Skocz do zawartości
IGNORED

AudioQuest vs Oyaide (Furukawa) vs Van Den Hul vs Cable Talk

Mr.Black

AudioQuest vs Oyaide (Furukawa) vs Van Den Hul vs Cable Talk  

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. AudioQuest vs Oyaide (Furukawa) vs Van Den Hul vs Cable Talk

• AudioQuest Emerald
      4
    • AudioQuest Viper
      3
    • Oyaide PA-02 (Furukawa)
      14
    • Cable Talk Broadcast 3
      0
    • Van Den Hul M.C. D102 MK III Hybrid
      11
    • Inny
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po kupnie kabla głośnikowego AudioQuest Midnight 2 ,chcę kupić porządny interkonekt.

Myślę czy lepiej kupić interkonekt też AudioQuesta czy może jakiś inny ?

Oprócz AQ interesuje mnie Japoński Oyaide PA-02 robony przez Furukawe , Cable Talk Broadcast 3, Van Den Hul M.C. D102 MK III Hybrid .

Który z tych kabli był by do mojego systemu najlepszy ?

Wzmacniacz - Onkyo Integra A-9911

CDk - Onkyo Integra A-7911

Kolumny - Monitor Audio BX5

Kabel Głośnikowy - AudioQuest Midnight 2

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz i głosowanie

VdH 102 miałem jakiś czas. Nie lubię go. Ociepla, daje muzykalność ale strasznie muli i spowalnia. Przygłusza to najlepsze określenie.

Cable talka mam teraz ale najwyższy model -signature gold. Muzykalnie z bardzo ładną barwą, lekko ociepla ale nie muli.

Nie mam najlepszych, jest kwestia charakteru. Trzeba posłuchać i porównać.

VdH ogólnie spowalniają i uspokajają krzykliwe systemy.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Tak, ale ze 102 jest efekt narzucenia na kolumny dywanu albo kołdry. Mimo, że to nagradzany wielokrotnie model, mnie nie przekonał.

To VDH odpada.

Midnight dodał mi ciepła , dużą głębie ,więcej szczegółów , muzykalność ,więcej życia ,dużo basu , szybkości .

Od interkonekta chciał bym Dużo szczegółów ,zero syczenia , żeby nie był wrażliwy na źle nagrane płyty i żeby basu nie podbijał bo mam go już nawet troszkę za dużo ;)

I zero efektów ,,narzucenia na kolumny dywanu albo kołdry"

Błędny stereotyp związany ze starymi kablami tego producenta.

Od interkonekta chciał bym Dużo szczegółów ,zero syczenia , żeby nie był wrażliwy na źle nagrane płyty i żeby basu nie podbijał bo mam go już nawet troszkę za dużo ;)

Chyba za dużo wymagasz od kawałka kabla .

Zresztą w tych cenach jedno wyklucza drugie.

Albo przejrzysty i nie stłumi niedoskonałości kiepskich realizacji , albo wygładzający całość ale kosztem przejrzystości.

Spróbuj

Van Den Hul The Name - łagodzący kiepskie realizacje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chord Chameleon Silver plus - przejrzystość , szybkość i wykop.

Ukryta Zawartość

Van Den Hul Integration Hybrid to już wysoka klasa. Jest i ciepełko i detal .

Ukryta Zawartość

To czego wymagasz to Van Den Hul The Orchid .

Ma to o czym piszesz.

Ale cenka ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie Van den Hul, tylko Van den Muł.

Powielasz stereotyp.

Słuchałeś Orchida czy Integration Hybrid ?

Zapewniam że nie mają nic wspólnego ze starymi ocieplającymi kablami

VdH 102 miałem jakiś czas. Nie lubię go. Ociepla, daje muzykalność ale strasznie muli i spowalnia. Przygłusza to najlepsze określenie.

Cable talka mam teraz ale najwyższy model -signature gold. Muzykalnie z bardzo ładną barwą, lekko ociepla ale nie muli.

Nie mam najlepszych, jest kwestia charakteru. Trzeba posłuchać i porównać.

słuchałęm 102 , miałem integration i nie powiem żeby muliły, ocieplają w pewien sposób tak ale nie robią maksymalnego spowolnienia

Focal + Naim

zrób sobie srebrny lub kup/wypożycz z sonus olivy

Poczytałem sobie trochę o tych sonus'ach i chyba sobie je wypożyczę ,Ale najbardziej kuszą mnie AQ Emerald i Oyaide PA-02 .

• 6 miesięcy później...
Wzmacniacz - Onkyo Integra A-9911

CDk - Onkyo Integra A-7911

Kolumny - Monitor Audio BX5

Kabel Głośnikowy - AudioQuest Midnight 2

Patrzac na"gear" i okablowanie to tak jakby lumpa z ulicy złotem obwiesic :)

• 3 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...

Mam wrażenie, że wielu znawców rzuca się na kable VdH, bo kiedyś odsłuchiwali je na swoich Technicsach i Philipsach i tak im zostało. W dobrym tonie jest na forum dojechać firmę, która ma tak tak długoletnie doświadczenie w tej branży. Wybór kabli jest szeroki dla różnych systemów. Dla jednych będzie dany kabel pasował dla innych nie i basta.

Ja mam xlr vdh i gra lepiej od audioquest sky rca. Zdecydowanie.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• 8 miesięcy później...

Rozmawiałem kiedyś z właścicielem vdh i powiedział mi taką ciekawostkę ze jego kable nawet po zgieciu nie tracą swej pierwotnej struktory przy czym inne kable przy wyginaniu mogę ulec uszkodzeniu .nie wiem ile to w tym prawdy .było to kiedyś na audioshow w uk

:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) posłuchaj tego, wypozycz jest taka opcja,

Ukryta Zawartość

VDH Orchid jest chyba najlepszym kablem na świecie w swojej cenie. Przy synergicznym połączeniu bija kable nawet 10 x droższe. Któryś z użytkowników audiogon napisał prawdę: że VDH Orchid zagrał mu lepiej niż Valhalla.

VDH Orchid jest chyba najlepszym kablem na świecie w swojej cenie. Przy synergicznym połączeniu bija kable nawet 10 x droższe. Któryś z użytkowników audiogon napisał prawdę: że VDH Orchid zagrał mu lepiej niż Valhalla.

Miałem go. Faktycznie fajny kabel ale bardzo delikatny w budowie !

W moim starym systemie zbudowanym na bazie wzmacniacza NAD, VDH Orchid pobił z kretesem kilka razy droższy kabel Tara Labs Air 1 i podciągnął cały system o 1 poziom wyżej. Oczywiście, jak każdy kabel, nie jest on w pełni uniwersalny, ale na tym poziomie cenowym mamy do czynienia z produktem wyjątkowym. Spokój, przestrzeń, niesamowita gładkość i kultura brzmienia, barwna, czarująca średnica, wszystko to jednak bez nadmiernego "zamulenia". Jako wybitny kabel wspominam też Stereovoxa Colibri - choć miał on też swoje wady (za bardzo wygładzona góra pasma). Specjalistyczne firmy kablarskie porównywalny poziom brzmienia oferują za absurdalnie większe pieniądze.

• 3 lata później...

..do @ MR.Black .A nie lepiej zamiast Oyaide PA-02 kupić Oyaide across 750 v2 ? Podobno ten pierwszy bardziej rozjaśnia ( nie słuchałem go) ,za to ten drugi gra bardziej spójnie,można powiedzieć uniwersalnie .Pozdrawiam

• 1 rok później...

Oyaide PA-02 robony przez Furukawe

Oyaide PA-02 nie jest robiony przez Furukawę. W tym kablu wykorzystano jedynie miedź PCOCC wprowadzoną przez Furukawę.

Miałem kiedyś sposobność porównać oryginalny interkonekt Furukawy Salieri z tym Oyaide. Różnica w jakości dźwięku na korzyść Salieri była ogromna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.