Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

uuu.... tzn., że kupując Perle do H360 basu nie będzie?

Jutro miałem zamawiać.

Czy wy wogole czytacie ze zrozumieniem ? Przeciez pisal ze do tej pory gral na H160. H160 to zupelnie inne granie niz H360. Ja nie slyszalem dobrych konfiguracji z H160 choc sie nawet nie staralem po slabych prezentacjach tego wzmaka.

A tak BTW to czy jest sens szukać jakiś alternatyw do firmowego CD? Czytałem tutaj w klubie dużo nt różnych zestawień, ale poza Ayonem (no i Helgowskimi CD właśnie) nic się chyba szczególnie nie wyróżnia? Szukam czegoś z lekko ciepłym dzwiękiem ale też podkreślające dolne pasma. W obecnym zestawieniu z MA Silver6 basu jakby ciut za mało...

Audia Flight CD Three

T-rex az tak kiepskie sa perly od xaviana? Xavian gra sucho? I badz tu madry, jedni mowia, ze perly to bardzo geste, nasycone, barwne brzmienie z dobrym dociazeniem a Ty, ze sucho i ogolnie nie bardzo. A podobno xaviany strojone sa pod hegla, tak tutaj przynajmniej piszecie. Moze ten hegel "suszy" a nie perly?

Nie napisalem, że są kiepskie tylko, jak wypadają w bezpośrednim porównaniu w mojej opinii do xn250 - a słuchałem obu z H160. Nie czepiam się góry, średnicy bo obie kolumny mają tam swój charakter ale w basie xn250 to potęga przy perlach co przekłada się na cały charakter brzmienia, który dla mnie przy moich preferencjach od małych składów jazzowych poprzez wokalizę, gitarową wirtuozerię a kończąc na mrocznych riffach Black Sabbath stawia xn250 w mojej skromnej opinii póki co wzór uniwersalnego monitora. Perla, tak chwalona przez mojego znajomego u mnie egzaminu nie zdała ale każdy ma własne preferencje :) Odsłuch jednak proponuję zrobić dokładny - pozdrawiam!

Czy wy wogole czytacie ze zrozumieniem ? Przeciez pisal ze do tej pory gral na H160. H160 to zupelnie inne granie niz H360. Ja nie slyszalem dobrych konfiguracji z H160 choc sie nawet nie staralem po slabych prezentacjach tego wzmaka.

H160 to świetny wzmacniacz i u mnie spisywał się wzorowo w kilku konfiguracjach. H360 to oczywiście kolejny krok ale na H160 nigdy złego słowa nie powiem bo dostrarczył mi niezapomnianych wrażeń :) - pzdr!

Hmm..

Widze że M Lacki - autor recenzji H160 w AVtest sprzedaje swojego dzielonego atolla..

Pewnie dlatego że H160 w pewnych kwestiach przewyższał Atolla za 40 koła ;-)))

Cholera.. niedługo Hegle będą punktem odniesienia w świerszczykach ;-))

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Taa

A i ceny po których recenzenci kupują sprzęt są raczej w realu niemożliwe dla nas do osiągnięcia.

Kiedyś miałem Naima Xs2 z Fv na nazwisko F Kulpa za 5k. Kupiłem go kwartał po tym jak sie ukazała jego recenzja w AVTest gdzie p redaktor pisał że Naim jest "taki zajefajny" że zostawi go sobie na dłużej ... ;-)

A ja byłem już 3 jego właścicielem ..

Edytowane przez birgman

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Wybaczcie bo nie jestem fachowcem w tej dziedzinie ale ostatnio czytam dużo prasy odnośnie sprzętu audio, recenzji, rankingów HI FI. Słuszna uwaga - prawie w każdej recenzji recenzent zostawia sobie opisywany produkt. I jeszcze jedno, każdy jest najlepszy. Nie ma złych, bynajmniej nie widziałem recenzji mającej negatywny opis danego urządzenia.

Człowiek trochę głupieje czytając te wszystkie opisy, aż w pewnym momencie przestaje wierzyć w to.

Teraz jestem na etapie kupna kolumn do wzmacniacza i które bym sobie nie wymyślił mieszczące się w moim budżecie, są najlepsze i nie mające sobie równych w tej klasie cenowej. Nie znam się na tym za bardzo ale jako osoba początkująca odnoszę wrażenie jak recenzja śmierdzi na odległość.

Czasem mam wrazenie ze recenzenci sa gorsi od politykow ;)

Dosłownie można tak to ująć. Co za różnica jeśli jedna i druga strona bredzi.

Podjadę do sklepu i poproszę o zestawienie mojego wzmacniacza z wybranymi kolumnami.

Ja rozróżniam tylko dwa typy brzmieniowe, ten dobry i ten zły. Więc jeśli nie będzie tak jak w recenzji pozwolę sobie napisać długi list do redakcji.

Birgman przeczytaj w kubie atolla na co Lacki zamienil atolla, zapewniam Cie, ze ten wzmak nie ma nic wspolnego z heglem, co nie oznacza, ze hegel i tak nie najlepsiejszy z najlepszych hah.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Birgman przeczytaj w kubie atolla na co Lacki zamienil atolla, zapewniam Cie, ze ten wzmak nie ma nic wspolnego z heglem, co nie oznacza, ze hegel i tak nie najlepsiejszy z najlepszych hah.

A co za roznica na co zmienil - jesli bzdury wypisuje to albo jest klamczuch albo gluchy - w zadnym wypadku wiec nie jest godny zaufania :)

Mój szwagier (chłop 47 lat) to taki Kowalski co złotego środka w świerszczykach wiecznie szukał... i kilkanaście lat prenumerował AV i nic nie kupował bo kasy nie miał tylko se te obrazki oglądał tak jak laski w świerszczyku ;-)

Jak go kiedyś podliczyłem ile na ten fetysz kasy wydał i co by za jego równowartość miał do tej pory to zakończył prenumeratę i w końcu sobie pierwszy w życiu Wzmacniacz Stereo kupił - Pioneera A30 bodaj że... ale jaki jest teraz zadowolony ;-) banan na twarzy wiecznie.

Tyle że teraz mój Naim Supernait 2 z Hicapem Dr to jakaś kupa na dyskotekę przy jego Pioneerze A30

Taki gazetkowy Audiofll w filcowych papuciach się zrobił po kilkunastu latach lektury ;-))

Bo p Lacki to.. a p Kulpa tamto ..

Edytowane przez birgman

Dosłownie można tak to ująć. Co za różnica jeśli jedna i druga strona bredzi.

Podjadę do sklepu i poproszę o zestawienie mojego wzmacniacza z wybranymi kolumnami.

Ja rozróżniam tylko dwa typy brzmieniowe, ten dobry i ten zły. Więc jeśli nie będzie tak jak w recenzji pozwolę sobie napisać długi list do redakcji.

Bardzo mądre posunięcie szczególnie jak jesteś nieosłuchany , wybranie pod własne ucho jest zawsze najlepsze . Gdybyś był osłuchamy i znał marki i brzmienia to coś można doradzać na odłość bo masz punkt odniesienia i jakoś możesz skorygować co ludzie piszą , a tak to wróżenie fusów . W Audio gdzie dla jednego kończy się granica tolerancji basu dla innych wogóle go nie ma , różnice w słyszeniu i preferencjach dźwiękowych są ogromne tyle że ty sam nie wiesz jakie one są i jaki typ sam preferujesz , więc nie wiesz o czym piszą koledzy . Pozostaje tylko własny odsłuch żeby być szczęśliwym wzmacniacz masz rewelacyjny nie będzie trudno wybrać kolumny które spełnią twoje oczekiwania .

Edytowane przez jacm

Wiem co masz na myśli. Ja też mam takiego znajomego, który kieruje się tylko opiniami innych a zakup robi tylko na zasadzie oceny produktów ilością gwiazdek. I nie przegadasz mu. Nie ważne, że mu się nie będzie podobać, ważne aby każdy znajomy wiedział, że kupił dobry sprzęt.

Ja co mam tyle pojęcia o audio co i nic dobrze wiem, że nie tędy droga. Logicznie myśląc każdemu może odpowiadać co innego. Nie ma tematu z taką osobą.

Wracając do Hegla. Oprócz Xaviana Perla co byście mogli jeszcze zarekomendować w podobnej cenie do H360?

Tak jak pisałem wcześniej, nie odsłuchiwałem jeszcze niczego, Hegla też nie słuchałem, wymagający specjalnie też nie. Ale jeśli już mam zamiar wydać parę zł. na głośniki skorzystam z okazji i posłucham czegoś innego.

Wiem co masz na myśli. Ja też mam takiego znajomego, który kieruje się tylko opiniami innych a zakup robi tylko na zasadzie oceny produktów ilością gwiazdek. I nie przegadasz mu. Nie ważne, że mu się nie będzie podobać, ważne aby każdy znajomy wiedział, że kupił dobry sprzęt.

Ja co mam tyle pojęcia o audio co i nic dobrze wiem, że nie tędy droga. Logicznie myśląc każdemu może odpowiadać co innego. Nie ma tematu z taką osobą.

Wracając do Hegla. Oprócz Xaviana Perla co byście mogli jeszcze zarekomendować w podobnej cenie do H360?

Tak jak pisałem wcześniej, nie odsłuchiwałem jeszcze niczego, Hegla też nie słuchałem, wymagający specjalnie też nie. Ale jeśli już mam zamiar wydać parę zł. na głośniki skorzystam z okazji i posłucham czegoś innego.

Może posłuchasz Audio Physics Classic 20 które mnie chodzą po głowie do H100? W sumie nie wiem czy takie zestawienie jest z teoretycznego punktu widzenia dobre, ale skoro masz już odsłuchiwać to może przynajmniej opinią się podzielisz :)

Posłuchaj sobie monitorków ProAc DB1. Do Xavianów stojaki nie są tanie także cena będzie podobna.

Hmm..

Widze że M Lacki - autor recenzji H160 w AVtest sprzedaje swojego dzielonego atolla..

Pewnie dlatego że H160 w pewnych kwestiach przewyższał Atolla za 40 koła ;-)))

Cholera.. niedługo Hegle będą punktem odniesienia w świerszczykach ;-))

A Hegel Rost będzie pewnie "Wzmacniaczem Roku" wg AVtest. Kto nie słuchał to pewnie uwierzy...

Tak Krzysztof. I będzie można cenę jeszcze bardziej podnieść a każdy będzie zadowolony, klient bo kupił drogo więc dobrze a sprzedawca i dystrybutor bo kasa się zgadza, pan redaktor też bo i prezent od dystrybutora będzie a i za reklamy pieniądz wpłynie. Wszyscy szczęśliwi i o to chodzi.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Oprócz Xaviana Perla co byście mogli jeszcze zarekomendować w podobnej cenie do H360?

Powiem z osobistego doświadczenia. że Perla nie ma polotu do modelu XN 250. Porównywałem i niestety rzeczywistość jest brutalna. Porównywałem Perle z Proac Studio 118 i tez miałbym duże wątpliwości. Polecam posłuchać monitory JMR BLISS Sliver. MIałem je kilka dni u siebie. Czy są lepsze od XN 250...tu miałbym wątpliwości. XN 250 brzmią głębiej, szerzej, ale JMR są bardzo lekkie w brzmieniu, świeże, bas jest punktowy, większy niż w Proac, mniejszy niż w XN250. Ale brzmią naprawdę świetnie. No chyba że kaski masz więcej to sugeruję zainteresować się JMR Entrepreneur. Słuchałem i jestem pod głębokim wrażeniem, bo brzmią moim zdaniem jak (i to może nie jest dobre porównanie) połączenie BLISS z Xavian XN250 jeżeli chodzi o głębie.

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Wybaczcie bo nie jestem fachowcem w tej dziedzinie ale ostatnio czytam dużo prasy odnośnie sprzętu audio, recenzji, rankingów HI FI. Słuszna uwaga - prawie w każdej recenzji recenzent zostawia sobie opisywany produkt. I jeszcze jedno, każdy jest najlepszy. Nie ma złych, bynajmniej nie widziałem recenzji mającej negatywny opis danego urządzenia.

Człowiek trochę głupieje czytając te wszystkie opisy, aż w pewnym momencie przestaje wierzyć w to.

Teraz jestem na etapie kupna kolumn do wzmacniacza i które bym sobie nie wymyślił mieszczące się w moim budżecie, są najlepsze i nie mające sobie równych w tej klasie cenowej. Nie znam się na tym za bardzo ale jako osoba początkująca odnoszę wrażenie jak recenzja śmierdzi na odległość.

słuchać słuchać i jeszcze raz słuchać a prasowe recenzje sobie przy porannej wizycie w toalecie można poczytać - język tam kwiecisty, wysublimowany, że próżno we współczesnej prozie szukać podobnych opisów martwej natury :)

Tak.

Bardziej odpowiada mi 5.22 ewentualnie 5.24, które są zbyt duże do mojego pomieszczenia.

Uparłem się na podłogowe kolumny tym razem ale po odsłuchu 22 zmieniłem zdanie.

Mimo, że są to monitory (dosyć duże) grają pełniejszym dźwiękiem niż 23.

Być może dlatego, że obudowa 23 jest węższa 3cm i głośnik średnio niskotonowy też mniejszy. Nie wiem jak to tłumaczyć ale wyglądają skromniej choć to podłogówki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.