Skocz do zawartości
IGNORED

Nie dla ACTA

arczi87

Rekomendowane odpowiedzi

Brawo dla rzadu w POLANDI

Czekamy tylko teraz na EU.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Dla tych co są za tym bublem:

ACTA rozdział II sekcja 1 zobowiązania ogólne cyt "

4. Żadne postanowienie niniejszego rozdziału nie może być interpretowane w taki sposób, by

nakładało na Stronę wymóg nałożenia na swoich urzędników odpowiedzialności za działania

podjęte w związku z wypełnianiem ich urzędowych obowiązków.

Czy ktoś tu nie staje się bezkarny

dodano....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podpisanie tego ma jeden pozytywny oddźwięk. Mimo to, że ich target czyli hołota smarkaczów otumanionych propagandą głosowała na po myśląc, że staną się wykształciuchami a tu masz, ich wódz liberał pokazał gdzie jest ich miejsce.

Ukryta Zawartość

Ogólność przepisów tej pseudo umowy jest najgroźniejsza. Dlatego nie wzbudza obaw naszych pseudo polityków. Oni nie umieją czytać takich umów. A interpretacje szepczą im do ucha eksperci np ZPAV-u itp. Dla nich to jest zabezpieczenie pełnego koryta.

Ukryta Zawartość

podpiszą acta bo nie potrafią powiedzieć nie,,

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Kolega wrzuca na audiostereo fotkę, po czym ja zgłaszam odpowiednim organom naruszenie praw autorskich.

I audiostereo ma bardzooooo ciepło. Sankcje są koszmarne...

Ot takie niesportowe wykorzystanie ACTA.

Ja nie odpowiadam, wszak złożyłem obywatelskie doniesienie - w dobrej intencji, urzędnik tez nie.

A to tylko pikuś, przy tej ustawie Al-kaida to letni obóz harcerski.....

Tych pięciu na stos od razu ! :D

Ukryta Zawartość

podpiszą acta bo nie potrafią powiedzieć nie,,

Wtedy Polish Underground się z nimi zabawi :D

Ukryta Zawartość

ACTA rozdział II sekcja 1 zobowiązania ogólne cyt "

4. Żadne postanowienie niniejszego rozdziału nie może być interpretowane w taki sposób, by

nakładało na Stronę wymóg nałożenia na swoich urzędników odpowiedzialności za działania

podjęte w związku z wypełnianiem ich urzędowych obowiązków."

Sąsiad Cię oskarży, pomówi i urzędnik będzie bezkarny i nawet jak niewinnie posiedzisz to nic mu nie zrobią. Każdy każdego będzie mógł teraz na jakiś czas zamknąć.

Kolega wrzuca na audiostereo fotkę, po czym ja zgłaszam odpowiednim organom naruszenie praw autorskich.

I audiostereo ma bardzooooo ciepło. Sankcje są koszmarne...

A widzę, że już to poruszyliście.

Tych pięciu na stos od razu ! :D

Wtedy Polish Underground się z nimi zabawi :D

oni mają gdzieś, i co im zrobią? klka serwerów powieszą? żadna strata,,

przeczekają i tyle, nasz rząd to widać sługusy hamerykańskich korporacji!!!

totalna kontrola nad wszystkim się powoli zbliża, jeżeli acta przejdzie

to w niedługim czasie mogą pojawić się jeszcze bardziej ograniczające pomysły

i będzie brak wolności we wszystkim a do tego to zmierza!

Focal + Naim

No to Panowie , od tego momentu zastrzegam sobie cytowanie wszystkich moich wypowiedzi na forum jako moja wlasnosc intelektualna.

Jak ktos mnie zacytuje to podam go do sadu hahah

No ale moze nie bedzie tak zle, powstana nowe miejsca pracy!

Juz mam pomysl zeby zalozyc wielka firme ktora bedzie monitorowala i wylapywala wszystkich i wszystko! haha

Oczywiscie od wylapania kryminalisty mozna pobierac prowizje , hmm chyba zostane nastepca Zukenberga!!

oni mają gdzieś, i co im zrobią? klka serwerów powieszą? żadna strata,,

przeczekają i tyle, nasz rząd to widać sługusy hamerykańskich korporacji!!!

totalna kontrola nad wszystkim się powoli zbliża, jeżeli acta przejdzie

to w niedługim czasie mogą pojawić się jeszcze bardziej ograniczające pomysły

i będzie brak wolności we wszystkim a do tego to zmierza!

Koniec kurna...koniec...fileserve...filesonic....i inne serwisy....nie ma już nic.....jeno sługus na powrózku :((((

To jest temat na bocznicę a nie do działu STEREO (!). Po drugie po co panikować? Płyty wam ze sklepów uciekną? Nie będzie nowych klocków w salonach, kabli na Allegro? Może w końcu ktoś się zajmie podróbami. Ten temat zdecydowanie jest do przeniesienia.

Z calym szacunkiem ale chyba nie nalezy zabierac glosu nie przeczytawszy ACTA i nie rozumienac glebszych implikacji prawnych . Nie obawiasz sie zamkniecia Allegro albo Audiostereo ? Juz Ci podaje rozszerzona interpretacje prawna . "Na podstawie Acta ( par ... punkt ... )wnioskuje o zamkniecie forum dyskusyjnego Audiostereo z powodu uporczywego naruszania przez uzytkownika Lumperator nazw towarow zastrzezonych prawem copyright ( czyli wlasnosci intelektualnej ) tj : Metas 700, Yamaha AX-900, Xonar ST (LME49860 + 2x OPA2111KP), Ixos 104, Ultralink Matrix 2 ". Ebay bedzie mogl zamknac rusko-polskie Allegro w ciagu 6 godzin jak zlozy wniosek szeryf np ze wsi Halsey ( population 59 ), Nebraska , USA. Wniosek pewnie i uchyla za 6 miesiecy jak Allegro wynajmie prawnikow i wysle ich do USA . Zgadnij jak sie to odbije na kosztach Allegro i kto to finalnie zaplaci ? I Pytanie ; nie dostrzegasz silnego zwiazku przyczynowego miedzy cenami plyt w sklepach i piractwem ?

Milej lektury zycze

M.

to może powstanie ogólnoświatowy język szemrany i na forach grypsami będziemy pisali :)

Na to wygląda że internet zejdzie jeszcze bardziej do podziemia. mIRC wróci do łaski. Tunelowane połączania z serwerami itd.

Co do piractwa sprawa jest prosta tego się nie wytępi tak samo jak z narkotykami.

Od lat 70 do dzisiaj ilość osób zażywający marihuanę USA jest większa o kilkaset tysięcy procent. Gdzie medycznie używka ta klasyfikowana jest poniżej kawy do picia i posiada bardzo szerokie zastosowanie w medycynie. Czysta hipokryzja ale Amerykanie mają swoją wizje i jest jak jest. Wydają miliardy na blokowanie czegoś, co jest nieszkodliwe...

Z prawami autorskimi będzie to samo. Ameryka ciśnie, jest lobby ze strony koncernów. Choć by wszystkie znaki na ziemi były za tym, że zmiana formy dystrybucji mediów może być na plus to przy zakłamaniu Ameryki i koncernów nie ma widoków na poprawę.

ACTA też zmieni rynek farmaceutyczny nie będzie leków, które są tańszym odpowiednikiem. Jest tam napisane że nie można zmieniać ani modyfikować danego "pomysłu". Czyli osoba która wprowadzi lek ma do niego pełne prawo nie ma tańszych odpowiedników a jak Cię nie stać to zdechniesz jak pies...

Jak coś to obecnie rynek farmaceutyczny w USA to około 700 mld $ rocznie.

Więc jak ktoś mi mówi w TVP1 że ACTA to nic złego i zmian prawnych nie wprowadza to mam lekkie ciśnienie...

bedzie dalej to samo w pl co bylo..

nie ma co nerwow se psuc..

Kolego obecnie megaupload jest zamknięty gdzie wedle prawa nie popełnili przestępstwa. To że dają platformę do wymiany plików nie oznacza że biorą udział w piractwie komputerowym.

Przykład z netu jeśli noże służą do zabijania to trzeba o współudział oskarżyć producentów noży...

Czy to nie jest chore?

Fileserv, Filesonic, Megaupload, Megavideo wszystko się zamyka. Ameryka często nagina prawo dla swoich korzyści. Przepraszam nie nagina tylko tworzy po swoje dyktando...

Akurat nie martwiłbym się zbytnio brakiem możliwości ściągania "nielegalnych" plików z sieci. Powrót do p2p i szyfrowane połączenia zapewne solidnie i na długo rozwiążą ten problem. Zresztą jak dla mnie i tak współcześnie nie wychodzi nic ciekawego (w 2011 kupiłem trzy interesujące mnie płyty, wybrane z pewnie ponad setki innych). A w ramach protestu mogę i przestać kupować całkowicie.

Poważniejszym zmartwieniem jak napisali inni przede mną są zapisy w ACTA dotyczące choćby leków. Już kiedyś słyszałem plotkę, że leki na raka zostały wynalezione, ale jeszcze nie opłaca się ich wprowadzać ze względu na duże zyski z obecnych metod leczenia. Dziki biznes będzie jeszcze dzikszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.