Skocz do zawartości
IGNORED

Gorąca prośba do użytkowników Audiostereo.pl - ankieta dla studenta

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry,

W związku z opracowywaniem przeze mnie pracy dyplomowej, dotyczącej wpływu mediów na kształtowanie poglądów politycznych Polaków w okresie przed i po 1989r. Zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o wypełnienie poniższej ankiety zgodnie z prawdą oraz własnymi przekonaniami. Ankieta jest ANONIMOWA i służyć będzie wyłącznie celom naukowo-badawczym.

Czułbym się naprawdę niesłychanie wdzięczny za rozpowszechnienie tej ankiety zwłaszcza wśród osób starszych, jako że zależy mi na obiektywnym wyniku tej ankiety, a jak dotychczas udało mi się uzyskać dane wyłącznie od osób młodszych. Aby wynik był obiektywny, próba każdego badania powinna być zróżnicowana.

Z góry wszystkim uprzejmie dziękuję,

- Daniel Idziak (PDI90).

Aby wypełnić ankietę on-line - proszę kliknąć w ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Poszło również, z tym, że odpowiedzi na niektóre pytania były trudniejsze z racji życia na emigracji.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jeśli chcesz mieć więcej wyników osób starszych to kartkę w dłoń i zasuwaj per pedes po ludziach. Mało takich dinozaurów jak ja korzysta z internetu.

Dziękuję wszystkim za wypełnienie ankiety.

Jeśli chcesz mieć więcej wyników osób starszych to kartkę w dłoń i zasuwaj per pedes po ludziach. Mało takich dinozaurów jak ja korzysta z internetu.

Mam na chwilę obecną wypełnionych 30 ankiet w wersji papierowej. Pozostałych 120 czeka na jutro. Z 50 spróbuję uzyskać zaczepiając przechodniów. Resztę przez znajomych - to chyba najłatwiejsza droga na zyskanie opinii ze strony osób dojrzalszych. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc.

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc, fajnie jest mieć świadomość, że w potrzebie można liczyć na innych forumowiczów z AS. :) Moja prośba jest nadal aktualna - z tym, że kieruję ją głównie do użytkowników w wieku 26+. Jeszcze raz najmocniej wszystkim dziękuję i pozdrawiam.:)

A kto to są według autora ankiety ludzie starsi? Jak się dowiem to wypełnię i jeszcze rodzinę namówię.

A tak na marginesie - widzę pewne niedoróbki ale być może autorowi nie zależy na precyzji odpowiedzi.

1. str.2 pyt.3 - dlaczego nie rozgraniczamy gazet od tygodników? Czy np. raz na tydzień "Fakt" i np. Newsweek to to samo? Wątpię.

2. str. 1 pyt. 5 - możnaby zbadać jakie są dwa lub trzy (rozpusta) preferowane media

3. str. 1 pyt. 7 - tak ogólne że obawiam sie bez sensu. czy nie należałoby bardziej precyzyjnie, np. jakie wedlug ciebie media są najbardziej obiektywne - 1. portale internetowe, 2. TV, 3. radio, 3, dzienniki, 4, tygodniki, 5. inne/jakie

Proszę nie pisać że się czepiam bo brak precyzji pytań widac przy przeglądaniu ststystyki wyników. Niestety przy pomiarach do bólu obowiązuje zasada GIGO (garbage in, garbage out). Bez przemyślanego i precyzyjnego pytania nie dowiemy sie niczego istotnego.

Konsultowałeś pytania z promotorem? Jeżeli tak to chyba sie chłopina nie przyłozył ;-).

Jestem Europejczykiem.

(Skromna ta ankieta, ile stron będzie liczyć potem praca ?)

Ankieta dość skromna, praca będzie liczyła około 70 stron łącznie. (jest to praca licencjacka). A sama ankieta służyć będzie wyłącznie wykazaniu oczywistych zależności (np. że Internet jest dla znakomitej większości ludzi w wieku 15-25roku, głównym źródłem informacji).

A kto to są według autora ankiety ludzie starsi? Jak się dowiem to wypełnię i jeszcze rodzinę namówię.

Z mojej perspektywy wszyscy w wieku 23+ (Pod koniec marca stukną mi dwadzieścia dwie wiosny;). Jednak zależy mi na opinii ludzi w grupach wiekowych powyżej 26 lat (15-25 to grupa wiekowa w której samemu się obracam, więc nie było problemu ze znalezieniem ankietowanych w tym przedziale wiekowym).

A tak na marginesie - widzę pewne niedoróbki ale być może autorowi nie zależy na precyzji odpowiedzi.

Faktycznie ankieta mogłaby być dużo lepiej dopracowana, na swoje usprawiedliwienie mogę dodać tylko tyle, że to chyba pierwsza ankieta, którą opracowywałem. Ponadto bardzo "gonił" mnie czas. Aczkolwiek naprawdę dziękuję za wskazówki. Jeśli zdecyduję się na tworzenie ankiety, przy opracowywaniu pracy magisterskiej, to będzie ona znacznie dokładniejsza.

Konsultowałeś pytania z promotorem? Jeżeli tak to chyba sie chłopina nie przyłozył ;-).

Mój promotor w ubiegłym tygodniu pytał mnie jaki temat pracy licencjackiej sobie obrałem (SIC!) i to dlatego, że przyciśnięto go w instytucie wydziału, że ma złożyć ostatecznie listę tematów, które będzie promował swoim nazwiskiem. To raczej Easy Cash, niż poczucie misji. Co do tego tematu, nie byłoby jeszcze w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że dwa tygodnie wcześniej czytał pierwszy rozdział mojej pracy, twierdząc że to będzie jedna z lepszych prac jakie promował. (stwierdziłbym, że jej nie czytał - ale wprowadził kilka korekt, widocznie chciał mnie zmotywować - patrz easy cash).

A co do samej ankiety - przedstawiłem mu ją, w odpowiedzi uzyskałem "brak merytorycznych zastrzeżeń". Podejrzewam, że równie dobrze mógłbym przedstawić w tej ankiecie pytania dotyczące preferowanego przepisu na pączki wśród Polaków i także byłoby bez zastrzeżeń.;)

właśnie,poziom ankiety zniechęca.Chciałem wypełnić lecz wygląda na udowodnienie przygotowanej tezy

Zgadzam się. Ankieta mogłaby być jakościowo lepsza. Sama ankieta jest odzwierciedleniem badań dotyczących preferencji medialnych polaków w znacznym uproszczeniu.

Po stokroć dziękuję wszystkim za poświęcenie czasu na wypełnienie ankiety. Być może nie jest ona skonstruowana profesjonalnie, ale dla moich potrzeb, na chwilę obecną jest wystarczająca. Pozdrawiam :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.