Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem dzisiaj w przekroju o gazie łupkowym w PL i o firmie która będzie go wydobywać - niezły przekręt. Firma ta w kilku stanach w USA ma bana na wydobycie z powodu zniszczeń w środowisku naturalnym, jakich ta metoda wydobycia dokonuje. Jeśli dobrze pamiętam w południowej ameryce musieli zapłacić 18 miliardów $ za szkody, które wyrządzili. A w Polsce dostali wszelkie możliwe glejty i koncesje, oczywiście w tajemnicy przed opinią społeczną, natomiast w aurze zapewnień, że czeka nas 300 lat łupkowego eldorado.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Problem badania złóż i wydobycia gazu łupkowego jest nadzwyczaj ciekawy i jest to kolejny obszar w którym ludzie powinni szczególnie uważnie patrzeć urzędnikom i politykom na ręce.

Jestem Europejczykiem.

Mam nadzieję że syf wokół ACTA trochę poruszył szare komórki ludzi. Muszę przyznać że tak stało się ze mną, dotychczas, mając już trochę doświadczeń życiowych i politycznych na karku (pełnoletniość osiągnąłem w PRL'u), uważałem że panuje pewien konstans głupoty i mądrości ludzkiej, a po drugim dojściu do władzy w Polsce SLD, rozluźniłem się i przestałem wymagać zbyt wiele od polityków i elektoratu. Ale to co się dzieje teraz, i co uświadomił mi skandal z ACTA, jest na prawdę niebezpieczne.

Ciekaw jestem na co będzie stać europejczyków w sobotę.

Znajoma mówiła mi że na euronews nadali krytyczny materiał o ACTA.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Niemcy nie podpisza ACTA :)

Oglosili przed jakas godzina, bodajze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wygląda na to, że nasi politycy wygłupili się tym podpisaniem w Japonii. A tu Niemcy naszym spłatali takiego figla i nie podpisali :)

Ukryta Zawartość

próbują i ACTA to już przeszłość

"Planowane dyrektywy Komisji Europejskiej: "Unijni urzędnicy i bez ACTA planują zamykać strony"

Ukryta Zawartość

To może takie poklepanie Tusecka przez Merkel?

możesz wytłumaczyć co też Tusk ma z tym wspólnego

Rozumiem ,że należy zaniechać współpracy z Niemcami o najlepszej gospodarce w UE i państwem które ciągnie naszą gospodarkę.Co tam problemy z bezrobociem,biedą

Ukryta Zawartość

Dziękuję wszystkim domagającym się nowego podejścia do praw i wolności w internecie.

Dzięki Waszej postawie i aktywności obywatelskiej, zostały w Polsce zapoczątkowane szerokie zmiany.

Daliście Szanowni Koledzy wyraz dojrzałości i odpowiedzialności, nie dając się zbyć za pomocą znanych utartych metod i schematów, wielkie dzięki za to.

Wasz upór został nagrodzony, na razie tym, że ci, którzy nie byli skłonni uczciwie rozmawiać z stroną społeczną, zainteresowaną, dziś są w odwrocie.

Dziś weryfikują swoje stanowisko, ale robią to nieudolnie i bez przekonania, na ich niekorzyść wpływa fakt, że w przeszłości dali już się poznać kim są

Świętujemy dzisiaj moment zwrotny w myśleniu o podmiocie, w myśleniu o roli tegoż podmiotu w życiu społecznym, tym podmiotem jest obywatel.

To obywatel, wypełnia przestrzeń publiczną, to on jest komórką, która pracuje, płaci podatki, czyli utrzymuje wszystko inne co jest, co dotyczy państwa

Obywatelowi wiec należy się wolność, należy się wolna przestrzeń, nadająca się do indywidualnego zagospodarowania.

Potrzebuje on tej wolności do samorealizacji, do kreacji swej indywidualności oraz do spełniania rozmaitych potrzeb, w wypadku IT, do potrzeb ducha.

Nie możemy pozwolić, aby w naszym życiu, które ma prawo być piękne i niepowtarzalne, istniały siły, narzucające nam swą wolę, dyktujące co mamy robić.

To życie należy do nas samych, mamy prawo naturalne do decydowania o wszystkich jego aspektach, o wszystkich kierunkach, w ramach możliwości jakie są.

Tych możliwości nikt nie ma prawa nam odbierać, ani za pomocą odgórnych nakazów, ani manipulacji, ani żadnymi innymi podstępnymi metodami.

Jedyne ograniczenia czy regulacje, jakie możemy dopuścić to te, na które sami wyrazimy zgodę, które sami przyjmiemy, uznamy za zasadne.

Nie możemy bowiem uważać, że wszystko wolno, lecz musimy widzieć granice, rozsądnie, ale nie jako bariery, tylko jako bezpiecznik naszych wolności.

Władza, którą obecnie mamy, zastosowała już wielokrotnie metodę, polegającą na zmyleniu uwagi zainteresowanych środowisk, dla działania przeciwko im.

Jeszcze raz dziękuję, mam nadzieje na to, że raz wyrażony opór wobec niecnych metod, będzie kontynuowany zawsze gdy zajdzie taka potrzeba.

Pozdrawiam.

Dziękuję.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Ale ale - bez hurraoptymizmu.

To NIEMCY nie podpisaly. POLSKA podpisala. Co prawda nasz premier mowil o wstrzymaniu ratyfikacji - ale z prawnego punktu widzenia

to takie klepanie kotka za pomoca mlotka. Ja nie sadze, aby sprawa w naszym kraju byla zakonczona.

Ukryta Zawartość

Najs.

Crowd funding - to też dobre, pasuje do internetowej rzeczywistości. Dwudziestowieczny, korporacyjny model sprzedaży nie obejmuje tego, że konsument XXI'o wieku zaczyna wchodzić w interakcję z producentem towaru, a nie czeka, co mu łaskawie moloch wyprodukuje - np. kolejne definitywnie remasterowane wydanie płyty, które to wydanie ma dokładnie tyle wad, żeby nabywca musiał za 5 lat kupić następna wydanie "lepsze" od tego poprzedniego.

Wireless - ale politycznie jest to potężny cios dla ACTA. Niemcy to nie Bułgaria, czy Rumunia.

Ukryta Zawartość

Gość Wireless

(Konto usunięte)

...

Wireless - ale politycznie jest to potężny cios dla ACTA. Niemcy to nie Bułgaria, czy Rumunia.

Fakt niezaprzeczalny. Niemniej jednak nie mamy, tak naprawde, dalej zadnych gwarancji, ze nasz sejm nie "przeratyfikuje" tej umowy. A moj osobisty poziom zaufania do polskich politykow wszelkiej masci jest rowny 0

Przeraktyfikuje na pewno ACTA a może nawet z IPN-em wspólnie i załatwiom was jak nic...bez Niemców.

Ale bendzie wrzask,na całą Polskie.

nie tylko ACTA

widzieliście arabskiego geja?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Przeraktyfikuje na pewno ACTA a może nawet z IPN-em wspólnie i załatwiom was jak nic...bez Niemców.

Ale bendzie wrzask,na całą Polskie.

Klucz do szczęścia to wmówić sobie, że tylko was a mnie to nie dotyczy.

Ukryta Zawartość

no niemcy sa dosc silnym krajem wiec nie potrzebuja wchodzic w g..o zwane przez hamerykanow acta zeby sie podlizac, patrza na wlasne dobro a nie hamerykanow czy innych... ale my polacy a szczegolnie nasi zadzacy to niestety maja odwrotna strategie, podpisywac wszystko pchac sie wszedzie gdzie sie da nas wycyckac, a jak czegos potrzebujemy to pozniej mowia nam nie, z czego nie ma sie co dziwic bo nasi obecni pseudozadzacy nie maja takiej mocy zeby cokolwiek zadyktowac, zreszta jak kiedy jak trzeba wejsc w g..o hamerykanskie czy inne to jestesmy pierwsi, wiec z czym do ludzi,

mysle ze najpierw powinnismy sie wziasc za pseudozadzacych i wyzbyc sie ich i stworzyc realny rzad dbajacy o interesy kraju a nie hamerykanow i innych a dopiero nastepnie myslec jak nie wchodzic w nastepne g...na, bo inaczej pseudozadzacy rozniosa nasz kraj i nas wraz z nim... juz nieduzo brakuje

a dla ludzi poprzedniej epoki...

to tu nas beda wylapywac i wywozic do hameryki za mp3,ki, raz na kilka miesiecy jakiegos prawdziwego przestepcy tez moze zlapia... przyszlosc, a raczej przeszlosc wyglada obiecujaco, modrzew muls i im podobni wiedza na pewno jak to jest, a my normalni wychowani w czasach jakiej takiej wolnosci i samodecyzji (szczegolnie ci internetowi) walczy do konca zeby te hamerykanskie go..na z acta na czele wytepic

a dla ludzi poprzedniej epoki...

to tu nas beda wylapywac i wywozic do hameryki za mp3,ki, raz na kilka miesiecy jakiegos prawdziwego przestepcy tez moze zlapia...

Ukryta Zawartość

przyszlosc, a raczej przeszlosc wyglada obiecujaco, modrzew muls i im podobni wiedza na pewno jak to jest, a my normalni wychowani w czasach jakiej takiej wolnosci i samodecyzji (szczegolnie ci internetowi) walczy do konca zeby te hamerykanskie go..na z acta na czele wytepic

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

może mniej gorącej głowy a więcej obiektywizmu.Nie tylko Polska podpisała

"Dokument podpisali też ambasadorowie pozostałych państw UE z wyjątkiem Cypru, Estonii, Słowacji, Niemiec i Holandii jak również Australia, Kanada, Japonia, Korea, Meksyk, Maroko, Nowa Zelandia, Singapur, Szwajcaria i Stany Zjednoczone"

jeżeli śledzisz ACTA powinieneś zauważyć ,że to już historia i w takim kształcie nie zostanie ratyfikowany.

Co innego jeżeli chcesz dokopać Tuskowi

wcześniej wkleiłem link wskazujący nowe zagrożenia ,tym razem pomysł UE.

Niedawno gdzieś słyszałem pewną wiadomość, że wystarczy gdy 6 krajów z UE nie ratyfikuje tej umowy, to projekt ACTA padnie.

jeżeli śledzisz ACTA powinieneś zauważyć ,że to już historia i w takim kształcie nie zostanie ratyfikowany.

Mam nadzieję, że tak się stanie.

Więc w jakim kształcie zostanie ratyfikowany? O ile mi wiadomo nie mozna ratyfikowac umowy międzynarodowej w innym kształcie niż tekst podpisany. Ale może głupi jestem i się nie znam?

jeszce raz.Problem emerytow i emerytur jest nie do rozwiazania bez zmian systemowych, NAWET ja cala Polska wyjdzie na ulice i powie NIE.Tak wiec panowie i panie problem z ACTA nie zniknie i zostanie zalatwony, nawet jak wszyscy wyjda i powiedza NIE.Taka ilosc wyborcow nie mozna olac ale mozna wykiwac.I tak to nalezy zrobic.

O czym piszeciee, bo nie chwytam. Podobnie jak wczesniej tekstu sugerującego, ze mozna ratyfikowac umowę międzynarodową w innym kształcie. No ale ja głupi jestem, to mogę.

zobaczymy,młodość jest nieprzewidywalna

i ma wsparcie prawie u każdego użytkownika internetu....syn,ojciec,dziadek w jednym okopie

mlodosc jest niecierpliwa a malo wytrzymala na trudy.znajdzie inna droge.

raczej znajdzie sie inna droge dla tych pier**l o które idzie boj. A zasadnicze ustawy i tak beda.

jeszce raz.Problem emerytow i emerytur jest nie do rozwiazania bez zmian systemowych, NAWET ja cala Polska wyjdzie na ulice i powie NIE...Taka ilosc wyborcow nie mozna olac ale mozna wykiwac.I tak to nalezy zrobic.

system emerytalny - piąta zmiana systemowa po czwartej nowelizacji kolejnej reformy

wciąż kiwasz i sam się już zakiwałeś

cała europa ma ten sam problem z emerytami bo cały ten system to od powstania socjal-ściema

jeszcze ze 2 latka i bez bicia piany samo się rozwiąże, jaki euro

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.