Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. trochę z innej bajki...

Możecie polecić jakieś kabelki głośnikowe używane do max 1000 zł , Hegel H100 - Cabasse iroise 500 scs. obecnie gram na Kodach YW 8229. Nie grają może żle ale ich grubość i sztywność mnie osłabia, szczególnie jak czasem zmieniam ustawienie sprzętu.

jaro

Poluj na Elac Fs 68.2 - świetne skrzynki, miałem z H80 i polecam.

Macie jakieś pomysły, które DAC fajnie zgrały by się z H360?

I wszystko na temat... tak jak kiedyś znajomy powiedział: przez Hegla każdy musi przejść... szkoda tylko że tyle kosztują te zabawy...

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

hegel to nie zabawka dla dzieci sprzedaj , a jak juz dojrzejesz to wróć do niego a sie przekonasz i sam sobie odpowiesz na pytanie że nie potrzebnie przewaliłem tyle klocków przecież juz go miałem może to nie jest złoty grall ale jest bardzo blisko ,bo hegel jest uniwersalny i gra praktyczne wszystkie gatunki. chyba że po prostu lubisz umcyk cyk cyk to faktycznie zła droga zły kierunek , strzel sobie NaD c375bee albo harman kardon i masz z bani na lata gwarantuje ,

Musialbym na glowe upasc zeby kupic ten wzmacniacz za 20K :)

Cena w PL wydaje mi sie troche przesadzona 22990.

Jednak za rozsądne pieniądze moglbym tez go odsprzedac.

hegel to nie zabawka dla dzieci sprzedaj , a jak juz dojrzejesz to wróć do niego a sie przekonasz i sam sobie odpowiesz na pytanie że nie potrzebnie przewaliłem tyle klocków przecież juz go miałem może to nie jest złoty grall ale jest bardzo blisko ,bo hegel jest uniwersalny i gra praktyczne wszystkie gatunki. chyba że po prostu lubisz umcyk cyk cyk to faktycznie zła droga zły kierunek , strzel sobie NaD c375bee albo harman kardon i masz z bani na lata gwarantuje ,

Mam H200 gram przy skali 30-40 przy czym gdy na zegarze pojawi się 4 z przodu robi się naprawdę głośno...

Tak nawiasem .

Ostatnio przerabiam temat K2HD moim zdaniem rewelacja, pliki w tym formacie brzmią bajecznie, polecam wszystkim.

Szkoda że K2HD nie jest rozwijane na szerszą skalę a płyty szalenie drogie, jakże byłoby wspaniale gdyby wszystkie albumy były tak nagrane .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Szkoda że K2HD nie jest rozwijane na szerszą skalę a płyty szalenie drogie, jakże byłoby wspaniale gdyby wszystkie albumy były tak nagrane .

Wszystko da się zrobić , tyle że te hieny, świadomie nie dadzą się cieszyć dobrym graniem za niewielkie pieniądze ," ot taki mamy klimat " rozumiecie ? :(

Myślę że gdyby była wola wytwórni i producentów sprzętu audio, trochę marketingu, lepsza dostępność itp. aby rozwijać K2HD można by było trochę namieszać w szeroko pojętym świecie audio . Tym bardziej że jakość da się odczuć nawet na słabszych systemach, bez potrzeby rozbudowy .

Zainteresowanym polecam album George Michael - Older .

Poluj na Elac Fs 68.2 - świetne skrzynki, miałem z H80 i polecam.

Macie jakieś pomysły, które DAC fajnie zgrały by się z H360?

dzięki, ale skrzynki już mam. Cabasse iroise 500 scs, ..:) obecnie poszukuje kabli głośnikowych :)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Myślę że gdyby była wola wytwórni i producentów sprzętu audio,

Żadnej woli / dobrej chęci z ich strony nie będzie , miłośników dobrego grania robią w bambuko bez żadnych skrupułów .

dzięki, ale skrzynki już mam. Cabasse iroise 500 scs, ..:) obecnie poszukuje kabli głośnikowych :)

Z mojego skromnego doświadczenia mogę polecić Tellurium Q Black. W 2m wersji są w koło 1k. U mnie grały z H100.

Na Audio Show 2016 był Hegel Rost powiedzcie na jego temat

w porównaniu do innych Hegli , chodzi o brzmienie

Słuchałem z go wraz z CD Hegla Ostatni Mohican grało słabo żeby nie powiedź tandetnie, jak na mój gust zupełnie nie trafiony zestaw z głośnikami chyba Esa choć wystawca mówił, że jest generalnie problem z akustyką w Sobieskim w tym roku.

Za ile można kupić hegla h160 nówkę w Polsce po rabacie?

Najlepiej zadzwonic do sklepu i negocjowac.

Żadnej woli / dobrej chęci z ich strony nie będzie , miłośników dobrego grania robią w bambuko bez żadnych skrupułów .

Dokladnie. W dzisiejszych czasach napychanie pieniedzy idzie w pierwszej kolejnosci.

Dlatego trzeba trzymac dystans do tego wszystkiego

Na Audio Show 2016 był Hegel Rost powiedzcie na jego temat

w porównaniu do innych Hegli , chodzi o brzmienie

Szczerze..... ?

dramat

Wyglad im wyszedl fajnie.

Niech sobie daruja w koncu te ich przepiekne recenzje.

Otworzcie oczy!

Recenzja Hegel Rost

http://www.lydogbilde.no/test/hi-fi/hegel-rost

Podobno gra lepiej niz H160 ale w kilku aspektach dzwieku ustepuje Denonowi PMA-2500NE.

Hegel H80 | Chord Hugo 2 | Dynaudio Excite X14

Dzizas, tylko w hifichoice WSZYSTKO wypada zaje..scie. Akurat nimi nie ma sie co sugerowac, dla mnie totalne dno a nie recenzje (czytaj - 100% reklamy, wy mowicie co mamy napisac a my to piszemy, oczywiscie na koncu kazdy jest zadowolony).

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Ja mam Qeda Reference szarego w połączeniu h200>hd20 moim zdaniem jest to bardzo fajny i w miarę niedrogi kabelek, teraz czerwony qed reference kosztuje 750 zł (0,6m).

Edytowane przez Renia239

Pewnie zaraz zostane pobity, ale od jakiegoś czasu słucham H200 w komplecie z Dali Grand i Linn Majik

Szczerze powiedziawszy, nie spodziewałem się tak kiepskiego dźwieku, męczy po 5 min

Detaliczność na wysokim poziomie przestrzeń też,,ale jak dla mnie gra płasko i szorstko, taki suchotnik źle zrealizowane płyty - lepiej nie odsłuchiwać

Dobrze wypada szybkość, bas i to tyle?

Ostatnia Jolida 1501 rc pod względem muzykalności wypadała lepiej, dźwięk wciągał (lampki wymienione na PS Vane 12AX7 T mark II) brakowało jej detaliczności, ale naprawde reszta wciągała mimo że bas też był lekko ciągnący się.

Dobrze że kupiłem używkę z importu w dobrej cenie, bo chyba bym się załamał, całe szczeście że schodzą od ręki z tego co widzę.

Tak że jak ktoś pakuje się w Hegla to polecam odsłuch

Pewnie zaraz zostane pobity, ale od jakiegoś czasu słucham H200 w komplecie z Dali Grand i Linn Majik

Próbowałeś H200 zestawić z innymi kolumnami?.

Edytowane przez MadMaxx

Próbowałeś H200 zestawić z innymi kolumnami?.

Nie, ale za to miałem sporo wzmacniaczy u siebie.

Zmieniać kolumn nie planuje same zwrotki kosztowały 4k grają pieknie, tylko nie z Heglem

Nie słyszałem jak grają Grandy, dlatego wypowiadał się nie będę, wiem natomiast jak H200 współpracuje z moimi Dali które ustawiłbym raczej po cieplejszej stronie mocy. Wiadomo zawsze do czegoś można się przyczepić ale z płaskim i suchym graniem ten wzmacniacz nie ma nic wspólnego .

Ze sprzedażą nie powinieneś mieć większych problemów, nim podejmiesz taką decyzję sugeruję pobawić się kablami .

Może jeszcze Renia239 coś tobie doradzi bo na Dali dobrze się zna...

Edytowane przez MadMaxx

wiem co można zrobić kablami, ale nie o to tu chodzi, już widziałem kilka takich opini na forum, które potwierdzają moje odczucia

nie dziwi mi już ze uzywka to 40% ceny nowego, niestety pierwszy raz się zawiodłem i zrobiłem krok w bo i w tył.

Wzmacniacz do wzięcia jak ktoś chętny.

Szczerze powiedziawszy, nie spodziewałem się tak kiepskiego dźwieku, męczy po 5 min

Detaliczność na wysokim poziomie przestrzeń też,,ale jak dla mnie gra płasko i szorstko, taki suchotnik źle zrealizowane płyty - lepiej nie odsłuchiwać

Dobrze wypada szybkość, bas i to tyle?

H200 jest niestety wyjątkowo czuły na jakość realizacji materiału, słabe nagrania mogą załamywać, ale te średnio i dobrze zrealizowane nigdy nie będą brzmieć ani płasko ani sucho. Myślę, że to bardziej problem w doborze pozostałych elementów zestawu. H300 natomiast słabe realizacje prezentuje o niebo lepiej.

zmień źródło i zacznij używać Tidala w subskrybcji HiFi i tak jak koledzy powyżej napisali cierpliwości

Tidal względem Spotify ma lepszą jakość dźwięku która przejawia się w jego czystości ale ma jedną dużą wadę - głębia sceny.

Porównaj ten sam utwór i słuchać wyraźnie, że na TIDALu wszystko przysunięte jest mocno do linii kolumn.

Spotify jako całokształt jest źródłem lepszym z bardzo głęboką sceną.

Od dawna używam Tidala i Spotify i zapewniam, że jest tak jak piszę.

Podejrzewam, że jest to kwestia tego, że Spotify chodzi na flashu a Tidal korzysta z html5. (mogę się mylić).

To samo zjawisko występuje na YT, odpal ten sam utwór na HTML5 a później na Flashu.

Tidala w wersji HIFI nie można odpalić na innej przeglądarce niż Chrome (HTML5).

Zmieniłam źródło. Teraz wszystko się otworzyło. Gra tak jak powinno, są niskie tony.

Aż nie przypuszczałbym, że to wina Spotify.

Na nie których płytach troszeczke jest mniej niskich i bardziej twardy szybki ten bas jest. Ale to chyba charakter brzmieniowy Hegla. Oczywiscie nie przeszkadza mi to, odnoszę się do porównania z tym co wcześniej miałem (mięsisty bas, czasem rozmyty)

Tu zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Wzmacniacz gra na niskim poziomie głośności tak samo jak głośniej i bardzo głośno. Nie męczy ucha nawet rozkręcając na wysoki poziom. Wszystko jest słyszalne. We wcześniejszej konfiguracji podgłaszając na takim poziomie dźwięk się już nawarstwiał i było słychać tylko dudnienie.

Także z dnia na dzień coś nowego doświadczam.

Najgorsze jest tylko to, że moje ulubione płyty dotychczas polecą na śmietnik bo sie słuchać nie da tego.

Gra bardzo dobrze. Tak jak powinno. Niskoschodzący bas momentami jak i twardy szybki.

Tak własnie chcialbym zeby wszystko grało.

Kiedy opisywalem wczesniej nie zadowolenie z braku niskich tonów tak tu momentami było dla mnie przesadnie.

To potwierdza to co napisałem wyżej, odczuwasz rzekome rozmycie basu dlatego, że dźwięk wydobywa się z dalszej odległości co jest sprawą naturalną.

Po przełączeniu się na Tidala wszystko jest znacznie bliżej, dlatego dźwięk odbierany jest jako wyraźniejszy.

Jeżeli twoje ucho preferuje takie granie to odpal Tidala na Windows 10, tam już głębia praktycznie nie istnieje a scena jest praktycznie płaska ale dźwięk jest tak wyraźny że nie da się słuchać wielu utworów gdyż jest w nich tyle trzasków nagraniowych.

Dla tych którzy bazują na PC audio jedynym prawidłowym systemem jest Windows 7.

Edytowane przez CEzAR21
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.