Skocz do zawartości
IGNORED

Minas Anor vs AA Hyperion IV

pit80

Minas Anor vs Hyperion IV  

209 użytkowników zagłosowało

1. 1. W ogólnej ocenie lepiej wypadają:

• Studio 16 Hertz Minas Anor
    • Audio Academy Hyperion IV

Rekomendowane odpowiedzi

Może Panowie przeczytajcie jeszcze raz co napisał Grzegorz ze Studia 16Hz.

Posłuchajcie, porównajcie z innymi, jak się spodobają to kupcie a jak nie to nie, nikt was do tego nie nakłania - rynek jest dość mocno nasycony więc wybór jest duuuży.

Zarzucanie producentowi wzrostu cen o X % na przestrzeni kilku lat jest nie na miejscu, no chyba, że ktoś nie ma pojęcia co się dzieje dookoła niego.

----------------------------------------------------

No tak, tylko, że Radul nic nie pisał o butności i pewności siebie, tylko wytykał mi, że za dużo zarabiam i za wysokie mam ceny.

Proszę czytać posty ze zrozumieniem i nie dorabiać do tego filozofii.

Nawet jeśli polecałem kable droższe od kolumn, to co z tego by wynikało? Czy to jest karalne?

Dzień dobry

Moim skromnym zdaniem nie w głośnikach nie kupujemy osobowości i charakteru wykonawcy/producenta, tylko przede wszystkim ich brzmienie, czasem również wygląd.

Uważam, ze należy posłuchać kolumn przed zakupem, a nie fokusować się na narcyzmie producenta. I na tym się skupmy przed zakupem, żeby pod wpływem niepotrzebnych czynników nie wyrabiać sobie opinii o kolumnach poprzez czyjeś wpisy na forum, bez bezpośredniego kontaktu z przedmiotem. Zniechęceni podejściem wykonawcy możemy utracić możliwość odsłuchu być może bardzo dobrych kolumn i wydać może gdzie indziej sporo więcej, lub za te same pieniądze kupić gorzej.

Z drugiej jednak strony trochę rozumiem kolegów, którzy krytykują podejście Pana Twórcy Audio Academy. Ja również w zakupach czasem kieruję się sercem, nie zawsze biorę sprawy "na zimno".

W przypadku małych firm krajowych niejednokrotnie utożsamiamy produkt z jego twórcą (Sonus Oliva, Studio 16 Hertz, Akustyk itp.). I w takim sensie podejście producenta AA nie zachęca do zakupu, czy nawet odsłuchu kolumn i nie jest z pewnością godne naśladowania. Jest za dużo pychy i elementy zarozumialstwa. Proponuję Panu więcej dystansu, mniej emocji i mniej zbędnych wpisów na forum, tak, jak to robi np. Pan Grzegorz ze studia 16Hertz, który cieszy się powszechnym szacunkiem.

Jestem przekonany, że pomoże to Panu zdobyć większe zaufanie wśród forumowiczów, którzy są Pana potencjalnymi klientami.

Pozdrawiam serdecznie

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Z drugiej jednak strony trochę rozumiem kolegów, którzy krytykują podejście Pana Twórcy Audio Academy. Ja również w zakupach czasem kieruję się sercem, nie zawsze biorę sprawy "na zimno".

W przypadku małych firm krajowych niejednokrotnie utożsamiamy produkt z jego twórcą (Sonus Oliva, Studio 16 Hertz, Akustyk itp.). I w takim sensie podejście producenta AA nie zachęca do zakupu, czy nawet odsłuchu kolumn i nie jest z pewnością godne naśladowania. Jest za dużo pychy i elementy zarozumialstwa. Proponuję Panu więcej dystansu, mniej emocji i mniej zbędnych wpisów na forum, tak, jak to robi np. Pan Grzegorz ze studia 16Hertz, który cieszy się powszechnym szacunkiem.

Jestem przekonany, że pomoże to Panu zdobyć większe zaufanie wśród forumowiczów, którzy są Pana potencjalnymi klientami.

A może byś tak dostrzegł różnice pomiędzy "głosem boskiego objawieni" i "mieszanie się ludem" i prowadzeniem partnerskich rozmów i dyskusji? AA obrywa się jak widać za sugestie i porady indywidualne na forum i za to mu się obrywa co nazywasz pychą. Łatwiej chyba jest przyjąć postawę, że patrzysz na wszystko z góry i czasem sypniesz teorią. Może zamiast się cieszyć, że ktoś chce udzielać porad, a nie manipuluje opiniami warto go docenić a nie nazywać tego pychą?

A może byś tak dostrzegł różnice pomiędzy "głosem boskiego objawieni" i "mieszanie się ludem"

Heh, Roxi skąd ty bierzesz te porównania, postawiłem Ci za to szklaneczkę :)

A miał być ciekawy wątek o brzmieniu dwóch ciekawych konstrukcji.

A może byś tak dostrzegł różnice pomiędzy "głosem boskiego objawieni" i "mieszanie się ludem" i prowadzeniem partnerskich rozmów i dyskusji?

bo gdyby lud zaczął mówić to co wie, jak "bosko objawiony", to prysnęła by boskość ubóstwianego ;)

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Heh, Roxi skąd ty bierzesz te porównania, postawiłem Ci za to szklaneczkę :)

A już myślałem, że szklaneczkę chcesz mi postawić w realu:)

bo gdyby lud zaczął mówić to co wie, jak "bosko objawiony", to prysnęła by boskość ubóstwianego ;)

A pewnie przyjdzie i czas na to:)

=> Panowie z Klubu kolumn omawianych tutaj poza AA

Nabieram nieodpartego wrażenia, że łączy Was coś więcej, niż tylko zamiłowanie do muzyki i pisanie w tych samych wątkach.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Gość Roxi

(Konto usunięte)

=> Panowie z Klubu kolumn omawianych tutaj poza AA

Nabieram nieodpartego wrażenia, że łączy Was coś więcej, niż tylko zamiłowanie do muzyki i pisanie w tych samych wątkach.

Zgadza się kolego. Należymy do jednego klubu który utracił wiarę w boskość. A resztę sobie dopowiedz sam.

Typowy poziom dwudziestolatka . Czas już dojrzeć. Jaki w realu taki w necie , nic się nie zmieniłeś kolego .

Mieliśmy okazję się poznać, że piszesz coś o realu, prezentowanym poziomie i koleżeństwie ??

Mieliśmy okazję się poznać, że piszesz coś o realu, prezentowanym poziomie i koleżeństwie ??

Nooo. Niby taki kulturalny , a jak na audiostereo wchodzi to małpiego rozumu dostaje .Nieładnie .

Nieładnie to jest w swoim pierwszym wpisie na forum wypowiadać się o poziomie dojrzałości innych ludzi, gdy nie ma się o nim bladego pojęcia.

Dojrzewać do tolerowania obłudy i chorągiewek nie zamierzam.

Nieładnie to jest w swoim pierwszym wpisie na forum wypowiadać się o poziomie dojrzałości innych ludzi, gdy nie ma się o nim bladego pojęcia.

Dojrzewać do tolerowania obłudy i chorągiewek nie zamierzam.

Hmm. Nie dosyć ,że małpi rozum , to na dodatek ośli upór .

Król portalu się znalazł . EOT.

Polak to najgorsza zakała tego globu. Gadajcie na temat a jak nie chcecie gadać na temat to miejcie jaja

i umówcie się na solo bo naprawdę chce się wymiotować jak co drugi temat na tym forum czyta się kłótnie.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Ostatnio zostały opisane w magazynie Stereo i Kolorowo Minas Anory i Phoebe i obie dostały dobre noty ,choc grają inaczej i każda z nich moze przypasć do gustu innemu słuchającemu i pod inny zadany sprzet sprawdzi się.

O to chodzi. Bo tak w rzeczy samej, i 16 Hz Minas Anor IIIs, i AA Phoebe III brzmią ciekawie, intrygująco i po prostu dobrze, a nawet rewelacyjnie w swej cenie, ale trzeba mieć na uwadze fakt, że obie te konstrukcje reprezentują nieco inny charakter dźwięku, trochę różny styl, inny rozkład akcentów, etc. A co się komu bardziej podoba, to już zależy od indywidualnego gustu. Trudno w tej, zmiennej przecież osobniczo, kwestii wypowiadać się, brać udział w dyskusji...

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Gość partick

(Konto usunięte)

Zaznaczyłem 16 Hz, ale tylko po to by poznać wyniki ankiety.

a wystarczyło kliknąć opcję obok.

Ostatnio zostały opisane w magazynie Stereo i Kolorowo Minas Anory i Phoebe i obie dostały dobre noty

poczekajcie aż ja wyślę tam swoje - logo już mam... spodziewam się bardzo dobrej noty ;)

...ale tu rozdaja zielone pozytywy !!!!!! ja tez chce , ja tez ! ...i do klubu zapraszam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Zarejestruj trochę klonów i klikaj. Wcale nie trzeba kogokolwiek o cokolwiek prosić. Ile klonów, tyle drinków za każdy post masz gwarantowane, a jak napiszesz coś z sensem to i więcej.

• Redaktorzy

Ogólnie widzę, ze projektant i producent ma nie tylko sprzedawać dobre wyroby, ale ma jeszcze wyceniać je koniecznie na poziomie minimalnej krajowej pensji i chyba jeszcze ciągnąć niektórym forumowiczom druta - nic poniżej. Czy nie za duże oczekiwania?

a jak napiszesz coś z sensem to i więcej.

...tu sie pozwole nie zgodzic ...z sensem wcale byc nie musi...

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Ogólnie widzę, ze projektant i producent ma nie tylko sprzedawać dobre wyroby, ale ma jeszcze wyceniać je koniecznie na poziomie minimalnej krajowej pensji i chyba jeszcze ciągnąć niektórym forumowiczom druta - nic poniżej. Czy nie za duże oczekiwania?

Ale ja bardzo proszę nie rozpoczynać na nowo tej dyskusji. Zaraz pojawi się RADUL i na przykładzie swojej traumy z przeszłości (kupił zadowolony kolumny bo były w promocji, a jak się okazało że to nie była promocja tylko dla RADULA, to się obraził i teraz tryska jadem na lewo i prawo) zacznie udowadniać, że kolumny muszą kosztować tyle ile on jest w stanie zapłacić.

czesc jozwa! ;) btw. fajny watek, taki o zyciu :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

.ale tu rozdaja zielone pozytywy !!!!!! ja tez chce , ja tez ! ...i do klubu zapraszam

Ukryta Zawartość

Ja nie dostałem żadnego :(

Ukryta Zawartość

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.