpierdolom samochod to tez sie posmieje jak bedziesz ich gonil.Lubiem dobra zabawe,a oni nawet beda sie bronic ze wk***ial ich ten model i chcieli poprawic zawieszenie.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Muls - jak się napierdoliłeś, o piątej rano, to żaden wstyd. Widocznie miałeś powód.

Przestań tylko pisać bzdury i cytować, bo tego nie opanowałeś.

Kimnij sobie.

Pogadamy za 10 godzin.

a koro kazdy jumacz sciagnal juz wszystko to o co ta awantura.Masz tego na dwdziescia lat w kolko.

skynek to jest ranna terapia i nie ma nic wspolnego z tobom.Moze tu byc nawet mysio fufujka.

Aha, i zapomnijcie o darmowych książkach z biblioteki! TO KONIEC!...

Ukryta Zawartość

Teraz za każde wypożyczenie książki z biblioteki ktoś musi zapłacić autorowi.

Albo więc zrobią biblioteki płatne (choć rząd się zapiera, że nie) albo rząd będzie pokrywał koszty wypożyczeń.

To oznacza, że kasa będzie tylko na opłacanie bieżących wypożyczeń ale nie będzie jej na zakup nowych książek.

Budżet wszak ograniczony...

Tak czy owak - to koniec darmowego czytelnictwa w Polsce. I dobrze.

Głupimi łatwiej się rządzi.

Żeby zrobić kuku Tuskowi, miłośnikowi ACTA: WSZYSCY DO BIBLIOTEK!!! I wypożyczać na maxa! Niech Tusk płaci skoro tak kocha ochronę praw autorskich.

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Moderatorzy

akurat za książki z biblioteki to spoko mogę płacić 1, 2 zyle sztuka, przynajmniej będą mieli kasę na nowe czy takie co mają dużą poczytność tytuły,

a co do reszty acta to fuc..of

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.