Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pytam dlatego że chce ci dokuczyć , po prostu fajnie wiedzieć łatwiej sie rozmawia , bo wiem kim jesteś i horyzont mi sie powiększa , ja tez handluje nie wstydzę sie tego Jacm :))) może nie siędze centralnie w branży audio , ale robie wszystko żeby w to wbić bo wtedy będę szczęśliwym człowiekiem jak ty :)))

To naucz się ciesielstwa i dostaniesz pracę jak ja dobrze płatną w Norwegii i możemy razem budować domy z drewna tu murowanych domów praktycznie nie ma .

Ooo...Jacm, a jak z akustyką w takim drewnianym domu? Też w takim mieszkasz?

Duży wpływ jest na bas . Różnica jest taka że w murowanym domu ( przy zbyt dużych kolumnach w stosunku do pomieszczenia ) bas lubi się wzbudzać w drewnianych wręcz przeciwnie . Problem jest podobnie jak z panelami tutaj podłogi na legarach tak samo nie pomagają .

To jakie kolumny polecacie do hegla -proac audio physic czy może dynki

Wybór ogromny, każdy ma swoje preferencje brzmieniowe. Ja słuchałem z Dynkami ale też z Harbeth SHL5. To różne klimaty ale oba warte polecenia.

Nic nie zastąpi osobistego odsłuchu .Ludzie słyszą diametralnie różnie . Słuchając tego samego moi znajomi potrafili dać skrajne wrażenia . Dla jednych dźwięk jest np zbyt wolny a dla.drugich zbyt szybki . Za tydzień jest Audio Schow w Warszawie warto się wybrać i posłuchać ja tak upolowałem pierwsze Minas Anor . W tym roku niestety pierwszy raz od wielu lat nie będę na tym święcie audiofili . A szkoda będą horny basowe Avantgarde Acoustic a jak dla mnie żadna konstrukcja tradycyjna nie jest w stanie zbliżyć się do dobrych tub .

Ja jako odtwarzacz do plików używam tego:http://windowsreport.com/top-windows-10-mini-pcs/

Przymierzam się do transportu plików pod Hegel H80 , rozważam raspberry Pi3 + Digione, przy okazji natknąłem się na taki player https://www.magnahifi.com/en/webshop/product/mh-he-pi2s

tutaj recenzja

Może ktoś ocenić jakość tego streamera po specyfikacji i komponentach ?

Przymierzam się do transportu plików pod Hegel H80 , rozważam raspberry Pi3 + Digione, przy okazji natknąłem się na taki player https://www.magnahifi.com/en/webshop/product/mh-he-pi2s

Na forum w wątku: DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów. Tutaj link

Mano Music Streamer zmówiony, czas oczekiwania około 2 tygodnie ,jak dojedzie podziele się wrażeniami.

Przy okazji podpytam czy ktoś niema na sell jakichś części do upgrade LKSa, oprócz opampów,to prosze pisać na priv.

Popytaj huragana o ten sprzęt.

To naucz się ciesielstwa i dostaniesz pracę jak ja dobrze płatną w Norwegii i możemy razem budować domy z drewna tu murowanych domów praktycznie nie ma .

Dokladnie, mam znajomych w branzy budowlanej, zaden z nich nie ma zony, ktora pracuje - nie dlatego, ze nie moze znalezc pracy, ale dlatego ze nie musi. Ja niestety nie mam tak dobrze platnej pracy - tylko wyzsze wyksztalcenie i doktorat, wiec zarabiam srednia krajowa :)

Z polaczenia Hegla i Dynaudio jestem zadowolony, jednakze temat audio musialem odpuscic - dwojka malych dzieci. Sprzet audio sluzy takze do ogladania TV, dzieciaki albo ogladaja bajki, albo bawia sie i jest taki halas ze nic nie slychac, wieczorem muzyki tez nie poslucham bo musi byc cicho ehhh

Za to widok z okna mam fajny :)

Hegel H80 | Chord Hugo 2 | Dynaudio Excite X14

Dokladnie, mam znajomych w branzy budowlanej, zaden z nich nie ma zony, ktora pracuje - nie dlatego, ze nie moze znalezc pracy, ale dlatego ze nie musi. Ja niestety nie mam tak dobrze platnej pracy - tylko wyzsze wyksztalcenie i doktorat, wiec zarabiam srednia krajowa :)

Z polaczenia Hegla i Dynaudio jestem zadowolony, jednakze temat audio musialem odpuscic - dwojka malych dzieci. Sprzet audio sluzy takze do ogladania TV, dzieciaki albo ogladaja bajki, albo bawia sie i jest taki halas ze nic nie slychac, wieczorem muzyki tez nie poslucham bo musi byc cicho ehhh

Za to widok z okna mam fajny :)

Dobry wzmacniacz słuchawkowy i słuchawki :)

Dynek Special Forty słuchał ktoś z Heglem?

tutaj recenzja https://www.youtube.com/watch?v=Gb1sv5k5QkM

No właśnie, podłączę się pod pytanie bo dobry transport szukam na gwałt;-)

No i bravo ty , nie wbijam w budowlankę bo tego po prostu nie lubię

Co tu taka cisza zapadła?

Może pogadajmy o muzyce... do Hegla ;)

Na pewno każdy z Was ma zestaw płyt/ kawałków który zabiera ze sobą na odsłuchy kolumn do Hegla

Ja mam swój ulubiony zestaw na takie okoliczności. Jest odsłuchany w różnych systemach i konfiguracjach na tyle dobrze, że szybko wyłapuję w którą stronę podążyły zmiany. To dość ułatwia życie ;)

Wiadomo, każdy ma inny gust. Dla mnie poszukiwanie ciekawej muzyki jest tak samo ważne jak poszukiwanie lepszej konfiguracji ;)

1. Nils Lofgreen - Keith don't go

2. Chris Jones - the beat hotel

-colour to the moon

- long after you're gone

3. Angus & Julia Stone - draw Your Swords

- hold on

- big jet plane

4. Elvis Presley - Fever

5. Renaud Garcia-Fons -Fortaleza

- Berimbass

- Je prendrai le metro

6. Archive -Again

7. Eivor - Min Modir

8. Haidoku Trio - lomsha

- theatre des singes

9. Dave Brubeck - five

10. Boubacat Traiore - Mondeou

- M'badehou

11.Melissa Horn - Jeg saknar dig mindre och mindre - to mojej żony " gęsioskórkowy" kawałek ;)

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

No dzisiaj Anders fajnią prezentacje zrobił hegla :) calkiem fajnie to zagralo pomimo puszczania muzyki z tidala

Jakie dokładnie komponenty? Masz fotkę?

No dzisiaj Anders fajnią prezentacje zrobił hegla :) calkiem fajnie to zagralo pomimo puszczania muzyki z tidala

wlasnie moze masz jakies fotki? Co grało H190?

Ciekaw jestem jak ma sie do H360. Planuje odsłuch h190 u siebie jak po AVSie bedzie w koncu dostępna. Najlepiej byłoby porównać łeb w łeb z 360

Chyba numik pisał że na Audio schow grają na H190 i gratuluję im odwagi że puszczają z Tidala i że gra to bardzo dobrze .

Tylko my w tej dziczy w chacie z drewna, przy kominku i dobrej muzyce z Hegla ;)

No dziś u nas sypało cały dzień jest biało ja jestem zadowolony . Czas na narty .

post-5152-0-52992400-1511034344_thumb.jpg

post-5152-0-87188000-1511034366_thumb.jpg

Edytowane przez jacm

Anders prezentował system h30; hd30 i p30. Gralo to przez apple z tidala. Glosniki to byly chyba Trenner & Friedl ale nie dam sobie glowy uciąć. Byl też cd mohican ale akurat na tym pokazie co bylem nie grał. Kable były m.im. harmonix. Wrzuce fotke bo robilem. Ogólnie fajnie zagrało - pewnie jak by było z cd albo pliki hi-res to by było extra :) Anders bardzo pozytywny gościu :) fajnie opowiadał z lekkim żartem. Fotki spróbuje zaraz wrzucić.

Edytowane przez bronx99

Chyba numik pisał że na Audio schow grają na H190 i gratuluję im odwagi że puszczają z Tidala i że gra to bardzo dobrze .

No dziś u nas sypało cały dzień jest biało ja jestem zadowolony . Czas na narty .

Zupełnie jak w Pl ;)

https://www.youtube.com/watch?v=MiZ0g6XzcJQ

Edytowane przez zoromoto

Ja za młodu ganiałem po pas w śniegu i tak mi zostało co roku reaguję na śnieg tak samo entuzjastycznie . Zima od ponad 10 lat w PL to już nie zima tylko wypizd..o . A narty to moje uzależnienie równe słuchaniu muzyki . U mnie od 40 lat trwa wciąż ta sama ekscytacja śniegiem . Deszcz te lubię wiec ciężko u mnie o złą pogodę :) .

Byłem na dwóch prezentacjach, wczoraj grało też Mohicana, dzisiaj tylko z plików. Dźwięk z płyty był wyraźnie lepszy. Ale nawet z plików zrobił na mnie ogromne wrażenie. Taka przestrzeń i kontrola, niesamowity dźwięk. W sumie słuchałem tego z godzinę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.