Skocz do zawartości
IGNORED

ACCUPHASE E 450 i DYNAUDIO FOCUS 380 wybór kolumn

tomii241

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów

Niedawno zakupiłem Accuphase E 450 i DP 75. Mój problem polega na tym, iż szykuje mi się zmiana kolumn obecnie posiadam Monitor Audio RX8. Chyba troszkę za niska półka dla accuphase. Proszę o poradę co wybrać z masy promowanych między innymi przez Nautiliusa Dynaudio.Tak się zastanawiam czy to jedyny dobry wybór dla Accuphase. Jestem wzrokowcem i bardzo zależy mi na Piano Black. Wiem kolor nie gra ale poza słuchaniem miło pobudzić inne zmysły.

Propozycje, które usłyszałem niedawno to Piega P8LTD, Dynaudio 360,340,380, MA GX 300, MA Platinum 200, Cassabe, Focal Electra 1038B, Trinagle. Z góry wielkie dzięki

Moje kabelki zasilanie furutech fp-3ts762, głośnikowe U2t, XLR FA 220 i drugi XLR Staright Wiree Crescendo II

Bo pokój ma 35 metrów kwadratowych bo kolumna monitora ma 15cm na niskotonowym i chyba wypluje swoje metalowe membranki jak dam jeszcze głośniej na nie doszedłem nawet do 9 godz na skali. A ogólnie bo fajne jest szukanie absolutu, gonienie króliczka itd (choć dość kosztowne) pozdrawiam

sprzedaj E-450 i kup lampe np. Lebena CS-600 ten wzmacniacz nie gra dobrze z zadnymi kolumnami ,mialem go i nie udalo mi sie dopasowac glosnikow do niego ,zrezygnowalem i sprzedalem ,moze tobie sie uda :-)

Witaj,

wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłoby dołczenie do Twojej listy kolumn jednego z modeli Audio Physic - proponuję Tempo 6 lub Tempo 25. Swietnie zgrałyby się także kolumny ATC, jednak jest to zupełnie inna szkoła brzmienia.

Pozostają tylko odsłuchy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wymieniłem go za dopłatą do E 550 i teraz poprawa na moich starych głośnikach jest diametralna, acz kolwiek nie jest to jeszcze pełnia szczęścia

Więc znów zaczyna się pogoń za podłogówkami tym razem zadanie chyba jeszcze trudniejsze bo to wzmacniacz w klasie A i dość słaby więc jakiej nie wymagające kolumny by się przydały. Proszę o poradę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.