Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  246 członków

Cayin Klub
IGNORED

Klub miłośników i sympatyków produktów Cayin / Spark.

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czy możecie napisać kilka słów o cd CDT15B ?

czy w stanie idealnym cena 3100 zł to dobra alternatywa ?

Też Go widziałem na Allegro, korespondowałem z właścicielem.

W tej cenie uważam że to bardzo dobry zakup. Odtwarzacz taki miałem - grał wybornie. Obecnie takowego nie mam gdyż

czekam na dedykowany do mojego wzmaka CDT-15A mkII.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Też Go widziałem na Allegro, korespondowałem z właścicielem.

W tej cenie uważam że to bardzo dobry zakup. Odtwarzacz taki miałem - grał wybornie. Obecnie takowego nie mam gdyż

czekam na dedykowany do mojego wzmaka CDT-15A mkII.

a jak różnica jest między 15A ?

a jak różnica jest między 15A ?

Tego nie wiem jak dźwiękowo.

Natomiast ten 15A mkII ma wbudowany DAC USB, inne przetworniki c/a, napęd cd.

"Lampa nie umiera nigdy"

Posiadam CDT 15A. Stan idealny - jak nowy. Moge zaoferowac znacznie taniej.

post-1101-0-42221500-1460481329_thumb.jpg

Edytowane przez Lutek

Inaczej, z faktu że była zmiana kolumn na monitory to 2,5 metrowe Albedo były za krótkie. Dlatego konieczność zmiany na 3 metrowe. A że Equilibrium to bezpieczne i także dobre kable stąd mój wybór.

pzdr.

Masz bardzo szeroko rozstawione paczki, że kabli zabraklo?

Sam się czaje na monolith i chyba monokrystaliczne a w przyszłości może wymiana podłogowek na monitory a nie brałem pod uwagę , że wówczas kabel jest potrzebny dłuższy.

Na co kolego zmieniasz?

Na co kolego zmieniasz?

Na razie na nic. Ja posiadam - oprocz wzmacniacza Rotela i cd-ka Rotela - wzmacniacz lampowy Cayin A88T i po prostu kiedys zobaczylem tego cd-ka Cayin-a CDP 15A, ze ma taki sam panel czolowy jak ten wzmacniacz i od razu sie napalilem, gdyz estetycznie idealnie do siebie pasuja. Kupilem pod wplywem chwilowej emocji (tak mi sie spodobal), nie uzgadniajac wczesniej z zona pewnych rzeczy, a mianowicie: sprzet mam w normalnym pokoju dziennym, Rotele stoja na takiej zwyklej slabej fizycznie szafce i na nic juz nie ma miejsca, natomiast wzmak Cayin-a stoi na podlodze. Jakies stoliki audiofilskie odpadaja, wiec zupelnie nie mam gdzie postawic tego cd-ka i caly czas stoi sobie w drugim pokoju. Gralem z niego tyle, ze sprawdzilem iz wszystko dziala ok.

Masz bardzo szeroko rozstawione paczki, że kabli zabraklo?

Sam się czaje na monolith i chyba monokrystaliczne a w przyszłości może wymiana podłogowek na monitory a nie brałem pod uwagę , że wówczas kabel jest potrzebny dłuższy.

Hej :)

Poprzednie podłogowe Aries Classic SE miały terminale głośnikowe na samym dole i gdy wystawiałem kolumny na środek pokoju wtedy starczało 2,5 metra. Obecnie jak wiesz mam w posiadaniu kolumny Small Aries to małe monitory na standach więc nie było szans na mniej aniżeli 3 m okablowanie głośnikowe.

Monolith bardzo dobre ale wersja monokrystaliczna to kosmos cena :( jak bym miał takie 2x3m mieć to musiałbym najpierw skok na bank zrobić :P

"Lampa nie umiera nigdy"

Lutek, ten cd ma tylko jedną zasadniczą dla mnie wadę - jest srebrny. Ehhhh.

Hej :)

Poprzednie podłogowe Aries Classic SE miały terminale głośnikowe na samym dole i gdy wystawiałem kolumny na środek pokoju wtedy starczało 2,5 metra. Obecnie jak wiesz mam w posiadaniu kolumny Small Aries to małe monitory na standach więc nie było szans na mniej aniżeli 3 m okablowanie głośnikowe.

Monolith bardzo dobre ale wersja monokrystaliczna to kosmos cena :( jak bym miał takie 2x3m mieć to musiałbym najpierw skok na bank zrobić :P

Hej:)

No właśnie, ten metraż kabli. Jakbym nie musiał odstawiac kolumn na czas odsłuchu tylko całą kanapę to by kable 2x2 m starczyły :) za każde pół metra płaci się jakby były ze srebra...

Edytowane przez insaimz

Lutek, ten cd ma tylko jedną zasadniczą dla mnie wadę - jest srebrny. Ehhhh.

Kiedys - jak napalilem sie na takiego cd-ika - pojawil sie na Allegro , ale rowniez z powazna wada: byl czarny :-)

Witam

Chciałbym zapisać się do klubu z nowym nabytkiem - wzmacniaczem Cayin A-70 T mk2

Pozdrawiam

Witamy ☺

"Lampa nie umiera nigdy"

Witam

Chciałbym zapisać się do klubu z nowym nabytkiem - wzmacniaczem Cayin A-70 T mk2

Pozdrawiam

Witam. Może fotki zestawu jako wpisowe ? ;)

Mali, witamy w klubie, pamiętaj jednak, że pełne prawa dostaniesz dopiero po publikacji zdjęć ;)

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Reguluje się potencjometrami jak na foto poniżej...

Dzięki serdeczne.

Zrobiłem pomiar biasu lamp KT88 w Cayinie a88-t i wyszły takie wyniki:

V5 - 38,5 mA

V6 - 29,7 mA

V7 - 29,7 mA

V8 - 32,5 mA

Jest bardzo źle? :/

Do jakich wartości wyregulować bias?

Będę wdzięczny za wskazówki,

pozdrawiam.

U mnie wczoraj fabryczne lampy mocy poszły do szafy i zastąpiły je 6550 Tungsol. P. Grzegorz wcześniej w klubie pisał, że bias dla A55TP ustawiać 0,35-047mV. Na razie ustawiłem 0,38mV. Chyba na początek ok? Jak trochę pograją to podkręcę wyżej.

Miałem przez jakiś czas nawet okolice 0,60mV. Troszkę większa dynamika i dźwięk jakby obszerniejszy był ale szkoda lamp bo żywotność podobno spada.

Witam

posiadam cayina sc-10 i mam pytanie czy w nim ustawia się też bias jeżeli tak to gdzie i jakie powinny być wartości?Czy po wymianie kondensatorów jest zalecana regulacja i gdzie i w jaki sposób jej dokonać?

pozdrawiam

Tak się właśnie zastanawiam czy zostawić Tri czy kupić coś z wyższej półki , a może daczek i transport?

Bynajmniej cos co fajnie zagra ze wzmacniaczem Cayin .

Dzięki serdeczne.

Zrobiłem pomiar biasu lamp KT88 w Cayinie a88-t i wyszły takie wyniki:

V5 - 38,5 mA

V6 - 29,7 mA

V7 - 29,7 mA

V8 - 32,5 mA

Jest bardzo źle? :/

Do jakich wartości wyregulować bias?

Będę wdzięczny za wskazówki,

pozdrawiam.

U mnie była podobna sytuacja w A88T też tak porozjeżdżane wszystko, po regulacji na ~0,40mV, wzmacniacz nie do poznania, poprawił się bas, scena, detaliczność, słyszę dźwięki których nigdy wcześniej nie słyszałem. Próbowałem także wg niemieckiego poradnika ustawić na 0,50mV ale dla mnie grało zbyt szczegółowo i za sucho, cały urok gdzieś uleciał wszystko odchudzone i nienaturalne.

Edytowane przez maciek06

Dzięki wszystkim za pomoc :)

Przestawiłem lampki na 40mA.

Mam miernik do lamp z podstawka, który mierzy w mA.

Rozumiem, że mV mierzę na rezystorze?

I jeśli mam rezystor 1 ohm to przy 0.4mV mam 40mA?

Czyli lepiej mierzyć mV, tak? :)

Przepraszam za trywialne pewnie dla większości pytania.

Pozdrawiam.

Dodaję na koniec zdjęcia mojego systemu z sercem Caynia, bo póki co, nic nie dodawałem.

W moim profilu jest wszystko dokładnie wymienione jakby kogoś interesowało.

post-24719-0-80508200-1461599380_thumb.jpg

post-24719-0-50787900-1461599388_thumb.jpg

post-24719-0-72085200-1461599397_thumb.jpg

post-24719-0-80508200-1461599380_thumb.jpg

post-24719-0-50787900-1461599388_thumb.jpg

post-24719-0-72085200-1461599397_thumb.jpg

Edytowane przez Ricardozamora

U mnie była podobna sytuacja w A88T też tak porozjeżdżane wszystko, po regulacji na ~0,40mV, wzmacniacz nie do poznania, poprawił się bas, scena, detaliczność, słyszę dźwięki których nigdy wcześniej nie słyszałem. Próbowałem także wg niemieckiego poradnika ustawić na 0,50mV ale dla mnie grało zbyt szczegółowo i za sucho, cały urok gdzieś uleciał wszystko odchudzone i nienaturalne.

Ustawiales na 40mA dla lamp KT-88 czy 6550 ? Czy prad spoczynkowy powinien byc taki sam dla obu typu lamp ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.