Skocz do zawartości
IGNORED

T+A - ciekawa manufaktura Audio High End

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Mój sąsiad miał XK-R ... ale narzekał, więc sprzedał i kupił Bentlaya Continental GT ... i teraz jest happy :) Nie sądzę aby przeciętny właściciel Jaga chciał się przesiadać do Jetty.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mój sąsiad miał XK-R ... ale narzekał, więc sprzedał i kupił Bentlaya Continental GT ... i teraz jest happy :) Nie sądzę aby przeciętny właściciel Jaga chciał się przesiadać do Jetty.

Tak, ale pewnie takiego przeciętnego właściciela jaguara stać na ciągłe serwisy i fakt że auto ma dramatyczną utratę wartości.

Powiem tak...właściciel dobrego BMW czy Merca nawet nie kopnie w d..e żadnego jaguara.

Luksusowe duperele szczęścia nie dają, przekonana się o tym kiedyś jak chociażby zachoruje....przeciętny właściciel Jaga przesiada się nieraz do Jetty jak pojawi się prawdziwe nieszczęście....wtedy nie liczy się mamona, szpan i blichtr....przewraca się wszystko do góry nogami i okazuje się, że nieszczęściem na pewno nie jest awaryjny luksusowy gadżet......to tak na marginesie by coś uzmysłowić na otrzeźwienie w zakładce hi-end.....

Luksusowe duperele szczęścia nie dają, przekonana się o tym kiedyś jak chociażby zachoruje....przeciętny właściciel Jaga przesiada się nieraz do Jetty jak pojawi się prawdziwe nieszczęście....wtedy nie liczy się mamona, szpan i blichtr....przewraca się wszystko do góry nogami i okazuje się, że nieszczęściem na pewno nie jest awaryjny luksusowy gadżet......to tak na marginesie by coś uzmysłowić na otrzeźwienie w zakładce hi-end.....

Ludziska o sprzęcie,a Ty o szczęsciu.Czy moze jesteś misjonarzem?Jakby co, to w afryce takich trzeba

Ludziska o sprzęcie,a Ty o szczęsciu.Czy moze jesteś misjonarzem?Jakby co, to w afryce takich trzeba

Nie o sprzęcie, bo zeszli na samochody, które dają niby złudzenie szczęścia. Misjonarzem nie jestem, dygresja miała inny cel - nawracanie pozostawiam innym :-)

Pewnie nie uwierzysz ale od Jaguara wolałbym przyzwoite VW czy nawet japońca.

To co teraz zrobiłeś to...demagogia.Dałem przykład bardzo konkretny T+A do Poloneza,taka analogia była.

A zresztą jeśli chcecie to może być,że T+A to najlepszy klocek jezd i basta.Einstein to nieznana marka i nie ma o czym gadać.

Juś mnie nie ma w tym wontku i można sobie czadzić...do oporu.

nikt nie stwierdzil w tym watku ze T+A to najlepsze klocki na swiecie ,to jakies twoje wewnetrzne odczucia ,nie ma najlepszych klockow na swiecie to jest tak jak w filmie "wesele" gdzie padlo "moja skoda to ferrari wsrod skod" tyle najlepszych klockow ilu wlascicieli i tyle

"konczy sie na klangfilmie, voice of the theatre, tannoyu, garrardzie, quadach esl, leaku, thorensie, greenconeach, goodmansie itp...

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

+++

T+A hahaha :-)))

T+A to nawet nie Skoda to patrząc brandowo chyba będzie Dacia ;-)) - zapytaj Niemca co woli?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W październiku br. Zgromadzenie Wspólników dynamax podjęło decyzję o wydzieleniu ze Spółki i powołaniu odrębnego podmiotu gospodarczego do obsługi importowanych na wyłączność marek Hi-End & Hi-Fi, czyli T+A, GEITHAIN i SSC. Nowa firma z siedzibą w Warszawie przyjęła nazwę dynamax Audio Video. Pierwszym sukcesem nowego, elektronicznego dynamax-a był udział w targach Audio Show w Warszawie, które odbyły się 12 i 13 listopada 2011, i na których firma została okrzyknięta „najładniejszym stoiskiem imprezy w Hotelu Sobieski”.

Nowemu Prezesowi gratulujemy mocnego wejścia w branżę. Nowy salon wzorcowy i hurtownia dynamax AV będzie otwarty na przełomie roku w Warszawie przy ulicy Pańskiej 75. Zapraszamy!

sly :) chyba zostaniesz na forum twarzą marki T+A

Niemcy w elektronice z handlem na Polske rozkręcaja się jak juz pisałem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Panowie, wiecie na czym koncza naprawde nadziani niemieccy audiofile

Pewnie nokie zna niemieckich audiofili to wie,że T+A to hi-end dla Niemca...haha.

Jeśli już to prędzej Octave ale nie T+A a sly rzeczywiście może chce być twarzą...?

Hehehe....widzę że niektórzy nic nie zrozumieli. Byłem w Berlinie u Burmestera i tylko przy okazji posluchalem sprzętu T+A. Zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie ale wole Burmestera. Nie będę niczyja twarzą. Sprzętu Einstein nie słuchałem więc w kwestii brzmienia nie mam zdania ale ofertowo mi nie odpowiada bo nie ma SACD i w ogóle ma skromna ofertę choć być może brzmi to świetnie. Kiedyś posłucham tego w Berlinie. Robiąc nieco tańszy system pewnie poważnie rozwazyłbym sprzęt T+A i na pewno nie jest to skoda jeśli zestaw ma cenę ok 60000 euro bez kabli. Pewnie ze mozna kupić lepszy zestaw innej firmy za 200000 euro a jeszcze lepszy za 500000 euro.

Jestem ciekaw na czym grają ci którzy tak krytykują sprzęt T+A? Rozumiem że mają dużo lepsze systemy?

Bardzo w to wątpię.

Łatwo jest krytykować ale krytyka ma sens gdy jest konstruktywna. Stwierdzenie że są lepsze systemy niż T+A nic nie wnosi. Oczywiście źe są. Jest też duży wybór innych sprzętów w podobnej cenie. Czy to oznacza że T+A robi zły, kiepski sprzęt? W rankingach niemieckich pism T+A jest bardzo wysoko. Mozna posądzić Niemców o tendencyjnosc i stronniczość ale Einstein też jest niemiecki a w testach go nie ma co nie znaczy że sprzęt jest zły. Moze nie dostali go na testy. W tych samych rankingach wysoko są też sprzęty z innych krajów. Pomijając rankingi miałem okazje posłuchać i gra fajnie. Ale jak rozumiem dla niektórych to Skoda i gra złe tak? A co w nich jest źle?

proponuje jednak zeby naprawde wypowiadali sie ci ktorzy mieli stycznosc z T+A ,Einsteinem itp i potem ewentualnie dawali osad na temat, bo robi sie nic nie wnoszaca bezsensowna papka z wiekszosci wypowiedzi a szczegolnie tych ktorzy nigdy nie sluchali ani nie porownywali sprzetu o ktorym pisza

T+A i na pewno nie jest to skoda jeśli zestaw ma cenę ok 60000 euro bez kabli.

To pewnie Superb 3.6 vr6 4x4 Laurin & Klement edition :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mozna posądzić Niemców o tendencyjnosc i stronniczość ale Einstein też jest niemiecki a w testach go nie ma co nie znaczy że sprzęt jest zły.

sly miałem cię za poważnego i audiofila a tu co?Nieznajomość przedmiotu.Jeśli nie ma go na testach i się sprzedaje to o czym to świadczy?Taki nieskomplikowany test...na bystrość.

Amores99 zgadzam się z tobą w stu procentach.

proponuje jednak zeby naprawde wypowiadali sie ci ktorzy mieli stycznosc z T+A ,Einsteinem

Bardzo w to wątpię

Obyś się nie pomylił.

sly miałem cię za poważnego i audiofila a tu co?Nieznajomość przedmiotu.Jeśli nie ma go na testach i się sprzedaje to o czym to świadczy?Taki nieskomplikowany test...na bystrość.

To ja również zadam tobie pytania retoryczne na twoją bystrość kolego Modrzew47:

po 1-wątek jest o firmie T+A a nie o firmie Einstein skąd więc te bezsensowne dywagacje? Czy założyłem wątek o Einsteinie?Nie. A czy napisałem gdzieś że Einstein to zły sprzęt?Nie.

Napisałem że przy okazji słuchałem fajnie grającego systemu T+A i tyle. Uważam że to świetny sprzęt w kwestii wykonania jak i brzmienia co nie znaczy iż nie ma lepszych.

po 2-napisałem że Einsteina nie ma w rankingach co nie znaczy że jest zły.Być może redakcje nie dostały go na testy ale też nie znaczy że jest on taki rewelacyjny.

W końcu w tychże rankingach są najlepsze sprzęty świata. Nie można wysuwać dziecinnej teorii spiskowej że jakaś enigmatyczna, mała firma Einstein jest tak genialna jak imiennik Albert

i jej sprzęty specjalnie nie są testowane żeby ukryć swą genialność.To naiwne myślenie. To jest tylko buisness. Jest to kolejna audio manufaktura z Niemiec, być może są to sprzęty dobrze

grające ale jednak relatywnie mało znane. To że są mało znane nie świadczy o ich genialności.

po 3-stwierdzenie że się aż tak dobrze sprzedają jest chyba nadinterpretacją.Ja nie wiem jak się sprzedają ale może kolega Modrzew47 wie.

Wiem natomiast że w systemach za grubą kasę które miałem okazję oglądać, słuchać itd nigdy sprzętów Einstein nie było a właścicieli tych systemów stać na system Einsteina w każdym swoim pokoju.

Gdyby to był taki najlepszy sprzęt to pewnie chcieli by go mieć a mogą bez problemu mieć sprzęty znacznie droższe.

Reasumując wątek jest o T+A, być może fają firmą jest też Einstein i przy okazji warto posłuchać ale nie ma tu żadnego drugiego dna ani żadnych super systemów lepszych niż inne super systemy.

Pozdrawiam

Sly

Zastanawiam się co tak cię zabolało?To,że ktoś może twierdzić co innego niż ty?Podważać opinie jedynego znającego i odsłuchującego?

Zdejmij klapki z oczu to może zobaczysz coś więcej,niż tylko to co chcesz widzieć.Nie wiesz kogo znam,gdzie byłem z kim rozmawiam i słucham różnych sprzętów na rynku Niemieckim a wymądrzasz się jak alfa i omega.Nie ma żadnej nadinterpretacji i jak potrafisz znaleść wiadomości na temat marki Einstein,to się przekonasz.Szukaj.Najlepiej pojedź,posłuchaj a potem dopiero pisz to co napisałeś,że nad i pod itd.Są ludzie co systemy za grubą kase kupują a nie oglądają.Prubujesz robić za guru?Chcesz dotrzymać kroku paru innym...gruru?Jedno,dwa proste pytania i taki elaborat w punktach jeszce.Sorry ale mnie sam prowokujesz.

T+A miałem możliwość słuchać jeszcze za komuny...do woli.

A swoim wpisem chciałem zwrócić tylko uwagę na znakomitą Niemiecką marke,jaką jest bez wątpienia Einstein.Obroni się sam,jestem pewny.

Nie miałem najmniejszego zamiaru nikomu nic udowadniać,przecież nie muszę tu nawet pisać,do tego nie miałem nigdy sprzętu kosztującego więcej jak trzy tysiące złotych,to skąd niby miałbym wiedzieć...to wszystko?

Teraz powinieneś być spokojniejszy...już.

Też pozdrawiam.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 1 Lutego 2012 - Wpis nie na temat.
Ukryte przez palton, 1 Lutego 2012 - Wpis nie na temat.

Najwyraźniej nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.

To przeczytaj raz jeszcze.

To jest wątek o T+A a nie o firmie Einstein.

Gdzie napisałem że to zły sprzęt? Przecież napisałem że go nie słuchałem więc o co tobie chodzi?

W sieci znalazłem parę opisów sprzętów Einstein i były pozytywne ale znów bez rewelacji.

O co więc tobie chodzi? Moźe ty chcesz być twarzą Einsteina?

Chętnie posłucham tego przy okazji.

Poza tym jak możesz czynić mi zarzuty o Guru skoro od razu napisałem źe nie znam tej marki!

To było o tobie czy o mnie?

Zanim odpowiesz to się zastanów.

O Burku to ja czy ty pisałeś?Bo już się pogubiłem.

To było o tobie czy o mnie?

Zanim odpowiesz to się zastanów.

O Burku to ja czy ty pisałeś?Bo już się pogubiłem.

A co mają do tego Burki?

Tu piszemy o T+A i trochę o Einsteine.

I trochę o Burmesterze...czynisz mi zarzut a sam na wstępie co robisz?

Szkoda pisaniny, nie ma sensu.

T+A jest złe, Albert jest najlepszy i fajnie!

Szkoda pisaniny, nie ma sensu.

Dokładnie tak samo uważam.Ściana to ściana.

Ty masz racje a ja spokój.

Panowie! Przecież to powinna być najnormalniejsza wymiana poglądów, bez ściśniętych pośladków i z humorem. Luuuzz...

Bawmy się bez napierdalanki. Piaskownica pomieści wszystkich zainteresowanych ;) Nie zawsze prawda jest najmojsza - najtwojsza.

Parker's Mood

Panowie! Przecież to powinna być najnormalniejsza wymiana poglądów, bez ściśniętych pośladków i z humorem. Luuuzz...

Bawmy się bez napierdalanki. Piaskownica pomieści wszystkich zainteresowanych ;) Nie zawsze prawda jest najmojsza - najtwojsza.

Ta piaskownica nie pomieści wszystkich,a szkoda.Wczoraj na innym wątku doszło do mordobicia,mnie to już nie dziwi.A co się wyrabia na kurniku [szachy]tam dopiero głowy lecą.Ponoć królewska gra,a napierdalanie aż trzeszczy.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez palton, 1 Lutego 2012 - Wpis nie na temat, oraz obraźliwy.
Ukryte przez palton, 1 Lutego 2012 - Wpis nie na temat, oraz obraźliwy.

To przeczytaj raz jeszcze.

To jest wątek o T+A a nie o firmie Einstein.

Gdzie napisałem że to zły sprzęt? Przecież napisałem że go nie słuchałem więc o co tobie chodzi?

W sieci znalazłem parę opisów sprzętów Einstein i były pozytywne ale znów bez rewelacji.

O co więc tobie chodzi? Moźe ty chcesz być twarzą Einsteina?

Chętnie posłucham tego przy okazji.

Poza tym jak możesz czynić mi zarzuty o Guru skoro od razu napisałem źe nie znam tej marki!

sly po co rozmawiasz z przygłuchyn dobrze usposobionym(jak sam o sobie pisze)emerytem,którego podobno do Berlina wożą lektyką i częstują obficie winem-takie potem są skutki tych "wycieczek"daj spokój szkoda czasu.Kolega emeryt chwali tylko te sprzęta co sam je ma,reszta to wiesz-polonez.Nie dziwi mnie Twoje zauroczenie T+A to bardzo dobre granie o mocnych inżynierskich podstawach,wielobarwne,analogowe i gładkie.

sly po co rozmawiasz z przygłuchyn dobrze usposobionym(jak sam o sobie pisze)emerytem,którego podobno do Berlina wożą lektyką i częstują obficie winem-takie potem są skutki tych "wycieczek"daj spokój szkoda czasu.Kolega emeryt chwali tylko te sprzęta co sam je ma,reszta to wiesz-polonez.Nie dziwi mnie Twoje zauroczenie T+A to bardzo dobre granie o mocnych inżynierskich podstawach,wielobarwne,analogowe i gładkie.

Takie właśnie odniosłem wrażenie że T+A to fajnie grający sprzęt i jest to dla mnie zaskoczenie bo o firmie słyszałem ale bliżej nie znałem.

Nie jest to może zauroczenie bo zauroczyć to mnie zauroczył dzielony wzmacniacz Burmestera o czym pisałem w wątku o pojedynku najlepszych wzmacniaczy.

I tam to już w ogóle wielkie zaskoczenie gdyż całe systemy i kolumny Burmestera jakoś do mnie nigdy nie przemawiały ale wzmacniacze są niesamowite!!

Poza tym ja jednak zawsze byłem pro-amerykański a tu taka niespodzianka bo okazuje się że lepszy sprzęt robią...Niemcy!!

Dziwna rzecz.Nie spodziewałem się takiego obrotu spraw....hehehe.

Jest to dowód że nie należy się uprzedzać, ani przyjmować z góry żadnych założeń.Nie powinno się też w ślepo ufać danym markom np z USA.

A T+A to taki skutek uboczny wizyty u Burmestera. Miałem trochę wolnego czasu to sobie posłuchałem T+A i grało to bardzo dobrze.

Może nie tak jak topowe modele Burmestera ale też cenowo T+A jest znacznie bardziej przystępne.

Stąd założyłem ten wątek by zupełnie bezinteresowanie zwrócić uwagę czytelników forum na tą markę bo jak widać i słychać można mieć świetny system

nie tylko za kilkaset tysięcy pln.

Pozdrawiam

Sly

Burmester to zupelnie inne granie, zupelnie, i nie ma co porownywac z T+A bo to inna filozofia dzwieku ,albo sluchamy muzyki albo ja rozbieramy na czynniki pierwsze jezeli to pierwsze to T+A jezeli drugie to Burmester

Burmester to zupelnie inne granie, zupelnie, i nie ma co porownywac z T+A bo to inna filozofia dzwieku ,albo sluchamy muzyki albo ja rozbieramy na czynniki pierwsze jezeli to pierwsze to T+A jezeli drugie to Burmester

I tu się mylisz w kwestii wzmacniacza Burmestera. Najlepsze co jak do tej pory słyszałem. Najcieplejsze brzmienie jakie znam, a jednocześnie bez utraty szczegółów.

Przez to najbardziej muzykalne ale i przestrzenne. Żadnego zmulenia ani zakrywania czy wycofywania skrajów pasma, najlepszy bas.

Co do całych systemów Burmestera które zawsze są okablowane ich srebrnymi kablami to trochę racji masz bo jest wtedy wrażenie analityczności,ale

same dzielone wzmacniacze z miedzianym, dobrym okablowaniem to coś wyjątkowego i tu różnica między T+A a Burmesterem faktycznie jest ogromna.

T+A to bardzo dobre, miłe granie ale Burmester to już magia 2 poziomy wyżej.

Oczywiście tobie może się to nie podobać.

Na dzwiek ma wplyw jeszcze pare innych rzeczy po drodze, co za tym idzie gra caly system nie sam wzmacniacz moze byc nawet dzielony z mono blokami itd,gra caly system, tani dobrze dobrany moze polozyc na kolana zle dobrany system za 10-cio krotnie wyzsze pieniadze i to sa fakty !!! sam bylem swiadkiem, to jest tak jak ze sprezetem muzycznym masz piec najwyzszej swiatowej klasy a kiepska gitare i kabel to piec nie zagra nie ma prawa ,swietne bebny z kiepskimi naciagami to klapa

piec najwyzszej swiatowej klasy a kiepska gitare i kabel to piec nie zagra nie ma prawa ,swietne bebny z kiepskimi naciagami to klapa

Warto dodać, że jak już masz najlepszy piec, najlepszą gitarę, najlepszy kabel, najlepsze struny, najlepszą akustykę, najlepsze krzesło i najlepszą widownię, a jesteś muzykantem, to wtedy też klapa ;)

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.