Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz SR6006 czy OnkioTx-Nr616

siarauk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam dylemat nad wyborem amplitunera czy ma to być Marantz SR6006 lub Onkio Tx-Nr616 do tego głośniki Kef Q500+Q100+Q200c+Q400b lub wariant drugi Wharfedale Diamond seria 10 Wykorzystywać będę głównie do filmów i muzyki.Proszę o waszą fachową pomoc dziękuję

https://www.audiostereo.pl/topic/94023-marantz-sr6006-czy-onkiotx-nr616/

To raczej inne klasy... Do tego onkyo możesz porównać model sr5006 i w moim mniemaniu i ta będzie lepszy. Marantz sr6006 to już wyższa półka, więc jak wybierasz z tych dwóch to zdecydowanie on. Pozdrawiam

Nie ma takiej firmy jak "Onkio"....

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

z tych wybranych kolumn zdecydowanie lepiej zagrają KEF od Wharfedale

co do amplitunera - jeśli priorytetem jest muzyka to powinieneś uderzyć w Marantza 5006/6006 lub Cambridge 551R, jeśli kino to Onkyo spisze się ciut lepiej, gra trochę bardziej efektownie

napisz jak duży masz pokój i jakiej muzyki słuchasz, jakie proporcje kino/muzyka... czego byś oczekiwał po brzmieniu w muzyce itd

Witaj,

Onkyo sprawdzi się w filmach, efektach. Jeśli jednak system będzie służył także do odsłuchu muzyki, zdecydowanie polecam amplitunery Marantz. Zresztą połączenie Kef serii Q z Marantz to jedna z ciekawszych moim zdaniem konfiguracji. Kef serii Q także nie ma sensu porównywać do Wharfedale Diamond serii 10 - to zupełnie inna klasa.

Reasumując, jeśli pomieszczenie nie jest większe niż 25-28m2 konfiguracja na KEF Q i SR6006 będzie optymalna, jeśli pomieszczenie jest większw, weź pod uwagę na fronty KEF Q700.

Zapraszam w miarę możliwości na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnej konfiguracji,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam mam dylemat nad wyborem amplitunera czy ma to być Marantz SR6006 lub Onkio Tx-Nr616 do tego głośniki Kef Q500+Q100+Q200c+Q400b lub wariant drugi Wharfedale Diamond seria 10 Wykorzystywać będę głównie do filmów i muzyki.Proszę o waszą fachową pomoc dziękuję

616 to najnowszy model i jak dla mnie z ceną troszkę przesadzili w stosunku do 609

ma 2 wyjscia HDMI oraz obsługuje 3 strefy ( przy czym trzecia tylko jako sygnał , bez możliwości podpięcia kolumn )

ja bym rozważył 609 z lepszymi kolumnami lub też pomyślał nad 709 > ma pre-out czyli w przyszłości mozesz go rozbudować o lepsze stereo ( czego nie ma 606/616 )

Pokój nie przekracza 25m2 co do proporcji to sadze 50 na 50 muzyka film słucham dosłownie każdego rodzaju muzyki od rocka po rege telewizor 3d jeśli to potrzebne raczej wybiorę M6006 proponują mi dobra cenę tylko dylemat pozostanie co do głośników Kefy bardzo wysoka cena za to Wharfedale o połowę niższa cena zaznaczam ze to mój pierwszy sprzęt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.