Skocz do zawartości
IGNORED

Skąd się wziął człowiek?

DeeS

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ile razy mam ci powtarzać że w wiecznym wszechświecie prawdopodobieństwo powstania życia równe jest jeden? Czasami mam wrażenie że jesteś trochę ciężko myślący.

Tylko proszę nie pisz że wielki wybuch był początkiem wszystkiego bo przed wielkim wybuchem wszechświat istniał tylko w innej formie.

Poza tym z ewolucją jest jak z pasjansem. Jeżeli rozwiązaniem ułożenia pasjansa byłoby takie rozłożenie kart jakie akurat ci wyszło w danej partii pasjansa to na skończenie pasjansa człowiek potrzebował by miliony lat. Na szczęście jest tak że istnieją miliardy różnych rozłożeń pasjansa które prowadzą skończenia go przez co ukończenie pasjansa jest możliwe. Dokładnie tak samo jest z życiem. Obecne znane życie nie jest jedyną formą zorganizowania materii która potrafi się samopowielać.

oj Krzysiu Krzysiu - dajesz kolejny dowód swojej albo całkowitej indolencji w temacie prawdopodobieństwa lub uważasz że rozmówcy są tak ograniczeni że nie rozpoznają pseudoargumentu dla ćwierciinteligentnych ;-)

1. możesz sobie powtarzać jak długo zechcesz - wszechświat wg obecnej wiedzy nie jest wieczny tylko ma około 14 mld lat. Tak więc twoje mrzonki czy wywody o prawdopodobieństwie = 1 są tylko chciejstwem - po prostu tylko mącisz wodę a dodatkowo nogi masz brudne ;-)

PS lepiej być ciężko ale jednak myślący niż lekko nie myślący - nie uważasz?

2. wszechświat (także czas, materia itp) zaczyna się od "wybuchu" więc nie opowiadaj bajek że to ten sam wszechświat był przed wybuchem - kogo takimi dziecinnymi sztuczkami chesz oszukać ? żenuje mnie nawet odpowiadanie na takie "myśloidalne" argumentoidy - musiało minąć sporo czasu abym nabrał dystansu emocjonalnego do tej erupcji głupot jakie zaprezentowałeś - i odpisać tytułem erraty czytelnika

Tak więc jest to dziecinny argument SEMANTYCZNY - językową czy raczej definicyjną sztuczką próbujesz zatkać dziurę w swoim światopoglądzie - nie wypada Krzysiu się kompromitować takimi poglądami - na twoim miejscu gdybym tak myślał to nie napisałbym tego publicznie bo cała mizeria poglądowa od razu się ujawnia i tak się stało z twoją ;-(

3. raczej z twoimi poglądami jest jak z pasjansem - brak im podbudowy myślowej, logicznej i zdroworozsądkowej - czysty strzał na oślep - znasz prawdopodobieństwo wylosowania danego rozdania?

LICZYŁEŚ to osobiście lub czytałeś jak się to liczy lub jak ktoś to obliczył? JAKIE LICZBY tam występują?

i czy masz pojęcie ile rzędów wielkości je różni od nieprawdopodobieństwa powstania jednego białka a co dopiero życia?

każdym postem udowadniasz tylko po co tyle razy - że nie masz pojęcia o temacie który podnosisz - powtórzę Krzysiu - nie masz o tym pojęcia.

a moze ercik wyjasni jaki zamiar miał bog w fakcie stworzenia dwoch rownolegle istniejacych czlekopodobnych co potwierdzaja wykopane szkielety w kenii.ja osobiscie stawiam na dwoch stfurcow i zdrowa rywalizacje miedzy nimi. TAK naukowo to istnienie kreacjonizmu wyliczone matematycznie przez bardzo slawnego biologa to....jedna dziesiata podniesiona do potegi 60000.mozna sie posrac...

ja osobiscie stawiam na dwoch stfurcow i zdrowa rywalizacje miedzy nimi.

No i teraz dopiero pierwsze przykazanie ma sens! ;)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Bynajmniej teraz, gdyby istniał tylko jeden nie musiałby takiego przykazania dawać więc dobrze wiedział co robi:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

tak wymyślą w projekcie teraz białego murzyna.

Rzeczywistość , to nie fikcja z filmu Iron Sky , nie potrafimy zatrzymać procesu siwienia a co dopiero okiełznać proces trwałego wybielenia skóry .

No i teraz dopiero pierwsze przykazanie ma sens! ;)

A to dlaczego ? Mógłbyś rozwinąć myśl ?

Piotr

A to dlaczego ? Mógłbyś rozwinąć myśl ?

Pewnie! Już rozwijam:

Para rozbitków dopływa ostatkiem sił do bezludnej wyspy. Po ogarnięciu sytuacji zrozumieli, że są SAMI.

Wtedy ona mówi do niego:

- Ale obiecaj mi, że nie będziesz latał za innymi dziewczynami!

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ale człowiek nie udowodnił , że Boga nie ma , póki co nie ogarnęliśmy sytuacji , ponieważ wszechświat jest większy od bezludnej wyspy .

Piotr

Temat drgnął...

ja osobiscie stawiam na dwoch stfurcow i zdrowa rywalizacje miedzy nimi.

Możliwe, że było wielu pośredników i wiele stworzeń, jak już było z czego tworzyć.

A może dalej to trwa? Tworzom i tworzom, zmieniajom i kłócom sie z podwykonawcami. Pewnie nawet sie sondzom.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Całkiem możliwe, gdzieś czytałem, że cząstki budujące atomy nie są stabilne i zmieniają się...jakoś tak. Proces tworzenia jest więc nieustający, co powinno być na rękę ewolucjonistom i kreacjonistom.

• Redaktorzy

Nadal nie ustaliliście skąd on się wziął, ten człowiek?

"A skąd się wziął Wielki Projektant?" - Wielki projektant jest poza obszarem naszego naukowego i empirycznego poznania i pewnie dlatego nigdy tego nie ustalimy lub nie zrozumiemy ?

Czym się to różni od stwierdzenia, że go nie ma?

no jak nie.Dwoch stfurcow w ramach projektu nowe jezd lepsze od starego i pozytywnej rywalizacji opracowalo dwie linie rozwojuTtyle ze nie wiadomo ktory stfurca zwyciezył.

bo niekoniecznie ten od jezusa nazaretanskiego.

Nadal nie ustaliliście skąd on się wziął, ten człowiek?

Czym się to różni od stwierdzenia, że go nie ma?

Czy to , że do tej pory nie poznaliśmy mechanizmów w kodzie genetycznym odpowiedzialnych za proces starzenia się jest jednoznaczne z tym , że kodu DNA nie ma - wybacz ale taka argumentacja jest po prostu śmieszna .

Piotr

naprawde chcecie wiedziec skad? po co?

Naprawdę !

Ja tam nie muszę, oglądałem Prometeusza to wiem. Ale tutaj tak już 74 strony i nic?

Teoria panspermii nie wyjaśnia pochodzenia życia , jedynie lokuje je w bezmiarze kosmosu , co z racji czasu i przestrzeni lub naszej technologicznej niemocy jeszcze bardziej komplikuje sprawę . Myślę , że na to odwieczne pytanie ludzkości lepiej poszukać odpowiedzi tu , na Ziemi .

Piotr

Może nie na wszystkie pytania są odpowiedzi. No bo, dlaczego dupa jest okrągła? ;)

Bo gdyby była kwadratowa , to nie wszędzie byś ją wcisnął a ponadto by uwierała tych , na których kolanach byś siadał .

Jak już jesteśmy przy "trudnych " pytaniach , wiesz Jar dlaczego kura nie ma okrągłych jaj ?

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.