Skocz do zawartości
IGNORED

Wielcy nieobecni.

palton

Wielcy nieobecni.  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komu przywrócić konto ?

• Qubric
      31
    • Dudivan
      21
    • Zydelek
      22
    • Jazz
      24
    • Electro
      12
    • Grynio
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Może już czas, na zakończenie żałoby ? Widać pewne ożywienie, więc nie ma co już płakać, na rozlanym mlekiem. W temacie, określimy kilka osób do odblokowania i można go zakończyć.

koledzy żałobnicy mysle ze sie juz naturalnie wykruszyli bo ile można :)

proponuje jedynie nie ciagnac tematów watpliwego przeznaczenia jak np Senicz

Palton,spróbuj ściągnąć Lacrimosę na FORUM,to jest świetny fachowiec.Nie znam go osobiście

ale jego wpisy były potwierdzone DOŚWIADCZENIEM i chęcią pomocy rozwiązywania problemów a nie trolowaniem czy dowartościowaniem własnego EGO.

Lacrimosa jest regularnie na forum

napisz do niego osobiscie , bedzie mu miło -a moze sprowokujesz go do osobistych wpisów

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Nie pisze.

Klon został zbanowany, ale jest kilka opcji banowania. W przeciwności do XYZ-a, klon ma dostęp do PW i czytania forum. Nie może jedynie pisać... Na PW, właśnie sobie gadamy. W najbliższym czasie, nie ma możliwości odblokowania Pawła, o czym go poinformowałem. Jak pojawi się taka techniczna możliwość, to wrócimy do tematu. Proponuję temat Pawła zakończyć, więcej nie mam do powiedzenia w tej sprawie.

Palton,wyjaśnij proszę dlaczego zostałem zbanowany w watku 'najlepsze końcówki tranzystorowe

do 50.000 zł?Chciałbym przemyśleć swój 'błąd' jeśli w ogóle można myśleć w takich kategoriach

błędu ?

Tak a konkretnie do Lacrimosy.Dzięki za pomoc.

najszybciej zauwazy jak napiszesz do niego na PW bo dostanie powiadomienia na skrzynke i komunikat na stronie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Palton,wyjaśnij proszę dlaczego zostałem zbanowany w watku 'najlepsze końcówki tranzystorowe

do 50.000 zł?Chciałbym przemyśleć swój 'błąd' jeśli w ogóle można myśleć w takich kategoriach

błędu ?

Nic nie wiem o banie, moze to zrobić autor tematu bez tłumaczenia.

palton , a Ty ten temat to tak .... wiesz ;-) sam z siebie, z tęsknoty, czy z podszeptu administracji ?

Bo nie rozumiem w pełni Twojej ekscytacji ...

Przeczytaj pierwszy post w temacie...

Administracja nic nigdy mi nie nakazywała, szczerze mówiąc, nawet mnie to na początku dziwiło.

koledzy żałobnicy mysle ze sie juz naturalnie wykruszyli bo ile można :)

proponuje jedynie nie ciagnac tematów watpliwego przeznaczenia jak np Senicz

Lacrimosa jest regularnie na forum

napisz do niego osobiscie , bedzie mu miło -a moze sprowokujesz go do osobistych wpisów

Z lacrimosą spróbuję, ciekawy forumowicz.

bananamoon- w zakładce MUZYKA nieoceniony

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Użytkownicy+

O ile kogoś nie przeoczyłem, to zaledwie cztery osoby zaproponowaliście ... Zdaje się, że wszyscy z proponowanych mają klona. Proszę więc o dalsze propozycje, a wymienionych już, o kontakt na PW.

Może moderacja zrobi ankietę?

Można głosować, lub podać dalsze propozycje.

• Użytkownicy+

Paweł XYZ, należy do innej "kategorii" zabanowanych, dlatego nie ma go na liście.

Jeśli są jakieś inne propozycje, to je podajcie. Tyle było krzyków o banowaniu, a teraz jak jest możliwość odblokowania kont, to cisza ...

• Użytkownicy+

wszyscy są zbanowani, ale niektórzy są zbanowaniejsi

Trafiłeś w sedno. Różne były powody bana, czasami chwila zapomnienia się w zbyt gorącej dyskusji, innym razem zawirowania wokół zmiany właściciela forum. Czym innym jest jednak planowane i kontynuowane latami trollowanie we wszystkich możliwych tematach.

Mam inna propozycje.

Wymyslmy jakas formule dyskusji na forum, ktora pozwoli konstrukywnie budowac wiedze.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Poczytajcie sobie definicję audiofili na polskiej wikipedi - To właśnie robota XYZ. Ten człowiek gardzi i wręcz nienawidzi audiofilów. Założył nawet antyaudiofilskie forum. Naprawdę chcecie go "odbanować". Po co?

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Ten człowiek gardzi i wręcz nienawidzi audiofilów.

Raczej jest na odwrót.

Naprawdę chcecie go "odbanować". Po co?

Bo założył kilka dobrych tematów i pewnie pojawiłoby się jeszcze więcej fajnych do poczytania, a teraz nawet nie ma poco zaglądać do zakładki Stereo.

http://www.audiostereo.pl/hi-end-is-dead_58014.html

http://www.audiostereo.pl/vinyl-miazdzy-cd_54331.html

Pawel XYZ jest ultra-zbanowanym. Zbanowali go tak ze się pojawia jako "grupa goście" :)

Tematy zakładał powiedziałbym wręcz fundamenalne i fantaści bajkopisarze nie potrafili go przejść bo sie z nimi nie kłócił tylko zadawał pytania, do znudzenia, i to był ich problem z nim.

Poczytajcie sobie definicję audiofili na polskiej wikipedi - To właśnie robota XYZ. Ten człowiek gardzi i wręcz nienawidzi audiofilów. Założył nawet antyaudiofilskie forum. Naprawdę chcecie go "odbanować". Po co?

Taaaa jasne. Dla audofiów doskonała byłaby definicja, którą sami napisali. Tylko dokąd to pacjenta pyta się o diagnozę ??

• Użytkownicy+

Pawel XYZ jest ultra-zbanowanym. Zbanowali go tak ze się pojawia jako "grupa goście" :)

Tematy zakładał powiedziałbym wręcz fundamenalne i fantaści bajkopisarze nie potrafili go przejść bo sie z nimi nie kłócił tylko zadawał pytania, do znudzenia, i to był ich problem z nim.

I tu się mylisz, nie problemem były jego wątki, tylko tematy innych, w których trollował. W każdym dowolnym temacie, pomimo że jego autor zapytywał np. o sygnaturę danego wzmacniacza, Paweł udowadniał, że takiej sygnatury nie może być. Jest to zwyczajnie, nie na temat.

Taaaa jasne. Dla audofiów doskonała byłaby definicja, którą sami napisali. Tylko dokąd to pacjenta pyta się o diagnozę ??

Każdy ma prawo zakładać nowe hasła w wiki, lub wnosić poprawki do istniejących. Porównaj sobie wersje naszą i anglojęzyczną... Jak myślisz, czemu tamta nie została tylko przetłumaczona ? Tam nie słyszeli o ślepych testach itp. ?

Jeszcze raz powtarzam, w tej chwili, nie ma możliwości odblokowania Pawła.

W każdym dowolnym temacie, pomimo że jego autor zapytywał np. o sygnaturę danego wzmacniacza, Paweł udowadniał, że takiej sygnatury nie może być. Jest to zwyczajnie, nie na temat.

To zalezy kto sie wypowiada o temacie.

Pawel wykazal kilka razy ze wie o czym pisze.

Wiekszosc audiofili na tym forum posluguje sie tylko przynaleznoscia do pewnej grupy i popieraniem racji tej grupy.

A kiedy na ten sam temat popatrzy sie z troche innej strony, okazuje sie ze to wiekszosc audiofilska sie moze mylic, bo ani nie sa inzynierami, ani nie maja poprostu technicznej wiedzy.

Od chocby taki temat jak bi-amping.

Poczytalem sobie ostatnio z zaciekawieniem temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I sie potwierdza teza, ze tradycyjne aplikacje pasywne sa powiedzmy ... malo optymalne.

A sztuka jest odciazenie impedancyjne wzmacniacza, przez kolejny wzmacniacz.

I juz sie okazuje, ze ten sam wzmacniacz ktory przed chwila byl cieniasem, teraz jest dobry az nadto.

Pawel skladajac Oriony otarl sie wlasnie o wielo-amping, i miedzy innymi to go tak napedzilo w krzewieniu kaganka audiofilskiej oswiaty, do wsadzania kija w audiofilskie mrowisko.

Ja Pawla rozumialem tak: "nie w tych obszarach audiofilii co trzeba, inwestuje sie ciezkie pieniadze".

I doswiadczenia jakie sam zdobylem na studyjnym zestawie aktywnym, dobitnie to potwierdzaja.

Zazarte trollowanie Pawla wynikalo tylko z tego, ze byl sam jeden.

A przeciwnikow i "wzmacniaczy opinii" ... cala horda.

Jesli w tak nierownej sile chce sie cos zdzialac, trzeba byc namolnym.

Oczywiscie administracyjnej machinie, ktora przestawia wajche JEST/NIEMA przeciwstawic sie juz nie mozna.

Czyli to forum to taki mikroswiat, w ktorym dorobilismy sie juz i wiezien i policji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Mam inna propozycje.

Wymyslmy jakas formule dyskusji na forum, ktora pozwoli konstrukywnie budowac wiedze.

Przepraszam, ale majtki spadły mi przez głowę. To jest skromne forum a ty stawiasz zadanie z którym do końca nie uporała się cała ludzkość.

Polecam lekturę dzieła Thomasa Samuela Kuhna "Struktura rewolucji naukowych".

Streszczając w kilku zdaniach - mamy okres ogólnego chaosu i rozpierduchy w którym ścierają się najrozmaitsze poglądy. Z biegiem czasu okazuje się że jeden z nich najlepiej pasuje do rzeczywistości i uznany zostaje za obowiązujący. W ramach jego obowiązywania narasta doświadczenie empiryczne które z czasem przestaje pasować do obowiązującego modelu. Następuje jego podważanie, pojawiają się nowe pomysły, nastaje okres ogólnego chaosu i rozpierduchy. I cykl powtarza się ale mamy nowy model lepiej pasujący do rzeczywistości.

Jeżeli chodzi o audio to jesteśmy we wstępnych okresach cyklu i w okresie radosnego chaosu (żeby nie powiedzieć rozpierduchy ;-) ).

Jestem Europejczykiem.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Krzysiek71

Gratuluję.

Właśnie powiedziałeś, że a)audiofil może mieć rację tylko gdy jest inżynierem, b)każdy kto nie jest inżynierem bredzi.

Proponuje zamknąć AS, powołać komisje weryfikacyjną i wpuszczać tylko za okazaniem odpowiedniego dyplomu inżynierskiego (nie wiem czy wystarczy dyplom inżyniera zootechniki czy zarządzania czy też tylko i wyłącznie elektronika).

Natomiast twierdzenie o tym że trójwymiarowy niósł jakiś kaganek oświaty - paradne!

A co do osamotnienie naszego bohatera będącego rzekomo powodem jego trollowania.

Starożytni powiadali - nec Hercules contra plures.

Skoro nasz lokalny hero tej wiedzy nie przyswoił sobie w szkołach to i trudno całe forum obarczać konsekwencjami jego braków w wykształceniu.

W ankiecie zaznaczyłem wszystkich czterech i sądząc po wynikach nie byłem jedyny.

Chciałbym dopisać: Paweł XYZ. Uzasadnienie: facet ma podejście typu szkiełko i oko i dlaczego nazywa się trollowaniem gdy merytorycznie wypowiada się w wątkach o braku wpływu kabla czy innego audiovoodoo na dźwięk? Owszem, używa czasem dosadnych stwierdzeń ale na Boga - naprawdę można stracić cierpliwość gdy po raz sto szesnasty tłumaczy sie jak dziecku że badania naukowe czegoś tam nie potwierdzają? Paweł był znakomitą przeciwwagą dla radosnej twórczości typu wepnij kabelek a sprzęt będzie o dwie klasy lepszy, połóż wzmak na stoliku za 17 000 pln a dostąpisz nirwany itd. itd. itd. I co złego w dementowaniu marketingowej ściemy i pseudonaukowych bzdur rozkosznie szerzonych przez obecnych tu na forum szarlatanów, to właściwie im powinno dać się bana.

I tu się mylisz, nie problemem były jego wątki, tylko tematy innych, w których trollował. W każdym dowolnym temacie, pomimo że jego autor zapytywał np. o sygnaturę danego wzmacniacza, Paweł udowadniał, że takiej sygnatury nie może być. Jest to zwyczajnie, nie na temat.

Drogi Paltonie - o czym Ty mówisz? Skoro Paweł jak sam piszesz UDOWADNIA że wzmak nie ma sygnatury (bo w świetle badan naukowych nie ma), to jakim cudem Twoim zdaniem jest to NIE NA TEMAT? Proszę, wyjaśnij mi to jak dwulatkowi.

The odd get even.

Szkoda tych wszystkich panów z ankiety.

To dowód jak szkodzi ogółowi banowanie.

I choćby te konta zostały przywrócone natychmiast

to co? Oni już tak zaraz wrócą z radością na twarzach.

Oni nigdy nie wrócą.

G....no strata jest nieodwracalna choćby nie wiem ile głosów padło w tej ankiecie.

D... blada i tyle.

A wielcy nadęci moderzy niech sobie nadal banują

może uleczą choć jeden swój kompleks.

Rochu, napisze Ci pierwszy raz otwarcie na tym forum.

Wlasciwie najchetniej zbanowal bym tylko Ciebie.

Od zawsze udajesz takiego glupio-madrego, a w Twoich wypowiedziach jest glownie jad i erystyka.

W zasadzie nie ma z Toba o czym rozmawiac w kwestiach audio.

Kiedys probowalem zaczepiac Cie aby podyskutowac o audio, ale procz Twoich krytycznych opinii malo jest w Tobie checi do rzeczowej rozmowy.

Insynuujesz, konfabulujesz.

To Ty miedzy innymi budujesz wojowniczy ton tego forum.

Izolujesz sie w zakladkach i konsekwentnie bronisz swego status quo.

Na szczescie dla mnie, posiadlem swoja wiedze bez czerpania z "Hi-Endowej komisji etyki" tego forum.

A Tobie wara od tego co sadze i kogo chcial bym wpuszczac na forum.

Zauwaz (jesli potrafisz byc obiektywny), ze ja niczego nikomu nie zabraniam (w przeciwienstwie do Ciebie), a tylko chcial bym abys Ty i Twoje "kolko adoracji", nie uzurpowali sobie monopolu na dyskusje z kim i o czym.

Proponuje jeszcze, czytaj wolniej i ze zrozumieniem, to nie bedziesz musial czytac takich tekstow jak ten.

A tak w temacie, to pisalismy o tym wtedy kiedy rozpoczeliscie akcje banowania.

Wyjdzie na to ze przestana pisac naprawde wartosciowi ludzie, a zostanie sekta.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.