Niczym, dusza w sensie religijnym tak naprawdę nie istnieje. To jest przenośnia, substytut ludzkiej psychiki i emocji.
o, ma to znaczyć, że walka o dusze to pic ?
Na czym opierasz swoje tezy o duszy ?
Niczym, dusza w sensie religijnym tak naprawdę nie istnieje. To jest przenośnia, substytut ludzkiej psychiki i emocji.
o, ma to znaczyć, że walka o dusze to pic ?
Na czym opierasz swoje tezy o duszy ?
dusza to generalnie zbior nagromadzonych doswiadczen,przeczytanych ksiazek,niespelnionych marzen i milosci,wiatru i petów z podwórka.Niepowtarzalna umiera razem z cialem.27sekund po nim.
a reszta to pierdolenie.
, ma to znaczyć, że walka o dusze to pic ?
Walka o które dusze? Czyje dusze? W jakim sensie?
a ile waży dusza? :)
Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...
dobry cytat:
"Warto więc sprawdzać czy religia , którą wyznajemy pochodzi od JEDYNEGO prawdziwego Boga i czy nie jesteśmy pod wpływem nauk, inspirowanych przez Bożego przeciwnika — szatana diabła.
Może się okazać , że ucztujemy ze stołu demonów a nie ze stołu Ojca Pana Jezusa."
a zamiast toczyć spory na temat Boga, pogadajmy o szatanie.
Dlaczego o nim nie ma wątków, tematów, sporów ???
Tyle samo , co miłość lub informacja !
Piotr
Walka o które dusze? Czyje dusze? W jakim sensie?
odsłuchaj 36-38 sekundę filmu z początku tematu.
Bo go nie ma ("jeszcze bardziej" niż Boga).
Jest wątek "Czy wierzycie w piekło". Wyświechtany frazes mówi, że największym sukcesem szatana jest to, że przekonał ludzi, że nie istnieje. :)
Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...
odsłuchaj 36-38 sekundę filmu z początku tematu.
Szkoda mojego czasu, sorry.
dobry cytat:
"Warto więc sprawdzać czy religia , którą wyznajemy pochodzi od JEDYNEGO prawdziwego Boga i czy nie jesteśmy pod wpływem nauk, inspirowanych przez Bożego przeciwnika — szatana diabła.
Może się okazać , że ucztujemy ze stołu demonów a nie ze stołu Ojca Pana Jezusa."
a zamiast toczyć spory na temat Boga, pogadajmy o szatanie.
Dlaczego o nim nie ma wątków, tematów, sporów ???
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Ukryta Zawartość
Piotr
a reszta to pierdolenie.
czy to przejaw bezradności czy braku pomysłu ?
Szkoda mojego czasu, sorry.
szkoda że nas opuszczasz, ale to twój wybór.
Ja? Za Chiny! Jeszcze długo tu pobędę, chyba że mnie ktoś znowu zbanuje. Ale filmów z serii "Bóg kontra Szatan" nie zamierzam ogladać, nawet pięcioskundowych.
(Objawienie 20:1-2) „I ujrzałem anioła zstępującego z nieba z kluczem od otchłani i wielkim łańcuchem w swej ręce. I schwytał smoka, pradawnego węża, którym jest Diabeł i szatan,i związał go na tysiąc lat. I wrzucił go do otchłani, i zamknął ją, i nad nim opieczętował, żeby jużnie wprowadzał w błąd narodów,aż się skończy tysiąc lat. Potem ma być wypuszczony na krótki czas.”— tylko „związanie” Diabła, czyli uniemożliwienie mu zgubnego działania na człowieka, spowoduje pokój na ziemi.A, że taki raj nastąpi, obiecuje niezawodnie poniższy werset:(Objawienie 21:3-4) „Wtedy usłyszałem donośny głos od tronu, mówiący: «Oto namiot Boga jest z ludźmi i On będzie przebywać z nimi, a oni będą jego ludami. I Będzie z nimi sam Bóg. I otrze z ich oczu wszelką łzę, i śmierci już nie Będzie ani żałości, ani krzyku, ani bólu już nie będzie. To, co poprzednie, przeminęło».”© 2002 —RUMBURAK
no właśnie, do czego on ma być potrzebny ? dlaczego ma być/żyć, jeśli jest takim szkodnikiem ? Komuś na nim zależy i zależy na tym by żył, mimo tego, że tylu ludzi ginie z jego powodu.
Oto skutki picia młodego wina przed śniadaniem.
Ja? Za Chiny! Jeszcze długo tu pobędę, chyba że mnie ktoś znowu zbanuje. Ale filmów z serii "Bóg kontra Szatan" nie zamierzam ogladać, nawet pięcioskundowych.
w takim razie, nie wiesz o czym mowa, a się wypowiadasz, to mało inteligentne, niestety.
Nie zaogniaj sprawy.
Szatan interesuje mnie jeszcze mniej niż Bóg. Co ja na to poradzę?
Co do młodego wina - to była uwaga odnośnie tych Objawień.
czy to przejaw bezradności czy braku pomysłu ?...odsluchaj pierwsze 36 sec 36 razy
czy to przejaw bezradności czy braku pomysłu ?...odsluchaj pierwsze 36 sec 36 razy bo reszta to pierdolenie.
Objawienia, ciekawa sprawa, w przciwieństwie do nich, znam inne możliwości przekazywania jakichkolwiek informacji i są one bardziej komunikatywne.
Gdyby tak pokusić się /hehe pokusić ....co na to szatan ?/ o reasumę tego co znamy, tak pokrótce, to wychodzi tak, że zostaliśmy stworzeni, nie wiadomo przez kogo, nie wiadomo dlaczego, nie wiadomo po co, nie wiadomo kim na prawdę jesteśmy, wszelkie ewentualne informacje na ten temat, otrzymujemy za pośrednictwem kilku osób, które "otrzymują przekaz", ten przekaz musi być odpowiednio zinterpretowany przez kolejną osobę lub osoby, musi być ten przekaz wyjawiany po troszeczku bo lud durny i zawsze źle zrozumie...
Jedno jest przekazywane w sposób klarowny, mamy dobrze i godnie służyć.
Komu służyć, a to już należy do naszego wyboru, bo musimy wiedzieć co wybieramy.
Mimo wyborów, nasz los jest i tak przegibany, bo człowiek już tak ma a jak nie ma, to będzie miał, w następnym życiu, bo karma czuwa....itd. etc.
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe.
Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.
Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.
Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.