Skocz do zawartości
IGNORED

zamienniki opampów BURSON

gabler

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś to może zna ,stosował

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pardą miało być w diy :)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/90997-zamienniki-opamp%C3%B3w-burson/

I tak o 100 zł taniej niż na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na tej stronie jest link do PDFa. Poczytaj, bo tam piszą, co jest czego zamiennikiem lub kopią. Przy okazji - pomiary parametrów z komentarzem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po co się robi coś takiego?

Przecież opampy za 2PLN są lepsze...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj jasno wytłumaczone?

Ukryta Zawartość

Po co się robi coś takiego?

Przecież opampy za 2PLN są lepsze...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj jasno wytłumaczone?

bloga pisał nieosłuchany elektronik i to wyłącznie jego punkt widzenia . To taki drugi Pawel XYZ dla którego każdy odtwarzacz CD gra tak samo.

Ukryta Zawartość

W trakcie usuwania konta.

bloga pisał nieosłuchany elektronik i to wyłącznie jego punkt widzenia . To taki drugi Pawel XYZ dla którego każdy odtwarzacz CD gra tak samo.

?? Chyba jedyny NORMALNY człowiek w tym całym audio szaleństwie. Podziwiam że mu się chce. Świetny blog. Chociaż jeden.

A co do opków:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

@bogdan_ nie można za pomocą słuchu obiektywnie ocenić jakości sprzętu audio, jeśli się wie czego się słucha. Jedynym sensownym narzędziem jest ABX.

Poza tym nie istnieje taka właściwość sprzętu audio, którą można usłyszeć, a nie można zmierzyć.

Aczkolwiek jestem świadom, że są w tym środowisku ludzie, którzy mają interes w tym, żeby twierdzić, ze jest inaczej.

tak podobno wyglada schemat jakby kto chciał się pobawić. Mnie się kilka rzecy w tym ukladzie nie podoba, 2 rezystory nieopisane 121 Ohm

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to tylko potwierdziłeś to, co napisał Szwajcar - OPA-Earth to to samo co Burson MkII. Można znaleźć chipy, które zagrają lepiej, tylko trzeba je właściwie dobrać do aplikacji. Miałem wszystkie 3 typy Audio-gd. Najbardziej mi leżał OPA-Sun v2, tylko on swoje gra dopiero od +-15V. I te kondensatorki EVOX RIFA MMK po bokach lepiej odlutować, bo to tylko radosna twórczość pana Kingwa psująca dźwięk.

Witam! A może astronomiczna, ja kiedyś kupiłem 800 sztuk za 10zł i to z taśmy, wszystkie mają po 560 beta, mam je do dziś.

Ale żeby stały się audiofilskie musisz odprawić rytuał, przy pełni księżyca polać krwią zabitej rytualnym nożem kury zmieszaną ze spermą szatana. Wtedy możesz je sprzedawać po 100zł sztuka.

Ale żeby stały się audiofilskie musisz odprawić rytuał, przy pełni księżyca polać krwią zabitej rytualnym nożem kury zmieszaną ze spermą szatana. Wtedy możesz je sprzedawać po 100zł sztuka.

Witam! Bardzo dziwna i nie zrozumiała odpowiedź, co to ma wspólnego z audiofil izmem i nie kupuje części żeby je sprzedawać, tylko dla siebie.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.