Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Czy miał ktoś może odsłuchy kolumn PCM z heglem.

Mam możliwość zamiany na PCM twenty 22.

Z tego co pamiętam kidyś słuchałem z Musicalem w sklepie. Głośniki mi się podobały (20lat gwarancja) ale czy z Heglem ma to sens? Dobry kierunek?

Przepraszam "PMC" nie PCM.

Czy miał ktoś może odsłuchy kolumn PCM z heglem.

Mam możliwość zamiany na PCM twenty 22.

Z tego co pamiętam kidyś słuchałem z Musicalem w sklepie. Głośniki mi się podobały (20lat gwarancja) ale czy z Heglem ma to sens? Dobry kierunek?

Przepraszam "PMC" nie PCM.

Nowe PMC są zaj......!!! A z H360 będziesz miał genialne brzmienie. Ja nie słuchałem twenty22, bo dystrybutor dostarcza na raty, ale słuchałem z H360 Twenty 23 i 24. Te kolumny kochają prąd, im więcej tym lepiej grają, a podstawkowe wciągną pewnie jeszcze więcej, więc 360-tka rozwinie skrzydła. Ale nie wybaczają nędznego źródła i nad kabelkami też trzeba się pochylić. Mam kolegę, audiofila, który wiecznie na PMC psioczył, dopóki nie posłuchał ich u nas w wersji Twenty.24 i H360. Jest moc!!! Zestaw dla orłów.

Zapomniałem dodać, że już na stałe jest ROST. Hegel White i Jack White wraz z Audio Physic Sitara, bardzo udany system. Zapraszamy.

15235744_1174958782596851_6657514393285855694_o.jpg

Kto słucha, nie błądzi...

Audiofil, nie meloman

Czyli, w kwestii formalnej, SPRZĘTOFIL.

Bo o ile meloman nie musi być i przeważnie nie jest audiofilem, to audiofil bezwzględnie musi być melomanem.

Nie dajmy się okradać słuchaczom bezpieczników i kabli sieciowych z naszego muzycznego hobby.

Pozdrawiam serdecznie, audiofil.

:)

Jest świetny chiński Auralic Aries FEMO. W Polsce w oficjalnej dystrybucji po negocjacjach cena około 6300pln. Jakość dźwięku jest na wysokim poziomie. Wadą to natywna aplikacja tylko na iOS.

Jeśli jest ktoś zainteresowany Heglem H360 prosze pisać na priv.

I tak przyznam że długo walczyłes z nim :-) co teraz wchodzi w grę?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez kuli007

...

Właśnie a iOS co chwilę robi nowy software.

Urządzenie będzie do pewnego czasu kompatybilne chyba, że będą robić update co chwilę (miałem przykład z MF Clic)

Apple zmusza nas do wymiany urządzenia na nowe gdyż w większości przypadów nowy iOS nie obsługuje urządzeń nie updateowanych.

I tak przyznam że długo walczyłes z nim :-) co teraz wchodzi w grę?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Naprawde nie mam zielonego pojęcia.

Mam kilka opcji ale to czeka mnie kolejny odsłuch i nie na szybko.

Gość numik

(Konto usunięte)

ja na swoje 20m2 boję się trochę już H160. To jak to jest. W kilku miejscach słyszałem, że H160 zapieprza jak dzikie i daje sporo dołu, w H360 jest go za mało? Moje Xaviany dołu nie szczędzą, 20m2 to nie ocean. Najszybsze też nie są, stąd powoli kieruję się w stronę H80 / Rosta. A tu H360 ma za mało dołu?

Edytowane przez numik

@Purple

Jakie są Twoje wrażenia odsłuchowe H360?

@magico79

Rozumiem, że H360 przegrała małą ilością niskich tonów?

Bardziej bym powiedział, że ja przegrałem.

Niskich tonów mógłbym powiedzieć, że nie ma wogóle (u mnie w pomieszczeniu) co sprawia, że słucha się nie przyjemnie.

Tylko dobrze zrealizowane nagrania akceptuje, których jest tak naprawde nie wiele.

ja na swoje 20m2 boję się trochę już H160. To jak to jest. W kilku miejscach słyszałem, że H160 zapieprza jak dzikie i daje sporo dołu, w H360 jest go za mało? Moje Xaviany dołu nie szczędzą, 20m2 to nie ocean. Najszybsze też nie są, stąd powoli kieruję się w stronę H80 / Rosta. A tu H360 ma za mało dołu?

Podejrzewam, że z moimi kolumnami jest mało dołu.

Słuchałem z Tannoyami Stirling i było zacnie tylko cena mnie przerosła.

Gość numik

(Konto usunięte)

numik

H200 gra świetnie w 18m2 bas jest pod pełną kontrolą, ale apetyt rośnie w miarę jedzonka

wiem :), są H200 w fajnych cenach na allegro, ale nowa seria gra wg mnie trochę lepiej, "muzykalniej", dlatego na niej się koncentruję. Poza tym chcę mieć coś na lata, a nie znowu w 2018 kombinować od nowa

H200 H300 H360 mają taką samą ilość dołu . Różnią się jego zejściem i zróżnicowaniem . Ponadto im wyższy model tym z coraz trudniejszymi kolumnami jest w stanie zachować pełną kontrolę . Metraż dla mocy wzmaka nie ma znaczenia natomiast dla fali niskich częstotliwości . Basu prawidłowego nie ma w 2 przypadkach . 1 wi większości kolumn podstawowych go nie ma wcale poniżej 40 Hz oraz gdy akustyką jest skopana i kolumny źle dobrane do pomieszczenia . Wówczas pozostaje DSP albo ustroje akustyczne . Zonglerka wzmacniacza mi kablami kolumnami w złym akustycznie pomieszczeniu nigdy nie da zadowolenia nigdy .

I mocniejszy wzmak tym lepsza kontrola niskich tonów co w każdym pomieszczeniu także małym jest pomocne (mniejsze zniekształcenia i dudnienie basu z powodu nie kontrolowania głośników przez słaby wzmacniacz )

H200 H300 H360 mają taką samą ilość dołu . Różnią się jego zejściem i zróżnicowaniem . Ponadto im wyższy model tym z coraz trudniejszymi kolumnami jest w stanie zachować pełną kontrolę . Metraż dla mocy wzmaka nie ma znaczenia natomiast dla fali niskich częstotliwości . Basu prawidłowego nie ma w 2 przypadkach . 1 wi większości kolumn podstawowych go nie ma wcale poniżej 40 Hz oraz gdy akustyką jest skopana i kolumny źle dobrane do pomieszczenia . Wówczas pozostaje DSP albo ustroje akustyczne . Zonglerka wzmacniacza mi kablami kolumnami w złym akustycznie pomieszczeniu nigdy nie da zadowolenia nigdy .

I mocniejszy wzmak tym lepsza kontrola niskich tonów co w każdym pomieszczeniu także małym jest pomocne (mniejsze zniekształcenia i dudnienie basu z powodu nie kontrolowania głośników przez słaby wzmacniacz )

Najniższy bas czy raczej częstotliwość jest zależna od największego parametru pomieszczenia czyli z reguły długości. Za jego słyszalność (zakładając ze w ogole niski bas jest w danym nagraniu) ' i jego jakość odpowiada pomieszczenia i układ modow; im bardziej równomiernie rozłożony tym lepiej. I tutaj wchodzi wlasnie adaptacja. Natomiast DSP wg mnie jest ok do finalnego dostrojenia pomieszczenia a nie zatykania głównych problemow typu dołek 20-30 dB.....

A o żonglerce pisałem juz chociażby wczoraj:)

wiem :), są H200 w fajnych cenach na allegro, ale nowa seria gra wg mnie trochę lepiej, "muzykalniej", dlatego na niej się koncentruję. Poza tym chcę mieć coś na lata, a nie znowu w 2018 kombinować od nowa

poczekaj w 2018 Hegel wypuści cuś nowego i znowu będziemy gonić króliczka :)

a ja bym tam wolał stary np 2010 r ale dzielonke a nie naj naj 2018 :) z serii integra

@Purple

Jakie są Twoje wrażenia odsłuchowe H360?

@magico79

Rozumiem, że H360 przegrała małą ilością niskich tonów?

U mnie gra bardzo ładnie, kulturalnie, poukładany dźwięk.

Zależy co włączę. Trochę ostrzejszej muzyki posłuchałem i było bardzo namacalnie, realistycznie.

Bas dość nisko schodzi ale słyszalne jest tylko kiedy siedzę na kanapie na końcu pomieszczenia. W pozycji stojącej w różnym miejscu tego nie ma.

Ogólnie zadowolony jestem z zakupu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.