Skocz do zawartości
IGNORED

DAC-jakość ponad cenę! Czy super drogie DAC-i grają lepiej?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

A to jest bardzo dobre pytanie :)

Elb i Sly wiedziony ciekawościa i ja przeczytałem o Kalliope i mam takie przemyślenia. Biorac to co tam przeczytałem z tym co na ten temat pisze nasz witrualny konstruktor z jego angielskim jest coś nie tegos :) Może wobec tego my źle naszego witrualnego konstruktora zrozumieliśmy !!! Może on mówiac 40 000 GBP miał na myśli 40 000 GRP czyli groszy polskich :)))

Pewnie ze dwadzieścia donosów spoko idzie dziennie? Chodzi mi o całe forum, wszystkie działy, chociaż pewnie w hi-endzie najbardziej donoszą - jest to chyba najmniej obiektywna i silnie pobudzona zakładka, czasami toksyczna o niebagatelnej sile rażenia... ale lubię ją bardzo - zawsze coś się dzieje!

Muszę się pochwalić, że też mam punkty karne - trzy mam.

Parker's Mood

Ach, rozumiem. Wpisałem a tylko na sekundę, by sprawdzić czy mogę już pisać. Byłem zbanowany przez 11 dni. Dostałem kolejne punkty karne i dodatkowo jeszcze 10 dniowy ban na całe forum, czyli podwójna kara za to samo. Kuriozum.

To jest recydywa :) Bierz przyklad ze mnie zero punktow przez 10 lat!

W studio to on najwyżej drzwi mógł otwierać,co zresztą napisałem,i jakoś bana nie dostałem.

"Fachowiec" od siedmiu boleści ;)

Bardzo dobry fachowiec.

Ach, rozumiem. Wpisałem a tylko na sekundę, by sprawdzić czy mogę już pisać. Byłem zbanowany przez 11 dni. Dostałem kolejne punkty karne i dodatkowo jeszcze 10 dniowy ban na całe forum, czyli podwójna kara za to samo. Kuriozum.

Mnie tu nie było ponad 7 miesięcy....także proszę się nie skarżyć bo to był tylko incydent.

Natomiast piszesz w swym długim poemacie nr 1313.....fajny nr postu),że dcs vivaldi ,c-8 metronome i kaliope to najlesze daczki jakie miałeś-tak?

Utóż jesteś w błędzie ,a mianowicie posłuchaj Lampizatora najnowszego -nie GG to wtedy zmienisz zdanie,ale najpierw ubezpiecz mieszkanie.

Piotrek pisałeś , że będziesz słuchał Lampizatora a którą wersję?

Nie dojechał to wiem,a może boją się mnie na odsłuch poprosić?...........teraz to audiofile sa bardzo podzieleni w/g mnie.

Są tacy co słuchają i są szczęśliwi-tych jest przytłaczająca wiekszość,oraz tych co słyszą i potrafią opisać granie-tych jest garstka.

Ci co słuchaja przywykli do tego na czym słuchają,lecz w takim przekazie brakuje mnóstwa informacji,czyli mamy co mamy.

Marzę posłuchać u Elberotha tej przestrzeni głównie oraz muzykalności z Magico i komputera hand made podobno sam go składał?

Myślę uczciwie,ze wirtualnie tylko-w tym jest naprawdę dobry,a nawet zna sie wybitnie na opisach zwłaszcza po angielsku.

Tzn. marze o posłuchaniu lampizatora i po raz drugi trinity w zaistniałych warunkach przyrody)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Stasiop własnie grozi mi banem bo mu przypomniałem że metoda "wrózenia z częsci" nic nie daje :) a czemu na zagranicznych forach sie nie lansuje ze swoim cud DACem? Widząc jego angielski musiałby zatrudnic ghost writera :))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nieładnie Stasiu, oj nieładnie. Jak Ty robisz dym w wątkach innych userów to jest Twoim zdaniem OK. A jak z Ciebie ktoś z lekka zażartował to od razu oburzenie i obraza majestatu;-) Była taka powieść Sienkiewicza, a w niej murzynek Kali;-)

Lewandowski strzela 5 goli w 9 minut, więc co to za problem ustrzelić 10 w ciągu całego dnia na forum ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Lewy to jest pryszcz przy Stasiopie! Ten ocenia brzmienie 20 sprzętów z 50 zdjeć w 2h przy użyciu laptopa z ekranem o relatywnie niskiej rozdzielczości. To jest gość!

• 1 miesiąc później...

Jakiś czas temu miałem okazję mieć u siebie topowy DAC Accuphase CD-901. Miałem go krótko ale jakieś wnioski można było wysnuć. Grał muzykalnie jak to Accuphase ale bardziej podobał mi się zarówno Metronome jak i Esoteric K-01 czy Accustic Arts. Później przesiadłem się na Gryphona. Niedawno brałem na testy nowe monobloki Accuphase A-200 i zagrały bardzo dobrze. To był moment przełomowy, bo jak do tej pory nie byłem wielkim fanem tej marki. Owszem pod pewnymi względami sprzęt Accu zawsze był dobry bo i muzykalność i soczystość oraz gęstość przekazu zawsze były na wysokim poziomie. Ale bas, dynamika czy przestrzeń oraz rozdzielczość były co najwyżej przeciętne. Ale A-200 to bardzo dobre monobloki mające dotychczasowe zalety sprzętów Accuphase ale bez wad poprzedników.

Niedawno poszukiwałem preampa do monobloków Amplifona. Sądziłem, że do lampy najbardziej pasować będzie lampa. Owszem Octave HP-700 zagrał bardzo dobrze, inne lampowe też nieźle ale ku mojemu zaskoczeniu najlepiej wypadł nowy model preampa Accuphase C-3850. Zgranie z lampą wręcz perfekcyjne. I tym razem znów firma z Yokohamy zadziwiła mnie. Zachęcony tymi pozytywnymi wrażeniami poprosiłem dystrybutora o ponowny odsłuch DAC-a, którego już wcześniej miałem. Dowiedziałem się, że wówczas nie był wygrzany oraz, że nie powinno się go wyłączać z sieci. Pomyślałem też, że mając preamp tej samej firmy to DAC w synergii ze "swoim" preampem może "czuć się" lepiej i zagrać jeszcze lepiej niż z preampem innej firmy.

No i przeczucia okazały się trafne. Tym razem dostałem sprzęt wygrzany, po włączeniu do sieci nie był w ogóle wyłączany i po tygodniu zacząłem się przysłuchiwać co jest...grane... :-)

Teraz w zestawieniu z firmowym preampem faktycznie zadziałała synergia i zestaw ten wypadł bardzo dobrze. Nie powiem, że zagrał lepiej niż mój Gryphon ale w niczym nie zagrał gorzej. Bardzo dobry, gęsty i soczysty dźwięk, z fajną głęboką przestrzenią i drivem.

Wygląda na to, że łatwo wyciągnąć błędne wnioski, gdy testowany sprzęt nie jest wygrzany i za krótko mamy możliwość go słuchać. Kilka dni to za mało.

Widzę bardzo pozytywną zmianę sygnatury brzmieniowej w sprzętach Accuphase.

Zalety starszych modeli pozostały, ale nie ma znanych wad czy też niedoskonałości. Teraz i bas i szybkość i rozdzielczość oraz przestrzeń są na bardzo wysokim poziomie.

Z niecierpliwością czekam na możliwość odsłuchu nowych monobloków M-6200.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jakiś czas temu miałem okazję mieć u siebie topowy DAC Accuphase CD-901. Miałem go krótko ale jakieś wnioski można było wysnuć. Grał muzykalnie jak to Accuphase ale bardziej podobał mi się zarówno Metronome jak i Esoteric K-01 czy Accustic Arts. Później przesiadłem się na Gryphona. Niedawno brałem na testy nowe monobloki Accuphase A-200 i zagrały bardzo dobrze. To był moment przełomowy, bo jak do tej pory nie byłem wielkim fanem tej marki. Owszem pod pewnymi względami sprzęt Accu zawsze był dobry bo i muzykalność i soczystość oraz gęstość przekazu zawsze były na wysokim poziomie. Ale bas, dynamika czy przestrzeń oraz rozdzielczość były co najwyżej przeciętne. Ale A-200 to bardzo dobre monobloki mające dotychczasowe zalety sprzętów Accuphase ale bez wad poprzedników.

Niedawno poszukiwałem preampa do monobloków Amplifona. Sądziłem, że do lampy najbardziej pasować będzie lampa. Owszem Octave HP-700 zagrał bardzo dobrze, inne lampowe też nieźle ale ku mojemu zaskoczeniu najlepiej wypadł nowy model preampa Accuphase C-3850. Zgranie z lampą wręcz perfekcyjne. I tym razem znów firma z Yokohamy zadziwiła mnie. Zachęcony tymi pozytywnymi wrażeniami poprosiłem dystrybutora o ponowny odsłuch DAC-a, którego już wcześniej miałem. Dowiedziałem się, że wówczas nie był wygrzany oraz, że nie powinno się go wyłączać z sieci. Pomyślałem też, że mając preamp tej samej firmy to DAC w synergii ze "swoim" preampem może "czuć się" lepiej i zagrać jeszcze lepiej niż z preampem innej firmy.

No i przeczucia okazały się trafne. Tym razem dostałem sprzęt wygrzany, po włączeniu do sieci nie był w ogóle wyłączany i po tygodniu zacząłem się przysłuchiwać co jest...grane... :-)

Teraz w zestawieniu z firmowym preampem faktycznie zadziałała synergia i zestaw ten wypadł bardzo dobrze. Nie powiem, że zagrał lepiej niż mój Gryphon ale w niczym nie zagrał gorzej. Bardzo dobry, gęsty i soczysty dźwięk, z fajną głęboką przestrzenią i drivem.

Wygląda na to, że łatwo wyciągnąć błędne wnioski, gdy testowany sprzęt nie jest wygrzany i za krótko mamy możliwość go słuchać. Kilka dni to za mało.

Widzę bardzo pozytywną zmianę sygnatury brzmieniowej w sprzętach Accuphase.

Zalety starszych modeli pozostały, ale nie ma znanych wad czy też niedoskonałości. Teraz i bas i szybkość i rozdzielczość oraz przestrzeń są na bardzo wysokim poziomie.

Z niecierpliwością czekam na możliwość odsłuchu nowych monobloków M-6200.

Może Jarek sie skusi... ...????

Taki angielski żarcik :)))

Może załapie ....bo ostatnio za takie żarty to tylko w łeb ...:(((

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Mając komplet z transportem CD Metronome nie ma sensu, żeby kombinował.

Ehhhhh .....teraz juz rozumiem Twoje dowcipy....

To wytłumaczę Jarek prędzej wpław popłynie do Japonii niż kupi coś w Eter ....ales klar !!!?

super źródło

Od ostatniej niedzieli super źródło jest tylko jedno.

Nazywa się Rossini...DCS Rossini ;)

Wpięty w doskonale znany mi system (nie mój),wywindował granie na nieprawdopodobny poziom.

Jestem pod ogromnym wrażeniem,DAC na którym chętnie oparłbym tor plikowy.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Od ostatniej niedzieli super źródło jest tylko jedno.

Nazywa się Rossini...DCS Rossini ;)

Oznacza to ,że jest lepszy od Vivaldiego ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.