Skocz do zawartości
IGNORED

Paypal podrożeje?mniejsza ochrona/większe koszty transferu?

triode

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby ktoś zechciał zerknąć i przetłumaczyć na język zrozumiały dla laika:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gdyby ktoś zechciał zerknąć i przetłumaczyć na język zrozumiały dla laika:

Ukryta Zawartość

Najlepsze jest to:

"Punkt 4.5 został zmodyfikowany w celu dokładniejszego określenia obowiązujących ram prawnych w zakresie dopłat. Zmodyfikowany punkt 4.5 przyjmuje odtąd następujące brzmienie:

„4.5 Zakaz zniechęcania. W wypowiedziach skierowanych do swoich klientów lub w komunikacji publicznej Użytkownik zgadza się nie przedstawiać w fałszywym świetle ani nie dyskredytować systemu PayPal jako formy płatności. Użytkownik zgadza się, że w przypadku pobierania dopłat za korzystanie z systemu PayPal będzie to robił wyłącznie w zgodzie z wszelkimi stosownymi przepisami prawa. Użytkownik zgadza się również, że jeśli pobierze od kupującego jakąkolwiek dopłatę, to on, a nie firma PayPal, poinformuje kupującego o żądanej dopłacie. Firma PayPal nie ponosi odpowiedzialności wobec żadnego kupującego, którego Użytkownik nie poinformował o wszystkich dopłatach. Nieprzestrzeganie powyższych postanowień stanowi naruszenie warunków niniejszej Umowy i upoważnia firmę PayPal do jej rozwiązania zgodnie z punktem 10.3”."

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

Paranoja... Nie dość, że narzucają cholernie niekorzystne przeliczniki walutowe, to jeszcze takie numery odstawiają. Kompletny bezsens, ale sami siebie niszczą. I tak dla zakupów za granicą przelew bankowy międzynarodowy wychodzi taniej, z sensownymi kursami walut.

Miesiąc temu na zamówieniu zapłaconym przez przelew walutowy międzynarodowy o wartości 5,5 tysiąca złotych z koron norweskich do funta szterlinga dało się zaoszczędzić 300zł na prowizji Paypala + kursie kupna funta 5,19, kiedy normalnie był nieco poniżej 5zł...

Wiszą mi od grudnia 90 funtów za zwrot piniędzy od sprzedawcy,któremu zwróciłem towar. Gdzie mogę z tym pójść? Komisja nadzoru finansowego? Istnieje coś takiego? Kto wydaje takim firmom zezwolenie na operowanie na naszym rynku?

nowością są stałe opłaty za przeliczenie walut i przesłanie pieniędzy.Pełna ochrona tylko dla ebay.Skutek jest taki,że towar z HK na ebay zdrożał.

nowością są stałe opłaty za przeliczenie walut i przesłanie pieniędzy.Pełna ochrona tylko dla ebay.Skutek jest taki,że towar z HK na ebay zdrożał.

A gdzie do tej pory była pełna ochrona oprócz ebay?

Jestem na razie tylko kupującym. Czy dla kupujących też wprowadzono jakieś opłaty?

Dotychczas kupujący nic nie płacili więc nie sądzę aby coś się zmieniło w tej kwesti. Raczej nie "strzelą sobie w stopę"...

Dotychczas kupujący nic nie płacili więc nie sądzę aby coś się zmieniło w tej kwesti. Raczej nie "strzelą sobie w stopę"...

jeżeli płacisz kartą w systemie-jest opłata za przeliczenie waluty i za transfer poza kraj/region=>dla kupujących.

Ukryta Zawartość

A gdzie do tej pory była pełna ochrona oprócz ebay?

u każdego autoryzowanego sprzedawcy.

Ukryta Zawartość

Triode nie wiem co dokladnie masz na mysli... Mam

Konto na ebay UK od kilku lat i jako kupujacy nigdy nic nie placilem. Kupowalem rownież z innych krajów jak USA, Wlochy itp i placilem paypalem karta zarejestrowana na pay palu i nie przypominam sobie abym ponosil jakies koszta zwiazane z przeliczeniem funtow na dolary czy euro.

te zmiany wejdą w życie od lipca.dotychczas płacili sprzedajacy.

A chyba że tak. Nie zrozumielismy się poprostu. Wyżej odpisałeś na mojego posta tak, że myślałem że już te opłaty obowiązują... No cóż widać że jeszcze za mało kaski zarabiają to będą teraz jeszcze golić kupujących...

He,he.Ależ koincydencja ! Dostałem zwrot pieniędzy na kartę. Sprawa trwała od 12.12.11 !!!

Nie ma przypadków. Permanentna inwigilacja - czytają ten wątek. uwaga!!! :)

Powrót po dłuższej przerwie...

Za darmo nic nie ma Panowie. Nawet jeśli jest, to za moment nie będzie.

Paypal nigdy nie był za darmo.Po obecnych zmianach kompletnie nie opłaci się kupować drobnych przedmiotów w Azji np.płyt,wtyków etc.
Gość

(Konto usunięte)

Paypal nigdy nie był za darmo.Po obecnych zmianach kompletnie nie opłaci się kupować drobnych przedmiotów w Azji np.płyt,wtyków etc.

Taka szkoda! :(

Szczególnie tych azjatyckich "edycji" płyt...

Taka szkoda! :(

Szczególnie tych azjatyckich "edycji" płyt...

nie tylko podróby z hk sprzedają na ebay-to zastrzeżenie to na wypadek gdybyś nie wiedział.a róznica w cenie jest znaczna.
Gość

(Konto usunięte)

nie tylko podróby z hk sprzedają na ebay-to zastrzeżenie to na wypadek gdybyś nie wiedział.a róznica w cenie jest znaczna.

Ale to TYLKO i WYŁĄCZNIE sprzedawcy z Japonii :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.