Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa A Klasa

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Na Onecie znalazła się wiadomość, że jakiś kolarz amator przyłapał w styczniu nowego Mietka A-Klasse bez kamuflażu na Lanzarote, gdy kręcono tam spot reklamowy.

Warto zerknąć, bo samochodzik ma swoją premierę dopiero za miesiąc w Genewie.

Mietek został przyłapany na drodze pomiędzy El Golfo a Playa Blanca. Najśmieszniejsze, że też jechałem tą drogą. Niestety - nie rowerem (bo chyba bym zdechł - to było latem) ale wypożyczonym Hyundaiem i20. :)

Oto filmik:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) moja fotka z El Golfo i po prawej stronie widać właśnie drogę do Playa Blanca, na której kolarz złapał Mietka. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

https://www.audiostereo.pl/topic/91584-nowa-a-klasa/

B to chyba zostanie taka jak była. Wielkich zmian nie widać. Natomiast A to rewolucja - zdecydowany ukłon Mercedesa w stronę klienteli młodszej niż sakramentalne 50 lat... :)

Merc mi lata.Jaka pogoda tam:)

Nooo... i to jest styczeń! :) Ja tam byłem w sierpniu, to lepiej nie mówić. Całą wyspę zwiedzałem sam, bo reszta rodziny nie była zdolna wyjść z basenu.

Tylko na Timanfaya dali się namówić i było warto. Jest tam knajpa "El Diablo" zbudowana na wulkanie, wciąż aktywnym - grill wygląda tak, że jest wykopana dziura w ziemi i z niej bucha tak piekielny żar, że kurczaki same się pieką! Czysty zysk dla właściciela. :)

Ale najlepsze co tam mają to jest wino i architektura! Malvasia smakuje po prostu niebiańsko. Na całej wyspie nie ma ani jednego źródła wody. Cała woda w kranach pochodzi z instalacji odsalających. Nie da się więc podlewać upraw. Wymyślono więc, że krzaki winorośli umieszcza się dołkach i zasypuje czarnym wulkanicznym żużlem. Żużel akumuluje wilgoć z powietrza w nocy i efekt jest taki, że 1 krzak winorośli daje 200kg owoców w sezonie! Wino tutejsze smakuje jak słońce w płynie. Genialne.

Architektura Lanzarote to osobna historia... Cesar Manrique, wielki artysta urodzony i mieszkający na Kanarach, tylko na Lanzarote przeforsował swoje zalecenia. I tylko Lanzarote uniknęło losu innych wysp archipelagu zabudowanych w nieznośny sposób wieżowcami. Na Lanzarote prawo budowlane stanowi jasno: najwyższy budynek nie może być wyższy niż najwyższa palma :) elewacje mają być białe a okna i drzwi zielone. Efekt? Boski! Cała wyspa wygląda jak oazy Beduinów gdzieś w Północnej Afryce. Nie wolno też wystawiać billboardów a kable elektryczne idą w ziemi a nie na słupach. Wyspa warta odwiedzenia ale max na tydzień, bo jest malutka i wiele tam do zwiedzania nie ma.

Ukryta Zawartość

A

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cały set z tej wyspy, warto zerknąć, bo to prawdziwe cuda natury.

Całkiem ładny, ale jazdą z gwiazdą zaczyna sie dopiero od literki E

:D

E, mi się tam nowa C-Klasa podoba po ubiegłorocznym liftingu. Piękny samochodzik. Jak ma automat i powyżej 160KM to już można mówić o prawdziwym Mietku.

A C Coupe to już po prostu wymiata. Niestety - ceny zwalają z nóg.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/91584-nowa-a-klasa/#findComment-2393322
  • 1 miesiąc później...

Już są fotki z oficjalnej premiery w Genewie. No prawdziwy Mercedes to teraz jest! :) Piękne jest to wykończenie czarnej kierownicy czerwoną nicią jak w Alfach... Wspaniałe autko!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/91584-nowa-a-klasa/#findComment-2422592
Gość Gość

(Konto usunięte)

Już są fotki z oficjalnej premiery w Genewie. No prawdziwy Mercedes to teraz jest! :) Piękne jest to wykończenie czarnej kierownicy czerwoną nicią jak w Alfach... Wspaniałe autko!

http://moto.onet.pl/...html?node=50503

To się mi podoba. Przyrównanie Merca do Alfy mające być nobilitacją tego pierwszego. Jako miłośnik Alfy jestem za.

Fakt, ta A-klasa wreszcie przypomina samochód. Natomiast jako miłośnik motoryzacji i mechaniki również ze strony praktycznej, zwracam uwagę na fatalne, beznadziejne, nie do przyjęcia rozwiazania techniczne w poprzednim modelu A-klasy. Jeśli podobnie jest w tej wersji, to radzę omijać szerokim łukiem.

https://www.audiostereo.pl/topic/91584-nowa-a-klasa/#findComment-2422601

To się mi podoba. Przyrównanie Merca do Alfy mające być nobilitacją tego pierwszego. Jako miłośnik Alfy jestem za.

Fakt, ta A-klasa wreszcie przypomina samochód. Natomiast jako miłośnik motoryzacji i mechaniki również ze strony praktycznej, zwracam uwagę na fatalne, beznadziejne, nie do przyjęcia rozwiazania techniczne w poprzednim modelu A-klasy. Jeśli podobnie jest w tej wersji, to radzę omijać szerokim łukiem.

Bo ja jestem alfista z serca od zawsze! :)

Myślę, że nowa A-Klasa naprawdę nie będzie tak porażkowa jak poprzednik. Widać kurs na BMW 1 i orientację na młodszego klienta.

Fajne małe autko. Ładny lakier, ładne fele i można śmigać bez wstydu, nie ma porównania do poprzedniego pudełka na kołach.

https://www.audiostereo.pl/topic/91584-nowa-a-klasa/#findComment-2422710

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.