Skocz do zawartości
IGNORED

rca w kinie domowym

Marcin Skrzypczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam pytanie,czy warto doplacac za kable rca ktorymi do ampkitunera po pre out podpinamy inny wzmacniacz?

Wiem ze do stereo powinno zastosowac sie lepsze kabelki,a przy kinie domowym?

Chciałem kupic kabel 2 rca na 2 rca ultralink z serii performenc advanced "discovery"

A sprzedawca twierdzi ze do ampli 5009 i koncowki pa mc 5500 powinne byc kabelki z serii ultralink ulti mkII

Ten pierwszy kosztuje 250 pln za 1 metr a ten drugi 850 za 1 metr

Gdybym potrzebowal 1 szt nie byloby problemu ale

Potrzebuje ich 7 kompletow czyli przy tych drozszych kwota wychodzi ogromna

Co doradzacie?

Pod 5009 mam podpiety dekoder hd,ps3 i blu ray

Do stereo mam oddzielne urzadzenia...

https://www.audiostereo.pl/topic/93402-rca-w-kinie-domowym/

wez te pieniadze przeznacz na akustyke,kolumny,alkohol i narkotyki - bedziesz bardziej zadowolony niz z tych kabelkow

Ale chciałbym te ultralinki...

Tyle nie za takie pieniądze!!!

Czyli ta wersja nizsza bylaby ok?

250 pln za 1 metr?

wez te pieniadze przeznacz na akustyke,kolumny,alkohol i narkotyki - bedziesz bardziej zadowolony niz z tych kabelkow

A jakie kabelki proponujesz?

Kupuj kable do stereo 2 RCA , jeden taki kabel obsłuży Ci dwa kanały , cena maksymalnie ( według mnie ) do 50 PLN za parę .

Edytuję :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kupuj kable do stereo 2 RCA , jeden taki kabel obsłuży Ci dwa kanały , cena maksymalnie ( według mnie ) do 50 PLN za parę .

Te kabelki sa rca stereo tylko z wyzszej serii ultralinka niz zaproponowales na ceneo...

Tamten jest z serii chelenger a moja propozycja discover...

Edytuję :

Ukryta Zawartość

Zmień ampli na procek i RCA na XLR

Teraz nie dam rady finansowo...

Ale docelowo tak bedzie;-)

Ukryta Zawartość

jesli docelowo ma byc XLR to tym bardziej nie wywalaj kasy na nowe RCA bo przy odsprzedazy duzo stracisz. Najlepiej wypozycz i sprawdz czy slyszysz roznice na + przy drozszych kablach. Albo kup uzywane RCA i najwyzszej sprzedasz je pozniej nie tracac kilku stowek

Przecież preamp 5009 kosztuje 1/3 taniej od ampli 5009 ... sprzedać i kupić ... :)

Narazie zostaje 5009,przynajmniej nie musze przelaczac frontow poszerzanych i podwyszanych bo mam terminale ze strefy 2 a z procka musialbym przelaczac raz jedne lub drugie...

A jakie wogole inne kable rca stereo polecacie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marcin. Weź po prostu wepnij kabelki za 9zł z kosza w markecie na zmianę z pożyczonymi za ponad 500zł.

Oczywiście niech ktoś Ci to przepina abyś nie widział.

Jak nie usłyszysz różnicy; witaj wśród normalnych ;).

Dla komfortu kup wówczas takie po 50zł.

Marcin. Weź po prostu wepnij kabelki za 9zł z kosza w markecie na zmianę z pożyczonymi za ponad 500zł.

Oczywiście niech ktoś Ci to przepina abyś nie widział.

Jak nie usłyszysz różnicy; witaj wśród normalnych ;).

Dla komfortu kup wówczas takie po 50zł.

Z deczka Cię poniesło kolego sympatyczny :)

Nie jestem kablofilem, jednak mam nieodparte wrażenie, że w tym przypadku "normalny" jest dla Ciebie synonimem "słabo słyszący", bo tylko taki słyszy to samo po kablu za 10pln, co po kablu za 500pln.

Wesołego Dyngusa ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Wmawiaj sobie dalej.

Tu:

Ukryta Zawartość

możesz wygrać spore pieniądze...

;)

Ukryta Zawartość

Zrob sobie sam. Ja mam dokladnie taka sama konstrukcje jaka jest widoczna na obrazku z linku czestera - dwie zyly, ekran, oplot... Nie wiem czy dzwiek sie poprawil ale jaka frajda jak sie zrobi cos co wyglada jak produkt "bez wątpienia najlepszego producenta okablowania na świecie". ;)

server unreachable;--

Niech zrobi sam na przykładzie tego zdjęcia . Tak dla ciekawości to jest interkonet the zero , najdroższy , między innymi dieelektrykiem jest próżnia , jakieś " magnetyzery " zamocowane na kablu podłączane pod obudowę źródła dźwięku , szok .

W technikach pomiarowych to przewód jest symetryczny. Każda z żył ma 1-szy ekran z układem utrzymującym jego potencjał na potencjale żyły. Drugi wspólny ekran z potencjałem utrzymywanym na poziomie średniego potencjału obu żył. Trzeci ekran o potencjale masy źródła,...

I nie jest to szok!

Audio i jego zagadnienia przesyłu sygnałów to pryszcz w porównaniu z miernictwem...

Trochę o zasadach prowadzenia mas i ekranowania można poczytać w wątku sprzed lat:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomijajac sam fakt, ze nawet w warunkach laboratoryjnych ciezko jest otrzymac cos chociaz zblizonego do prozni to ciekawe jak udaje im sie to proznie utrzymac, w szczegolnosci, ze mamy w atmosferze wodor i spore cisnienie. A magnetyzery pewnie dla poprawienia spalania.

Czytalem ten temat, czytalem.natomiast mnie bardziej interesowala strona wizualna, tak samo zreszta jak producentow fabrycznego okablowania. :)

server unreachable;--

Dzieki panowie za pomoc w wyborze...

Kupilem ultralinka rca stereo ultima mkII do wszystkich głosników kina domowego...

Napisze o roznicy miedzy tym kablem a kartonowym onkyo;-)

Pozdrawiam

Kupilem ultralinka rca stereo ultima mkII do wszystkich głosników kina domowego...

To te, takie drogie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To te, takie drogie ?

Ukryta Zawartość

Tak,tylko nowa seria ma szary oplot

Cena za szt po rabacie 750pln

Ukryta Zawartość

Moze i komus brzmia lepiej, ja nie wnikam, ale opis na ceneo jest przesmieszny. :)

Dlaczego?

Bełkot.

A to:

"Konfiguracja dwóch par przewodów z właściwą geometrią nawoju złożonych z trzech precyzyjnie skręconych wielożyłowych kabli z pojedynczym, dużym przewodem dla głębokiego basu, sześcioma średniej wielkości przewodami dla średnich tonów oraz super cienkich żyłek dla delikatnych tonów wysokich."

przebija wszystko.

Jest odwrotnie. Wysokie lepiej "płyną" po dużej średnicy.

Chciałeś wiedzieć, więc odpowiadam.

Same kable bardzo ładne.

Bełkot.

A to:

"Konfiguracja dwóch par przewodów z właściwą geometrią nawoju złożonych z trzech precyzyjnie skręconych wielożyłowych kabli z pojedynczym, dużym przewodem dla głębokiego basu, sześcioma średniej wielkości przewodami dla średnich tonów oraz super cienkich żyłek dla delikatnych tonów wysokich."

przebija wszystko.

Jest odwrotnie. Wysokie lepiej "płyną" po dużej średnicy.

Chciałeś wiedzieć, więc odpowiadam.

Same kable bardzo ładne.

Byc moze masz racje nie znam sie na budowie kabli rca stereo...

w odsłuchu trafia w me gusta ten kabelek dlatego go wybrałem...specyfikacja jak pisałem wyzej nic mi nie mówi...

Mam wszystkie kable z ultralinka i chce miec z jednej serii

Moze to tylko niekompetencja (czy tez moze nadgorliwosc) tlumaczacego na jezyk polski ale zwroty uzyte w opisie, jak rowniez uzywanie zdan wielokrotnie zlozonych powoduje, ze tekst nie przekazuje absolutnie zadnych informacji. A czy komus lepiej graja takie czy inne, to jak napisalem nie wnikam. Mnie mojej produkcji brzmia lepiej niz fabryczne w cenie uzytych przeze mnie materialow, sprawdzalem metoda przeczaca wszelkim prawidlom naukowego doswiadczenia. :)

server unreachable;--

Moze to tylko niekompetencja (czy tez moze nadgorliwosc) tlumaczacego na jezyk polski ale zwroty uzyte w opisie, jak rowniez uzywanie zdan wielokrotnie zlozonych powoduje, ze tekst nie przekazuje absolutnie zadnych informacji. A czy komus lepiej graja takie czy inne, to jak napisalem nie wnikam. Mnie mojej produkcji brzmia lepiej niz fabryczne w cenie uzytych przeze mnie materialow, sprawdzalem metoda przeczaca wszelkim prawidlom naukowego doswiadczenia. :)

Czyli sam robiłes swoje interconecty?

Ja mam rece z drewna wiec nie umiałbym raczej wykonac czegos tak skomplikowanego:-)

Tak. To wcale nie jest duzy problem jesli tylko nie probuje sie robic czegos wedlug opisu takiego jak ten z ceneo. :) Mozna sobie wtedy nawet dobrac kolor oplotu do scian, mebli itd. A do tego satysfakcja z dobrze wykonanej roboty, nawet jesli to tylko cos tak prostego jak kabelek jest bezcenna.

server unreachable;--

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.