Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  266 członków

Furutech Klub
IGNORED

Klub FURUTECHA

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, sir.jax napisał:

Zrób coś z tym po stronie spływu ekranu.

Co masz na myśli? Żeby zabezpieczyć?

Na marginesie przypomniało mi się ze muszę sprawdzić jak będzie grało z nie podpiętym ekranem. 

8 godzin temu, mikel napisał:

Bo nie ma co się sugerować trolowatymi wpisami tylko próbować u siebie 👍 

A które to "trollowate" wpisy?

Mam mlaskać i cmokać w klubie, bo to klub wyznawców Furutecha?

Cenię markę Furutecha, ale nie oznacza to, że muszę cmokać jak Ty, ba uważam właśnie, że dobre wtyki u furu zaczynają się właśnie od FI28/38 w górę. Zakoduj to sobie w tej swojej główce, zanim znów zarzucisz mi atak na markę Furutech.

Ale są lepsze wtyki w podobnej cenie i nimi są właśnie m.in. Oyaide 079, trzymaj się swoich furu, a ja będę trzymać się swego.

9 minut temu, Ministerolnictwa napisał:

Co masz na myśli? Żeby zabezpieczyć?

Na marginesie przypomniało mi się ze muszę sprawdzić jak będzie grało z nie podpiętym ekranem. 

Też...spływ możesz zrobić do jednej tulejki którą zaciskasz żyłę PE, bo to Twoje rozwiązanie nie nada się do wszystkich wtyków.

Dobra kończę, bo za chwilę jakiś Janusz mi zarzuci, że szukam klienta 😂

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

34 minuty temu, sir.jax napisał:

Cenię markę Furutecha, ale nie oznacza to, że muszę cmokać jak Ty, ba uważam właśnie, że dobre wtyki u furu zaczynają się właśnie od FI28/38 w górę. Zakoduj to sobie w tej swojej główce, zanim znów zarzucisz mi atak na markę Furutech.

Masz wiedzę i doświadczenie, nikt temu nie przeczy. Ale po co się Jacku napinasz i innym umniejszasz? Trochę tracisz tym w moich oczach. Pozdrawiam.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

2 godziny temu, sir.jax napisał:

Naprawdę myślisz, że chce łapać jakiś klientów?  🤦

🤣🤣🤣

Tak, właśnie wczoraj rozmawiałem z kimś i co do Oyaide 079 wszyscy potwierdzają to co napisałem, zatem nie wiem co Ty tam wpinasz tymi kabelkami, ale nie zazdroszczę.

Uuuu, kolego ...

Zrób coś z tym po stronie spływu ekranu.

Aaa zresztą....🤷

No własnie o to chodzi. Najpierw ktoś robi wpis o wtyku lub kabelku furutecha i dzieli się swoimi odczuciami a potem po raz setny pojawiasz się ty ze "swoją główką" (Twoje slowa) i zaczynasz pitolenie jakie one w sumie słabe. I oczywiście zawsze dodajesz wirtualne wsparcie kolegów jak wyżej:

"Tak, właśnie wczoraj rozmawiałem z kimś i co do Oyaide 079 wszyscy potwierdzają to co napisałem". 

I mam wrażenie że im bardziej ktoś się z Tobą nie zgadza tym robisz się bardziej agresywny.

Ja mam nie tylko furutechy jakbyś chciał wiedzieć. Są inne fajne kable i wtyki jasne! 

Edytowane przez mikel

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

18 minut temu, mikel napisał:

mam nie tylko furutechy jakbyś chciał wiedzieć. Są inne fajne kable i wtyki jasne! 

Nie musisz krzyczeć, ale zgadzam się, są inne kable i wtyki fajne i lepsze, o slabych nie ma co wspominać. 😁

18 minut temu, mikel napisał:

zaczynasz pitolenie jakie one w sumie słabe.

Nie jakie one słabe, tylko jak wypadają na tle innych.

A to jest różnica, uderzyłem w czuły punkt, no sorry.

Można się różnić,  tylko trzeba umieć to robić,  a pierwszy to Ty zaatakowałeś mnie, bo skrytykowałem coś co akurat posiadasz.

Mnie nie przeszkadza, że odpowiadają Ci FI28/38, a Tobie nie powinno przeszkadzać to, że ktoś woli 079 lub inne.

Twoja racja jest twojsza, a moja mojsza i niech tak zostanie.

Może przejdźmy na inne tematy np. jak wypada Twoim zdaniem FI-e30 NCF, bo nie każdemu one pasują, mnie podeszły w dwóch miejscach. 

Edytowane przez sir.jax

Miałem fi28/38 zdecydowanie wolę fi48, duży progres, jak ktoś "posmakuje" fi48 to nie ma już powrotu do fi28/38, już samo wzięcie do ręki fi48 robi banana na ustach🙂

W dniu 24.05.2024 o 16:48, mikel napisał:

Dla mnie odkryciem i nie znam chyba lepszego wtyku z jakim miałem do czynienia to Oyaide AC 004 Armored. 

Cześć

A miałem do czynienia z wtykami M1/F1 i potrafisz porównać je do Armored? Mam je i zastanawiam się nad Armored. Myślisz że Armored pasowały by do tcs31? Ewentualnie miałeś ETI Research Legato?

Edytowane przez PatiJ
3 godziny temu, PatiJ napisał:

Cześć

A miałem do czynienia z wtykami M1/F1 i potrafisz porównać je do Armored? Mam je i zastanawiam się nad Armored. Myślisz że Armored pasowały by do tcs31? Ewentualnie miałeś ETI Research Legato?

Jak Ty to zrobiłeś, ze mój tekst zacytowałeś, jakby to pisał mikel ?

🤭

W dniu 24.05.2024 o 13:12, sir.jax napisał:

Dla mnie odkryciem i nie znam chyba lepszego wtyku z jakim miałem do czynienia to Oyaide AC 004 Armored

4 godziny temu, adamek_68 napisał:

Miałem fi28/38 zdecydowanie wolę fi48, duży progres, jak ktoś "posmakuje" fi48 to nie ma już powrotu do fi28/38, już samo wzięcie do ręki fi48 robi banana na ustach🙂

FI48, to już NCF i metalowy korpus.

@sir.jax Fi-e30(R) ncf przede mną. Na razie mam zwykłe złote bo mam słabość do złota :). Ale Ncfy są w planach zdecydowanie.

@PatiJ Z Oyaide miałem tylko 079 więc nie pomogę. Z furutechów mialem i mam 28/38 zlocone z kabelkami Alpha 3 i 762 i jestem mega zadowolony z tego połączenia. Napewno kupię 48 ncf bo wiele osób je zachwala. W przeszłości miałem kabelki oyaide, wireworlda i gigawatt, shunyate ale wrastam w klimat furutecha coraz bardziej bo najzwyczajniej wpada mi w ucho. Obecnie grzeję ścienne FP-SWS(G) ktore kiedys mialem ale teraz jest na miedzi wiec mam ponownie i jest bardzo obiecująco że się w zasadzie dziwię że są takie zmiany od głupiego gniazdka. No ale opiszę więcej po 2 tygodniach.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

11 godzin temu, mikel napisał:

Fi-e30(R) ncf przede mną. Na razie mam zwykłe złote bo mam słabość do złota :). Ale Ncfy są w planach zdecydowanie.

Miałem złotego dość długo, pożniej rzadko w niego coś wpinałem, bo obok miałem FI e-30 NCFa, złoty poszedł w obce ręce.

🙂

Fi e30r ncf mam w listwie i sobie chwalę. FT-SWS NCF mam w ścianie na rodowanych widełkach Furutecha. Jestem bardzo zadowolony z tego gniazda. Przed nim miałem Oyaide ścienne pokryte palladem.

53 minuty temu, adamek_68 napisał:

Fi e30r ncf mam w listwie i sobie chwalę. FT-SWS NCF mam w ścianie na rodowanych widełkach Furutecha. Jestem bardzo zadowolony z tego gniazda. Przed nim miałem Oyaide ścienne pokryte palladem.

W ścianie na widełkach? 

Ja zrezygnowałem z Furutecha FT SWS (R), ale wcześniejszy model nie NCF właśnie na rzecz Oyaide SWD XXX-e.

😉

52 minuty temu, sir.jax napisał:

W ścianie na widełkach? 

Ja zrezygnowałem z Furutecha FT SWS (R), ale wcześniejszy model nie NCF właśnie na rzecz Oyaide SWD XXX-e.

😉

Tak dokładnie, na widełkach co polepszyło jakość brzmienia.

Z kolei ja zrezygnowałem z Oyaide na rzecz Furu ale NCF.

7 godzin temu, adamek_68 napisał:

Tak dokładnie, na widełkach co polepszyło jakość brzmienia.

Z kolei ja zrezygnowałem z Oyaide na rzecz Furu ale NCF.

Widełki na lity drut instalacyjny zakładałeś? 

To napisz jak możesz, co uzyskałeś z NCFem względem tego co było z Oyaide. 

Jestem ciekawy, bo u każdego może być co innego.

3 minuty temu, adamek_68 napisał:

Tak, na lity drut.

Rozumiem że masz same rodowane te widełki fp 209. A próbowałeś kiedyś zloconych? Zastanawiam się czy do złotego wtyka też złote widełki dać czy od razu rod.

.

2 godziny temu, sir.jax napisał:

To napisz jak możesz, co uzyskałeś z NCFem względem tego co było z Oyaide. 

Jestem ciekawy, bo u każdego może być co innego.

Po zamianie gniazd, co zauważyłem od razu to bardziej naturalny dźwięk i zdecydowanie większa holografia, dźwięk 3D. Na Oyaide było bardziej płasko. Co mnie bardzo zdziwiło to to, że gniazdo nowe z pudełka nie wygrzane a tu już taki efekt!😄

1 minutę temu, mikel napisał:

Rozumiem że masz same rodowane te widełki fp 209. A próbowałeś kiedyś zloconych? Zastanawiam się czy do złotego wtyka też złote widełki dać czy od razu rod.

Tak widełki fp 209, używam rodu bo mam pre i końcówkę lampową na dodatek wstęgi w kolumnach i dlatego najlepiej wszystko brzmi na rodzie.

Co do widełek fp 209, jeśli ktoś ma gniazdo Furu ścienne podłączone gołymi drutami ze sciany, to niech założy owe widełki, będzie zdziwienie🙂🙃

7 minut temu, adamek_68 napisał:

Co mnie bardzo zdziwiło to to, że gniazdo nowe z pudełka nie wygrzane a tu już taki efekt!😄

To o Furutechu?

U mnie dokładnie na odwrót, ale 2 miechy to Oyaide miało taki rollercoaster, że na początku żałowałem sprzedaży furu, ale tak jak pisałem nie był to NCF, chociaż rodowany.

Ja poszedłem w Oyaide, bo w gniazdo ścienne wpinam się też oyaide na 004.

12 minut temu, mikel napisał:

Sprawdź,  znam opinie, że jak gold to widły też gold, ale sam mam pomieszane i nie ma się co bać mieszać rodu ze złotem uważam, że można pozyskać wtedy cechy jednego i drugiego w obrębie danego kabla, czy gniazda.

Najwyżej zdejmiesz i założysz inne 🙂

@sir.jax Te "najwyżej" za każdym razem skraca przewód a to drogie jak złoto haha 😊

Edytowane przez mikel

.

1 godzinę temu, sir.jax napisał:
2 godziny temu, adamek_68 napisał:

Co mnie bardzo zdziwiło to to, że gniazdo nowe z pudełka nie wygrzane a tu już taki efekt!😄

To o Furutechu?

Tak o Furutechu.

Zauważyłem, że to właśnie formuła NCF daje efekt 3D czy to w gniazdach czy wtykach.

Edytowane przez adamek_68
17 minut temu, adamek_68 napisał:

Tak o Furutechu.

Zauważyłem, że to właśnie formuła NCF daje efekt 3D czy to w gniazdach czy wtykach.

Jak jest możliwość, to warto po dłuższym czasie wrócić do tego co bylo sprzed zmiany gniazda lub wtyku. Tak jakiś czas temu robiłem z wtykami, zmieniałem tylko po jednej stronie kabla i powrót po czasie do poprzednika.

Później druga strona kabla tylko jeden wtyk i zmiana po czasie i powrót do stanu poprzedniego, wtedy jest tylko jedna zmienna. Ale wiadomo, że każdy ma swoje metody...

Pierwsze wrażenia zawsze łączą siez efektem WOW, dlatego po osłuchaniu, warto czasem się cofnąć do stanu poprzedniego.

Edytowane przez sir.jax

Godzinę temu, sir.jax napisał:

Jak jest możliwość, to warto po dłuższym czasie wrócić do tego co bylo sprzed zmiany gniazda lub wtyku. Tak jakiś czas temu robiłem z wtykami, zmieniałem tylko po jednej stronie kabla i powrót po czasie do poprzednika.

Później druga strona kabla tylko jeden wtyk i zmiana po czasie i powrót do stanu poprzedniego, wtedy jest tylko jedna zmienna. Ale wiadomo, że każdy ma swoje metody...

Pierwsze wrażenia zawsze łączą siez efektem WOW, dlatego po osłuchaniu, warto czasem się cofnąć do stanu poprzedniego.

Każda metoda dobra, w tym chobby zabawy nie ma końca🙂🙃🙂 

Pierwsze wrażenia zawsze łączą siez efektem WOW

No nie zawsze, kiedyś wziąłem na próbę wtyk neotecha rodowanego, miedź OCC, to był najgorszy wtyk jaki kiedykolwiek miałem!

16 minut temu, adamek_68 napisał:

Każda metoda dobra, w tym chobby zabawy nie ma końca🙂🙃🙂 

Zwracasz uwagę jakie oznaczenia mają gniazda, bo japońce fazowy w gniazdku mają po prawej stronie patrząc na gniazdo od frontu. Zresztą we wtykach schuko japońce też mają po przeciwnej stronie niż standard europejski/lub polski zgodnie z ich oznaczeniem na gniazdach ściennych. 

Hobby, jak hobby- w audio stawiasz przysłowiową kropkę nad i po co dalej mieszać i szukać na siłę. 

Edytowane przez sir.jax

Hobby, jak hobby- w audio stawiasz przysłowiową kropkę nad i po co dalej mieszać i szukać na siłę. 

Stawiasz kropkę jest super, potem znowu wszystko powszednieje i następna kropka i następna itd...🤪

Godzinę temu, adamek_68 napisał:

Stawiasz kropkę jest super, potem znowu wszystko powszednieje i następna kropka i następna itd...🤪

No te kropki to ja dawno przestałem stawiać jakieś 5-6 lat nic nie zmieniam w głównym audio systemie i już nie zmienię.

Jeno słuchawkowy tor upgradeowałem 🤭

Jakby ktoś był zainteresowany idealną zaciskarką do widełek FP-209 za grosze to ta wypadła rewelacyjnie na ustawieniu 16mm 😁

Screenshot_20240529_072603_Allegro.jpg

Edytowane przez mikel

.

To nie jest zaciskarka do końcówek DIN jaka jest potrzebna do widełek.

To, że coś tam nią zaciśniesz, nie czyni z niej właściwej zaciskarkę do DIN.

To zaciskarka do tulejek.

Edytowane przez sir.jax

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.