Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Orientuje sie moze ktos z Was, najlepszy deal na H160 lub H360/H300 gdzie mozna dostac?

Korzystajac z wizyty w PL chcialbym cos kupic.

Jak używane to tu zaglądnij, ostatnio dużo tu tego.

http://www.hifi.pl/gielda/audio-lista.php?grupa=wzmint5000

A jak nowe to ja kupiłem w Pabianicach, idzie się dogadać.

Oczywiście najtaniej w źródle ale to dłuższa wycieczka.

Nie wiem, jak zapytałem o te rzeczy to dostałem odpowiedź, że nieaktualne.

Mnie udało sie za 3,4kzl kupić HD12, 2 miesięczny z gwarancją na kolejne 22mies :)

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Moja decyzja padła po wcześniejszym tygodniowym odsłuchu, niestety nie miałem okazji tego porównać do HD25 bo nie było na stanie w sklepie.

Poza tym przy moim CA SM6 i Atollu AM100, HD25 to już chyba przerost formy nad treścią, może gdybym dysponował klockami w podobnej cenie do HD25 to co innego.

Gość

(Konto usunięte)

Moja decyzja padła po wcześniejszym tygodniowym odsłuchu, niestety nie miałem okazji tego porównać do HD25 bo nie było na stanie w sklepie.

Poza tym przy moim CA SM6 i Atollu AM100, HD25 to już chyba przerost formy nad treścią, może gdybym dysponował klockami w podobnej cenie do HD25 to co innego.

Sir...nie przesadzaj z tym "pozycjonowaniem"...albo klocki się zgrywają i masz ochotę wydać na nie kasę, albo nie i kropka...pokutuje wiele lat opinia, że zestaw się buduje w oparciu o droższe kolumny od reszty...zabobon...te klasy i półki cenowe w 4d można sobie wsadzić...

Pozdrawiam serdecznie :-)

Edytowane przez Gość

Zgadzam się z Tobą, można całkiem świetnie dopasować system i wcale nie za duże pieniądze. Tylko tak jak mówisz znajdzie się ktoś, kto zaneguje to że masz w systemie element, który odstaje od reszty.

Mam kable w cenie przewyższającej klocki, podobnie z zasilaniem do tego akustyka etc.

Po moich kolumnach Epos M15.2 też już parę osób pojechało, że pierdziawki tylko że żadna z tych osób nie słyszała ich u mnie w moim systemie na moim okablowaniu i w moich warunkach akustycznych, ale wystarczy im że siedzi tam 14cm czy 13cm woofer i to już dyskwalifikuje te kolumny - BZDURA!

Nie mam zamiaru ich zmieniać zwłaszcza po modzie w zwrotnicy i jak to mam w zwyczaju mówić przy takiej okazji słyszałem niejeden o wiele droższy set w marnych warunkach akustycznych i z okablowaniem dobranym z różnym skutkiem i nie zamieniłbym się nawet przez chwilę i nie jest to tylko moje zdanie.

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Zgadzam się z Tobą, można całkiem świetnie dopasować system i wcale nie za duże pieniądze. Tylko tak jak mówisz znajdzie się ktoś, kto zaneguje to że masz w systemie element, który odstaje od reszty.

Mam kable w cenie przewyższającej klocki, podobnie z zasilaniem do tego akustyka etc.

Po moich kolumnach Epos M15.2 też już parę osób pojechało, że pierdziawki tylko że żadna z tych osób nie słyszała ich u mnie w moim systemie na moim okablowaniu i w moich warunkach akustycznych, ale wystarczy im że siedzi tam 14cm czy 13cm woofer i to już dyskwalifikuje te kolumny - BZDURA!

Nie mam zamiaru ich zmieniać zwłaszcza po modzie w zwrotnicy i jak to mam w zwyczaju mówić przy takiej okazji słyszałem niejeden o wiele droższy set w marnych warunkach akustycznych i z okablowaniem dobranym z różnym skutkiem i nie zamieniłbym się nawet przez chwilę i nie jest to tylko moje zdanie.

Pozdrawiam

Przyjacielu...podpisuję się pod tym obiema rękami... :-)

Handel zostawmy innym...

Edytowane przez Gość

Kupiłem nareszcie Daca. Niestety nie Hegla.

Mam do Was pytanie ponieważ to mój pierwszy transport, Audio Gd na sabre 9018. Po wpieciu w system poprzez coxial m2tech two. Wcześniej słuchanie z komputera poprzez mini jack. ;p

Pierwsze wrażenie jakby ktoś ściągnął koc z kolumn

Drugie jakby bylo więcej szczegółów, szczególnie w wysokich tonach i chyba ubyło troszkę basu, jest to taki bardzo przejrzysty, neutralny dźwięk.

Mam pytanie czy nowy interkonekt trzeba wygrzac? Po 20 godzinach grania dźwięk jakby staje sie lepszy. Interkonekt to bridge reference posrebrzany.

Pozdrawiam

Uwierz w to i tak będzie.

A tak naprawdę pamiętaj, że im więcej słuchasz w skupieniu, im lepiej Ci gra system, tym bardziej zmienia Ci się percepcja i tym więcej słyszysz. Słuch też trzeba trenować, czasem treningiem jest cisza.

Lubię słuchać muzyki! :)

Mam HD20 połączonego kablem USB z laptopem, słucham głównie z TIDALa. Wyczytałem iż HD20 najlepiej połączyć przez coax1 i tu moje pytanie czy warto użyć jakiegoś konwertera aby połączyć się przez gniazdo coax1 z laptopem?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.