Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w zasadzie też jestem zadowolony ,na chwilę podłączyłem Oyaide ale chyba nie tędy droga ,to juz lepiej z tym Gigawattem ,mam jeszcze Furutecha mojej własnej konfekcji z wtykami rodowanymi prosto z Tajwanu :-)

Zawsze jeszcze możesz poprosić o listwę z numerem 58 :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

zaświadczam ze listwa działa :)

po włączeniu /preampy i żródła/ mamy klasyczne wrażenie lepszego odcinania sie dżwieków od tła , wrażenie większej dynamiki i czystości przekazu

szczerze polecam , gdyby Tomanek dał droższe gniazda i zasypał całosc sekretnym proszkiem wtedy sugerowana cena 3 kzł

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Pozostało jeszcze 5 listew w niższej cenie. Zapraszam.

Pozdrawiam

poczekam na jakiegos giganta z 10 gniazdami? zakladam ze bedzie tanszy niz dwa op 6 gniazd :)

A z przodu taki woltomierzyk, mmmmm :-)))))

729077-stare-przemyslowych-woltomierz-na-bialym-tle.jpg

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

szczerze polecam , gdyby Tomanek dał droższe gniazda i zasypał całosc sekretnym proszkiem wtedy sugerowana cena 3 kzł

:-)

To już "zadatek" na kolejną generację listew;)

ale mozna takie cos wzisc pod rozwage - mysle ze doplacilbym pare zlotych za takie ustrojstwo

kiedys jeszcze za czasow peereelu ze wzgledu na roznorakie napiecie podawane w gniazdku

mialem taki sliczny regulator napiecia - mial on tez wskaznik poboru pradu

czyli ile wchodzi i ile jest pobierane

ta pierwsza wartosc mozna bylo regulowac oczywiscie - nie bylo to glupie rozwiazanie bo czasem w gniazdku pradu bylo malo. mozecie wierzyc lub nie ale czasem ta wartosc spadala do 195V !!!

mozna by rozwazyc taka wersje high-end :-)

Napięcie w sieci ma "normalny" współczynnik tolerancji +/- 10%, czyli od 207 do 253V to normalka:)

To pewnie jakiś kombajn ze stabilizatorem napięcia miałby sens, albo dodatkowo jeszcze akumulator i wyszłoby coś na miare UPSa, możliwości jest cała masa jeśli bedzie wzięcie.

Napięcie w sieci ma "normalny" współczynnik tolerancji +/- 10%, czyli od 207 do 253V to normalka:)

moze i tak - gorzej natomiast jesli te napiecie skacze z minuty na minute o te 20%

U mnie nie ma możliwości podłączenia wszystkiego "do ściany" bo pod TV-Video mam 10 urządzeń .

Mogę jedynie ocenić w kontekście innych listew od ,których gra bardziej rozdzielczo , dynamiczniej z zaznaczona górą

która zależna jednak jest od użytego kabla sieciowego .Z Furutechem 314Ag więcej "góry" z Oyaide mniej.

Ampli Arcama mam podłączone do ściany /podwójne gniazdko ścienne Sonus Oliva/ i nie robiłem eksperymentów z listwą.

Edytowane przez tadeo

Dodatkowo wlacznik, bezpiecznik i warystor. Już o to pytałem Tomanka :)

Ja do audio wziąłem czystą listwę i nie wiem, czy do video (być może w miejsce SO z filtrem) też nie wezmę czystej.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Audionova została jednak u mnie ,wpiąłem w jedno z gniazd Tomanka bo rozdzielacze nie "wchodzą "a u mnie 10 urządzeń.

Kolega który miał ją ode mnie wziąść stwierdził,że nie ma włącznika ,światełka ,bezpiecznika i nie "komponuje" sie z jego Onkyo ... chyba jednak wtedy było za dużo łiskacza :-)

Edytowane przez tadeo

Kolega który miał ją ode mnie wziąść stwierdził,że nie ma włącznika ,światełka ,bezpiecznika i nie "komponuje" sie z jego Onkyo

Ciężko zaprojektować i wykonać produkt, który zadowoli każdego. Jak kolega chciał listwę z bezpiecznikiem, wyłącznikiem ze światełkiem to musiałby mieć TVP6 (listwa do video), która te wszystkie elementy posiada.

Dodatkowo wlacznik, bezpiecznik i warystor

Dokładnie tak - listwa TVP6 posiada te elementy.

Zostały jeszcze ostatnie 2 listwy 6-gniazdowe TAP6 w niższej cenie 400 zł/szt. (nr 0014 i 0015). Od 0016 wzwyż cena będzie ustalona na 500 zł. Zapraszam.

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

Czy ktoś mógłby napisać jakie ma wrażenia odnośnie listw Tomanka ? Rozważam zakup tej za 400 w promocji ale chce wiedzieć czy ma to jakikolwiek wpływ na dźwięk.

Edytowane przez Audio_Newby
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.