Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

"Faktem jest, że także papież, jeśli nie ma pomocy i wsparcia ze strony episkopatów, może napotkać wielkie trudności w uzdrawianiu pewnych sytuacji, jakkolwiek poważne i gorszące by one były" - dodał kardynał Dziwisz."

I kardynał zaczyna mówić prawdę i to prawdę taką jak my.

Wyrazy uznania za odwagę dla kardynała Dziwisza.

W.

Edytowane przez vlado

"Faktem jest, że także papież, jeśli nie ma pomocy i wsparcia ze strony episkopatów, może napotkać wielkie trudności w uzdrawianiu pewnych sytuacji, jakkolwiek poważne i gorszące by one były" - dodał kardynał Dziwisz."

I kardynał zaczyna mówić prawdę i to prawdę taką jak my.

Wyrazy uznania za odwagę dla kardynała Dziwisza.

W.

To a propos UFO?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No tak myślałem, bo coś się jakoś dziwnie zrobiło. :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A propos UFO - czy ktoś sobie przypomina tytuł filmu? Film udawał amatorskie nagranie, kręcony niby amatorską kamerą, dokumentuje najazd ufoków na jakąś farmę.

Edytowane przez il Dottore

.możesz przestać czy nie dociera?

"lewaki tak mają, hehehehe" zajaraj i wklej foty Tomuś.

Teraz chcesz by Cię traktować poważnie?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Teraz następne pytanie kiedy? Kiedy Mothership pojawi się, a niebo przecież nie ma ziemskiej atmosfery? Cóż, do tej pory sygnał nie został podany. Oznacza to, albo w przyszłym miesiącu lub najbliższych miesiącach. Ale na pewno powinno to być rok! Nie ma co do tego wątpliwości.

Mothership tej skali są w nieskończonej ilości.

Jako że jesteś posłańcem tych "dobrych wieści" to na Tobie spoczywa to brzemię.

I zobaczymy, czy za rok nie będziesz ich musiał odszczekiwać pod stołem - oby nie, czego sobie i wszystkim zainteresowanym życzę.

"Kiedyś", choć to równie mało dokładne klasyfikowanie czasu, powiadali - "za siedmioma górami, za siedmioma morzami".

Tak się rozpoczynały wszelkie bajania o lądach i cudach nieznanych.

Ale gdy technika pozwoliła ujrzeć to, co jest za tymi morzami i górami siedmioma, trzeba było wymyślić inną wartość określającą wielkość lub odległość.

Mamy więc obecnie nieskończenie wiele, nieskończenie daleko.

Chodzi oczywiście o kolejne oszukiwanie naszej percepcji, aby nie mogła zlokalizować/ogarnąć wielkości o których jest mowa.

I może nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyż życie nasze jest na tyle krótkie że wielu nam nie będzie dane poznać prawdy o tej nieskończoności, gdyby nie fakt że pęd do poznania jej granic jest przyczynkiem dalszego rozwoju.

Mimo wszystko rasa ludzka to rasa odkrywców i badaczy i wierzę w to, choć mnie już zapewne nie będzie, że to co obecnie wydaje nam się nieskończenie odległe i wielkie będzie pojmowane naszą wyobraźnią i że kolejne siedem gór i mórz zostanie kiedyś zdobyte.

Podchodząc zaś (w oparciu o biblię) do aktu stworzenia wszechświata, można by uznać że faktycznie jest on (obecnie) nieskończony.

Choć "we wsi chodzą słuchy", że takich nieskończonych wszechświatów jest nieskończenie wiele.

Ale z drugiej strony, skoro bóg dał ludziom wolną wolę, to należy powątpiewać w to że na innych możliwych do zamieszkania planetach również takie życie stworzył, zważywszy na fakt jak się ono na ziemi rozwija.

Można nawet powiedzieć, co chyba nie będzie pominięciem się z prawdą, że jesteśmy nieudanym eksperymentem boga.

Bo ci odkrywcy i badacze to w zasadzie jednostki, a resztę populacji można śmiało zakwalifikować do stada "krótkowzrocznych" i krwiożerczych łowców dbających tylko o własne i grup którymi przewodzą interesy.

Dlatego w dłuższej perspektywie jesteśmy wręcz skazani na zagładę.

• Moderatorzy

Znów padnie sprostowanie, że Huck Norris wszystko odwołał.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

stary bey

Czemuś zaprzeczasz? Oczekujesz przewidywania przyszłości z 100% dokładnością? Powiem tak przywiązujesz do tego zbytnią uwagę. Ja bym radził się jednak skupić na całym przekazie i nad wiedzą krórą wnosi. Jaka była by reakcja jak by się taki statek miasto nagle pokazał na niebie? Lub co gorsza wszystkie na raz.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Za to co się publikuje i pod czym podpisuje trzeba brać odpowiedzialność.

Te wyciągane jak królik z kapelusza informacje nie są żadną wiedzą, jak sugerujesz.

To tylko pobożne Twoje życzenia i kolejny raz zadawane pytania - co by było gdyby ?

Jaka była by reakcja jak by się taki statek miasto nagle pokazał na niebie? Lub co gorsza wszystkie na raz.

Wszystkie na raz nie mogą się pokazać bo ich ilość jest nieskończenie wielka przecież, a przestrzeń wokół Ziemi ograniczona ;-)

Ale gdyby choć jeden się pojawił, to było by już coś.

Ale ja jestem sceptykiem.

stary bej, a nie stary bey - bo to robi różnicę, a ciągle zniekształcasz mój login.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

fiftyfajf - ja cały czas piszę na temat, tylko tego w swym zaślepieniu nie dostrzegasz.

Przecież piszę, że te wszystkie rewelacje są z brudnego palca ssane, aby przysporzyć jedynie mamony ich autorom.

Ci ludzie po prostu znaleźli sposób na życie, ale nie znaczy to wcale że ich książki, wykłady etc są prawdziwe co do zawartej w nich tresci.

Równie dobrze mogliby napisać kolejne przygody Harego Pottera.

Edytowane przez stary bej
Gość stary bej

(Konto usunięte)

Każdy zamieszczany w jakiejkolwiek zakładce i temacie materiał poddawany jest zazwyczaj opinii, i prowadzona jest wokół niego dyskusja - tak powinno być i tu, a nie jest.

Bo taką, w zamyśle Administracji spełnia rolę to Forum - bo jest to Forum DYSKUSYJNE, a nie monotematyczne z wklejanymi obrazkami i treściami o UFOkach.

A może ten temat to konkurs na ilość wklejonych obrazków ?

Czyżby ten temat nie dopuszczał takich ogólnie przyjętych i zagwarantowanych Regulaminem praktyk ?

Dyskusja na argumenty i kontrargumenty ?

Jeśli tak, to powinien być zamknięty przez Moderację właśnie ze względu na naruszenie w/w Regulaminu Forum.

Wywieranie zaś presji, pod domniemaną groźbą zbanowania, za brak MATERIAŁÓW, często pochodzących z niewiadomego źródła, uważam za nic innego jak przejaw arogancji autora założyciela niniejszego tematu.

Niniejsze zastrzeżenia i obiekcje dotyczące właściwego i zgodnego z Regulaminem Forum wykorzystania (w tym temacie) internetowej powierzchni publicznej na niniejszym Forum zgłaszam do Administracji i Moderacji zarządzającej tym portalem społecznościowym.

Ja nie zamierzam nikogo klepać po plecach, zwłaszcza jak na to nie zasługuje.

Ładne zdjęcia ciekawego obiektu koło Słońca. Zarejestrowane przez SOHO 23 października 2013. Skwitowane oficjalnie przez NASA tradycyjnym komentarzem, że to albo artefakt technologii robienia zdjęć przez SOHO, albo też awaria centralnej bazy danych SOHO. Autor filmiku przywołuje w opozycji do tezy NASA Nassima Harameina i jego pasjonujący wykład o naszym Słońcu, jako o międzywymiarowym portalu komunikacyjnym dla innych cywilizacji.

Giant UFO Coming Out Of The Sun Oct 23, 2013

15 lutego 2013 r. nad Czelabińskiem nastąpił wybuch, w wyniku którego ponad 1200 osób trafiło do szpitali. Eksplozja była największym tego typu wydarzeniem od czasu katastrofy tunguskiej w 1908 r. Dzięki współczesnej technologii, w tym filmom zarejestrowanym przez zwykłe kamery montowane w samochodach, naukowcy posiadają materiał obserwacyjny do analiz.

Eksplozja meteoroidu (albo małej planetoidy) wyzwoliła energię równoważną 600 tysiącom ton TNT, czyli ok. 40 razy większą niż bomba jądrowa zrzucona na Hiroszimę.

Naukowcy nazywają kosmiczną kolizję ostrzeżeniem dla ludzkości. - Jeśli ludzkość nie chce podzielić losu dinozaurów, musimy dokładnie badać wydarzenia takie, jak to - powiedział profesor Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis Qing-Zhu Yin.

W czwartkowym wydaniu czasopisma "Science" ukażą się wyniki badań przeprowadzone przez kilkudziesięcioosobowy zespół naukowców z różnych krajów. Zespołem naukowców kierowali Olga Popowa z Rosyjskiej Akademii Nauk w Moskwie oraz Peter Jenniskens z NASA Ames i Instytutu SETI (USA). Cały zespół obejmował 59 badaczy z dziewięciu krajów.

Według ostatnich obliczeń obiekt wszedł w ziemską atmosferę z prędkością 19 km/s, czyli nieco szybciej niż wskazywały wcześniejsze szacunki. Obiekt miał średnicę ok. 20 metrów i uległ fragmentacji na wysokości 30 km nad powierzchnią Ziemi. Największą jasność meteor miał na wysokości 29,7 km, w momencie eksplozji. Dla obserwatorów z okolicy był jaśniejszy niż Słońce i spowodował oparzenia słoneczne u niektórych osób.

Według modelu opracowanego przez naukowców około trzy czwarte meteoroidu wyparowało. Reszta przekształciła się w pył, a jedynie 0,05 procent (od 4 tys. do 6 tys. kg) spadło na powierzchnię, jako meteoryty. Chmura pyłu była tak gorąca, że świeciła na pomarańczowo. Największy fragment, który udało się w październiku br. wydobyć z jeziora Czebarkuł, waży około 650 kg.

Fala uderzeniowa od wybuchu potłukła szyby w oknach, uszkodziła budynki, a nawet przewracała ludzi. Naukowcy odwiedzili ponad 50 wsi w obszarze wokół wybuchu i stwierdzili, że fala uderzeniowa spowodowała uszkodzenia w odległościach do 90 km.

Ratatuj się kto może! Arton, Raaatuuj!!!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mój wpis z 8 kwietnia.

15 lutego nad Czelabińskiem przeleciała asteroida. Kto ją rozbił?

Statek Zorra wkracza pod asteroidę, a następnie ...

nadal na tym samym pociskiem, wychodzi nad asteroidą!

Skype With Jesus 5 - Russian "Meteorite" Was ET Message To World And G20 Meeting

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wypowiedź osoby kierującej pojazdem:"By morfingu.(Dokonałem przekształcenia) I przetransformowałem się wymiarowo w prawo od centrum asteroidy ... wtedy, rozszerzyliśmy pole siłowe, które wysadziło asteroidę i widać mnie jak wychodzę z drugiej strony."

I wypowiedź oryginalna:

"By morphing. I morphed us dimensionally right into the center of the asteroid ... then, expanded our force field which blew up the asteroid and you can see me coming out the other side."

Na pytanie jak mu się udało tak szybko zareagować Zorra odpowiedział:

"Byliśmy na orbicie Widziałem jak to pojawiło się na moim monitorze . to było odprawione na moj monitor przez Creatora, a Creator powiedział mi, aby go zniszczyć to, i była to asteroida, NIE meteoryt -.... ZNACZNIE większa niż meteor . "

Po tym fakcie Putin oświadczył, że wybudują w celach ochronnych system rakietowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.