Skocz do zawartości
IGNORED

Iran, Izrael, pora zacząć obserwować

mamel

Rekomendowane odpowiedzi

Terroryzm światowy w wykonaniu narodu wybranego

Przychylam się do tego, co napisał stench, a więc

Media robią ludziom wodę z mózgu, a dlaczego ? - bo są przeważnie w rękach syjonistów.

Robią wodę z mózgu, ale niestety ludziom, którzy mają takie poglądy jak ty. To, że Izrael nie jest państwem pacyfistycznym nie znaczy, że jest terrorystycznym. A tutaj brutalna statystyka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

terroryzm ma nieco szersze znaczenie niż rozpierduchy z za węgła

jest obecny w domach, szkołach, pracy, mediach ... popatrz szerzej

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Masz tylko jeden kanał TV w chacie ? - bo na to wygląda.

To są argumenty ? :)

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

To są argumenty ? :)

Przecież jasno się określiłeś.

Robią wodę z mózgu, ale niestety ludziom, którzy mają takie poglądy jak ty.

Ja informacje z "różnych stron świata" przepuszczam przez własne sitko cenzury, nie potrzeba mi podpowiadaczy i wzmacniaczy.

Przecież jasno się określiłeś.

Ja informacje z "różnych stron świata" przepuszczam przez własne sitko cenzury, nie potrzeba mi podpowiadaczy i wzmacniaczy.

oj, sorry, rzeczywiście trochę za ostro to sformułowałem. Ciężko mi to było ubrać w słowa, po prostu poziom poprawności politycznej i demagogii związanej z islamem mnie przeraża. Przeczytałeś w ogóle artykuł do którego link podesłałem? Islam nie jest religią pokoju, i czeka nas coraz więcej ponurych wiadomości z bliskiego wschodu (po ostatnie j wiośnie również z basenu m. śródziemnego) i niestety również z europy.

Daleki jestem od uznania jakiejkolwiek religii, gdyż każda wnosi element nienawiści, w przypadku braku akceptacji jej formy.

Artykuł z linku czytałem, cóż - historia "krwawych liczb", jedna z wielu, i nie ostatnia.

W Europie ? - Francja może być tym krajem, który powinien czuć pewne zagrożenie, z racji wielonarodowościowej struktury ludności - to istny Babilon.

Kraje uczestniczące w sojuszu, przeciw Irakowi, również mogą boleśnie odczuć perski miecz.

Irak to nie Iran.

Islam nie jest religią pokoju,

Żadna nie jest, każda zawiera nawracanie pogan. Nawet buddyzm ;)

czeka nas coraz więcej ponurych wiadomości z bliskiego wschodu (po ostatnie j wiośnie również z basenu m. śródziemnego) i niestety również z europy.

wrzuciłeś wszystko do jednego kotła. Czym innym jest walka zwykłych ludzi z biedą i nędzą. Jak nie masz czym nakarmić żony i dzieci to masz w 4 literkach, że idziesz z transparentem na czołgi. (teoretyzuję, bo póki co żaden z nas tego nie przerabiał)

................................................

Izrael i jego wojny z sąsiadami.

Jak nie wiadomo o co chodzi chodzi o pieniądze.

Z a w s z e !!!!!!!!!!

Tu też, pomijam iż jest grupa Palestyńczyków którzy też świetnie zarabiają na tej wojnie (domowej ???) podobnie jak zarabia jakaś grupa - zapewne liczniejsza żydów.

Ale zastanówmy się.....

Wokół Izraela zapada pokój, jest cichutko i milutko. Amerykanie przestają tam pompować miliardy USD, broń. Uznają ten rejon za bezpieczny - jak teraz Europę. Tracą zainteresowanie. Żydzi amerykańcy nie dadzą kasy, amerykanie nie żydowskiego pochodzenia również nie.

To z czego ma żyć Izrael ? Z czego pytam ? Z tej grupki turystów z ziemi świętej ? Z izraelskich PGR-ów ? Przecież oni nie są w stanie się utrzymać na poziomie do jakiego są przyzwyczajeni.

Sorry, ale tam pokoju nigdy nie będzie, podsycanie nienawiści to żywotny interes państwa żydowskiego. Po prostu żeby mieć to co mają w chwili obecnej tam musi ciągle płynąc krew. A ponieważ krew powszednieje, szczególnie na drugim końcu świata, to od czasu do czasu musi być mały armagedon. Owszem od czasu do czasu wykonają jakiś ruch że niby chcą pokoju, ale jak ten pokój cudem już widać na horyzoncie to powodują natychmiast eskalację napięcia i po pokoju.

Jedyna szansa na pokój to chyba palestyński prezydent USA - ale ten nie dożyłby nawet do zaprzysiężenia. ;P Także kolejna wojna to kwestia czasu ( a jak do tego dodamy ropę to cel jest oczywisty nawet dla mojego spaniela)

Tylko to nie jest nasza wojna, nasze być ,a bo nie być - ale to wołanie na puszczy...

Kurcze, nie liczyłem że kiedyś to powiem, ale nawet poprzedni okupant - ZSRR był wobec nas bardziej fair......

• Moderatorzy

Shrek777

to już lepiej nich Iran rypnie atomówkę - jak wszyscy odparują będzie spokój, albo lepiej niech Izrael zaatakuje pierwszy małą atomówką, Iran odda i będzie spokój.

paradoksalnie może masz rację

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Daleki jestem od twierdzenia że Izrael jest święty i nikt nie myśli tam o pieniądzach, i tyczy się to każdego państwa, również naszego. Ale ja piszę o islamie, który to jest religią nienawiści - wbrew temu co się lansuje w mediach. I nie jest tym samym co chrześcijaństwo, czy nawet przytoczony tutaj buddyzm, taoizm, czy co tam jeszcze.

W latach 30' XX wieku też nie było inaczej, ale w niczym nie usprawiedliwiało to bagatelizowania zagrożenia (jak się okazało realnego) faszyzmem.

Ja się cieszę że Izrael trzyma krótko na smyczy arabski bliski wschód, wręcz uważam że powinniśmy ich wspierać finansowo i politycznie.

I jeszcze jedno - założę się że w żadnym z państw "wyzwolonych" podczas ostatniej wiosny nad m. Śródziemnym nie zagości demokracja, a u podstaw tego problemu leży właśnie islam.

Jeśli izraelskie samoloty mają na pokładzie zasilacze T. Pardo to Iran zostanie zmieciony z powierzchni ziemi w ciągu 24 godzin! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Yodzisław: Może otwórz kilka książek i cofnij się tak nie dłużej niż 50 lat wstecz i prześledź działania militarne Izraela i porównaj do Iranu. Ok? A później możesz pisać dyrdymały.

W Iraku także była broń biologiczna.... A w Afganistanie kilkadziesiąt tysięcy żołnierzy ścigało jednego człowieka....

I jakoś nikt nie mówi głośno że broń atomowa Izraela jest poza wszelką kontrolą międzynarodową. I problemu nie ma. A dowody na to że Teheran coś buduje są miałkie.

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

I jeszcze jedno - założę się że w żadnym z państw "wyzwolonych" podczas ostatniej wiosny nad m. Śródziemnym nie zagości demokracja, a u podstaw tego problemu leży właśnie islam.

Demokracji USraelskiej już odczuwamy skutki.

Śmiem twierdzić że państwa takie jak Iran, Irak, Libia etc to ostatni bastion przed wprowadzeniem NWO.

Yodzisław: Może otwórz kilka książek i cofnij się tak nie dłużej niż 50 lat wstecz i prześledź działania militarne Izraela i porównaj do Iranu. Ok? A później możesz pisać dyrdymały.

W Iraku także była broń biologiczna.... A w Afganistanie kilkadziesiąt tysięcy żołnierzy ścigało jednego człowieka....

I jakoś nikt nie mówi głośno że broń atomowa Izraela jest poza wszelką kontrolą międzynarodową. I problemu nie ma. A dowody na to że Teheran coś buduje są miałkie.

Poczytaj sobie o Iranie, obejrzyj kilka filmów dokumentalnych, zrozumiesz że to nie jest kraj taki jak Polska, czy Islandia, i różnica nie polega tylko na tym, że mają tam dużo piasku.

Co to jest NWO? Ok, już wiem, w takim razie zamieszkaj w jakiejś islamskiej dzielnicy w zach, europie - szybko zatęsknisz za NWO.

Yodzisław: a co mnie ich kultura obchodzi faszysto? Wszystkich innych od siebie brałbyś za mordę?

Idź czytaj. Bo ciągle dyrdymały piszesz.

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

• Moderatorzy

dlaczego uważasz, że wszyscy ludzie chcą tzw. demokracji?

w takiej np Polsce jest demokracja, a jaki wpływ na rządzenie mają obywatele? a jaki obywatele mają wpływ na persony zasiadające w sejmie? a jaki na ilość posłów? senatorów? - ale to nie do tego tematu

Mubarak kradł za dużo i nie dawał oddychać więc go obalili - słusznie. a demokracja?-kit jej w ucho

dziś żyjemy w fałszu nazywanym poprawnością, a tak naprawdę to nacje wzajemnie się nie lubią.

jeśli gdzieś chcą szariatu i ich na to stać to niech go mają, jeśli Izrael chce wojny z Iranem (i vice versa) to niech się wytłuką co do jednego, a jeśli nie chcą rządów które ich do tego pchają to niech ludzie je usuną.

mnie się Iran podoba:żaby powiedziały że za pół roku założą embargo, a oni-jakie pół? my od jutra z wami nie handlujemy

tak samo jak Grecja- jak nie zacznie spłacać długów to oberwią barany, które pożyczały imbecylom. jeśli mam komuś coś pożyczyć to najpierw go oceniam a nie liczę że kasę odda jego stryjek

w takiej np Polsce jest demokracja, a jaki wpływ na rządzenie mają obywatele? a jaki obywatele mają wpływ na persony zasiadające w sejmie? a jaki na ilość posłów? senatorów? - ale to nie do tego tematu

A jaki wpływ mają na rządzenie obywatele w Iranie :)

"Co to jest NWO? Ok, już wiem, w takim razie zamieszkaj w jakiejś islamskiej dzielnicy w zach, europie - szybko zatęsknisz za NWO."

zagadka - czym trzeba myśleć żeby coś takiego napisać

Yodzisław: a co mnie ich kultura obchodzi faszysto? Wszystkich innych od siebie brałbyś za mordę?

Idź czytaj. Bo ciągle dyrdymały piszesz.

No na prawdę... , argumenty na poziomie avatara mamela.

awatar mamela jest przynajmniej charakterny zaś Twoje argumenty co najmniej nieprzemyślane

No, niezły charakterek :) Wiesz, ja nie używam argumentów, nie chcę nikogo przekonywać, zaglądam do wątku jak ten po to żeby się wymienić poglądami, i przeczytać co inni mają do powiedzenia. Natomiast przytaczam fakty i te lubię też czytać - np. statystyka, z której wynika, że tylko 0,3% muzułmanów na bliskim wschodzie zginęło z rąk Żydów, reszta wytłukła się sama, jasno pokazuje, kto jest tym złym i kto może być zagrożeniem dla świata.

Co to jest NWO? Ok, już wiem, w takim razie zamieszkaj w jakiejś islamskiej dzielnicy w zach, europie - szybko zatęsknisz za NWO.

Nie strasz mnie islamską dzielnicą, ja się szybko przystosowuję do nowych warunków, a że mam ciemną karnację, to i opalam się równie szybko na pomarańczowy (nie czerwony) kolor - tłum mnie wchłonie.

Natomiast bardziej obawiam się "globalnej demokracji" w wykonaniu usraela, niż najazdu Persów na Polskę.

Siłowe wprowadzanie jej w państwach o innej kulturze religijnej, MUSI skutkować konfliktami zbrojnymi.

Twoja nacja również wprowadzała religię, na terenach o których Twój bóg zapomniał, a jak się to skończyło ?.

Ludzie żyli w pokoju, zgodzie i w harmonii z otaczającą przyrodą - przypłynął wielkim statkiem Hernán Cortés de Monroy Pizarro Altamirano i ....

A wiesz po co przypłynął ?

W tym samym celu, w jakim dziś zainteresowane, wysoko rozwinięte państwa krążą wokół roponośnych złóż.

• Moderatorzy

A jaki wpływ mają na rządzenie obywatele w Iranie :)

taki sam jak w RP, ale jeśli chcą zrobić u siebie porządki niech to zrobią swoimi rękoma, ja im w garach mieszał nie będę

ale

lubię podróżować i gdzie pojadę tam dostosowuję się do zwyczajów gospodarzy,

jeśli się ich nie akceptuje to należy opuścić teren a nie krzeczeć że coś jest bee.. i naruszać prawo gościnności

nawet w nadwiślańskim grajdołku, niektóre nacje chcą żyć zgodnie z własnym prawem często sprzecznym z polskim, ja uważam że jeśli są obywatelami RP to muszą przestrzegać jej prawa, a jeśli są gośćmi to też muszą, a jeśli nie chcą to powinni opuścić jej ziemie

Ludzie żyli w pokoju, zgodzie i w harmonii z otaczającą przyrodą - przypłynął wielkim statkiem Hernán Cortés de Monroy Pizarro Altamirano i ....

W pokoju i harmoni... Dobre - poczytaj sobie o zwyczajach Azteków i ich stosunkach z otaczającymi plemionami. Dowiesz się dlaczego Hiszpanom było tak łatwo rozegrać wojnę mikroskopijnie wręcz małymi siłami.

• Moderatorzy

W pokoju i harmoni... Dobre - poczytaj sobie o zwyczajach Azteków i ich stosunkach z otaczającymi plemionami. Dowiesz się dlaczego Hiszpanom było tak łatwo rozegrać wojnę mikroskopijnie wręcz małymi siłami.

zgubiła ich religia, uznali przybyszów za bogów, a jak otrzeźwieli to mieli już poderżnięte gardła

w normalnych warunkach bez mieszania w głowach przez kapłanów wciągnęliby Hiszpanów dziurką nosa, nawet przy stratach 100/1

Ukryta Zawartość

Kwietne wojny (nah. xochiyaoyotl) – wojny toczone w XV wieku przez plemiona azteckie po okresie suszy, która miała miejsce w Meksyku w latach 1450-1454.

W wyniku suszy wśród plemion indiańskich Mezoameryki zapanował głód. Kapłani, jako środek zaradczy, uznali potrzebę składania większej ilości ofiar z ludzi. Aby nie zabrakło ofiar, została zawarta umowa pomiędzy Tenochtitlanem, Huexotzengo oraz Tlaxcalą, o prowadzeniu pomiędzy sobą, corocznie w ustalonym wcześniej miejscu wojen tzw. guerras floridas. Wojny te toczono zawsze wiosną. Ich jedynym celem było pojmanie jak największej liczby jeńców przeznaczonych na ofiary dla bogów. Ponieważ w 1455 rzeczywiście plony były wysokie (padały obfite deszcze), umocniło to przekonania Azteków o słuszności kapłańskich żądań.

Wojny kwietne przyczyniły się też pośrednio do upadku Azteków, gdyż po wylądowaniu Corteza w 1519, plemiona azteckie usiłowały również i w walce przeciwko Hiszpanom stosować reguły "wojen kwietnych", do czego przybysze z Europy nie byli zobligowani, stąd bardzo wysokie straty pośród Indian w starciach z Hiszpanami.

Ukryta Zawartość

nawet w nadwiślańskim grajdołku, niektóre nacje chcą żyć zgodnie z własnym prawem często sprzecznym z polskim, ja uważam że jeśli są obywatelami RP to muszą przestrzegać jej prawa, a jeśli są gośćmi to też muszą, a jeśli nie chcą to powinni opuścić jej ziemie

Ha, ha ha, no i właśnie o tym piszę. Co z tego że muszą, mają to w dupie, chcą swoich praw i szariatu w europie. Pewnie nie wiesz, że nawet w Polsce, w kraju, w którym emigracja z bliskiego wschodu prawie nie istnieje odbyło się już przynajmniej jedno honorowe zabójstwo (jeśli wiesz, co to jest).

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Izrael i USA zbroja się w nowe bomby. Ponieważ: "Przeprowadzone testy wykazały, że nawet gigantyczna 13,6-tonowa bomba przeciwbunkrowa "Massive Ordnance Penetrator" zawiedzie, ponieważ Iran dodatkowo zabezpieczył swoje obiekty i ukrył je na dużej głębokości."

Pełny tekst artykułu:http: http://wiadomosci.onet.pl/raporty/program-nuklearny-iranu/izrael-wyprodukowal-nowa-bombe-mpr-500,1,5035195,wiadomosc.html.

Nie strasz mnie islamską dzielnicą, ja się szybko przystosowuję do nowych warunków, a że mam ciemną karnację, to i opalam się równie szybko na pomarańczowy (nie czerwony) kolor - tłum mnie wchłonie.

Jednak szkoda że Jan III Sobieski zatrzymał islamistów. Teraz w Europie mielibyśmy same meczety, a ty Gonzo po operacji nosa pierdolnął byś się na mahoń i być może awansował w hierarchii fanatycznych wyznawców Mahometa. Oj! Dziki ten nasz lud, oj dziki!

Salam Alaikum

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.