Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiany w obyczajowości w XXI wieku.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety efekty globalizacji dla społeczeństwa są porażające. Zmiany następują w zastraszającym tempie , młode pokolenie ma juz zupełnie inny system wartości.Na naszych oczach robi się SCIFI. Niestety scenariusz nie kończy się dobrze.

Już starożytni Rzymianie narzekali na swoją młodzież. I faktycznie, wszyscy dawno pomarli.

Już Egipcjanie narzekali na młodzież!

Bo to takie sztywne mumie były! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Bo to takie sztywne mumie były! :)

Tak jak obserwuję dzisiejszą młodzież to martwię się o swoją emeryturę:)

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Też mi się wiele rzeczy w młodzieży nie podoba ale może tak musi być?Oni muszą być inni.

Inni nie znaczy gorsi. Jeśli jednak każdą inność określić jako postęp, to nie mamy problemu.

Zresztą tak naprawdę nie mamy na to wpływu - świat i tak zawsze w końcu wpada w ręce młodych. Sami sobie gotują swoją przyszłość. My możemy się na to zalapać lub nie, na większy kawałek przyszłości lub mniejszy.

Powrót po dłuższej przerwie...

''Nieczęsto zdarza mi się polecać teksty z „Gazety Wyborczej”, ale tym razem nie mam wyjścia. Wywiad, jaki znajdował się bowiem w jej weekendowym wydaniu, to lektura obowiązkowa dla każdego, kto zaczął ulegać homopropagandzie. Działacz gejowski i dziennikarz Radia Tok FM opowiada w nim o tym, jak wygląda życie geja.''

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Przeczytałem - nie mam pojęcia o psyche pederastów, ale ten tekst wydał mi się przerysowany.

Czyli mają mózgi pełne dup? Poseł Biedroń obiega wzrokiem salę sejmową pod kontem dymania?

Jeżeli tak - to współczuję.

• 4 tygodnie później...

Pamiętacie przypadek młodej kobiety, która idąc ulicą uległa nietypowemu wypadkowi, gdyż spadł na nią samobójca? Doznała złamania kręgosłupa. Teraz przebywa w szpitalu i walczy o możliwość powrotu chociaż w części do normalnego życia. To pociąga za sobą olbrzymie koszty.

To miłe, że znalazły się osoby, które postanowiły wspomóc ją w tym finansowo. Już wpływaja na jej konto datki. Każdy da co może w miarę swoich możliwości.

Hanna i Tomasz Lisowie też postanowili wziąć w tym udział. Pani ugotuje obiad lub kolację (do wyboru) a pan zaoferował, że przeprowadzi trening maratoński. No, a gdzie w takim razie potrzebna na rehabilitację kasa? Jest. Wyłoży ją ten, który... zapłaci. 4 tysiące za posiłek, 5 tysięcy za trening.

Dla mnie, to taka trochę dziwna filantropia. Zwłaszcza, kiedy dotyczy ona pewnych osób.

XXI wiek. Można znowu zaistnieć i specjalnie to nawet nie kosztuje.

Hanna i Tomasz Lisowie też postanowili wziąć w tym udział. Pani ugotuje obiad lub kolację (do wyboru) a pan zaoferował, że przeprowadzi trening maratoński. No, a gdzie w takim razie potrzebna na rehabilitację kasa? Jest. Wyłoży ją ten, który... zapłaci. 4 tysiące za posiłek, 5 tysięcy za trening.

Dla mnie, to taka trochę dziwna filantropia. Zwłaszcza, kiedy dotyczy ona pewnych osób.

XXI wiek. Można znowu zaistnieć i specjalnie to nawet nie kosztuje.

Ja pier... zamiast po prostu dać te kilka tysięcy (nawet by nie poczuli) i cicho siedzieć, to wolą się lansować na nieszczęściu kobiety. Horror i żenada.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Taki typ filantropii jest znany na świecie od lat.Polega na tym,że za określoną sumę pieniędzy można np. spozyć kolację z VIPem,a pieniądze ida na cele charytatywne.To nie służy reklamie VIPa ale ma uzyskać środki na określone cele.Tylko skoro VIP nie daje kasy ale swoje towarzystwo to czy to jeszcze jest filantropia?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ja pier... zamiast po prostu dać te kilka tysięcy (nawet by nie poczuli) i cicho siedzieć, to wolą się lansować na nieszczęściu kobiety. Horror i żenada.

Państwo Lis w ten sposób chcę podkreślić swoja przynależność do elity. Musi być gest i odpowiednia oprawa. Od razu dają szaraczkowie.

Posłuchaj tylko, jak Lis wyraża swoje myśli - toć to barok w stylu Ludwika XIV.

Są osobami znanymi i rozpoznawalnymi( niezeleżnie co sie o nich myśli).Jeśli za ich towarzystwo ktoś chce zapłacić pieniądze,które pójda na cele charytatywne to co w tym złego?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Są osobami znanymi i rozpoznawalnymi( niezeleżnie co sie o nich myśli).Jeśli za ich towarzystwo ktoś chce zapłacić pieniądze,które pójda na cele charytatywne to co w tym złego?

Wszystko od początku do... To jest prostacki lans na czyimś nieszczęściu.

Gość partick

(Konto usunięte)

Obraz, jaki wyłania się z tych słów, jest przerażający. Próżno w nim szukać lukrowanej wizji ich życia i związków, jaką nieustannie serwują nam media. Zamiast nich jest brutalna prawda o kompulsywnym seksie, niezdolności do budowania trwałych związków i nieustannym niespełnieniu.

jakżeż to audiofilskie ;)

• 1 miesiąc później...

Ja, prosty człek. Nie za bardzo potrafię ogarnąć tę misyjną działalność naszej pablik telewyżyn. Wczoraj od niepamiętnych czasów miałem okazję zobaczyć wiadomości na TVP1 (zazwyczaj synek o tej porze coś ogląda lub gra). Ulokowałem się więc wygodnie już o 19,20. Naciskam przycisk pilota i ... facet na ekranie pokazywał wszystkim jak piec placki ziemniaczane! Zdębiałem. Nawet nie wiem co pokazywali w Wiadomościach W Porze O Największej Oglądalności.

Droga Telewizjo. Czy to prawda, że wszystkie dzieciaki wyrosły i już nie oglądają dobranocki a jak społeczeństwo zacznie płacić abonament, to dania będą bardziej wykwintne?

A propos tematu wątku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W naszych telewizjach jest pełno programów robionych na licencji zagranicznych stacji. Jednym z nich jest nadawany obecnie na Polsacie kulinarny "Top chef".

Licencja wymaga żeby wszystko, cała idea programu, była taka sama. Ideą zaś jest gotowanie i ocenianie tegoż. Przy okazji można się czegoś i dowiedzieć i nauczyć.

Mając to na uwadze stwierdzam ze smutkiem, że trudno cokolwiek dowiedzieć się i nauczyć od uczestników naszej edycji, gdyż z telewizora leci wyłącznie "piiiiii", "piiiiii", "piiiiii". Raz za razem.

Jesteśmy strasznie zchamiałym narodem. W domu, pracy, na ulicy. I jeszcze z tym się obnosimy w eterze. Jakby było też się czym dzielić.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Taki typ filantropii jest znany na świecie od lat.Polega na tym,że za określoną sumę pieniędzy można np. spozyć kolację z VIPem,a pieniądze ida na cele charytatywne.To nie służy reklamie VIPa ale ma uzyskać środki na określone cele.Tylko skoro VIP nie daje kasy ale swoje towarzystwo to czy to jeszcze jest filantropia?

Można jedno z drugim połączyć. Znam firmę w której co jakiś czas organizowane są zbiórki na jakiś szczytny cel. To duża firma. Pracownicy wychodzą z inicjatywą i zbierają powiedzmy kwotę 10tzł, wtedy właściciele dokładają od siebie 20tzł.

I tu powinno być moim zdaniem podobnie. Skoro Lisowie chcą w takiej akcji uczestniczyć to się im chwali. Inicjują w ten sposób aktywność innych osób. I wszystko by było pięknie gdyby w podobny sposób postawili sprawę. W przeciwnym wypadku oskarżenia o lansowanie na pewno będą miały miejsce. Coś jak akcja PIS z zapłatą za leczenie chłopaka któremu mordercy obcięli palce i nie ma kto a leczenie zapłacić. Sprawa głośna to my za to zapłacimy w sumie grosze a medialnie będzie super. Tylko jak byli u żłobu to im jakoś do łba też nie wpadło, żeby takie karykaturalne przypadki prawnie usankcjonować.

Każdy lewak winien swemu dziecku to kupić: zestaw "Mała tancerka na rurze".

Tak się dziś realizuje zasadę Papcia Chmiela "bawiąc - uczyć"! :)

image.jpg

U mnie w firmie zbieraliśmy kiedyś na ofiary tsunami w Azji. Pracodawca zaoferował że podwoi kwotę zebraną przez wszystkich pracowników we wszystkich filiach na świecie. W Polsce zebraliśmy najmniej na świecie - 350 zł na kilkuset zatrudnionych pracowników. Bo każdy nie miał albo nie mógł. A tak naprawdę miał w du...e jakieś ofiary. Taka polska mentalność.

Łatwiej jest bowiem dopatrywać się drzazgi w cudzym oku a nie widzieć belki w swoim ...

zmienily sie tylko brody...,chamstwo to samo.

<br />Tak się dziś realizuje zasadę Papcia Chmiela "bawiąc - uczyć"! :)<br />
ten by dal ale jeszcze nie uzbierał tych 10 zł.
  • Użytkownicy+

Czas to pieniądz.

Zmiany zaszły w tę stronę i tak daleko, że od dziś trzeba już przepraszać, że się jest normalnym!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.