Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak: Xa-6200, Xa-6800r, Xa-6900 (2011)

marcin1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Chciałbym się dowiedzieć jakie są różnice brzmieniowe między tymi wzmacniaczami i który najlepiej kontroluje bas i pasuje do rocka.

a jakie masz do tego kolumny ? nie gra sam wzmacniacz tylko system, czasem jest tak, że coś co w teorii powinno grać razem, wcale nie gra dobrze a coś co w teorii miało być pomyłką - gra świetnie :)

A no sprawa wygląda tak, że mam CD Xindak C09 i raczej zamierzam przy nim pozostać, a co do kolumn to zamierzam dopiero jakieś upolować i zastanawiałem się nad Usher V-601. Pokój ma 14m2. Uwielbiam klarowność gdzie bas niczego mi nie zakłuca no i jest świetnie kontrolowany nawet kosztem niskiego zejścia. Płyt studyjnie nagranych nie słucham, a wyłącznie te szeroko rozpowszechnione więc czy taki sprzęt nie wynaturzy mi złych realizacji ?

Dodam jeszcze, że przenoszę się z Xindaka A06 ;)

Mały błąd, miało być CD Xindak C06 ;P no i płyty studyjne to w zasadzie mialem na mysli te bardzo dobrze nagrane jakie czasem słyszę w salonach audio. Szkoda tylko, że nie wytłaczają tak wszystkich płyt ehh :)

Uwielbiam klarowność gdzie bas niczego mi nie zakłuca no i jest świetnie kontrolowany nawet kosztem niskiego zejścia.

Przy takim zalozeniu to pokoj bedzie mial tez duzo do powiedzenia. Patrz akustyka.

zakładam, że sprzęt ma być nowy......proponuję pojechaś do dystrybutora xindaka ...posłuchać....na pewno z kolumnami paradigma....stolica nie jest tak daleko....a mozna przy okazji wpaść na krakowskie przedmieście i zobaczyć patologiczny namiot......

ja mam starsze kolumny ale prawie nieużywane paradigm monitor 9v5 wiec do nich cos chce dokupic , wszystko wskazuje na hybryde xindaka ale , niestety bez możliwosci odsłuchu , mysle rownież o dzielonym advance acoustic ale to już ponad 5kzł wiec troche duża kwosa do sporadycznego słuchania, używanych wogóle nie widze w ogłoszeniach

zakładam, że sprzęt ma być nowy......proponuję pojechaś do dystrybutora xindaka ...posłuchać....na pewno z kolumnami paradigma....stolica nie jest tak daleko....a mozna przy okazji wpaść na krakowskie przedmieście i zobaczyć patologiczny namiot......

Ja mam jednak ok. 400km do stolicy i nie chcę się tłuc przez pół polski. Jedyne co mogę zrobić to wypożyczyć wzmacniacze do domu i porównać jak wypadają na tle mojego metrażu ale nie chcę wypożyczać całej oferty wzmacniaczy tej firmy ;) Dlatego pytam was na co warto zwrócić szczególną uwagę.

W końcu forum temu służy by dzielić się wrażeniami na temat brzmienia, a nóż widelec, może trafi się ktoś kto porównywał kilka wzmacniaczy, o których piszę :)

Poza tymi co wymieniłem (Xa-6200, Xa-6800r, Xa-6900) widzę, że są jeszcze Xa-6950 i Xa-6950v. Może i one mają należyty pazur do rocka ?

Ja mam jednak ok. 400km do stolicy i nie chcę się tłuc przez pół polski. Jedyne co mogę zrobić to wypożyczyć wzmacniacze do domu i porównać jak wypadają na tle mojego metrażu ale nie chcę wypożyczać całej oferty wzmacniaczy tej firmy ;) Dlatego pytam was na co warto zwrócić szczególną uwagę.

W końcu forum temu służy by dzielić się wrażeniami na temat brzmienia, a nóż widelec, może trafi się ktoś kto porównywał kilka wzmacniaczy, o których piszę :)

Poza tymi co wymieniłem (Xa-6200, Xa-6800r, Xa-6900) widzę, że są jeszcze Xa-6950 i Xa-6950v. Może i one mają należyty pazur do rocka ?

Miałem kolejno A-06, XA-6800r i teraz XA-6950(09), każdy min. rok. Zawsze była to spora różnica po zmianie na coraz wyższy model. U Xindaka chyba cena odzwierciedla klasę sprzętu. Nigdy nie słuchałem 6950V ale na forum jest podkreślane, że ma najmocniejszy ( nie znaczy, że najlepszy) bas ze wszystkich xindaków co sugeruje, że do rocka byłby najlepszy.

audiofan01 dzięki za wypowiedź

Chciałbym jeszcze się dowiedzieć czy ktoś wie jaka jest różnica między Xa-6900, a Xa-6900 (2011) ?

Bynajmniej w wyglądzie i w samej specyfikacji nie widzę żadnej różnicy, a ten pierwszy jest troszkę tańszy :)

Gdyby ten 6950v był ładniejszy ;P hehe

Ale i tak go wypróbuję, dzięki za podpowiedź mztv.

Mógłbyś coś jeszcze mi o nim powiedzieć ?

no właśnie ten wygląd a to też istotne , dlatego za alternatywę biorę Advance Acoustic MAP-306 , Cambridge Audio Azur 840A-v2 oraz Marantz PM-KI Pearl-Lite , mogę do domu pożyczyć HK 990 tyle że nie wiem czy warto / miałem kiedyś H/K 970 do testu i cieniutko wypadł z Paradigm Monitor 9v5 /

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.