Skocz do zawartości
IGNORED

DAC-jakość ponad cenę! Czy super drogie DAC-i grają lepiej?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Ten Rossinii to ma zgłebić ( Mariusz zglebić....tak miało być ) nie zgłębić ;)

Kolejny Sułek .....i Lampizator do tableta i Wipma kontra Vinyl ....

Hihihihihi ....znów robią Was w trąbę ....

Albo zamacham trąbą ;))))

Ogonem miałeś pomachać ... Hihihi ... ;-))))

Jak masz nieograniczony budżet to CD Metronome to pewnie jest the Best i DCS też.

Jak masz budżet na źródło i płyty na 50 -200 tys. to wybacz , ale winyl masakruje CD .

Masakruje Ancient Audio Lektor AIR , Doceta Lektora ....jest lepszy od Tomkowego AR ...sorry Tomkly , ale to jest subiektywna opinia .

I nie jest szybszy bardziej dynaczmiczy jest zwyczajnie bardziej muzykalny , mniej perfekcyjny , ale gra muzykę .

Sam sobie przeczysz. W jednym wątku piszesz, że musi być prawidłowy przekaz muzyczny, muszą być zrobione pomiary itd, a tu piszesz, że dobre jest to co na pomiarach wypada fatalnie, co jest przepuszczone przez sieczkę kompresorów, equalizerów, co ma skompresowany, monofoniczny bas, obciętą górę, ograniczoną rozdzielczość, dynamikę oraz co dodaje paskudne dźwięki z prymitywnego procesu odtwarzania rodem z XIX wieku. Na pomiarach vinyl jest nie do przyjęcia.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Szczerze współczuję i łączę się w "bulu" ;)

On to ma spoko...ja to jeszcze słucham się córki , syna ....i kotów i psów ...żony .;)))

Akurat żona marslo to pierwsza klasa. Super babka.

Z przyjemnoscia przekaze:)

Sam sobie wybralem:)

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Sam sobie przeczysz. W jednym wątku piszesz, że musi być prawidłowy przekaz muzyczny, muszą być zrobione pomiary itd, a tu piszesz, że dobre jest to co na pomiarach wypada fatalnie, co jest przepuszczone przez sieczkę kompresorów, equalizerów, co ma skompresowany, monofoniczny bas, obciętą górę, ograniczoną rozdzielczość, dynamikę oraz co dodaje paskudne dźwięki z prymitywnego procesu odtwarzania z XIX wieku. Na pomiarach vinyl jest nie do przyjęcia.

U mnie jakoś w pomiarach winyla nie widać ...

Sylwek bredzisz ...pomiary pomieszczenia, a pomiary żródła to 2 różne sprawy .

Pomieszczenie to są pomiary na poziomie 20 db .....a pomiary o których Ty piszesz to zupelnie inny świat ....

Proszę wklej pomiary pomieszczenia i pomiary CD vs winyl .

Tymczasem borem lasem błądzisz ....strasznie ...

Jak Ty porównujesz różnice CD kontra winyl do różńic w pomieszczeniach to się nie rozpędzaj proszę ;))

U mnie jakoś w pomiarach winyla nie widać ...

Sylwek bredzisz ...pomiary pomieszczenia, a pomiary żródła to 2 różne sprawy .

Pomieszczenie to są pomiary na poziomie 20 db .....a pomiary o których Ty piszesz to zupelnie inny świat ....

Proszę wklej pomiary pomieszczenia i pomiary CD vs winyl .

Tymczasem borem lasem błądzisz ....strasznie ...

Jak Ty porównujesz różnice CD kontra winyl do różńic w pomieszczeniach to się nie rozpędzaj proszę ;))

Albo dźwięk jest prawidłowy albo nie. Jeśli źródło dokłada do materiału muzycznego swoje dodatkowe dźwięki, a vinyl tak robi, to nie może być uznawane za źródło high endowe. W zasadzie takie źródło nadaje się na śmietnik, albo na party urodzinowe, gdzie podpita ekipa dobrze się bawi, po czym z balkonu rzuca vinylami. Sam widziałem takie rzeczy.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Albo dźwięk jest prawidłowy albo nie. Jeśli źródło dokłada do materiału muzycznego swoje dodatkowe dźwięki, a vinyl tak robi, to nie może być uznawane za źródło high endowe. W zasadzie takie źródło nadaje się na śmietnik, albo na party urodzinowe, gdzie podpita ekipa dobrze się bawi, po czym z balkonu rzuca vinylami. Sam widziałem takie rzeczy.

To wykup sobie udział podczas sesji nagrywania płyt ...ty myślisz , że tam to hiend jest ...;)?

Podczas moich udziałów policja przyjeżdżała w środku nocy jak " gwiazda " wyrzucała krzesła przez okno .....

I pozostań przy rzucaniu winylami na imprezie przez balkon ...

Tymczasem borem lasem ....tylko z szacunku dla Ciebie ...

W zasadzie takie źródło nadaje się na śmietnik, albo na party urodzinowe, gdzie podpita ekipa dobrze się bawi, po czym z balkonu rzuca vinylami. Sam widziałem takie rzeczy.

Fajne masz towarzystwo ;) i pewnie na dodatek nie studenci :(

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Masakruje Ancient Audio Lektor AIR , Doceta Lektora ....jest lepszy od Tomkowego AR ...sorry Tomkly , ale to jest subiektywna opinia .

Też tak uważam;-) Muzykalność ma na pewno na wyższym poziomie.

Spytam jeszcze raz...co jest nie tak z plikowcami? Co hiendowym Panom się nie podoba w ich brzmieniu?

Wszystko;-)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Co znaczy wszystko?

Twardość, szorstkość, szarość barwy, brak nasycenia, nuda. Zalety ograniczają się jedynie do dynamiki i kontroli.

Gość

(Konto usunięte)

Twardość, szorstkość, szarość barwy, brak nasycenia, nuda. Zalety ograniczają się jedynie do dynamiki i kontroli.

Kurcze...co Ty za plików słuchałeś...?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Kurcze...co Ty za plików słuchałeś...?

Wszystkie grały mniej więcej podobnie;-) DSD trochę lepiej, ale bezbarwna, chłodna i niemuzykalne sygnatura brzmienia dalej pozostała.

Gość

(Konto usunięte)

Wszystkie grały mniej więcej podobnie;-) DSD trochę lepiej, ale bezbarwna, chłodna i niemuzykalne sygnatura brzmienia dalej pozostała.

Po wczorajszym odsłuchu pc z foobarem na pokładzie mógłbym dojść do takich samych wniosków...wielkie ale...u mnie gra inaczej...

Po wczorajszym odsłuchu pc z foobarem na pokładzie mógłbym dojść do takich samych wniosków...wielkie ale...u mnie gra inaczej...

A co ripowałeś z CD z podwójną ilością granitu na napędzie CD?

Wiesz bo większość tego ripowanego w necie i na twardych dyskach to bez granitu jest i my to od razu słyszymy ;)

Gość

(Konto usunięte)

A co ripowałeś z CD z podwójną ilością granitu na napędzie CD?

Wiesz bo większość tego ripowanego w necie i na twardych dyskach to bez granitu jest i my to od razu słyszymy ;)

Granit? Nieee ...dźwięk będzie twardy... :-))))

Granit? Nieee ...dźwięk będzie twardy... :-))))

To przynajmniej plastelina, zróbcie coś z tym bo dalej z plików nie gra ;)

Nie bylem ani madry, ani bogaty, ani piekny, to czemu?:)

Może byłeś bogaty duchowo :)

Spytam jeszcze raz...co jest nie tak z plikowcami? Co hiendowym Panom się nie podoba w ich brzmieniu?

Brak pudełka :)

U mnie gra...i bez plasteliny...

Ha , przyłapałem jednak coś Ci przeszkadzało i używałeś plasteliny, no a co z tymi nagraniami z plasteliną na HD? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.