Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ale to wciąż jest Hegel i najlepsze jest w tym to że to nie jest przepaść . Nie dostałem audiofili Nerwosy i nie chce sprzedać domu którego nie mam :) byle tylko go mieć można spokojnie wrócić do domu odpalić swojego H300 i cieszyć się muzyką . Jakieś marzenia trzeba mieć dalej .

Dokładnie marzenia powinien mieć każdy. Jedno z moich spełni się już na dniach - H300 ponownie w moich progach :)

napisz jutro żony sie nie czepiaj dzisiaj :))

Dobrze prawisz :)

Dokładnie marzenia powinien mieć każdy. Jedno z moich spełni się już na dniach - H300 ponownie w moich progach :)

Dobrze prawisz :)

Za 10 lat będziemy mieli 590-tki a to już całkiem niedługo . Taki mam misterny plan 10 letni dla nas .

A nie za 10 lat to ja będę już stary i będę przygłuchy i będę potrzebował wzmacniacza z dużymi wskaźnikami wychyłowymi żeby sobie oczami pomagać że coś tam gra bo już niewiele się usłyszy .

Za 10 lat będziemy mieli 590-tki a to już całkiem niedługo . Taki mam misterny plan 10 letni dla nas .

JESTEM NA TAK ...590 RAZY NA TAK :)

Myślę, że zorro i freju też w to wchodzą :)

Edytowane przez CEzAR21

A nie za 10 lat to ja będę już stary i będę przygłuchy i będę potrzebował wzmacniacza z dużymi wskaźnikami wychyłowymi żeby sobie oczami pomagać że coś tam gra bo już niewiele się usłyszy .

Nie przejmuj się za 10 lat to na allegro będzie można kupić sobie nowe syntetyczne uszy.

Pogłoski chodzą, że wersji będzie kilka, chude, tłuste i neutralne.

Neutralne najdroższe także mamy przedybane :)

Taaa

to ile wy macie lat ? :))

freju, złe pytanie, ile wypiliście dzisiaj ?

Edytowane przez CEzAR21

Nie przejmuj się za 10 lat to na allegro będzie można kupić sobie nowe syntetyczne uszy.

Neutralne najdroższe :)

czyli jakoś bedziemy sie mogli ratować ? mówisz cezar jest szansa na dobre aparaty :))

Neutralne najdroższe także mamy przedybane :)

freju, złe pytanie, ile wypiliście dzisiaj ?

Nie chciej wiedzieć cezar :)) ale baterie jeszcze żyją :)

Sprawdzałeś ? czekam na ten zasilacz bo coś czuje że to będzie antidotum, coś mnie drażni w tidalu słyszę jakieś dziwne dzwięki , wbijam na twardy i jest pełna gitara :))

Sprawdzę dziś wieczorem, teraz tyram od 7 do 17:00 plus wszystkie soboty....ale nagroda będzie oj będzie :)

Te dziwne dźwięki jaki mają charakter? opisz to jakoś to może się okazać, że spotkałem się z tym u siebie.

Edytowane przez CEzAR21

Sprawdzę dziś wieczorem, teraz tyram od 7 do 17:00 plus wszystkie soboty....ale nagroda będzie oj będzie :)

Te dziwne dźwięki jaki mają charakter? opisz to jakoś to może się okazać, że spotkałem się z tym u siebie.

Przydżwieki to raz dwa słysze całkowitym wyciszeniu volumena lekkie szmery na obu kolumnach nie zawsze ale jest i tu zaznaczam od razu to nie jest wina pieca wykluczyłem to bo na twardym tez by sie to pojawiało i nastepna rzecz to jest bardzo słabo słyszalene ale kurna jest :)) Edytowane przez freju

grasz z lapka tak, na jakim systemie ??

Tidal leci z aplikacji czy przez przeglądarkę ?

W opcjach tidala grzebałeś ?

Tryb wyłączności ustawiłeś ?

Tryb wyrównania głośności ?

Jakość Master ?

A ja nie mogę przestać słuchać mojego H360:) po przejściu z H160 nie mogłem się odnaleźć przez pierwsze dwa dni, a potem jak olśnienie zaczął grać właśnie tak jak sobie wyobrażałem jest dynamika i jest analog, bajka. Na razie słucham z vinyli i przez UPNP, bo nie mam kabla zbalansowanego do cd. Ten co miałem od H160 okazał się za krótki i teraz wylądował u freju, ale już są w drodze dwa kable od M&B Audio na testy i wstępnie ustalony odsłuch kabli Albedo, ale dopiero na listopad. Jakieś zbalansowane możecie mi jeszcze polecić do połączenia H360 z cd CDP4 mkII? Kable głośnikowe to Tellurium Q Black I, ale mam zamiar posłuchać innych z H360

A ja nie mogę przestać słuchać mojego H360:) po przejściu z H160 nie mogłem się odnaleźć przez pierwsze dwa dni, a potem jak olśnienie zaczął grać właśnie tak jak sobie wyobrażałem jest dynamika i jest analog, bajka. Na razie słucham z vinyli i przez UPNP, bo nie mam kabla zbalansowanego do cd. Ten co miałem od H160 okazał się za krótki i teraz wylądował u freju, ale już są w drodze dwa kable od M&B Audio na testy i wstępnie ustalony odsłuch kabli Albedo, ale dopiero na listopad. Jakieś zbalansowane możecie mi jeszcze polecić do połączenia H360 z cd CDP4 mkII? Kable głośnikowe to Tellurium Q Black I, ale mam zamiar posłuchać innych z H360

To normalne jest, ucho musi się przestawić ;)

Jakbyś miał możliwość to posłuchaj na głośnikowych Nordost Heimdall i daj znać jakie wrażenia. Hegel na prezentacjach dość często używa tego kabla, a ja jestem bardzo ciekaw jak N H wypada w porównaniu do T Q Black.

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

z Nordost słuchałem Purple Flare XLR spięte H160 z CDP4 i grało to bardzo skrajami pasm a pewnie z Heimdall nie będzie mi dane ze względu na jego cenę:( ale bardzo bym chciał

z Nordost słuchałem Purple Flare XLR spięte H160 z CDP4 i grało to bardzo skrajami pasm a pewnie z Heimdall nie będzie mi dane ze względu na jego cenę:( ale bardzo bym chciał

Z tych Nordostów co miałem każdy grał inaczej. Do lampy miałem Blue Heaven i on zrobił mega robotę, lepszą niż Heimdall, ale z Heńkiem to ten drugi lepiej się dogadał.

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

Ja tez długo nie mogłem się przestawić z h160 na h360. Na początku po zmianie wrecz myślałem ze to był głupi pomysł. Teraz ucho przywykło ale wciąż czasami zbyt syczy góra szczególnie talerze perkusji lub jakieś trójkąty. Mam wrażenie jakby grały trochę poza pasmem i są zbyt dominujące.

Cały czas kombinuje jak to poprawić. Bas i średnica mi pasuje

Miałem tez okazje posłuchać u siebie h20 z hd30 i to wymiatało. Środek prsepiekny góra nie dominująca i tylko trochę brakowało je.... cia na basie ale dlatego chyba ze słucham dużo rocka i elektro. Temat na przyszłość i kolejne zyliony :)

Edytowane przez Szobod

Ja tez długo nie mogłem się przestawić z h160 na h360. Na początku po zmianie wrecz myślałem ze to był głupi pomysł. Teraz ucho przywykło ale wciąż czasami zbyt syczy góra szczególnie talerze perkusji lub jakieś trójkąty. Mam wrażenie jakby grały trochę poza pasmem i są zbyt dominujące.

Cały czas kombinuje jak to poprawić. Bas i średnica mi pasuje

Miałem tez okazje posłuchać u siebie h20 z hd30 i to wymiatało. Środek prsepiekny góra nie dominująca i tylko trochę brakowało je.... cia na basie ale dlatego chyba ze słucham dużo rocka i elektro. Temat na przyszłość i kolejne zyliony :)

Jakich kabli głośnikowych używasz? U mnie góra jest idealna, może za sprawą Dynaudio i ich kopułki, nie wiem? U mnie do dopracowania jest tylko przestrzeń, czasami przymulona, przymglona jak w starym klubie jazzowym. Ale tylko jak słucham z plików przez UPNP czy Tidala. Słuchając z vinyla tego nie ma, więc jestem pewien, że muszę powalczyć z kablami

Na pewno to Dynaudio jest takie zajeb.... a Heniek tylko plumkał także możemy iść spać spokojnie .

dynie tez mam przerobione bardzo ciekawe paczki 1.4s contour,ale zostawiją mi dużą zagadkę nic nie mowie bo może ja wtedy jescze czegos nie rozumiałem nie miałem i zostawiam to :)

No nie dac ok to posłuchajcie tego kawałka co podałem ostatnio i wbijcie na tidal to samo ? zabijcie mnie z kolega jednoznacznie stwierdzilismy ze lepiej to lata na youtobe , ale sprwdzcie o lebowskim mowa ?

Freju sprawdziłem obie wersje u siebie i tak naprawdę to są dwie zupełnie inne realizacje.

Głównie różnica polega na tym, że w wersji YT siedzę daleko od sceny a wersji tidala siedzę przed samą sceną co daje automatycznie większy obraz stereofoniczny.

Jedna i druga wersja brzmi naprawdę fajnie można słuchać i słuchać, ale jeżeli miałbym wskazać tą która jest lepsza jakościowo to bez wątpienia jest to wersja tidala, co przejawia się przede wszystkim w lepszej rozdzielczości i bardziej zróżnicowanej barwie instrumentów dając większe poczucie realizmu. Barwę najłatwiej uchwycić na fortepianie, fakt że tak jak mówiłem w wersji YT jest on dalej od nas czyli ma więcej pogłosu ale mimo wszystko dźwięk jest mniej złożony. Rozdzielczość natomiast najpierw usłyszałem na gitarze, gdzie w wersji tidala słychać mniejsze zlewanie się szarpanych strun. Poza tym dźwięk sam w sobie jest bardziej czysty i klarowny.

Jakbym miał od tak powiedzieć czym się różnią obie wersje to napisałbym tak:

Wersja YT jest bardziej relaksacyjna z taką aurą a wersja tidala idzie w stronę wydarzenia tu i teraz ...i w tym momencie decydują preferencje słuchowe :)

Przydżwieki to raz dwa słysze całkowitym wyciszeniu volumena lekkie szmery na obu kolumnach nie zawsze ale jest i tu zaznaczam od razu to nie jest wina pieca wykluczyłem to bo na twardym tez by sie to pojawiało i nastepna rzecz to jest bardzo słabo słyszalene ale kurna jest :))

Te szmery to słyszysz z miejsca odsłuchowego czy przystawiając ucho do głośnika ?

grasz z lapka tak, na jakim systemie ??

Tidal leci z aplikacji czy przez przeglądarkę ?

W opcjach tidala grzebałeś ?

Tryb wyłączności ustawiłeś ?

Tryb wyrównania głośności ?

Jakość Master ?

To po kolei gram z lapka system win8 tak gram z apki jakość master , wyłączność robie różnie ok sprawdzam :))

I własnie cezar nie wiem bo teraz jest cisza przy kazdej opcji , a powiedz mi jakie to ma znaczenie ?

Freju sprawdziłem obie wersje u siebie i tak naprawdę to są dwie zupełnie inne realizacje.

Głównie różnica polega na tym, że w wersji YT siedzę daleko od sceny a wersji tidala siedzę przed samą sceną co daje automatycznie większy obraz stereofoniczny.

Jedna i druga wersja brzmi naprawdę fajnie można słuchać i słuchać, ale jeżeli miałbym wskazać tą która jest lepsza jakościowo to bez wątpienia jest to wersja tidala, co przejawia się przede wszystkim w lepszej rozdzielczości i bardziej zróżnicowanej barwie instrumentów dając większe poczucie realizmu. Barwę najłatwiej uchwycić na fortepianie, fakt że tak jak mówiłem w wersji YT jest on dalej od nas czyli ma więcej pogłosu ale mimo wszystko dźwięk jest mniej złożony. Rozdzielczość natomiast najpierw usłyszałem na gitarze, gdzie w wersji tidala słychać mniejsze zlewanie się szarpanych strun. Poza tym dźwięk sam w sobie jest bardziej czysty i klarowny.

Wersja YT jest bardziej relaksacyjna z taką aurą a wersja tidala idzie w stronę wydarzenia tu i teraz ...i w tym momencie decydują preferencje słuchowe :)

Te szmery to słyszysz z miejsca odsłuchowego czy przystawiając ucho do głośnika ?

przystawiam ucho do głosnika tak jest ?praktycznie nie słyszalne ale jest

To po kolei gram z lapka system win8 tak gram z apki jakość master , wyłączność robie różnie ok sprawdzam :))

I własnie cezar nie wiem bo teraz jest cisza przy kazdej opcji , a powiedz mi jakie to ma znaczenie ?

Wracając do kawałka to tak to inne realizacje są dlatego raczej nie wolno tego porównywać z zasady że mogą i sa zrealizowane inaczej choć te same niby

Dla rozjaśnienia cezar słychac te szmery tylko wtedy jak coś gra volumen zero zmieniałem na aux i cd to samo ale nie jest to zawsze bo np dzisiaj cisza hmm , śmieci z sieci tak ?

Wracając do kawałka to tak to inne realizacje są dlatego raczej nie wolno tego porównywać z zasady że mogą i sa zrealizowane inaczej choć te same niby

Dla rozjaśnienia cezar słychac te szmery tylko wtedy jak coś gra volumen zero zmieniałem na aux i cd to samo ale nie jest to zawsze bo np dzisiaj cisza hmm , śmieci z sieci tak ?

dzisiaj teraz jest cisza ale było dzisiaj i przepinalismy czincze itp zagadka Edytowane przez freju

Może faktycznie coś z sieci, ciężko mi na 100% powiedzieć, musisz to obserwować a sam dojdziesz co i jak.

Co do tidala to w apce trzeba ustawiać tryb exclusive co daje apce wyższy priorytet w procesach systemowych i wyłączność na używane danego urządzenia w momencie odtwarzania muzyki. Prosty test to odpal tidala puść muzę i jednocześnie odpal np YT i zobaczysz, że na YT nie będzie dźwięku bo gra tidal i to on ma wyłączność. Wpływa to oczywiście na jakość dźwięku.

Druga sprawa to druga opcja od góry czyli "NARZUĆ GŁOŚNOŚĆ" to także należy włączyć co niweluje problem programowej regulacji dźwięku a co za tym idzie także pozytywnie wpływa na jakość dźwięku.

Ogólnie windows to zło, dlatego ja polecam wszystkim to czego sam używam czyli EUPHONY na bazie mega lekkiego linuxa. Gram już na tym drugi miesiąc i co wrócę na windę tak żeby sprawdzić jak to gra to ......no tego ....to nie gra :)

Racja, ale sama jakość dźwięku bez względu na realizację według mnie jest lepsza w wersji tidala.

Wyższa rozdzielczość bardziej klarowny dźwięk.

Może faktycznie coś z sieci, ciężko mi na 100% powiedzieć, musisz to obserwować a sam dojdziesz co i jak.

Co do tidala to w apce trzeba ustawiać tryb exclusive co daje apce wyższy priorytet w procesach systemowych i wyłączność na używane danego urządzenia w momencie odtwarzania muzyki. Prosty test to odpal tidala puść muzę i jednocześnie odpal np YT i zobaczysz, że na YT nie będzie dźwięku bo gra tidal i to on ma wyłączność. Wpływa to oczywiście na jakość dźwięku.

Druga sprawa to druga opcja od góry czyli "NARZUĆ GŁOŚNOŚĆ" to także należy włączyć co niweluje problem programowej regulacji dźwięku a co za tym idzie także pozytywnie wpływa na jakość dźwięku.

Ogólnie windows to zło, dlatego ja polecam wszystkim to czego sam używam czyli EUPHONY na bazie mega lekkiego linuxa. Gram już na tym drugi miesiąc i co wrócę na windę tak żeby sprawdzić jak to gra to ......no tego ....to nie gra :)

Wiem wiem cezar ale sie nie da juz mieć dwóch laptopów na tych blatach he brakuje mi miejsca juz na te graty :))

Oj tam wystrugaj drugie biurko i będzie malina ;)

ja bym wystrugał ze dwa jescze tylko gdzie je postawić he:))

Cezar fajnie że jesteś :) rozjaśniasz głowe troche a to ważne jest :) pozdrawiam

ja bym wystrugał ze dwa jescze tylko gdzie je postawić he:))

Cezar fajnie że jesteś :) rozjaśniasz głowe troche a to ważne jest :) pozdrawiam

Spoko, lecę słuchać muzy

pzdr.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.