Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie te wszystkie jakie miałem to grały płasko bez polotu, slaby bas ze slabym zroznicowaniem. Może wzmaki Hegla są inne to się jakoś zgrywają. Na prawdę nie mogę się nadziwić z kad takie parcie.

?👈

Dla mnie te wszystkie jakie miałem to grały płasko bez polotu, slaby bas ze slabym zroznicowaniem. Może wzmaki Hegla są inne to się jakoś zgrywają. Na prawdę nie mogę się nadziwić z kad takie parcie.

Potwierdzam jak najbardziej powyższa wypowiedź...

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

...

Wiesz jak oceniasz radykalnie źródło na swoim sprzęcie to są dwie możliwości albo masz bardzo dopracowany neutralny i przezroczysty tor wówczas ocena jest prawidłowa , albo w miarę zrównoważone źródło pokazuje niedomagania całego toru i jak pisałem brak spasowania .

Czy BMN i Yamaha to w pełni przezroczysty zestaw ? Czy na innym sprzęcie robisz porównania ?

U mnie kiedyś sprawdzał się Hegel HD10. Miałem w tedy piec Denona, który mocno akcentowal górny bas, podobnie kolumny. Podpięcie Hegla spowodowało że bas się trochę utemperowal. Jak kupiłem BMNy zamiast tych przereklamowanych KEF R bas dopiero zaczął żyć jak należy. Do tego Yamaha, która nie piętnowala tak basu. Postanowilem wrócić do Hegla. Kupilem HD12 i już nawet spakowalem starego DACa. Po dwóch godz z powrotem go rozpakowalem, bo muzyka była jakaś pusta, bez wyrazu. Porownalem oba do siebie i już Hegla nie podpielem. Najgorzej bylo z basem, pal licho że go było mało. Ale nie mial w ogóle ciezaru, brak zróżnicowania, bo nie zapuszczal się tak głęboko jak poprzedni DAC. Teraz mam jeszcze w domu CD Audio Analogue to on w ogóle nie zostawia suchej nitki ani na moim DACu, ani na Heglu tym bardziej. Nie dlugo będę miał DACa Electrocompanieta. Zobaczę w tedy ile są warte te wszystkie daki co miałem. Wiem natomiast jedno, trzeciej szansy nie dam Heglowi nawet jak by to było HD30.

?👈

To co, z H360 też będzie taki suchy dźwięk?

Wbudowany Dac jaki jest to nie wiem. Ale mam teraz Daca MF i wlasnie taki suchy jest, że aż czasem męczy. 0 basu. Ale zauważyłem jedną rzecz. Jeśli jest coś dobrze nagrane w studio to wtedy tej suchości nie ma.

A reszta płyt (nawet z plików wysokiej rozdzielczości) gra bo gra.

Pozostanie mi spakować spowrotem i na sprzedaż.

Witam Heglowcy :)

chciałbym porównać moje I22 z Heglem H80 czy jest ktoś z Poznania lub okolic posiadający H80 chętny udostępnić swój sprzęt lub zabrać go do mnie na odsłuch porównawczy z Primare I22 przy szklaneczce kawki, herbatki, lub czegoś mocniejszego.

Pozdrawiam

Wbudowany Dac jaki jest to nie wiem. Ale mam teraz Daca MF i wlasnie taki suchy jest, że aż czasem męczy. 0 basu. Ale zauważyłem jedną rzecz. Jeśli jest coś dobrze nagrane w studio to wtedy tej suchości nie ma.

Opisałbyś swój system bardziej szczegółowo i przede wszystkim pomieszczenie - jeżeli było wcześniej wybacz, ale nie widziałem wpisu :-)

Nie będzie sucho z H360 w twoim systemie. Z H80 było sucho bo nie dostarczał odpowiednio prądu żeby ruszyć głośnik niskotonowy.

Jeśli jeszcze później zmienisz kolumny na Tannoy Prestige to będzie bajka.

Przez to nie kupiłem H80 tylko Simaudio :)

We wtorek będzie u mnie to się przekonam jak zagra. Może nie będzie tragedii z H360.w sumie dysponuje większą mocą.

Co do Simaudio to podtrzymuje swoją opinię. Ciężko znaleść bardziej muzykalny wzmacniacz.

W nowym HFC jest recenzja nowego Rösta - podobno H360 dla ubogich ;)

http://www.hfc.com.pl/news/2552,hi-fi-choice-home-cinema-nr-11-2016.html

BTW. Ja zaś po eksperymentach z H80 i H100 przesiadłem się na 25-watowego Xindaka PA-M w klasie "A" (z Harpiami Amstaff Minii) zaczęły mnie trochę śmieszyć te wszystkie zachwyty nad "muzykalnością" i "przestrzennością" Hegli. Może w specyficznych zestawieniach, na które te wzmaki są dość wybredne....

MIałem HD10 i Hd20 i bardoz fajne DACi dlatego pytam o HD25 jak wypada.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Tego nikt nie potwierdzi dosłownie jak wypada jeden do drugiego. U każdego inaczej się zgra z systemem.

Jak bedzie cos spiepszone w studio nagraniowym to żaden DAC nie pomoże.

Dlatego jakość nagranych utworów/płyt idzie na pierwszy plan.

Dla przykładu płyta Monteverdi 16 bit a jakościowo nagraniem przebija wszystkie inne 24 bitowe juz nie mówiąc o plikach wysokiej rozdzielczości (w cudzysłowiu)

MIałem HD10 i Hd20 i bardoz fajne DACi dlatego pytam o HD25 jak wypada.

miałem krótki okres hd10 i wporównaniu z hd25 był słabszy , ale z dac hegla zwsze dojrzewałem długo żeby je docenić nic na hura sie nie uda ,to dojrzałe daci sa i po przsiadce z smsl samskrit potem smsl m8 potem hd10 i teraz hd25 to nie wróciłbym napewno do rzadnego z tych poprzednich , ale pamietam pierwsze wrażenia na hd10 i hd25 nuda nic sie działo ,ale to najpiwerw raz że musiało sie wygrzac to konfiguracje zle poustawiane na kompie miałem potem walka z kablami i w końcu juz od dwóch lat nie myślę napewno o zmianie daca , cza do nich dojrzeć to nie pierdziawki za 1tys pln Edytowane przez freju

To prawda, co pisze kolega Freju, Hegel HD25 nie jest obliczony na szybki efekt i w zasadzie dla nieosłuchanych przepada z kretesem w zalewie innych, nawet wiele tańszych dac'ów. Urządzenie potrzebuje czasu i starannej konfiguracji, odwdzięcza się za to bardzo dojrzałym, bogatym i przyjemnym brzmieniem. Porównywałem go z wieloma dac'ami, u mnie wypadł lepiej niż osławiony Lampizator level 4, który mocno koloryzuje, wyolbrzymia instrumenty i gra wysuniętym pierwszym planem. Ktoś, kto szuka na dłuższy czas dobrego przetwornika, Heglowi powinien dać szansę, może okazać się urządzeniem, który przetrwa upływ czasu i zmienną audiofilską modę.

Jaki jest Dac w H360?

Jeśli podłączymy zewnętrzny Dac do tego wzmacniacza to najlepiej przez jakie wejścia XLR?

Jeśli przez XLR to przez co podłączymy CD, jak tylko jest jedna para XLR.

Jaki jest Dac w H360?

Jeśli podłączymy zewnętrzny Dac do tego wzmacniacza to najlepiej przez jakie wejścia XLR?

Jeśli przez XLR to przez co podłączymy CD, jak tylko jest jedna para XLR.

To CD podlacz pod DAC.

?👈

No tak tylko Dac będzie musiał mieć 2 pary wejść zbalansowanych.

a to pewne i zrozumiałe to tak na początek myślałem żebyś sobie zastosował , moge ci pożyczyć jak chcesz ,nic nie musisz kupować :)

w ogóle to możesz to olać i spiąć po rca ,nie wielkie są różnice ,ale troszkę większa scena głębia jak by jest :) ale to tez zależy bo np z dyniami s1.4 wolałem po rca , z proac r1sc już wolę xlry ,dlatego czasem warto tak szybko kabli nie odsprzedawać :)

Cd podpinamy cyfrowo do Hd25 i dalej po xlr do H360. W ten sposób w pełni wykorzystujemy Hd25.

to zalezy jak chce słuchać czy z cd czy z plików ,ja np wykluczyłem juz odtwarzacz cd z systemu ,taki leniuszek jestem :)

No tak tylko Dac będzie musiał mieć 2 pary wejść zbalansowanych.

O czym ty piszesz?

to zalezy jak chce słuchać czy z cd czy z plików ,ja np wykluczyłem juz odtwarzacz cd z systemu ,taki leniuszek jestem :)

Po to się chyba kupuje Daki, które mają mnóstwo wejść? Mam wrażenie że połowa dalej nie wie co to za ustrojstwo i po co to się stosuje?

?👈

O czym ty piszesz?

właśnie teraz tez tak czytam i nie kumam troche :) jak dwie pary xlr w dac nigdy tak nie ma ?

O czym ty piszesz?

Po to się chyba kupuje Daki, które mają mnóstwo wejść? Mam wrażenie że połowa dalej nie wie co to za ustrojstwo i po co to się stosuje?

spokojnie to jakim ustrojstwie gadamy o którym ?
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.