Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

I po kłopocie.

Jaka była przyczyna, skoro był wkręt dokręcony? Też mam AF i na wszelki wypadek warto wiedzieć.

Panie Andrzeju, czy jest możliwa taka forma Ad Fontesa?

Mniej oryginalna ale mająca pozostałe zalety ;).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jaka była przyczyna, skoro był wkręt dokręcony? Też mam AF i na wszelki wypadek warto wiedzieć.

Czasami tolerancje w pasowaniu elementów się zsumują tak,że tłoczek windy jest popychany przez ramię działające na podpórkę i zaczyna się obracać..Receptą jest odwrócenie podpórki-tej czarnej- o 180 stopni..Uroki manufaktury i trzęsące się ręce konstruktora.Jeśli zjawisko nie wystąpi od razu,to nie powinno wystąpić w ogóle.A

Jest możliwa,tyle,że to już nie będzie AD FONTES...A

No nie wiem jak Andrzej zrobi tak finezyjnie powygryzanego? :-)

W.

Jest możliwa,tyle,że to już nie będzie AD FONTES...A

Dla mnie byłby nadal :) Nie dostałby w takiej formie tabliczki? :((

Chodziło mi oczywiście o formę, kształt tylko plinty bo uważam, że wyglądałby równie szałowo.

Zresztą chyba podstawowy zamysł czyli napęd, ramię i cała reszta bez zmian.

A, jeszcze jedno. Nie chodzi mi o to, że mi się nie podoba podstawowa forma. Wręcz odwrotnie ale...nie zawsze człek decyduje sam :)

Na koniec i tak czapki z głów albo parafrazując LedZepp "Hats Off To Andrzej Analogowy"

Edytowane przez xniwax

A, jeszcze jedno. Nie chodzi mi o to, że mi się nie podoba podstawowa forma. Wręcz odwrotnie ale...nie zawsze człek decyduje sam :)

Na koniec i tak czapki z głów albo parafrazując LedZepp "Hats Off To Andrzej Analogowy"

Proponuję, żebyś zobaczył go gdzieś w realu. Mam nowoczesne mieszkanie. Ad Fontes wylądował na centralnym jego punkcie i wygląda fantastycznie.

To trochę tak, jakbyś chciał namówić jakąś manufakturę produkującą fortepiany na egzemplarz o innym kształcie. Kształt Ad Fontesa nawiązuje do fortepianu, dlatego jest ponadczasowy.

Ja tam fortepianu nie widzę, ale co ja tam mogę wiedzieć:)

Widziałem wersję piano black, bardzo dobrze się prezentuje.

Może się dam namówić na ten fortepian bo piano black mi się tak czy inaczej podoba.

Może się dam namówić na ten fortepian bo piano black mi się tak czy inaczej podoba.

Nie protestuję przeciwko innym kształtom.Po prostu wiążą się z koniecznością wykonania szablonu dla stolarza..Zawsze-poza tym - ekscytują mnie nowe wyzwania.Narysuj w jakiejś skali a ja to przeniosę na drewno..Potem możemy go wspólnie nazwać a co...A

Nie mogę się nacieszyć. Czy można sobie wyobrazić fajniejsze klimaty na długie zimowe wieczory?

Andrzeju, jeszcze raz dziękuję. Niesamowita frajda. Jakość brzmienia, wykonanie, fun - wszystko w skali od 1-100 ... ja daję 1.000 punktów. Tym bardziej, iż do tego dochodzi świadomość, że każda część została ręczne wykonana przez człowieka, którego się osobiście poznało. Tego nie dostanie się w Media Markt ani w innych sklepach.

Gramofon Ad Fontes - czy wart swojej ceny ?

Moja odpowiedź: Te urządzenia dopiero zaczną nabierać wartości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mogę się nacieszyć. Czy można sobie wyobrazić fajniejsze klimaty na długie zimowe wieczory?

Andrzeju, jeszcze raz dziękuję. Niesamowita frajda. Jakość brzmienia, wykonanie, fun - wszystko w skali od 1-100 ... ja daję 1.000 punktów. Tym bardziej, iż do tego dochodzi świadomość, że każda część została ręczne wykonana przez człowieka, którego się osobiście poznało. Tego nie dostanie się w Media Markt ani w innych sklepach.

Gramofon Ad Fontes - czy wart swojej ceny ?

Moja odpowiedź: Te urządzenia dopiero zaczną nabierać wartości.

Ukryta Zawartość

- ładnie gra i wygląda - pogratulować !

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

A gdyby tak wzorem Lenco i innych , zrobić w macie lub samym talerzu zaglebienie pod krążek ze znakami strobo.A może warto sitodruk i wtedy taniej na każdy egzemplarz.

Therion tak mnie te Budką nastroiłeś, że czym prędzej poszukałem na allegro i już mam :)

hehe

Ja zapalam świeczki, przygaszam światło i... własnie Budka przenosi mnie w czasy wczesnej młodości. Dlatego porównuję Ad Fontesa do Wehikułu Czasu. Bo i mi to robi i wygląda nawet podobnie :)

Na moim poprzednim gramiaku Budki nie dało się słuchać tak smażyła. Wczoraj tę płytkę umyłem, wrzuciłem na Ad Fontesa i... zero smażenia. Jak nówka!

@ > do posiadaczy sprzętu i mających możliwość zrobienia "movie"

Pokażcie jak zachowuje się ramię w zrównoważeniu. Jak wygląda jego lewitacja .

Witam - Patrzę tak z podziwem i zazdrością na Wasze gramofony i się zastanawiam; Czy może ma ktoś Ad Fontes i mieszka blisko Lublina? i Pozwolił by go posłuchać? Pozdrawiam

Monobloki DIY SET 300B/6SN7 kolumny DIY Audio Nirvana Super 10" i CASTLE ISIS CD Fonica CDF 002R Lenco L-75 - ART DJ II

PC audio: HP 5740 Daphile -> DAC PCM 1794 + XMOS U8 + Raspberry pi 2 lub konwerter JarkaC -> DAC NOS Muse 4xTDA1543,

PRE forum nazywa się NUDA? To mój się nazywa WSTYD :) Mam dwa, oba cienkie (na filmie akurat jest dJ) ale oba zmierzyły sie z płytą cd i walkę wygrały. To dobra zapowiedź. Nad porządnym pre sie zastanawiam. Jakos nic do mnie nie trafia a z 2giej strony nie za bardzo mam na nie miejsce jezeli byloby duże, lub lampowe... Póki co cieszę się samym gramofonem.

Edytowane przez Therion

Nie wiem czy aż taki wstyd, bo to gra nawet nieźle, a za te śmieszne pieniądze, które kosztuje można powiedzieć,że wyśmienicie:)

A gdyby tak wzorem Lenco i innych , zrobić w macie lub samym talerzu zaglebienie pod krążek ze znakami strobo.A może warto sitodruk i wtedy taniej na każdy egzemplarz.

Ja obroty sprawdzam kladac strobo na plyte i po opuszczeniu igly. To w tej sytuacji maja byc 33 i 1/3 a nie na samym obracajacym sie talerzu.

Dla mnie jest ok.

Nie wiem czy aż taki wstyd, bo to gra nawet nieźle, a za te śmieszne pieniądze, które kosztuje można powiedzieć,że wyśmienicie:)

Zgadza się. Ze mnie jest taki niepoprawny audiofil, że wielokrotnie wracałem do tańszych np. kabli, ponieważ zagrały lepiej niż droższe. Absolutnie są takie systemy, w które lepiej się wpisują tańsze CD czy pre i bardziej się z nimi zgrywają. Tym bardziej, że ja nie szukam w dźwięku analityczności. Dla mnie liczy się fun, to czy system jest muzykalny, czy bawi jego słuchanie a nie jak łupie stopa perkusji.

Ps.

Odkryłem, dlaczego mimo tak średniego przedwzmacniacza, dźwięk jest fajny. Otóż u mnie tak naprawdę, sygnał z Ad Fontesa przebija się przez dwa przedwzmacniacze. Z gramofonu trafia do DJ stamtąd do Audiolaba 8200 CDQ i dopiero do lampy. Już jakiś czas temu zauważyłem, że ten pre i wzmacniacz słuchawkowy w Audiolabie brzmią wyjątkowo dobrze. Całość systemu gra teraz dokładnie tak, jak lubię.

Gdy połączyłem DJ bezpośrednio z lampą, to trochę się przymuliło. Fakt, że też i kabel był inny. Wygląda na to, że albo kabel albo Audiolab trochę ochładzają temperaturę i wówczas w połączeniu z lampą brzmi to bardzo dobrze.

Problem:

1. Zawsze chciałem mieć gramofon,

2. Szukam sprzętu raczej na lata,

3. Cena ~3K jest akceptowalna,

4. Nie mam doświadczenia w konfigurowania czegokolwiek, poza ustawieniem siły nacisku i styczności. Aha, i skatingu.

W kryteria 1-3 AF wpisuje się idealnie. A co w kontekście 4?

Ustawień Kredensa dokonuje się łatwo i przyjemnie.

Antyskatingu nie ma.

Zapewniam, że ja też podchodziłem jak pies do jeża, a ustawianie daje mnóstwo radochy i satysfakcji, nie ma się czego bać, nic a nic.

Nie dodałeś pkt 5 - niesamowicie dobrego dźwięku.

oraz pkt 6 - wzorowej obsługi posprzedażowej,

i pkt 7 - pięknego wyglądu.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Odbiór tylko i wyłącznie osobisty we Włocławku u pana Andrzeja, więc wszelkie ustawienia na miejscu pokaże, wytłumaczy.

4. Nie mam doświadczenia w konfigurowania czegokolwiek, poza ustawieniem siły nacisku i styczności. Aha, i skatingu.

W kryteria 1-3 AF wpisuje się idealnie. A co w kontekście 4?

Nie tak dawno miałem tak samo. Całe ustawienia to tylko 5 etapów w skład których wchodzi m.in. wypoziomowanie gramofonu i regulacja obrotów. Pozostałe 3 przedstawiają podobny stopień trudności, więc dasz radę.

Zamówiłem. Wpłaciłem zaliczkę.

Teraz czekam.

Żona wie.

- oj, będzie się działo..!

excelvinyl winylmania blog szukaj

• Pokaż nowe odpowiedzi