Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Masz prototyp z wczesnego okresu eksperymentów.Od tego czasu zmianie uległy gniazda w których leżą kulki i sposób kalibrowania.Podeślij mi ramię bez wkładki to wymienię co trzeba i podreguluję oczywiście gratis.Będziesz mógł porównać i opisać doświadczenia..Będę dostępny po 12 sierpnia,jak wrócę z urlopu...

Udanego urlopu,

Tak też przypuszczałem że DOSTAŁEM :) wersję testową.

Z ciekawosci zapytam czy nadal jest oparte to na pojedynczej kulce.Wydaje mi się że zawieszeniu w AF Mk.I te kulki były za duże,Ścisk następował po zbyt dużej obwiedni.O.K podeślę do weryfikacji sam kardan,

THX za wyjaśnienie

Edytowane przez ricon

Drogi Panie AA a czy podjąłby się Pan "wyprodukowania" talerza zastępczego z akrylu do konkretnego modelu gramofonu ? mogę napisać PW ze szczegółami....

• Redaktorzy

Podsumowując temat: nie jest wart swojej ceny. Wart jest ceny cztery razy wyższej.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

józwa, najwyraźniej jesteś fanem :) A ja ciągle mam problem z umiejscowieniem go w hierarchii :)

Nikt z tych co kupili, słuchali nie odważył się konkretnie, sensownie porównywać.

Dostanę w ręce, pogadamy.

Czyżbyś zamówił ?:)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

józwa, najwyraźniej jesteś fanem :) A ja ciągle mam problem z umiejscowieniem go w hierarchii :)

Nikt z tych co kupili, słuchali nie odważył się konkretnie, sensownie porównywać.

Przeczytaj ze zrozumieniem wpis nr23.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• Redaktorzy

jozwa bierzesz z Andrzejową 12' czy sam werk?

Biorę werk (powinien się nazywać jakoś osobno, np. Ad Fontes D - jak "drive" - albo coś). Do tego zamierzamy założyć regulowany prosty armboard, który idzie do mnie z Chin już ze 20 dni. Jak dojdzie to się okaże, co my z nim. Dam znać, jak będą konkretne wyniki.

>> jozwa maryn

Czyżbyś "Amerykanina" z gumką do włosów w napędzie pogonił?

pozdr. Jacek

Edytowane przez umka

Biorę werk (powinien się nazywać jakoś osobno, np. Ad Fontes D - jak "drive" - albo coś). Do tego zamierzamy założyć regulowany prosty armboard, który idzie do mnie z Chin już ze 20 dni. Jak dojdzie to się okaże, co my z nim. Dam znać, jak będą konkretne wyniki.

:-)) Czekam z wielką nadzieją na ciąg dalszy. Wywróżyłem, że ramionko(a) już mu dedykowałeś? :-)

Pozdrawiam Włodek.

• Redaktorzy

Ramię ma być zgodne z Regą, dla łatwości. Liczę na to, że armboard będzie mógł być stosowany zarówno pod 9" jak i pod 12". Jako "dziewiątkę" wstępnie planuję Michell Tecnoarm, natomiast opcja 12" jest wciąż otwarta. Rozważam któreś tańsze ramię Origin Live w wersji 12", producent niemal wszystkie modele oferuje w tej opcji. Wstępnie zrezygnowałem z SME bo wymaga innego borowania, a poza tym na SME-312 na pewno nie będzie mnie stać. Może kiedyś poeksperymentujemy z opcjonalnym armboardem pod ten standard, ale najpierw musi udać się z Regą.

Czekam na wyniki, jak małe dziecko na gwiazdkę:-) Już mnie drąży robaczek ciekawości, jakie MC pożenisz z Michałem? Wybacz zdziecinnienie, ale w tym hobby czesto nakręcamy się jeden od drugiego:-)

• Redaktorzy

Ja też się niecierpliwię tym bardziej, ze Andrzej napęd już wykonał i czekamy tylko na armboard.

Az milo poczytac i sie troche poslinic ,wiecej takich watkow by sie tu przydalo bez epitetow itp. bzdetow...pomarzyc.

Jak pokoncze sprawy przyziemne to chyba tez zapukam po AD-Fonciaka ,tylko zanim to bedzie moze sie okazac ,ze cena bedzie razy 2 :)

robix

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

No właśnie :)

Wersję Mk II widzę w kolorze czarnym, ze srebrną, prostokątną, niewielkich rozmiarów, tabliczką na której wygrawerowano nazwę i numer egzemplarza i z gniazdami RCA od tyłu, a nie z boku, bo kable się pałętają po stole.

>jozwa< wspomniałeś o 9" Michell Tecnoarm, mam w związku z tym zapytanie: czy otarłeś się nausznie o pre Tom Evans Audio Design, konkretnie ISO robionego pod Michała? Lub The Groove, czy Microgroove?

Edytowane przez vlado
  • Redaktorzy

Nie, niestety. Zetknąłem się też z opinią, że phonostages TEAD są dopasowywane do konkretnej wkładki, więc nie każdy Groove kupiony z drugiej ręki będzie pasował do wszystkiego.

Jest w tym sporo prawdy jeśli chodzi o wyższe Goove, natomiast Microgroove + łatwo zgrywa się z szybkimi i lekkimi MC. Kiedyś na tym forum, zauważyliśmy, że obaj z Andrzejem przejawiamy skłonność do ramion lekkich i ultralekkich, oraz dedykowanych im rodzajów przetworników. To oczywiście definiuje określony charakter przekazu, który bardzo cenię. Wspomniany przeze mnie Micro+ doskonale ukazuje szlachetność tego przekazu. Ogromna szybkość i rozdzielczość w przekazywaniu transjentów, bardzo ciemne tło i konturowość poszczególnych dźwieków, stawia go bardzo wysoko jako pre MC.

• Redaktorzy

OL to zależy. Oferują owszem, zmotane po swojemu Regi, ale poza tym mają całą linię własnych ramion (moim zdaniem wręcz za długą), gdzie z Regi pochodzi chyba tylko wajcha opuszczania ramienia (a i to nie we wszystkich modelach).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak wygląda najdroższy model.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jozwa maryn

No właśnie :)

Wersję Mk II widzę w kolorze czarnym, ze srebrną, prostokątną, niewielkich rozmiarów, tabliczką na której wygrawerowano nazwę i numer egzemplarza i z gniazdami RCA od tyłu, a nie z boku, bo kable się pałętają po stole.

Dziękuję za podpowiedź w sprawie mocowania gniazd.Boczne mocowanie było owocem pierwszych zamówień dla kolegów którzy mieli dużo miejsca z boku,a mało z tyłu i tak już zostało sam nie wiem czemu..Czarny będzie gotowy do końca miesiąca.Powstał już jeden,całkiem ładny,ale nie dostałem zgody na publikację fotografii.Wracam do domu i wreszcie dorwałem się do internetu....

• Redaktorzy

Jest też całkiem elegancka opcja mocowania gniazd a la maniere de VPI. Mocuje się takie bajeranckie pudełeczko z gniazdami wyjściowymi na wierzchu plinty przy wybranym boku, i już. Takie gotowe "terminale" sprzedaje Cardas i VPI, są jednak dość drogie. Gdyby jednak jakiś zamawiający miał ochotę zapłacić więcej za takie rozwiazanie, ma ono tę zaletę, że łatwo je zainstalować.

Na marginesie, mam w tej chwili u siebie w tescie wkładkę Air Tight PC-1 Supreme założoną na Transrotora, kosztuje tyle co mały samochód, gra zjawiskowo, a ja tylko się zastanawiam, jak by wypadła na gramofonie Andrzeja. To jakaś mania już jest :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi