Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki i głośniki do gier i muzyki z youtube

Bachnaify

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Wiem, że taki temat bardziej pasowałby do forum komputerowego, ale wiem, że tu są prawdziwi fachowcy. Szukam głośników i słuchawek, które wyciągną maksymalną jakość dźwięku w grach komputerowych i z muzyki na youtube, ale takich by jednocześnie grały czysto i nie wyłapywały niedoskonałości. (bo słyszałem, że podobno dźwięk w grach i na youtube jest przeciętnej jakości)

Słuchawki potrzebuję koniecznie zamknięte, nie zależy mi ani trochę na mikrofonie, ani wtyku USB czy dodatkowej dedykowanej karcie dźwiękowej. Mam kartę dźwiękową ASUS Xonar DX i też zastanawiam się nad zmiana na lepszą.

Głośniki chcę 2.0 lub 2.1 - nie wiem, które lepsze, lubię bass, ale nie chcę by był przesadzony i grał nieczysto. Mam obecnie głośniki 5.1, ale pluję sobie w brodę, bo w pokoju nie mam na tyle miejsca, szarpnąłem się na surround nie wiem po co.

Moje mieszkanie ma 24 metry kwadratowe, a sam pokój w którym jest komputer ma wymiary 5m x 2,5m.

Nie słucham muzyki na płytach CD. Mój świat audio zamyka się w utworach na youtube i grach.

Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Mam nadzieję, że nie zapomniałem podać jakiś innych ważnych informacji - jeśli tak to przepraszam, proszę pytać :)

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

nie podałeś budżetu. z głośników komputerowych zerknij na MicroLaba

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

słuchawki - do wyboru do koloru

Ukryta Zawartość

Dzięki, a co do budżetu to nieograniczony (ważne tylko żeby dało się usłyszeć róźnicę na plus w grach i na youtube, ale tak by jednocześnie dalej grało czysto i maskowało niedoskonałości nagrań w grach i youtube, bo skoro nie słychać różnicy to po co przepłacać). Muzyki na płytach CD nie słucham, niczego też nie nagrywam. Myślę, że 2.1 będzie dla mnie lepszym wyborem od 2.0 bo np. w grach podczas wybuchów potrzebny jest bass, choć moje słowa to słowa laika, nie wiem czy mam rację. Lubię dźwięk ciepły lub neutralny ale nie zimny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli chodzi o budżetowe słuchawki zamknięte to konsekwentnie polecam Sennheiser HD-201. Do kupienia poniżej stówki a zdarza się i taniej. W tej cenie niezły bas, w miarę wyrównane pasmo i ogólnie przyjemne wrażenie. Trzymam w pracy właśnie do kompa i nie zamierzam zmieniać. Inne w tej cenie których słuchałem albo brzmią sucho, albo mają za cienki albo za mocny bas albo nienaturalną średnicę. Nie twierdzę że są najlepsze ale przynajmniej warto posłuchać.

Jestem Europejczykiem.

Dzięki, ale nie ta półka :)

Rozważam takie słuchawki:

AKG K550 - 900 zł.

Audio-Technica ATH-A500X - 900 zł.

AKG K601 - 950 zł.

Audio-Technica ATH-A700X - 1000 zł.

Beyerdynamic DT 880 - 1000 zł. - podobno super do gier

Ultrasone PRO750 PROFESSIONAL LINE - 1090 zł.

Denon AH-NC800 - 1100 zł.

Audio-Technica ATH-A900 - 1150 zł.

Denon AH-A100 - 1200 zł. - ta śliczna drewniana obudowa <3

AKG Q701 black - 1280 zł.

AKG K701 - 1340 zł.

AKG Q710 white - 1350 zł.

Audio-Technica ATH-A900X - 1500 zł.

Ultrasone PRO2900 - 1550 zł.

Audio-Technica ATH-ES10 - 1800 zł.

muzyka z toutube to jakies zarty, strumieniowo i tak nie da sluchac sie muzyki, przynajmniej nie z tego serwisu.

akg jest dobra firma, bardzo ja lubie, polecam polotwarte w granicach 400-500zl model 142/242 wyzej 601/701 i wymienone przez ciebie k550 chociaz tych w zyciu ich na oczy nie widzialem, 601 graja bardzo ladnie ;]

fajnie brzmialy komputerowe t40 creative, ale jak nie ma limitow cenowych to, bose, jbl, moze jakies monitory studyjne sredniego pola, wszystko rozumiem co nie potrzebuje wzmacniacza.

Do gier DT150 są rewelacyjne, podobnie do filmow. Glownie za sprawa poteznego basu.

Jeśli jednak chodzi o same gry, byly takie sluchawki, polskie, które mialy 4 przetworniki. Jesli dobrze pamietam, legnetmedia sie nazywaly. W zadnych sluchawkach nie mozna bylo tak dobrze określić skąd w grze nadchodzi wróg (W counter strike oraz innych FPP). Do muzyki takie sobie/kiepskie. W filmach dawaly radę (o ile film miales nagrany w 5.1)

Jednakże do słuchania muzyki prze Youtube proponuję coś taniego, co nie będzie wyolbrzymiać słabej jakości przesyłu strumieniowego. To tak jak kupowanie stroju motocyklowego Dainese do jazdy Ogarem200:)

Ok dzięki, a mam jeszcze takie pytanie odnośnie Denon AH-A100. Czy warto ? Ta drewniana obudowa mnie urzeka, ale w porównaniu do denon D7000, A100 wyglądają mało trwale, jakby muszle były połączone plastikiem. Boję się, że to się może złamać.

Jednakże do słuchania muzyki prze Youtube proponuję coś taniego, co nie będzie wyolbrzymiać słabej jakości przesyłu strumieniowego. To tak jak kupowanie stroju motocyklowego Dainese do jazdy Ogarem200:)

No właśnie o to się martwię. Myślę głównie nad Beyerdynamic DT 880 lub Denon .AH-A100. Druga sprawa - czy zmieniać kartę dźwiękową z ASUS Xonar DX na powiedzmy ASUS Essence ST i nie kupować wzmacniacza ? Czy może zmienić i kartę i kupić wzmacniacz, czy może sam wzmacniacz ?

Do gier/filmów dobre słuchawki to Tritton lub nowe od SONY które wyszły pod PS3. Co do muzyki z YT nie kupował bym droższych głosników 2.1 niż do 300zł. Potem i tak nie usłyszysz różnicy. Myślę że poszukaj Modecomy do tej kwoty lub Philips SPA 5300. Spokojnie wystarczą.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Najbardziej ciekawią mnie:

- AKG 550 - (bardzo dobrze izolują, ale podobno grają neutralnie i jest mało basu)

- AKG K601/Q701/K701/Q710

- Beyerdynamic DT 880 32/250/600 ohm - (podobno super do gier, ale są półotwarte i nie wiem czy taka izolacja by mnie zadowalała, najlepiej brać wersję 250 ohm?)

- Denon AH-NC800 - (mają aktywną redukcję hałasu, ale nie wiem czy mają odpowiedni bas i czy grają uniwersalnie)

- Denon AH-A100 - (urzekają mnie te drewniane, mahoniowe muszle, ale nie wiem jak bas i uniwersalność)

- Denon AH-D2000 (niby zamknięte, ale podobno grają na poziomie półotwartych modeli)

Jakieś wskazówki ?

No właśnie o to się martwię. Myślę głównie nad Beyerdynamic DT 880 lub Denon .AH-A100. Druga sprawa - czy zmieniać kartę dźwiękową z ASUS Xonar DX na powiedzmy ASUS Essence ST i nie kupować wzmacniacza ? Czy może zmienić i kartę i kupić wzmacniacz, czy może sam wzmacniacz ?

Zmiana na Asusa ST nic nie da ogólnie to przereklamowana karta o czym przekonałem się sam :( Ponoć to wina fabrycznych opampów.

Jak przeczytałem budżet przeznaczony na te słuchawki to majtki spadły mi przez głowę ;-).

Po dojściu do siebie zacząłem zastanawiać się nad sensem takiego rozwiązania i niestety nie znalazłem go. Bo chyba nie chodzi o to, żeby rozpraszać się i wkurzać wychwytywaniem artefaktów kompresji które niewątpliwie lepiej będzie słuchać na bardziej finezyjnych słuchawkach.

Nie lepiej zaoszczędzoną kasę wydać na płyty zamiast męczyć się ze słuchaniem kiepskiego materiału?

Jestem Europejczykiem.

To znaczy stosunkowo więcej niż 1500 zł. nie zamierzam wydawać. Głównie chodzi mi o gry. Znajoma osoba poleciła mi sprawdzić takie konfiguracje:

Xonar DX + Holdegron + AKG K 550

Xonar DX + Ultrasone Pro 650

Xonar DX + Beyerdynamic DT 770 Pro (250 omowe)

Xonar Essence ST + Holdegron + AKG K 550

Xonar Essence ST + Ultrasone Pro 650

Xonar Essence ST + Beyerdynamic DT 770 Pro (250 omowe)

Jaki dźwięk lubię w grach - bardzo dobre pozycjonowanie, dużą przestrzeń, dźwięk ciepły lub neutralny ale bliski ciepłemu. Lubię dźwięk analityczny, ale nie ofensywny. Nie chcę by tony średnie i wysokie tłumiły niskie. Wiem, że na tym forum siedzą głównie słuchacze muzyki, ale może ktoś poradzi, zmieniać Xonar DX ? A jeśli tak to na co, skoro Xonar Essence jest przereklamowany ? Coś ze stajni Creative ? Audiotrak ?

Jak przeczytałem budżet przeznaczony na te słuchawki to majtki spadły mi przez głowę ;-).

Po dojściu do siebie zacząłem zastanawiać się nad sensem takiego rozwiązania i niestety nie znalazłem go. Bo chyba nie chodzi o to, żeby rozpraszać się i wkurzać wychwytywaniem artefaktów kompresji które niewątpliwie lepiej będzie słuchać na bardziej finezyjnych słuchawkach.

Nie lepiej zaoszczędzoną kasę wydać na płyty zamiast męczyć się ze słuchaniem kiepskiego materiału?

Zabawnie to wyglada, nie? Kilka kola budzetu do sluchania muzyki z yt... No i ten opis dzwieku z ostatniego posta przy tym co oferuje yt tez jakos nie pasuje. :)

Jako osoba zarowno grajaca bardzo duzo jak i sluchajaca bardzo duzo strumieniowanej muzyki z komputera (radyjka internetowe nie porazaja jakoscia, ale w pracy czegos sluchac trzeba) moge dac takie rady:

- Jesli spedzac bedziesz w tych sluchawkach duzo czasu to zadbaj aby byly maksymalnie komfortowe. To do pewnego stopnia wazniejsze niz jakosc dzwieku. Dla mnie oznaczalo to sluchawki z welurowymi nausznikmai i bardzo duzym muszlami, tak aby nie gniotly malzowin usznych.

- Jesli nie bawisz sie w esport albo nie masz bardzo halasujacych domownikow daruj sobie stawianie za konieczny warunek zamknietosc sluchawek.

- Dowolna wersja glosnikow solo bedzie cie satysfakcjonowac.

server unreachable;--

Zabawnie to wyglada, nie? Kilka kola budzetu do sluchania muzyki z yt... No i ten opis dzwieku z ostatniego posta przy tym co oferuje yt tez jakos nie pasuje. :)

Jako osoba zarowno grajaca bardzo duzo jak i sluchajaca bardzo duzo strumieniowanej muzyki z komputera (radyjka internetowe nie porazaja jakoscia, ale w pracy czegos sluchac trzeba) moge dac takie rady:

- Jesli spedzac bedziesz w tych sluchawkach duzo czasu to zadbaj aby byly maksymalnie komfortowe. To do pewnego stopnia wazniejsze niz jakosc dzwieku. Dla mnie oznaczalo to sluchawki z welurowymi nausznikmai i bardzo duzym muszlami, tak aby nie gniotly malzowin usznych.

- Jesli nie bawisz sie w esport albo nie masz bardzo halasujacych domownikow daruj sobie stawianie za konieczny warunek zamknietosc sluchawek.

- Dowolna wersja glosnikow solo bedzie cie satysfakcjonowac.

W słuchawkach będę spędzał dużo czasu, ale potrzebuję zamknięte, bo jak wspomniałem nie mam własnego pokoju, a telewizor jest 3 metry obok, na dodatek w kuchni mama często słucha radia. No chyba, że są jakieś modele półotwarte, które dość dobrze tłumią. Dlatego właśnie myślę tyle o Beyerdynamic DT 880, które podobno zwalają z nóg w grach, ale prawie nic nie tłumią. Nie bawię się w e-sport, ale mam bardzo duże wymagania odnośnie single player.

Natomiast co do głośników - czy solo to czasem nie są 2.0 ? Nie znam się, ale czy 2.1 nie byłyby lepsze do gier ? Dają więcej basu. Odnośnie jeszcze Microlab Solo 6c - wiele osób narzeka, że są bardzo awaryjne.

Nie lepiej sprzedać kompa, kupić coś tańszego do netu/multimedia + PS3/X360/PS VITA + dobre słuchawki. Nie dość że gry lepsze, to i mniej zabawy z tym wszystkim. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

O esport chodzilo mi ze wzgledu na halas dobiegajacy od kibicow. Nie polecam grania na turniejach z publicznoscia w otwartych sluchawkach, oj nie polecam. :)

880 do gier to przerost formy nad trescia a do tego one najfajniej graja w wersji 600ohm a do tego potrzebny jest jeszcze wzmacniacz (albo karta z wbudowanym wzmacniaczem). To wszystko kosztuje w sumie jakies kosmiczne pieniadze jak sie wezmie pod uwage do czego bedzie uzywane. To ze do precyzyjnego lokalizowania zrodel dzwieku w grach potrzebny jest nie-wiadomo-jaki sprzet to nieprawda. Znacznie wieksza role odgrywaja umiejetnosci gracza. Zalealbym bardziej zrownowazony wybor.

Jak zaczniesz korzystac z dobrych sluchawek to juz nie bedzie cie za bardzo interesowalo granie na glosnikach, wiec najpierw kup sluchawki i sprawdz jak ci odpowiada taki sposob grania.

server unreachable;--

Dlatego mówiłem o Trittonach, Sharkach czy nowych słuchawkach SONY do PS3.

Aha, dzięki za rady. A co głośników to chyba faktycznie nie ma sensu wydawać dużej kasy. Wpadły mi w oko - TRACER HI-CUBE Plus TRG-495P. Kosztują niecałe 200 zł. i mają bezprzewodowego pilota. Czytałem bardzo pozytywne opinie na ich temat. Podobno nie szumią i nie buczą, co mnie doprowadza do szału, bo obecnie mam Logitech Z506, za które dałem 300 zł. i które nie nadają się do niczego. Trzeszczą i szumią, a było jeszcze gorzej bo trafiłem na uwalony wzmacniacz. Wtedy przy zmianie głośności, słyszałem strzały jak na wojnie. Także Logitechowi bardzo dziękuję...

Co do tych tracerów - na biurku mam mało miejsca, więc myślę, ze będą ok. Co prawda marka tracer nie powala i raczej nie znam żadnego ich dobrego produktu, ale te glośniczki wpadły mi w oko. Co sądzicie ?

Nie kupuj żadnych słuchawek "4games" z oznaczeniami 5.1 czy 7.1 bo to ściema z bardzo sztuczną przestrzenią. Do gier najlepsze słuchawki, to stereo. A jeśli komuś zależy na efektami najlepiej to zrobić z poziomu karty muzycznej...

Nie kupuj żadnych słuchawek "4games" z oznaczeniami 5.1 czy 7.1 bo to ściema z bardzo sztuczną przestrzenią. Do gier najlepsze słuchawki, to stereo. A jeśli komuś zależy na efektami najlepiej to zrobić z poziomu karty muzycznej...

To nie ściema, np. w PS3 jest tylko optyk i tak podłączasz tam te słuchawki. Może wpierw sprawdź, a potem wyraź opinie. Trittony jeszcze nikogo nie zawiodły jeśli chodzi o gaming. Co oczywiście nie zmienia faktu że można kupić trochę tańsze stereofoniczne które lepiej sprawdzą się w muzyce. Choć dla mnie wydawanie więcej niż 100zł na słuchawki przy materiale z YT mija się kompletnie z celem. W tej kwocie Senki z serii HD i będzie zadowolenie.

Nie wiem jak jest z PS3, ale przypadku słuchawek 4games na rynku PC. Razer,Siberie Fatality, to jedno gówno i nie pisz mi, że to nie ściema, bo gram w CS i wiem jak te dziadowskie słuchawki sprawują się przy pozycjonowaniu. Taniej i lepiej jest kupić zwykłe słuchawki z dobrą kartą muzyczną.

Ale zgodzę się z tym ze do youtuba to nie ma sensu wydawać więcej jak 100 i bez karty się obejdzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.