Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Unia Europejska przetrwa?

Gość dziadekwłodek

Rekomendowane odpowiedzi

No i proszę jak po ponad 60 latach od podobno przegranej wojny robotnicy ze wschodu masowo jada do Niemiec. A tę rolę dla polskich gastarbeiterów prognozował już Marks.

No prosze jaki przewidujacy facet. Ale wszystkiego Marx, nowy idol doktorka nie przewidział:

"Polskie rodziny masowo zasiedlają opustoszałe miasteczka po niemieckiej stronie Odry! Wykupują ziemię i domy, bo nieruchomości są tam nawet dwa razy tańsze niż w oddalonym o kilkanaście minut drogi Szczecinie! Ruszyła wielka fala osadnictwa w przygranicznych miejscowościach

Są już całe miejscowości w których liczba polskich osadników przewyższa liczbę Niemców. Powstają tam dwujęzyczne szkoły i przedszkola, a ludzie chętniej leczą się w niemieckich lecznicach – u lekarzy... Polaków. Ponieważ granice praktycznie nie istnieją, polskie komórki działają tu bez roamingu, a wszyscy sąsiedzi wokół są rodakami, nasi osadnicy czują się jak w domu."

Genetyczni niemieccy patrioci sa tym oburzeni i planuja podjęcie zdecydowanych kroków. Niestety większość społeczeństwa to lemingi ogłupione przez niemieckojezyczne media. Zamiast bronić świętego dla każdego Niemca dziedzictwa Hohenzollernów padaja na kolana przed polska złotówką.

Jestem Europejczykiem.

Genetyczni niemieccy patrioci sa tym oburzeni i planuja podjęcie zdecydowanych kroków. Niestety większość społeczeństwa to lemingi ogłupione przez niemieckojezyczne media. Zamiast bronić świętego dla każdego Niemca dziedzictwa Hohenzollernów padaja na kolana przed polska złotówką.

Spokojnie - Niemcy są praktyczni. Polacy bedą tam tak długo jak będą im potrzebni. Potem się naśle na nich łysoli w skórzanych kurtkach i kwestia polska zostanie ostatecznie rozwiązana.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ale nasi są u nas. Polska dla Polaków! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wczoraj w wątku Polityka (#74636) napisałeś tak do mnie:

"Popierdoliło cię dziadek. W każdym możliwym wątku czepiasz się innych zamiast napisać coś z sensem i na temat. Klimakterium czy co?"

Dzisiaj w tym wątku napisałeś do mnie tak:

pier**lisz dziadek niczym narodowy socjalista z PiS. Kiedy oficjalny sojusz? Pewnie z Towarzyszem Millerem zaczekacie z tym aż Prezes wygra wybory i laskawie rzuci wam pare stołków. Miller reaktywuje ZOMO i znów będziecie mogli postrzelać sobie do górników, bo przecież to nie Polacy i co gorsze są czarni.

Rozumiem, że ponieważ napisałeś to ty, to nie jest to oczywiście czepianie się innych w każdym wątku i napisane z sensem, a w dodatku nie masz klimakterium czy cóś tam innego.

Przypominam wiec, że nie jest to wątek o ZOMO i strzelaniu do górników. A twoja wypowiedź jest ad personam, a nie na temat.

Fakty też są takie,ze Polaków w niektórych krajach traktuje się gorzej od Murzynów.

Spokojnie - Niemcy są praktyczni. Polacy bedą tam tak długo jak będą im potrzebni. Potem się naśle na nich łysoli w skórzanych kurtkach i kwestia polska zostanie ostatecznie rozwiązana.

Nawet bardzo praktyczni. Szczególnie widać to po praktykach Jugendamtu wobec dzieci Polaków. Ciekaw jest w jaki sposób polskie władze chronią polskie dzieci przed tymi nazistowskimi praktykami. Wzywają co chwila niemieckiego ambasadora, zapewniają pokrzywdzonym polskim rodzicom pomoc prawna, rozmawiają o tym z rządem Niemiec, a może ostro protestują na forum unijnym?

Spokój! !!!

Whniszczaja nas a wy tylko o siebie sie martwicie dlatego nas wyniszczaja tutaj trzeba wiekszej perspektywy i spojrzec na cos wkecej i nawet zadzialac za cos więcej jak dla własnego portfela.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Spokój! !!!

Whniszczaja nas a wy tylko o siebie sie martwicie dlatego nas wyniszczaja tutaj trzeba wiekszej perspektywy i spojrzec na cos wkecej i nawet zadzialac za cos więcej jak dla własnego portfela.

O spokój, czy zmartwienie u Polsce i w UE nie jest trudno. Gorzej ze spojrzeniem i perspektywą.

Fakty też są takie,ze Polaków w niektórych krajach traktuje się gorzej od Murzynów.

No.

Np. w Polsce...

00022P0VOWJ0BL3O-C116-F4.jpg

vs:

z8776388Q.jpg

Albo:

5a193c24-7613-460e-a587-9c9cb7de269c_665x665.jpg

Ten ostatni reklamuje się jako "Polak z wyboru".

To ja wybieram bycie obywatelem Monaco!

A co! Wolno Munyamie, wolno i mi!

• 2 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Koniec ze smaczną wędliną w POlsce: "Od września wchodzą w życie restrykcyjne przepisy UE dotyczące zawartości substancji smolistych w wędlinach. Z rynku mogą zniknąć tradycyjnie wędzone produkty... i ich producenci." http://finanse.wp.pl/kat,1033705,title,Koniec-wedzonych-wedlin-Unia-wprowadza-nowe-przepisy,wid,16294681,wiadomosc.html?ticaid=111f1a

Chemia przemysłowa będzie zdrowsza...

Genetyczni niemieccy patrioci sa tym oburzeni i planuja podjęcie zdecydowanych kroków.

dziadki takie zle nie sa - maja wykupione juz luksusowe dacze na mazurach i wisi im pas blokow budowanych za honekera w pasie przygranicznym dla rodzin celnikow.

Koniec ze smaczną wędliną w POlsce: "Od września wchodzą w życie restrykcyjne przepisy UE dotyczące zawartości substancji smolistych w wędlinach. Z rynku mogą zniknąć tradycyjnie wędzone produkty... i ich producenci."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest długotrwały mechanizm wytworzenia monopoli przemysłowych i kontroli ich przez najbogatsze panstwa europy tzw przywodcow europejskich monopole sa najbardziej dochodowe wiec zawsze sie do tego dąży. ... krok po kroku i rozpiepsza wszystko i beda tylko jedne i te same jedzenia sieci sklepow firmy towary i o dziwo wszystkie jakims dziwnym trafem kontrolowane przez przywodcow unii Europejskiej

Ale ja to juz xxx lat temu wiedziałem bo nie trudno zgadnac do czego system prowadzi zresztą to widac golym okiem

Ukryta Zawartość

"UE zakazuje używania stwierdzenia, że picie wody zapobiega odwodnieniu, szwedzkie ministerstwo edukacji zezwala na wizyty w kościołach podczas Adwentu, ale pod warunkiem, że nie będzie tam wymawiane imię Jezus; Niemcy oficjalnie uznają trzecią płeć natomiast w Norwegii zwolniono z telewizji prezenterkę, która pojawiła się na wizji z krzyżykiem na łańcuszku.

Informacje, które sprawiają wrażenie żartów prima aprilisowych, są niestety prawdziwe...

... To właśnie w efekcie regulacji przyjmowanych przez instytucje unijne i - w ślad za nimi - przez państwa członkowskie, wolność jest ograniczana, a nie chroniona czy poszerzana. My zaś śmiejąc sie z przysłowiowych już krzywizn banana, nie dostrzegamy, że wiele z tych ograniczeń zaczyna mieć charakter trwały...

Europa jest zmęczona swoją zamożnością... jak się człowiek bogaci, to chce konsumować a nie zastanawiać się nad przyszłością, duchowością, wartościami...

Premier Szwecji Fredrik Reinfeldt powiedział, że cała odziedziczona kultura szwedzka jest barbarzyńska, a obecne jest bogactwo kraj zawdzięcza ludności napływowej. Konsekwencją takiej postawy jest oczywiście wspieranie islamu. No i praw kobiet. Tyle, że doszło zderzenia obu priorytetów, bo muzułmanin traktuje kobiety "szczególnie". Skutek jest taki, że w tym kraju jest największy w EU odsetek gwałtów...

Zamachy z 11 września 2001 nie zostały zorganizowane przez Arabów mieszkających w USA, a niestety zamachy w Europie organizowali jej arabscy obywatele. Dlaczego? Bo Amerykanie nie tylko dbali, by ludzie do nich przybywający szybko się integrowali, ale wspierali to bardzo restykcyjnymi przepisami i obowiązkami wobec imigrantów. Tymczasem w Europie przyjęto zasadę: przyjeżdżajcie a potem się zobaczy. No i zobaczyliśmy...

Najwięcej złego dla Europy robi dziś, paradoksalnie, sztucznie wykreowany przez lewicowych ideologów "projekt europejski". Mamy do czynienia z próbą wdrukowania w nas nowego genotypu. Ma on zastąpić kulturę, w której dorastały pokolenia. Ratunkiem dla Europy będzie powstrzymanie tego szaleństwa..."

Marek Magierowski " Zmęczona. Rzecz o kryzysie Europy Zachodniej".

Ten ostatni reklamuje się jako "Polak z wyboru".

A co! Wolno Munyamie, wolno i mi!

Co pierdzielisz doktorek skoro już wybrałeś inny kraj. Ojcowizne opuściłeś, wolno ci było. Ale tam gdzie jesteś nie przyjeto cię dzięki nacjonalistycznym fobiom które z całego serca wyznajesz.

Dla Irlandczyków jesteś bambusem z dzikiego kraju a mimo to przyjęli cię u siebie więc nie podskakuj.

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy

Koniec ze smaczną wędliną w POlsce: "Od września wchodzą w życie restrykcyjne przepisy UE dotyczące zawartości substancji smolistych w wędlinach. Z rynku mogą zniknąć tradycyjnie wędzone produkty... i ich producenci."

Ukryta Zawartość

A mnie takie idiotyzmy cieszą.

Może zmuszą ludzi by się otrząsnęli i zaczęli pewne rzeczy robić sami, czy to wędzić czy piec w piekarnikach i skończyć z jedzeniem gotowego , toksycznego gówna.

Tak samo akcyza na alko niech cenę 0,5 podniosą o 10pln - nic lepiej nie wpłynie na rozwój domowego bimbrownictwa.

Ostatnio wśród moich znajomych taki trend: wóda jest i owszem na imprezach ale pija się głównie dobrej jakości rękodzieła,

na ostatnim Sylwestrze na 12 osób poszło 0,7 Żubrówki i 0,5 czystej reszta bimber :)

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

A mnie takie idiotyzmy cieszą.

Może zmuszą ludzi by się otrząsnęli i zaczęli pewne rzeczy robić sami, czy to wędzić czy piec w piekarnikach i skończyć z jedzeniem gotowego , toksycznego gówna.

Z jednej strony masz rację, ludzie powinni w końcu olać przemysł masowego zatruwania, dla niepoznaki zwany przemysłem spożywczym i wrócić do korzeni.

Tylko pamiętajmy, że nie każdy ma warunki - jakoś wędzarni w blokowisku sobie nie wyobrażam. Brak czasu to dla mnie wymówka, bo na TV jakoś mają czas...

Ale mimo wszystko: nie wszystko musimy robić sami w domu: są w Polsce uczciwi producenci żywności, używający wyłącznie metod naturalnych!

Ich skala produkcji nie jest duża, ale taki np. pan Przybysz, u którego ja się zaopatruję w PL, ma wędzarnię, masarnię i kilka sklepików z takimi wyrobami, że ciężko to słowami opisać... :)

I jeśli teraz zakaże mu się wędzenia kiełbas, szynek, polędwic, baleronów... co on zrobi? I co zrobią jego klienci?

PRZECIEŻ TO JEST K*** ZBRODNIA!!!

Od tysięcy lat ludzie wędzą mięso. Nikt z tego powodu nie umarł. Przez tysiące lat!

A co z dodatkami chemicznymi, które wyciekają ze współczesnych tzw. "wędlin"? To g*** jest zdrowe? Nieszkodliwe?

Polska powinna jednostronnie wypowiedzieć przestrzeganie tego prawa, lub uniemożliwić jego wprowadzenie.

Ale tego nie zrobi bo Polska nie ma rządu, tylko skorumpowane marionetki, którym już zapłacono żeby trzymały mordy na kłódkę.

2326451.jpg

nie wiem czy wiecie ale najnowsza moda wsrod radzieckich oligarchow jest posiadanie wlasnego zaplecza spozywczego. szklarnia, ubojnia itd. tak aby odciac sie od popularnego obrotu spozywka

w polszy na razie pojawiaja sie markety ze spozywka dla bogatych

dla tluszczy pozostanie linia firstprice - a tam jest oporowo konserwantow...

pieprzony socjalista! A tak do USA to nie łaska?? Tylko do Monaco gdzie pracodawca nie może zwolnic pracownika, a władza rozdaje dwie pensje w roku za darmo! A jak słyszałem od bochniarzy-lodziarzy-mordasiewiczów takie przywileje i nieelastyczność zatrudnienia, to jest przyczyna wielkiego bezrobocia ... w Monaco.

są w Polsce uczciwi producenci żywności, używający wyłącznie metod naturalnych!

No są... baca gniecący oscypki z babolem z nosa.

UE zakazuje używania stwierdzenia, że picie wody zapobiega odwodnieniu, szwedzkie ministerstwo edukacji zezwala na wizyty w kościołach podczas Adwentu, ale pod warunkiem, że nie będzie tam wymawiane imię Jezus; Niemcy oficjalnie uznają trzecią płeć natomiast w Norwegii zwolniono z telewizji prezenterkę, która pojawiła się na wizji z krzyżykiem na łańcuszku.

Informacje, które sprawiają wrażenie żartów prima aprilisowych, są niestety prawdziwe...

To właśnie w efekcie regulacji przyjmowanych przez instytucje unijne i - w ślad za nimi - przez państwa członkowskie, wolność jest ograniczana, a nie chroniona czy poszerzana

No tak nie to co u nas, kraju bnieskrępowanej wolności gdzie akrobata na krzyżyku wyskakuje z każdej lodówki, pedofile w sutannach mogą liczyć na pobłażanie, podatnicy finansują kościół katolicki z budżetu państwa, a przedszkolakom sra się do głowy wyznaniową indoktrynacją jakiej nie stosowali nawet staliniści wobec dzieci

pieprzony socjalista! A tak do USA to nie łaska?? Tylko do Monaco gdzie pracodawca nie może zwolnic pracownika, a władza rozdaje dwie pensje w roku za darmo! A jak słyszałem od bochniarzy-lodziarzy-mordasiewiczów takie przywileje i nieelastyczność zatrudnienia, to jest przyczyna wielkiego bezrobocia ... w Monaco.

Monaco tylko ze względu na klimat! :) 12 pensji w roku mi starczy naprawdę. :)

Z jednej strony masz rację, ludzie powinni w końcu olać przemysł masowego zatruwania, dla niepoznaki zwany przemysłem spożywczym i wrócić do korzeni.

Tylko pamiętajmy, że nie każdy ma warunki - jakoś wędzarni w blokowisku sobie nie wyobrażam. Brak czasu to dla mnie wymówka, bo na TV jakoś mają czas...

Ale mimo wszystko: nie wszystko musimy robić sami w domu: są w Polsce uczciwi producenci żywności, używający wyłącznie metod naturalnych!

Ich skala produkcji nie jest duża, ale taki np. pan Przybysz, u którego ja się zaopatruję w PL, ma wędzarnię, masarnię i kilka sklepików z takimi wyrobami, że ciężko to słowami opisać... :)

I jeśli teraz zakaże mu się wędzenia kiełbas, szynek, polędwic, baleronów... co on zrobi? I co zrobią jego klienci?

PRZECIEŻ TO JEST K*** ZBRODNIA!!!

Od tysięcy lat ludzie wędzą mięso. Nikt z tego powodu nie umarł. Przez tysiące lat!

A co z dodatkami chemicznymi, które wyciekają ze współczesnych tzw. "wędlin"? To g*** jest zdrowe? Nieszkodliwe?

Polska powinna jednostronnie wypowiedzieć przestrzeganie tego prawa, lub uniemożliwić jego wprowadzenie.

Ale tego nie zrobi bo Polska nie ma rządu, tylko skorumpowane marionetki, którym już zapłacono żeby trzymały mordy na kłódkę.

2326451.jpg

wszystko biznes już to dawno temu opisałem ze unia jest tzw międzynarodowym rynkiem do wzmacniania monopoli (koncernow) oraz jak bardzo to jest szkodliwe dla reszty... nic się nie zmienia i nie zmieni biznes dla korporacji,

Ukryta Zawartość

a tutaj tez korporacje tytoniowe zyskają bo nas (mniejszych ale produkujących dużo tytoniu) udupia i najwięksi znow się rozrosną

biznes panowie biznes tylko dla największych korporacji

z jedzonkiem wedzonym tez - trzeba udupic trochę konkurentow produkujących zdrowo bo ludzie coraz chętniej w czasach korporacji stosujących chemie siegaja do konkurencji zdrowej i ten precedens w najbliższych latach by się mogl poważnie rozrosnąć wiec lapoweczka (kolejna) przepis i po sprawie

bardzo mi się nie podoba system legalnej lapowki bo wzmacnia monopole

także w czasach ue i legalnej lapowki spodziewajcie się regularnego udupiania zdrowej zywnosci zdrowej produkcji itd. na rzecz masowych monopoli zywnosciowych farmaceutycznych, za zdrowy tez nie możesz być bo będą mieć mniejszy zysk...

Ukryta Zawartość

Tak się zastanawiam... skoro polskim posłem może być czarnoskóry, skoro niedawny minister finansów nie miał nawet polskiego paszportu (miał za to izraelski) to może Węgrzy by nam wypozyczyli na kilka lat Viktora Orbana do kierowania rządem?

Były już precedensy w historii - król Stefan Batory (import od Madziarów) okazał się wybitnym polskim władcą. :)

Ukryta Zawartość

Ludzi pazernych i przekupnych coraz mniej wiec rzadzic dla dobra kraju coraz trudniej bo trzeba sie liczyc z konsekwencjami od ludzi pazernych wlacznie z usunieciem....

Mialo byc ludzi pazernych i przekupnych coraz wiecej....

Ps. Ciagle mnie nurtuje pytanie dlaczego wszystko co szkodliwe jest promowane przez hameryke?

Chyba dlatego moja milosc do korporacji sie narodzila haha

Ukryta Zawartość

W Ameryce jako pierwszej nastapią zmiany, które nadadza swiatowy trend w kierunku zhumanizowania systemów gospodarczych, finansowych i politycznych. Myślę, że dobrym poczatkiem może być wprowadzenie i uruchomienie funduszu bezwarunkowego dochhodu podstawowego. Z tą chwilą człowiek przestanie być niewolnikiem.

Myślę, że dobrym poczatkiem może być wprowadzenie i uruchomienie funduszu bezwarunkowego dochhodu podstawowego. Z tą chwilą człowiek przestanie być niewolnikiem.

Jeszcze raz mówię: TO TRZEBA POLICZYĆ!

Jeśli mam z moich podatków fundować nierobom dolce vita to sorry - niech zdychają. Ludzkość nie ucierpi.

Jeśli jednak taki system będzie per saldo korzystny dla finansów państwa - to czemu nie?

Przecież ludzie z tym dochodem nie będą potrzebowali armii urzędników opieki społecznej, sami sobie zapłacą za lekarza i za leki - więc per saldo może być taniej.

Wówczas oczywiście nie mam nic przeciwko temu.

Natomiast zap***ać na nierobów - nie zamierzam!

Jeszcze raz mówię: TO TRZEBA POLICZYĆ!

Jeśli mam z moich podatków fundować nierobom dolce vita to sorry - niech zdychają. Ludzkość nie ucierpi.

To jest dawano policzone. To nie jest z twoich ani naszych podatków. Ten fundusz już istnieje ale jeszcze nie jest uruchomiony.

Ten fundusz już istnieje ale jeszcze nie jest uruchomiony.

Gdzie go szukać? U Marcina Plichty? U Józefa Bąka?

Teraz unia postanowila wprowadzic zakaz wedzenia, bo substancjami smolistymi mozna sie zadlawic i wykorkowac hehe, teraz wszyscy jak jeden maz beda wp***dalac ta korporacyjna papke, nasze wedzone musialo zaszkodzic ktoremus unijnemu fagasowi a czemu nierzad tuska nie protestuje

Jedyne wyjście to natychmiast wyjść z Unii.

Przegonić sieci handlowe, dać im odszkodowania, które już wzięli pod postacią niezapłaconych podatków. Czyli tu bilans będzie zerowy. Nieruchomości znacjonalizować i to będzie jakiś plus.

I natychmiast przybędzie milion miejsc pracy.

Wprowadzić cła na wszystko, na transport i usługi też.

Na zawsze zapomnieć o €.

EU rozwija sie podobnie trochę do USA. Przynajmniej w zakresie lobbyingu. Polecam dobry film dokumentalny 'The Brussels Business' o tym, jak organizacje pracodawców poprzez European Industrialists' Round Table wpływali od lat '80 na ustawodawstwo UE.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.