Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Rafał ja się kiedyś w to bawiłem wypalałem materiał źródłowy w różne mp3 na krążku i różnice można było wyłapać nawet na ówcześnie posiadanym Nadzie .

Nie zaprzeczam, może ktoś odkopie temat z Hi-Fi i pliki jeszcze będą to zapraszam do testu. Najlepsze jest to że nikt nie wie co słucha. Są np 3 próbki i każdy pisze co słyszy. Taki jakby ślepy test. Może dlatego większość nie podeszła do tematu nawet, bojąc się kompromitacji. Ogólnie mi to wisi, słucham Flac, słucham płyt, lepiej zrobionych i gorzej. A może i jakiś drapak w przyszłości będzie, może nawet z PLATFORMĄ.

?👈

Rafał ja się kiedyś w to bawiłem wypalałem materiał źródłowy w różne mp3 na krążku i różnice można było wyłapać nawet na ówcześnie posiadanym Nadzie .

Co do jakości to zupełnie się z Tobą zgadzam pewne płyty są celowo nagrane szorstko ( niezgodbie z poprawnością ) i co z tego gdy klimat i muzyka jako całość jest wybitna a gdyby to nagrano Audiofilsko szlak trafilby klimat przykład Kyuss .

Dzis leci to :

https://www.youtube.com/watch?v=vjfOeAX9CLc

Nie ma nikogo to mogę słuchać na co mam ochotę 4 letnia córa lubi powazną i pop a 7 letni syn Jazz , żona Polski rock a ja uwielbiam każdy rodzaj muzyki .

Kurna nie lata mi ten link ?

W jednym przypadku ale to był wyjątek od regóły krążek DM bardziej mi się podobał zgrany do mp3 niż oryginał ale trzeba brać poprawkę że nad mocno zniekształca i ogólnie sprzęt nie grał liniowo więc się dziwnie wpasowac musiało . Z ciekawości kiedy porównałem na obecnym sprzęcie i oryginał pozamiatał ta mp3 ale dziś sprzęt podaje już liniowo więc wszelkie wynalazki szybko pokazują że nie tędy droga .

tak dla zamulenia , wpiąłem sobie jopek ," farat jo" &co wrocław , kurna zakochany jestem w niej , no noooo rafał weż to zgwałć co ?

Kur de balans -tu lepsza beka niz w Dzienniku TV ,ktory dziasiaj dla jaj chcialem obejrzec.pozdro ogolne

no tak to polej loze ,,,:)

Musze pochwalić loze to gitarzysta pełna gembą i gra to dobrze pełny szacunek widziałem słyszałem loze całuski jesteś dobry tak naprawde dobry i zawsze chylę czoło przed takimi ludzmi jak ty łachudro hee

tak dla zamulenia , wpiąłem sobie jopek ," farat jo" &co wrocław , kurna zakochany jestem w niej , no noooo rafał weż to zgwałć co ?

no tak to polej loze ,,,:)

Musze pochwalić loze to gitarzysta pełna gembą i gra to dobrze pełny szacunek widziałem słyszałem loze całuski jesteś dobry tak naprawde dobry i zawsze chylę czoło przed takimi ludzmi jak ty łachudro hee

Rowniez Cie pozdrawiam freju.

Mam większość płyt AMJ i farat to jedyna płyta koncertowa, którą słucham. Poza tym nie lubię koncertówek.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Mam większość płyt AMJ i farat to jedyna płyta koncertowa, którą słucham. Poza tym nie lubię koncertówek.

Zazwyczaj są kiepsko zrobione, ale są wyjątki. Ostatnio maltretowałem Billego Idola - Unplugged, storystellers. Czy jakoś tak.

?👈

Pani anna maria jest moja ulubiona wokalistką , mam wsztsto od niuni , koncerty sa dobre zaszumione ok tak jest ale klima właśnie słucham,jo&co wrocłąw , była u nas ostatnio rozmawiałem z nią podpisała płyte , myślę że jest kochana ba myślę że raczej nikt sie nie dopcha do niej , jest z natury dobra nie że na chwilę

Jopek jest dobra wokalistka i nawet na kacu zaśpiewa , bo to jest wokalistka wyrzuca nuty niunia z siebie ot tak ,nawet na pełnej bombie to jest sztuka , i dlatego uważam ja za wzór do odsłuchów tak tak chłopaki ona jest mega dobra i warto sie nią poniewierać

rozmawiałem z nią podpisała płyte , myślę że jest kochana ba myślę że raczej nikt sie nie dopcha do niej , jest z natury dobra nie że na chwilę

Hehe, ja mam autograf Doroty Miśkiewicz i Marka Napiórkowskiego, Roberta Kubiszyna... mam też z Markiem zdjęcie i z Dorotą również, a na płycie " Mutru" Piotra Żaczka sam on mi się podpisał :)

Edytowane przez sir.jax

Jopek jest dobra wokalistka i nawet na kacu zaśpiewa , bo to jest wokalistka wyrzuca nuty niunia z siebie ot tak ,nawet na pełnej bombie to jest sztuka , i dlatego uważam ja za wzór do odsłuchów tak tak chłopaki ona jest mega dobra i warto sie nią poniewierać

Nie musisz mi tego mówić "Upojenie" z Patem Methenym zawsze wjeżdża przy testach, trochę jej płyta iD i Haiku mi za gęsto grają, takie ubasowione są jakby poszła w manierę komercji z MediaMarkt.

Edytowane przez sir.jax

Ale co do koncertów Anny , ,powiem tak ,, weszła na scenę zajechana widac było po oczach , ale ona nic sobie z tego nie robiła , no może pierwszy kawałek odpitoliła , ale za drugim jak zapiała swoje wow aż sie podniosłem z fotela , boże to jest mega talent naprawdę

Tak w ogóle to pani Anna Maqria jest moim cichym faworytem w polsce uważam że nikt jej nie siega do pięt , to jest wokal kurna to jest mega wokal ,ona to robi z czapy po prostu leje sie z niej muzyka kocham ją i uważam że jest warta grzechu bo nic nie udaje po prostu 100% wokalisty w wokaliście

Jak Unplugged to koniecznie Alice in Chains

zapodaj link , bo w wyszukiwarce nie gra to , , chodzi mi o te minimum :) ?

Wiesz jaki tepy jestem ,ale probuje - he,he

ogłaszam wszem i wobec , :" loze nie ptrafi wrzucać linków , , ja próbowałem mu to wytłumaczyć , ale jest ściana , proszę innych wytłumaczcie mu to błagam ,bo go kocham :)

loze nie wkurwiaj mnie ok ? dawaj swoja muzykę

Nie zgodzę się z żadną twoją opinią na temat jakości Tidal'a i Spotify. Spotify jest znacznie gorsze pod względem jakości dźwięku. Płaskości sceny także w Tidal'u w stosunku do Spotify nie ma!!

Masz prawo się nie zgodzić i tak naprawdę tylko tyle.

Sprawdzałem na Auralic Aries w komplecie Exogal Comet w komplecie z Heglem H360 i SF Olympica III.

W takim razie możliwą przyczyną różnego odbioru Tidala może być sofware a może i sam hardware, ale raczej to pierwsze.

Ja odnoszę się do platformy PC na W7 x64 Pro i daję słowo, że TIDAL gra praktycznie jednym planem.

Dla porównania to samo zjawisko występuje na YT. Jeżeli wymusimy granie na Flashu jest głębia, jeżeli przełączymy się na domyślny już HTML5 scena jak sprasowana na naleśnik. Wszystko by się zgadzało, gdyż Spotify działa na flashu a Tidal na HTML5.

Nie zaprzeczam, może ktoś odkopie temat z Hi-Fi i pliki jeszcze będą to zapraszam do testu. Najlepsze jest to że nikt nie wie co słucha. Są np 3 próbki i każdy pisze co słyszy. Taki jakby ślepy test. Może dlatego większość nie podeszła do tematu nawet, bojąc się kompromitacji. Ogólnie mi to wisi, słucham Flac, słucham płyt, lepiej zrobionych i gorzej. A może i jakiś drapak w przyszłości będzie, może nawet z PLATFORMĄ.

Podaj link, z chęcią przetestuję sam siebie. Każda lekcja jest dobra i jestem zdania, że nie ma się czego wstydzić :)

Edytowane przez CEzAR21

W takim razie możliwą przyczyną różnego odbioru Tidala może być sofware a może i sam hardware, ale raczej to pierwsze.

Ja odnoszę się do platformy PC na W7 x64 Pro i daję słowo, że TIDAL gra praktycznie jednym planem.

Dla porównania to samo zjawisko występuje na YT. Jeżeli wymusimy granie na Flashu jest głębia, jeżeli przełączymy się na domyślny już HTML5 scena jak sprasowana na naleśnik. Wszystko by się zgadzało, gdyż Spotify działa na flashu a Tidal na HTML5.

Podaj link, z chęcią przetestuję sam siebie. Każda lekcja jest dobra i jestem zdania, że nie ma się czego wstydzić :)

gram teraz Tidalem , jest głęmbia i fajny detal , jest poprawa wzgledem co było ,nie spłaszcza nie gra tak tanio jak sugerujesz absolutnie nie

Jak już poruszyliśmy temat słyszenia to teraz trochę namieszam :) .....

Jak myślicie czy można usłyszeć różnicę w dźwięku po położeniu zapalniczki (kilka-kilkanaście gram wagi) na jednej z kolumn ?

Byłem świadkiem takiego ślepego testu, gdzie na kilkanaście prób rozpoznano czy zapalniczka leży na kolumnie czy nie.

Test polegał na tym, że puszczano kilkusekundowy urywek tego samego utworu dwa razy pod rząd, przy czym raz z zapalniczką a raz bez niej (losowo - taki był warunek).

Mało tego przy ostatniej próbie celowo złamano zasady i w ostatniej próbie nie położono zapalniczki wcale zarówno za pierwszym jak i za drugim razem :)

Czary?, Audio Vodooo? czy może odpowiednia dawka Whisky a może ustawka ?

gram teraz Tidalem , jest głęmbia i fajny detal , jest poprawa wzgledem co było ,nie spłaszcza nie gra tak tanio jak sugerujesz absolutnie nie

Myślę, że nie chodzi o to żeby się przepychać. Złotego ucha nie mam, ale różnicę u siebie słyszę wyraźną i zakładając, że kilka osób twierdzi inaczej to może być tak jak napisałem wcześniej. Przyczyn może być bardzo dużo i rację możemy mieć wszyscy. W sumie to będę bardzo zadowolony jak kupię odtwarzacz i TIDAL nie będzie płaski, gdyż tak jak pisałem dźwięk sam w sobie, szczególnie jego rozdzielczość jest lepsza i to nie ulega wątpliwości.

Edytowane przez CEzAR21

Z tą zapalniczką to ciekawe , myśle że taki traf był że sie zgodziło , bo raczej nie mogło to nic zmienic , ja mam granity na kolumnach i zmiany sa na granicy percepcji , a zapalniczka to żart :)

Coś w tym jest, kiedyś przysiadłem do słuchania płyt że Spotify (mam wer. Premium) i byłem zdziwiony jak fajnie się słucha i są pierwszy i drugi plan na scenie..., byłem zdumiony że tak to gra.

Tidal gra bez kompresji czyściej, ale Spotify też da się słuchać, nie wiem może pomaga mi w tym akustyka, ale coś jest na rzeczy. Dawno już nie słuchałem płyt ze Spotify i chyba przysiąść w najbliższym wolnym czasie, zobaczymy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.