Skocz do zawartości
IGNORED

Topowy głośnik wysokotonowy.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ty wybierasz przetworniki od producentów i je łączysz,na pewno jest łatwiej.

Widocznie tak, skoro mam na koncie tyle udanych konstrukcji. Ty na razie jesteś "naukowcem-gawędziarzem". Zrobiłeś głośnik, o którym nic nie wiadomo, strasznie się tym jarasz i uważasz się za Bóg wie kogo (narcyzm?). Natomiast co z tym tworem zrobić? Aaa, tego to nikt nie wie.

może coś na ból dupy

Nie próbuj mi imputować bólu dupy, spójrz wreszcie krytycznie na siebie i zobacz, co wyprawiasz. Nie było żadnego złego słowa skierowanego w twoją stronę, a ty po raz n-ty przyczepiłeś się do mnie jak przysłowiowa menda do przysłowiowych jaj.

Niech wreszcie będzie jasne, dla ciebie i dla wszystkich. Areczek rozrzuca gówno po forum dlatego, że odmówiłem mu zbudowania kolumn na jego super głośnikach, o których nic nie wiadomo. On do mnie napisał, domagał się kontaktu w publicznym wątku. Czemu nie napisał PW? Ponieważ zablokowałem go z rok wcześniej za oczywiste chamstwo, którym mnie wcześniej notorycznie traktował. Ale w końcu się ukorzył i sam do mnie przyszedł. Tak, on do mnie, on prosił mnie o zbudowanie kolumn na jego głośnikach. Można zapytać, czemu przylazł akurat do mnie, skoro teraz wszystkim rozpowiada, jakim to jestem debilem i ignorantem, prawda? Chyba jest dla wszystkich oczywiste, dlaczego to robi.

Nie odmówiłem mu dlatego, że jego głośniki są słabe. Odmówiłem mu wyłącznie dlatego, że mimo iż dostał ode mnie szansę, to z niej nie skorzystał i w krótkiej wymianie prywatnych wiadomości natychmiast wyszło z niego to samo chamstwo i prostactwo, za które zablokowałem go znacznie wcześniej. Jak się okazuje, była to słuszna decyzja.

Tak więc, areczku, przestań mi wmawiać ból dupy, bo zachowujesz się jak ratlerek szczekający na dobermana. Jeśli ja mam ból dupy, to ty, kolego, jesteś chodzącym hemoroidem.

Ja przetworniki buduję od podstaw.Co to jest jak nie DIY?Albo to twoja wielka ignorancja albo nie znajomośc terminu

A czy ja mówiłem, ze to nie jest DIY? Ja definicję terminu DIY znam świetnie. Ty nie. Dlatego właśnie uważasz, że stwierdziłem, że budowanie głośnika to nie DIY, choć jest to oczywista nieprawda - nic takiego nie powiedziałem, a jeśli powiedziałem - po prostu to zacytuj :-)

Jak zbudujesz kilkadziesiąt własnych przetworników,to mi dorównasz.Na tym polu jesteś daleko w tyle.

Łaaał, ale licytacja! Jestem zdruzgotany. Nie wpadłeś na to, że ten temat może mnie na razie po prostu nie interesować? Może ja ci też "udowodnię", jak daleko jesteś w plecy: jesteś sto lat za Murzynami, bo nie wymyśliłeś penicyliny, jak A. Fleming, nie zbudowałeś auta, jak H. Ford, w dodatku nie wydumałeś teorii względności, jak A. Einstein, a poza tym, ja robię lepszą lazanię od ciebie! Ha! Czy podany przykład dał ci do zrozumienia, jakim absurdem się posługujesz, żeby podładować swoje uszkodzone ego?

pomimo tego,że nie zaatakowałem ciebie

Wiesz co, teraz to już po prostu przesadzasz. Ja rozumiem, że masz potrzebę wybielenia się i zrzucenia winy za trolling na forum, ale twój atak na mnie jest absolutnie oczywisty, więc apeluję do ciebie: nie bądź więcej dzieciuchem. To szkodzi tobie, nie mnie.

Ja jemu nie wybaczę

Czego? Że nie chcę się zająć twoimi kolumnami, bo jesteś chamem? Ok, możesz mi tego nie wybaczać :-)

Nie dam się zepchnąć na margines

A kto cię spycha na margines? Bo z pewnością nie jestem to ja. Gadaliśmy sobie na luzie, ale niestety pojawiłeś się ty i jak zwykle przypieprzyłeś się do mnie i wszystko poszło w cholerę.

On ani nikt inny nie są rozdającymi karty tutaj.

No pewnie, że nie. Rozdającymi karty są moderatorzy. Skąd w ogóle ci przyszedł pomysł, że może to być któryś z użytkowników?

Widocznie tak, skoro mam na koncie tyle udanych konstrukcji. Ty na razie jesteś "naukowcem-gawędziarzem". Zrobiłeś głośnik, o którym nic nie wiadomo, strasznie się tym jarasz i uważasz się za Bóg wie kogo (narcyzm?). Natomiast co z tym tworem zrobić? Aaa, tego to nikt nie wie.

Nie miałem kłopotu znaleźć specjalistę aby wykonał zwrotnice dla mnie.On chętnie wymienił zdania,obejrzał pomiary i zasugerował rozwiązania.

Ty na PW nie miałeś nawet odrobiny chęci by podyskutować jak bardziej doświadczony z mniej doświadczonym w tej materii.

Nie przeszkadzało mu też,że muszę wprowadzić zmiany do głośników.Czekał i sugerował jak daleko powinienem poprawić pomiary aby nie było potrzeby komplikować jego pracy.

Jak kulą w płot poraz n-ty.

Nie próbuj mi imputować bólu dupy, spójrz wreszcie krytycznie na siebie i zobacz, co wyprawiasz. Nie było żadnego złego słowa skierowanego w twoją stronę, a ty po raz n-ty przyczepiłeś się do mnie jak przysłowiowa menda do przysłowiowych jaj.

Będę imputować bo uważam to za zasadne.

Niech wreszcie będzie jasne, dla ciebie i dla wszystkich. Areczek rozrzuca gówno po forum dlatego, że odmówiłem mu zbudowania kolumn na jego super głośnikach, o których nic nie wiadomo. On do mnie napisał, domagał się kontaktu w publicznym wątku. Czemu nie napisał PW? Ponieważ zablokowałem go z rok wcześniej za oczywiste chamstwo, którym mnie wcześniej notorycznie traktował. Ale w końcu się ukorzył i sam do mnie przyszedł. Tak, on do mnie, on prosił mnie o zbudowanie kolumn na jego głośnikach. Można zapytać, czemu przylazł akurat do mnie, skoro teraz wszystkim rozpowiada, jakim to jestem debilem i ignorantem, prawda? Chyba jest dla wszystkich oczywiste, dlaczego to robi.

Przedstaw moja prywatna korespondencję z tobą publicznie i wskaż wyraźnie,że była ona chamska.

Ma być z twoimi wpisami w całości(nie wyrwane słowa z kontekstu).

Insynujesz,komfabulujesz,zwyczajnie kłamiesz.

Dlaczego mnie wtedy odblokowałeś skoro byłem taki chamski?Lubisz chamów jednak?Może to tylko kwestia pieniędzy zmieniła moja osobę w twoich oczach?

Stawiam na twoje ulubione słowo-ukorzenie,zgadłem?;-)

Nie odmówiłem mu dlatego, że jego głośniki są słabe. Odmówiłem mu wyłącznie dlatego, że mimo iż dostał ode mnie szansę, to z niej nie skorzystał i w krótkiej wymianie prywatnych wiadomości natychmiast wyszło z niego to samo chamstwo i prostactwo, za które zablokowałem go znacznie wcześniej. Jak się okazuje, była to słuszna decyzja.

Z twojej klawiatury wyszło,że charka tweetera którą wkleiłem w temat była słaba i nie było o czym dyskutować.

Dla swoich celów przekręcasz fakty w zależnosci od sytuacji.Gardzę takim zachowaniem.

Tak więc, areczku, przestań mi wmawiać ból dupy, bo zachowujesz się jak ratlerek szczekający na dobermana. Jeśli ja mam ból dupy, to ty, kolego, jesteś chodzącym hemoroidem.

Przestań wklejać zdjęcie z maścią na ból dupy w sytuacjach kiedy nie wymagają takiej oprawy.

Ludzie pamiętają wiele.

Łaaał, ale licytacja! Jestem zdruzgotany. Nie wpadłeś na to, że ten temat może mnie na razie po prostu nie interesować? Może ja ci też "udowodnię", jak daleko jesteś w plecy: jesteś sto lat za Murzynami, bo nie wymyśliłeś penicyliny, jak A. Fleming, nie zbudowałeś auta, jak H. Ford, w dodatku nie wydumałeś teorii względności, jak A. Einstein, a poza tym, ja robię lepszą lazanię od ciebie! Ha! Czy podany przykład dał ci do zrozumienia, jakim absurdem się posługujesz, żeby podładować swoje uszkodzone ego?

Mam to gdzies czy cie interesuje czy nie.

Mówienie o słabej charce w przypadku zbudowania przetwornika gdzie właśnie charakterystyka jest bardzo dobra jest ignorowaniem i typową zlewczą postawą.

Faktycznie na tle tych odkrywców jestem za nimi tak jak i ty!Wysoko mnie mierzysz...Należy się cieszyć tylko.

Zatem według ciebie budowanie przetwornika od podstaw ma tyle wspólnego z moim stwierdzeniem,że jesteś"za mną"bo żadnego nie zbudowałeś ile tramwaj z wężem ogrodowym.Włosi mówią na to Imbecille...

Wiesz co, teraz to już po prostu przesadzasz. Ja rozumiem, że masz potrzebę wybielenia się i zrzucenia winy za trolling na forum, ale twój atak na mnie jest absolutnie oczywisty, więc apeluję do ciebie: nie bądź więcej dzieciuchem. To szkodzi tobie, nie mnie.

Należy wskazać gdzie ciebie zaczepiłem lub zaatakowałem.

Czego? Że nie chcę się zająć twoimi kolumnami, bo jesteś chamem? Ok, możesz mi tego nie wybaczać :-)

Udowodnij to,narazie mielesz japą i klikasz na marne.

A kto cię spycha na margines? Bo z pewnością nie jestem to ja. Gadaliśmy sobie na luzie, ale niestety pojawiłeś się ty i jak zwykle przypieprzyłeś się do mnie i wszystko poszło w cholerę.

Z pewnością ty bo charakterystyka mojego tweetera była bardzo dobra.

Co poszło w cholerę?Twój narracyjny ton i błogi narkotyczny stan upojenia własnym ego?Raczej na pewno.

No pewnie, że nie. Rozdającymi karty są moderatorzy. Skąd w ogóle ci przyszedł pomysł, że może to być któryś z użytkowników?

Dokładnie,moderatorzy.

Ty zachowujesz się jak sędzia który chce nadawać prawo do tego co jest tutaj warte uwagi a co nie pomimo,że fakty moje jasno dowodzą,iż można dyskutować.Dajesz ewidentne sygnały o tym w sposobie odpowiedzi.

Jeszcze raz,przedstaw moją prywatną korespondencję z tobą publicznie i wskaż na to,że była chamska.Daj w całości łącznie z twoimi wpisami.

Nie byłem nawet uszczypliwy.Nie rozpędzaj się oszuście.

Nie jesteś jedyną osobą do której zwracałem się o projektowanie zwrotnicy dla moich głośników.

Przyjście z interesem nazywasz ukorzeniem?Jesteś zarozumiały i pyszny!

Nie tylko ty posiadasz wiedzę ale inni za to mają dodatkowo zdrowe rozumy.

To ty odbierasz w każdym wpisie gdy zawiera on Father_PiO sytuację jako atak personalny.Choroba.

@areczek, @Father_PiO, zakończcie proszę wzajemne ataki personalne w wątku. Obaj jesteście przekonani, że to Wy jesteście atakowani przez interlokutora. Jeśli nadal będziecie śmiecić w wątku wzajemnymi animozjami, usunę Was stąd.

Ja wiem o nim i specjalista który podjął się zaprojektowania zwrotnicy dla niego.

Ty byłeś za butny i pyszny na to.

Gdyby wszyscy wiedzieli o nim,to znaczyłoby,że to głośnik jakich wiele na rynku,taki przeciętniak jakich wiele ty przerobiłes.

Bezwiednie nie podchodzę do pracy którą chce wykonać.Euforia i zapał jest nieodzowny przy tworzeniu czegoś wyjątkowego.

A czy ja mówiłem, ze to nie jest DIY? Ja definicję terminu DIY znam świetnie. Ty nie. Dlatego właśnie uważasz, że stwierdziłem, że budowanie głośnika to nie DIY, choć jest to oczywista nieprawda - nic takiego nie powiedziałem, a jeśli powiedziałem - po prostu to zacytuj :-)

Proszę usunąć moje dwa ostatnie posty.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ty zachowujesz się jak sędzia który chce nadawać prawo do tego co jest tutaj warte uwagi

To bzdura. Zacytuj, jeśli twierdzisz inaczej.

Jeszcze raz,przedstaw moją prywatną korespondencję z tobą publicznie i wskaż na to,że była chamska.Daj w całości łącznie z twoimi wpisami.

Nie byłem nawet uszczypliwy.Nie rozpędzaj się oszuście.

Może sam to zrobisz po prostu, konfabulancie? Byłeś chamski, jasno ci to powiedziałem i zablokowałem, kłamco.

Nie jesteś jedyną osobą do której zwracałem się o projektowanie zwrotnicy dla moich głośników.

Przyjście z interesem nazywasz ukorzeniem?Jesteś zarozumiały i pyszny!

Tak, pochwaliłeś się tym nawet. Dokładnie po tym, jak kazałem ci iść w cholerę.

Nie tylko ty posiadasz wiedzę ale inni za to mają dodatkowo zdrowe rozumy.

Więc wytłumacz wszystkim, po co w ogóle się do mnie odzywałeś? Wiedziałeś doskonale, jakie mam zdanie o tobie i za co cię zablokowałem. Musisz być masochistą w takim razie.

To ty odbierasz w każdym wpisie gdy zawiera on Father_PiO sytuację jako atak personalny.Choroba.

Nie będę cytował, bo każdy może sobie przeczytać twoje zaczepne wpisy. Po raz kolejny proszę, przestań zmyślać i tworzyć nową historię.

@areczek, @Father_PiO, zakończcie proszę wzajemne ataki personalne w wątku. Obaj jesteście przekonani, że to Wy jesteście atakowani przez interlokutora. Jeśli nadal będziecie śmiecić w wątku wzajemnymi animozjami, usunę Was stąd.

Nie dbam o to. To nie ja zacząłem, odpowiadam tylko na nieustające od miesięcy ataki psychopaty. Nie jestem z oportunistów, którzy mówią, że pada, jak im w oczy plują. Zresztą zgłaszałem na panel tego świra nie raz i nie dziesięć i doskonale wiesz, kto się przypieprza i kto zaczyna. Jeśli próbowałeś mnie postraszyć, to ci się to nie udało. Pomyśl w ogóle, czym ty mi możesz pogrozić. Że usuniesz moją wirtualną "osobę" z miejsca, które nawet fizycznie nie istnieje? :-) To śmieszne. Ja od dawna z tego forum nie korzystam. Jeśli już, to jest odwrotnie, forum korzysta z mojej tu nierzeczywistej obecności. Pozdrawiam Cię szczerze, vlado. Wiem, że chcesz dobrze.

Chłopaki napiszcie jeszcze coś o topowych tweeterach za 50euro. Uwielbiam to czytać .

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Cena nie gra

Ceramik STX nie jest topowym glosnikiem, ale jest to bdb brzmiacy glosnik a jego wykonanie mozna przyrownac do glosnikow kilkukrotnie drozszych

Chłopaki napiszcie jeszcze coś o topowych tweeterach za 50euro. Uwielbiam to czytać .

Linkwitz uważa, że najlepsze na świecie midwoofery można kupić za 200$

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Jak dla mnie, magnezowy Audax jest topowy, jest napakowany technologiami, wybornie wykonany, ma doskonałe parametry mierzalne, a kosztuje trochę ponad 4 stówy. Nie bez powodu jest porównywany z berylowym scanem za 4 razy większą kasę.

Jeśli nie dostanę bana, to pod koniec tygodnia wrzucę porównanie Vifek NE25 - tekstylnej i tytanowej. Postaram się też zrobić to samo z Audaxem tytanowym niezłoconym oraz magnezowym.

Chłopaki napiszcie proszę jeszcze jakieś fajne bzdurki o topowych tweeterach. Słyszałem już tyle konstrukcji polskich pseudodijowców, które grają po prostu słabo. W dodatku nie macie porównania do prawdziwegio HI-ENDu - ale wypisujecie tu takie rzeczy ze głowa puchnie. No ale jak to ma Wam grac jak mierzycie głośniki i na podstawie pomiarów już

kolumna gotowa. W ogóle kwestia pomiarów jakie robicie jest wielce ciekawa - znam przypadek że jeden z piszących tu "pomiarowców" odsądził od "czcii i wiary" pomiary jakie wykonał drugi z piszących w tym wątku.

Nie da się zrobić hi-endowych głośników bez zmudnych prób odsłuchowych które czesto trwaja miesiącami.

Pomiary muszą być ale wyłącznie jako baza wyjściowa do zestrojenia hi-endowych głośników.

Któryś z kolegów z piszących w tym wątku napisał, że kolumny zrobił mu father Pio - on mu określił jak maja grac i Father pio tak je zrobił - na moje pytanie czy w ogóle ich słuchał okazało się że nie. Ojciec cudotwórca PIO zestroił mu kolumny tak jak chciał "od ręki" - ale bujdy i bzdety.............

STX, audax , Vifa - same TOPy

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Chłopaki napiszcie proszę jeszcze jakieś fajne bzdurki o topowych tweeterach. Słyszałem już tyle konstrukcji polskich pseudodijowców, które grają po prostu słabo. W dodatku nie macie porównania do prawdziwegio HI-ENDu - ale wypisujecie tu takie rzeczy ze głowa puchnie. No ale jak to ma Wam grac jak mierzycie głośniki i na podstawie pomiarów już

kolumna gotowa. W ogóle kwestia pomiarów jakie robicie jest wielce ciekawa - znam przypadek że jeden z piszących tu "pomiarowców" odsądził od "czcii i wiary" pomiary jakie wykonał drugi z piszących w tym wątku.

Nie da się zrobić hi-endowych głośników bez zmudnych prób odsłuchowych które czesto trwaja miesiącami.

Pomiary muszą być ale wyłącznie jako baza wyjściowa do zestrojenia hi-endowych głośników.

Któryś z kolegów z piszących w tym wątku napisał, że kolumny zrobił mu father(....) - on mu określił jak maja grac i Father (...) tak je zrobił - na moje pytanie czy w ogóle ich słuchał okazało się że nie. Ojciec cudotwórca (...) zestroił mu kolumny tak jak chciał "od ręki" - ale bujdy i bzdety.............

Zgoda pomiar i odsłuchy tylko że u mnie kolumny Fathera pogoniły sons faber amator 1 i audio physic tempo 6 więc w czym problem?

Klient nie chciał odsłuchu zaufał projektantowi - jego sprawa.

Pomiarowo dobrze zestrojona kolumna zagra wszędzie przynajmniej poprawnie a robiona "na ucho" zagra dobrze ale tylko w systemie i pomieszczeniu w którym była strojona.

Pogoniły - ???

Bardzo ciekawe co piszesz - ta wstęga, która masz w tych Father'owskich kolumnach nie ma startu do Esotara w EA 1.

Edytowane przez babatular

Tak tak, w hi-endzie sie nie mierzy tylko sie slucha...to zrob sobie zwrotnice na sluch i idz sluchac tych swoich drogich topowych glosnikow skoro tylko cena dla ciebie gra

odsluch weryfikuje pomiar to jest prawda tylko, ze na ucho to ty mozesz co najwyzej tlumik na wysokotonowce dostroic

dlatego przy projektach jak ktos ma zasoby robi sie mozliwie kilka wersji zwrotnic i na koncu wybiera ta wersje ktora brzmi dla niego najlepiej

dla was to jest abstrakcja bo wam graja kondensatory i zaraz napiszesz ze prototypy zwrotnic nie maja sensu gdyz sa zbudowane z tanich elementow a zmiana tychze elementow we wlasicwej zwrotnicy na elementy docelowe wniesie kolejna zmiane, bzdura

Bumpalump

Wiesz co to są krzywe izofoniczne ? Znasz specyfikę i nature ludzkiego organu słuchu ?

Powtarzam bo nie zrozumiałeś - pomiary to podstawa i tylko podstawa - reszta to niestety żmudna zabawa w dostrajanie - a czasami należy kompletnie zmienić podejście do zaprojektowania zwrotnicy.

No i jeszcze jedno pytanie kolego babatular czy Ty w ogole slyszales tego ceramika?

Bumpalump

Wiesz co to są krzywe izofoniczne ? Znasz specyfikę i nature ludzkiego organu słuchu ?

Powtarzam bo nie zrozumiałeś - pomiary to podstawa i tylko podstawa - reszta to niestety żmudna zabawa w dostrajanie - a czasami należy kompletnie zmienić podejście do zaprojektowania zwrotnicy.

Ale jak Ty chcesz cokolwiek dostrajac nie wiedzac pozniej co sie dzieje naprzyklad z modulem impedancji czy faza pomiedzy glosnikami?

oczywiscie po dostrojeniu mozesz wykonac pomiar ale zapewniam Cie ze wyjda krzaki

nie mam pojęcia co to faza, impedancja - jestem zielony albo czerwony .........

nie mam pojęcia co to faza, impedancja - jestem zielony albo czerwony .........

Niestety da się zauważyć.

Nie odpowiedziałeś na parę pytań. Po pierwsze czy słyszałeś tego ceramika?

Po drugie to wymień jakieś trzy topowe głośniki które słyszałeś.

słyszałem no i co ?

trzy topowe tweetery wymieniłem - powinniście być szczęsliwi

Pogoniły - ???

Bardzo ciekawe co piszesz - ta wstęga, która masz w tych Father'owskich kolumnach nie ma startu do Esotara w EA 1.

Nie mam tych kolumn, Esotar owszem kapitalny głośnik jeden z lepszych o ile nie najlepszy jaki słuchałem brzmieniowo nawet nieco lepszy od wstęgi founteka a o niebo lepszy od obecnej kopułki Seasa 27TBFCG którą mam.

Sam tweeter nie gra. Całościowo kolumny grały lepiej a może inaczej bardziej w moim guście. Lepiej też kreowały przestrzeń.

Edytowane przez nautilus81
Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Któryś z kolegów z piszących w tym wątku napisał, że kolumny zrobił mu father Pio - on mu określił jak maja grac i Father pio tak je zrobił - na moje pytanie czy w ogóle ich słuchał okazało się że nie. Ojciec cudotwórca PIO zestroił mu kolumny tak jak chciał "od ręki" - ale bujdy i bzdety.............

Po pierwsze, nie przekręcaj mojego nicka,****************************. Raz przekręciłeś celowo (już zgłosiłem do moderacji), drugi raz udowodniłeś, że jesteś **************** by przepisać dziesięć znaków. Rada: używaj kopiuj-wklej.

Po drugie, w przypadku kolumn, do których się odnosisz, sprawa była prosta jak konstrukcja cepa bojowego: maksymalna liniowość, nic więcej. Właściciel kolumn znał już te głośniki na wylot z innych konstrukcji, więc doskonale wiedział, czego chce. Jak nie masz pojęcia o sprawie - nie wstawiaj durnych komentarzy :-)

--------------

Moderacja: ostrzeżenie za obraźliwe personalne ataki.

Linkwitz uważa, że najlepsze na świecie midwoofery można kupić za 200$

To obadaj co stosuje w najnowszych konstrukcjach ;)

Kopułka kosztuje znacznie poniżej 200PLN :)

W dodatku nie macie porównania do prawdziwegio HI-ENDu

A skąd to wiesz że nie mamy :)

Tylko tobie dane było słuchać hi-endu ? :)

Ale Amerykę odkryłeś .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

15k USD hi-end czy jeszcze nie ?

Wilsnon stosuje na średnie głośnik kosztujący w detalu 200PLN .

Zresztą nie on jeden bo wiele uznanych i topowych konstrukcji za kilkaset tys PLN jest na głośnikach za kilka stówek .

Wiesz co to są krzywe izofoniczne ?

A jak idziesz na koncert to też sobie filtr Loudness aplikujesz ?

pomiary to podstawa i tylko podstawa - reszta to niestety żmudna zabawa w dostrajanie

No po raz kolejny odkryłeś amerykę ;)

Panowie skończcie już te przepychanki kto ma dłuższego (wiadomo że ja :D) ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Na szczęście hi-end to wynalazki, które mnie nie interesują, więc ja odsłuchiwać, dzięki Bogu, nie muszę :-)

Tak tak, w hi-endzie sie nie mierzy tylko sie slucha...to zrob sobie zwrotnice na sluch i idz sluchac tych swoich drogich topowych glosnikow skoro tylko cena dla ciebie gra

odsluch weryfikuje pomiar to jest prawda tylko, ze na ucho to ty mozesz co najwyzej tlumik na wysokotonowce dostroic

dlatego przy projektach jak ktos ma zasoby robi sie mozliwie kilka wersji zwrotnic i na koncu wybiera ta wersje ktora brzmi dla niego najlepiej

dla was to jest abstrakcja bo wam graja kondensatory i zaraz napiszesz ze prototypy zwrotnic nie maja sensu gdyz sa zbudowane z tanich elementow a zmiana tychze elementow we wlasicwej zwrotnicy na elementy docelowe wniesie kolejna zmiane, bzdura

Zrobiłem dwie identyczne konstrukcje projeku zapha na różnych elementach zwrotnicy mndorf vs jantzen i obie kolumny grały inaczej więc rodzaj/ marka elemetu ma wpływ.

Uprasza się kolegę @babatular o nieprzekręcanie nicku @Father_PiO. Złośliwe przekręcanie jest łamaniem regulaminu i netykiety. Przestrzegam również przed pokusą używania wulgarnych ataków personalnych obu Panów.

Panowie Babatular i Father_PiO dostają obaj ostrzeżenie za wzajemne ataki personalne, obelgi i przekręcanie nicków. W przypadku dalszego takiego zachowania obaj uczestnicy tej 'chwalebnej' wymiany otrzymają kary regulaminowe.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Mógłbym spróbować zmierzyć mojego, ale niestety odpada suwmiarka, z wiadomych przyczyn. A pomiar linijką pewnie nic Ci nie pomoże?

• Pokaż nowe odpowiedzi