Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Masz tutaj SME V do negocjacji. Co prawda nie 12", ale sprawę załatwisz do emerytury.

Niee, ja chcę 12" :-)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Niee, ja chcę 12" :-)

Z HG można ściągnąć SME 312 w niższej cenie niż u nas 309 juz po upuście. Sam się na takie czaję ale nie chce mi się cła i VATu płacić.

Właśnie kupiłem okazyjnie kable w stanach i... jutro w urzędzie celnym cała okazja pójdzie w pi.....u :(

Przy okazji rozstałem się z moją VMS 30 MkII ponieważ zakończyła życie w dość spektakularny sposób odpadła igła.

Czy to aby nie skutek tej niemierzalnej inercji ramienia. Przy tak dużej podatności jaką ma VMS byc może w tym przyczyna.

Ruch to podstawa, ale jeszcze jest siła co wprawia ciało w niego.

• Redaktorzy

Z HG można ściągnąć SME 312 w niższej cenie niż u nas 309 juz po upuście. Sam się na takie czaję ale nie chce mi się cła i VATu płacić.

Właśnie kupiłem okazyjnie kable w stanach i... jutro w urzędzie celnym cała okazja pójdzie w pi.....u :(

Zapewne chodzi o ochronę dynamicznie rozwijającego się polskiego przemysłu kablarskiego. Pan w urzędzie celnym powie ci, ze trzeba było kupić Velum.

Czy to aby nie skutek tej niemierzalnej inercji ramienia. Przy tak dużej podatności jaką ma VMS byc może w tym przyczyna.

Ruch to podstawa, ale jeszcze jest siła co wprawia ciało w niego.

Powiedzmy,że jej trochę pomogłem,miałem luźne rękawy i poooooleciała.!

Pojawiło sie natomiast niezbyt pożądane zjawisko, jakim jest głośniejsza praca silnika, a raczej chyba paska. Mam wrażenie, ze przy ciężkim talerzu gumowy pasek o kwadratowym przekroju zaczął furkotać. W wolnej chwili zastąpię go nicią poliamidową, spodziewam się że zjawisko ustąpi. Możliwe również, że pasek o przekroju okrągłym zachowałby sie lepiej, ale w tej chwili jestem i tak poza domem i nie mam jak eksperymentować.

Przy paskach Pro Ject-kwadratowych ważne jest wypoziomowanie silnika ,wtedy to wibrowanie nie występuje.Można też odsunąć - napiąć sam pasek odsuwając o 3 mm...Efekty widać na 45 obrotach..A

Przy okazji, mam jeden wolny armbord-taki jak u Alka.Cena niższa niż u chińczyka-ale niewiele!A

Kwadratowy pasek Pro-Jecta, przystosowany do pracy po obwodzie talerza, należy wpierw przetalkować. Talk kupuje się w aptece, małe pudełeczko kosztuje 3,10 zł. I po kłopocie.

Pozdro,

Yul

z ad fontes bardzo ładnie współpracuje oring 320x2

koszt znikomy -do dostania (zazwyczaj na zamówienie) w każdym "lepszym" sklepie z łożyskami.

są też dłuższe oringi - gdyby ktoś chciał dalej silnik odsunąć.

było ostatnio u nas w sprzedarzy z drugiej ręki ramię SME 312

przymierzałem się, ale nastapiła jednak nagła zmiana koncepcji i odpusciłem

zakup u 2 jukiego brałem także pod uwagę , ale tutaj czuwają celnicy audiofile i litosci nie ma

-panie ,a w tej wkładce coś pan kupił (a ja panu ocliłem) to jaki jest szlif -sibaty- ? :)

oj kształcą sią panowie celnicy ,kształcą się

co więcej są też melomani;

-na ładny karton vinyli ,ale wie pan ja musze to oclić ;(

dobrze że koniec śwata jest już tak blisko.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jeśli można to napisz dla orientacji ile chcieli z 312 S/H?

juki może wpisać wartość przesyłki i 30$ ale co jak przepadnie albo zostanie zniszczona?

Od pół roku poluję na kogoś kto jedzie na wakacje do HK :)

Z drugiej strony z Dynavectorem zaryzykowałem i się udało.

Edytowane przez masza1968

ok 5kzł

w chwili obecnej wpis wartosci przesyłki nie jest żadnym rozwiazaniem - prześwietlą Cię

oczywiscie jest sposób ,ale wtedy ryzyko spada na Ciebie no i x kzł to już poważna sprawa przynajmniej dla mnie-liczę się z cłem po prostu

moje 2ostatnie zakupy wkładkowe powyżej 1000 zielonych obciążyli ostro.

choć i tak warto było :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

No ja się teraz władowałem na minę z cłem i VATem (kit z cłem bo to tylko 4%) za kable ze stanów.

szukają ostro jeleni ;(

gdzie te czasy gdzie od 2jukiego przychodziły wkładki ,a celnikom nawet nie chciało się otworzyć pudełka

to se nie wrati.

Panowie!Już w czasach Jezusa celnicy byli na cenzurowanym jako funkcjonariusze reżimu.Traktujcie ich podobnie jak nadzorców domów uciechy i mimo wszystko miejcie z tego przyjemność!Ponieważ jak mawiają Chińczycy:Jeśli gwałt musi mieć miejsce leż spokojnie i doszukuj się w tym przyjemności.....Pamiętam jak cliłem kolejne Harleye-zawsze mieliśmy odmienne zdanie co do wartości aż do momentu,kiedy spotkałem celnika motocyklistę.Kolegujemy się do dzisiaj,mimo,że za "przychylność"wyleciał z roboty.Dzięki Bogu- nie za przychylność dla mnie.

Dzięki!Czarne wklejki zgodnie z sugestiami zostały zamontowane.Lakier poliestrowy prawdopodobnie,tajemnica stolarza!Odkurzam miękkim pędzelkiem a praca syzyfowa dość.Niestety takie wykończenie znacząco podnosi koszty.Ciąg dalszy słuchania MC pozwala na wpisanie Sumiko na listę potencjalnych dawców wkładek dla mojej konstrukcji.Przy okazji rozstałem się z moją VMS 30 MkII ponieważ zakończyła życie w dość spektakularny sposób odpadła igła.Nie była jak widać tak dziewicza jak zapewniał sprzedający.Ale i tak pograła ze 200 godzin dając sporo przyjemności.Rada,aby nabyć wkładki z przedziału cenowego 1500 w górę dla MM jest na tyle godna przemyślenia,że na pewno z niej skorzystam .Co do MC to muszę koniecznie przetestować przed zakupem, a nie mam zbytnio od kogo pozyskać do testów.Materia wyjątkowo delikatna..Do tego mam bardzo ograniczone pre,bo to i lampa i bez możliwości wielkiego żonglowania parametrami .Step-up transformator też jedynie 47 omów na 47 k i to dość przeciętnej jakości.Daleka droga pełna zakrętów.Nie ustaję jednak w marzeniach...Nowy produkt Foniki zaskoczył mnie i nastroił nostalgicznie.Kilka miesięcy pracowałem tam jako poprawiacz sknoconych płytek i lutowałem,lutowałem......Gdybym miał ich park maszynowy!!!!

Mogę pożyczyć GS Elevator EXP mocno bezterminowo.Polecam się J.A.

Pojawiła się pokrywa, dziękuję ARNIPL za celny namiar, zapłaciłem 202 pln (firma w Gdyni)

Pewnie wygląda jak akwarium, ale u mnie niezbędna.

EDIT

Brak silnika bo trzeba było wymienić.

Edytowane przez Benpe
  • Redaktorzy

Ja poczekam z pokrywą na docelowe ramię. Będzie w tym miesiącu, wiec niedługo pomyślę i o pokrywie. Może nada sie pokrywa od Gyrodecka, jest wygięta z przodu, co trochę zmniejsza ją optycznie.

A ja wczoraj zamontowałem sumiko blue point 2 i muszę powiedzieć,że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony!Świat się jednak nie kończy na VMS Ortofona.

Przecież to jest wkładka MC z wysokim poziomem wyjściowym. Da się taką załozyć do fontesa?

Jesli tak to jest jeszcze jedna podobno świetna wkładka: Ortofon X5 MC, także z wysokim poziomem wyjściowym.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Pojawiła się pokrywa, dziękuję ARNIPL za celny namiar, zapłaciłem 202 pln (firma w Gdyni)

EDIT

Brak silnika bo trzeba było wymienić.

jakie sa wymiary pokrywy?

Moon

Edytowane przez Moon

No to korzystając z okazji, bo Pan Andrzej na lampy nie ma już czasu, jaki polecacie sprawdzony phono stage MM/MC na lampach.

Cos już tu było o jakiś DIY ale ja dzisiaj zrobiłem doktorat z tego gramofonu i na robione preampy nie mam już dzisiaj siły. Wole gotowca i potem poczytać do poduszki.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Benpe

noł problem

z jakości zadowolony?

Moja mi kiedyś upadła z metra wysokości i nic się jej nie stało :)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Nie tyle akwarium co gablota w muzeum... techniki ;-)

Moon: Wymiary szerokość 59, głębokość 46, wysokość 23. Grubość pleksi 4mm.

Arnipl: Co do jakości to przez kilka godzin nie znalazłem powodu marudzenia, dwie najdłuższe krawędzie są zagięte - to jest fajne.

Ganzz: ;-)

• Redaktorzy

No to korzystając z okazji, bo Pan Andrzej na lampy nie ma już czasu, jaki polecacie sprawdzony phono stage MM/MC na lampach.

Cos już tu było o jakiś DIY ale ja dzisiaj zrobiłem doktorat z tego gramofonu i na robione preampy nie mam już dzisiaj siły. Wole gotowca i potem poczytać do poduszki.

Pozdro

Lampowy? Może być cieżko z tanim. Są chińskie, może ktoś ma doświadczenie? Ming Da jest dystrybuowany w PL. Ze sprawdzonych - najwyższy model Opera Consonance, ale to 6000, tyle co mój tranzystorowy RCM. Nowy Manley Chinook to 9000.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Jakinek bardziej podchodzący jest dla miłośników marynarki wojennej. Przypomina czterokominowego torpedowca z okresu I wojny światowej co się z pancernikem zderzył. Pro-Ject też dla militarystów, ale tym razem miłośników wojsk lądowych - przypomina wojskową kuchnię polową :)

Pozdro,

Yul

W każdym bądź razie, jeden i drugi to porządna kowalska robota - to widać na pierwszy rzut oka.

Lampowy? Może być cieżko z tanim. Są chińskie, może ktoś ma doświadczenie? Ming Da jest dystrybuowany w PL. Ze sprawdzonych - najwyższy model Opera Consonance, ale to 6000, tyle co mój tranzystorowy RCM. Nowy Manley Chinook to 9000.

A fe ... chyba pojadę do Opola i znowu dam zarobić polskiemu biznesowi. A do tego mam w szafeczce piekne NOSy Telefunkena.

Pozdro

Lampowej Mingdy nie polecam kolega ma taki pod nazwą Icon Audio moim zdaniem szkoda czasu i atłasu a przedewszystkim szkoda tych 3,5 albo i więcej tysi.

Polecam coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

trzeba tyko te wimy wymienić albo i nie kwestia gustu. Wien bo miałem istniej jeszcze wersja z lampowym zasilaczem u innego chińskiego sprzedawcy. Taniej nic lepszego nie kupisz.

Ja swój sprzedałem ponieważ różne są koleje losu zapewne niedługo będę sprzedawał swojego Ad Fontesa szkoda ale cóż takie życie.

pozdrawiam,

Paweł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• Pokaż nowe odpowiedzi