Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz Ki Pearl Lite czy Denon Seria 1510 AE

piotrella41

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden pedzi paczki AP za 12kzl,drugi DIY na scanach a wszystko to na PMA1500/1510 hhehehe

I co w związku z tym kermicie? Zajmij się czyś pożytecznym, zrób maturę, rozwiń intelekt i wróć za jakiś czas. Może wtedy będziesz autorytetem w czymkolwiek. A tak? Naczytałeś się jakiś bzdur o żabach i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych. A przede wszystkim popracuj nad sposobem bycia, gramatyką, ogładą i szacunkiem. Zawsze się przyda, nawet człowiekowi ze wsi.

Denon wzmacniacz najlepszy w Polsce jest,

najlepszy w Polsce jest,najlepszy w Polsce jest,

Nie ma lepszego od denona Waszego,Nie ma lepszegoooooooooooooo, od denona Waszego

Do boju do boju do boju de e non.

15 lat pozniej

bez kitu ten zenon to lipa

Nic sie nie stalo ,rodacy nic sie nie stalo nic sie nieeeeeeeee staloooooooooooo.... :)

Koniec piesni,nie bede sie kopal z "koniem" hehehehhe.Any more

OMG.

Ty tak na powaznie ?

Czy nastepny troll ?

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Kilka/kilkanascie postow wczesniej napisalem wszystko o denonie.

Reszta to zaproszenie kolegow do krainy fantazji ktore przyjalem.

Jak to mowia nie kłoc sie z idiota bo sprowadzi cie do swego poziomu i pobije doswiadczeniem.

Gość rochu

(Konto usunięte)

"Dvd Manta-->chinch czarny z koncowkami biala i czerwona-->koncowa Tangent Ampster-->glosnikowy sommer orbit 240-->Paradigm Micro -25m2 deko dopieszczony.Brzmienie hi-end"

Rozkoszne ; )

Jak to mowia nie kłoc sie z idiota bo sprowadzi cie do swego poziomu i pobije doswiadczeniem.

Pytanie tylko, kto nim jest. Jasne, że można mieć odmienne zdanie, inny gust i oczekiwania. Tyle, że jeśli czegoś nie lubię, lub w mojej ocenie coś jest niedobre, to moja opinia nie staje się dogmatem dla reszty świata, którą każdy musi przyjąć. Istnieje masa konfiguracji, których nie da się sprawdzić. W jednej dane urządzenie zagra, w innej będzie gorzej. Każdy lubi co innego. To już nie chodzi o krytykę, tylko styl ubrany w te debilne "hahaha, hehehehe" stadionowe śpiewki, tak jakbyś sam w domu posiadał szczytowe modele Accuphase. Tymczasem DVD Manta...... to jest dopiero audiofilskie cacko, co? Chcesz coś krytykować, to rób to z klasą, a nie narzucaj ludziom swojej opinii, której sprzeciwianie się czyni z reszty kretynów.

Pytanie tylko, kto nim jest. Jasne, że można mieć odmienne zdanie, inny gust i oczekiwania. Tyle, że jeśli czegoś nie lubię, lub w mojej ocenie coś jest niedobre, to moja opinia nie staje się dogmatem dla reszty świata, którą każdy musi przyjąć. Istnieje masa konfiguracji, których nie da się sprawdzić. W jednej dane urządzenie zagra, w innej będzie gorzej. Każdy lubi co innego. To już nie chodzi o krytykę, tylko styl ubrany w te debilne "hahaha, hehehehe" stadionowe śpiewki, tak jakbyś sam w domu posiadał szczytowe modele Accuphase. Tymczasem DVD Manta...... to jest dopiero audiofilskie cacko, co? Chcesz coś krytykować, to rób to z klasą, a nie narzucaj ludziom swojej opinii, której sprzeciwianie się czyni z reszty kretynów.

Tak Manta,ale ja czlowiekowi wody nie leje ze dobra do rocka skoro sie wyklada.Denek to niezly i nie glupi piec ale ma swoj ulubiony repertuar i tyle.Konfiguracje tu wiele nie pomoga,rocka z niczym nie zagra i tyle w temacie.

Moge uzyc waszego stylu i klocic sie jaka ta manta wypasna,za 80zl ale tuning zrobilem,napisalem markerem "limited edition" i tera mam hi enda.No i chinch watą oblozylem co by sygnal ocieplic.

• 1 miesiąc później...

Jako że dostałem kilka pytań na PW, odpowiem w tym wątku

Otóż w poście #33 - używając zwrotu "metalicznie rzęzi" - pisałem o zestawieniu CD Marantza z niewygrzanym Denonem 1510

Teraz, po ok 100 godzinach jego pracy mogę tylko potwierdzić: Denon 1510 jest super energetycznym, pełnym wigoru wzmakiem. Naprawdę dojrzał :-)

Właśnie dlatego się odezwałem, bo po kilku pytaniach, jakie otrzymałem na PW, stwierdziłem, że jednak sporo osób czyta posty dość pobieżnie :-)

Ten twój zwrot "a jeszcze trochę się zmieni po następnej 100" to ostrzeżenie, czy zapowiedź czegoś fajnego?

:-)

EDIT:

Naprawdę nie przypuszczałem, że dźwięk może tak "dojrzeć", stać się tak pełniejszy po wygrzaniu tego wzmacniacza... (tzn. znam i akceptuję fakt wygrzewania sprzętu, ale w tym przypadku jest to "zauważalna" zmiana in plus)

Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych merytoryczną wymianą zdań (czyli nie sz. p. Gawrona hehe),

Na wstępie mam jedno zasadnicze pytanie: Gdzie tu jest do diabła jakiś moderator albo administrator forum? Bo po tym jak jeden z użytkowników (którego pominę z nazwy by już dalej nie prowokować) się zapędził stwierdzam, że jest tu totalne bezprawie a powinny posypać się ostrzeżenia.

Wracając do tematu dyskusji miałem okazję porównać oba systemy na kolumnach DALI IKON 6 MK2 oraz DALI ZENSOR 7 i subiektywnie stwierdzam, że w tym połączeniu (muzyka bardzo różna) bardziej podoba mi się DENON.

Przede wszystkim ma bardziej stonowane wysokie tony, których w nadmiarze nie znoszę oraz mocniejsze tąpnięcie w basie. Z racji, że ma mniej wysokich (albo inaczej - jak dla mnie ma ich tyle co trzeba) to wokale brzmiały również bardziej naturalnie. W połączeniu z Marantzem miałem wrażenie (i to wyraźne), że wokale są zdecydowanie przesunięte ku górze. I to tyle w temacie.

Jestem rocznik 88 (czyli jeszcze komuna hehe) więc na pewno potrzebuję do szczęścia mniej wysokich tonów niż bardziej doświadczeni koledzy z forum dlatego zdaję sobie sprawę, że inni mogą się ze mną nie zgodzić.

Mam nadzieję, że coś wniosłem do dyskusji.

PS: Prywatnie w domu też słucham na połączeniu DALI/DENON i jestem z tego brzmienia zadowolony (pomimo różnych skrajnych opinii "znawców").

PS2: Tak jestem fanem marki DENON lecz takim bez klapek na oczach bo ostatnio zdarzały się tej firmie również i wpadki.

Pozdrawiam.

Plantman

A ja z kolei słucham zestawu Marantza SA + PM Ki Pearl Lite z dobrym okablowaniem Harmonixa, plus w przyszłości jeszcze do tego Ansae i wraz z kolumnami Xavian XN 250 Evo (plus dedykowane standy). Jestem zachwycony dźwiękiem i ten rodzaj brzmienia odpowiada mi znacznie bardziej niż wspomniany Denon. Ilu ludzi, tyle gustów - i bardzo dobrze, jest ciekawiej. Pozdrawiam.

Na wstępie mam jedno zasadnicze pytanie: Gdzie tu jest do diabła jakiś moderator albo administrator forum? Bo po tym jak jeden z użytkowników (którego pominę z nazwy by już dalej nie prowokować) się zapędził stwierdzam, że jest tu totalne bezprawie a powinny posypać się ostrzeżenia.

Zawsze jest dostępna opcja "Ignoruj"

Plantman,tez kiedys bylem fanem denona,od niego zaczalem przygode z hi- fidelity.Tez ciezko mi bylo zniesc,ze moj ukochany sprzecik to smieciuch w opini osob uzywajacych lepszych klockow.

Mnie tam glowa nie boli,ze Ty i kilku innych kupi ten wzmak-tylko kto tu ma klapki na oczach?

A co ma moderacja do tego?Mialem kilka klockow denka i wiem co soba reprezentuja,szczegolnie 1500ae.

Ale sluchajcie osob co do wzmaka denona za 3kzl podlaczaja kolumny za 12kzl.Ja wiem ,ze to jest tylko proba zaistnienia na forum bo takich mezaliansow w prawdziwym swiecie nie ma.

Nie musicie mnie ignorowac,poklepujcie dalej wzajemne kolko adoracji oobcmokanych sprzetow w prasie branzowej,bedziecie moim guru,moze sprzedam Mante i kupie cos o 100zl drozszego,zeby wzbudzac respekt swiezakow.

Właśnie dlatego się odezwałem, bo po kilku pytaniach, jakie otrzymałem na PW, stwierdziłem, że jednak sporo osób czyta posty dość pobieżnie :-)

Ten twój zwrot "a jeszcze trochę się zmieni po następnej 100" to ostrzeżenie, czy zapowiedź czegoś fajnego?

EDIT:

Naprawdę nie przypuszczałem, że dźwięk może tak "dojrzeć", stać się tak pełniejszy po wygrzaniu tego wzmacniacza... (tzn. znam i akceptuję fakt wygrzewania sprzętu, ale w tym przypadku jest to "zauważalna" zmiana in plus)

Przepraszam ze tak późno.

Zmieni się na lepsze oczywiście. Dźwięk będzie jeszcze bardziej naturalny.

Ilu ludzi, tyle gustów - i bardzo dobrze, jest ciekawiej. Pozdrawiam.

Oczywiście że tak jest, inaczej byłaby jedna słuszna marka sprzętu audio, telewizor w domu LG i karzy jeździłby Passatem 1.9TDI (nic do passata nie mam i LG też)

Medaaard lepiej na tym forum nie wspominaj o kablach bo zaraz zjawi się "kilku takich co lepiej wiedzą co słyszysz" i dostanie Ci się.

skk

Drodzy koledzy witam, po bardzo długiej nieobecności. Jako założyciel tematu zbliżyłem się do momentu zakupu sprzętu. Uznając szerokie doświadczenie kolegi Mario77 i przyjmując jako aksjomat, że do moich podłogówek Paradigm 11v7 najlepiej wpasowałby się zestaw Denona serii 1510 AE stawiłem czoło pewnemu nieoczekiwanemu dylematowi. W moim życiu pojawił się zestaw dzielony firmy Rotel RC 1550 i RB 1552. Jestem zdecydowany zaryzykować bez odsłuchu, choć przyznacie, że to mało profesjonale. Niestety moje miasto ma tylko, a być może aż dwa salony audio, w których to Rotela się nie zauważy. Sprzedawcy jednego z salonów reklamują tylko Marantza, Denona i Yamachy, a za sam odsłuch pobierają opłaty. To takie kapitalistyczne nieprawdaż. Przyznam, że przy wyborze brałem również pod uwagę Yamahę A-S 2000, lecz moja wiedza w tym zakresie opirała się na recenzjach prasowych Audio-Video. Jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystkie posty, propozycje, opinie,

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

słyszałem wiele pochlebnych opinii, o wyr,óżniającym się w jego przypadku basie jak i dobrej dynamice mowa tu o typie Arcam FMJ A28 jednak muszę pamiętać o tym,, że ma współpracować z bardzo wymagającymi kanadyjczykami. Dzięki jednak za propozycję.

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Sprzedawcy jednego z salonów reklamują tylko Marantza, Denona i Yamachy, a za sam odsłuch pobierają opłaty. To takie kapitalistyczne nieprawdaż.

Powiedz im, żeby spadali na bambus :) Z takim asortymentem to niech se do Mongolii jadą...

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Jestem zdecydowany zaryzykować bez odsłuchu, choć przyznacie, że to mało profesjonale. Niestety moje miasto ma tylko, a być może aż dwa salony audio, w których to Rotela się nie zauważy.

Rotela nie radzę kupować bez odsłuchu, tym bardziej do Paradigmów. Być może to zagra dobrze, ale obydwie marki są kapryśne co do doboru sprzętu towarzyszącego (mają mocno zaznaczony swój charakter). Do Paradigmów, jeśli w ciemno to ja bym spróbował czegoś co nie zagra zbyt jasno - jakiegoś hybrydowego Xindaka, Advance albo Roksana.

Przyznam, że we wcześniejszych zamysłach moje zapatrywania skierowane były ku Advance Acoustic MAX 450. I ile oczywiście dobrze pamiętam typ. Gryzło to sie jednak z przeświadczeniem, że to francuz przy chińskiej sile roboczej. Wnętrze jednak pozytywnie mnie zaskoczyło, pokażny transformator toroidalny, no i 25 watt czystej klasy A oczywiście początkowej, no i to co może zauroczyć to przetworniki cyfrowo analogowe Cirrus Logic. Jeśli chodzi o Roksana to powiem tylko, Boże tylko nie to. Lecz to tylko moje subiektywne odczucie. Prosze nie bierz tego do siebie. Jak zauważyłeś przy wyborze zawsze kieruję sie wnętrzem, dopiero później walorami brzmieniowymi. Dzięki za komentarz

Odsłuchiwałem Advance Acoustic MAX 450 niby nieźle, szału też nie było ale odsłuchiwałem na monitorach a sprzedawca powiedział że z większymi kolumnami gubi się na basie i w gęstych utworach też.

skk

Zakupiłem właśnie niedawno te kolumny, mają nieszczęście pracować na wzmacniaczu hk980. Wszystko sie jeszcze wygrzewa i osłuchuje, ale ja już czuję że to nie ten piecyk.

Niedługo rónież będę na etapie podobnego problemu, a nawet już interesuję się tym tematem. Osobiście kierowałbym się w stronę Xindaka, Vincenta, a najlepiej ku Denonowi 1510, zwłaszcza biorąc pod uwagę że jest to sprzęt do dostania za nieco ponad 3k, na dodatek w bardzo ładnym wykonaniu, ...no i pozostaje tylko CD do kompletu.

Po prostu radziłbym dokonać wyboru dwóch wzmacniaczy "na czuja", opinie, i opisowe charakterystyki brzmienia, I zakupić obydwa z możliwością zwrotu jednego.

Odsłuch w domu, to odsłuch w domu...

Tak naprawdę biorę jeszcze pod uwagę jedną opcję mianowicie nowe Onkyo A 9070 choć opini na jego temat nie można uświadczyć, to poważny klocek posiadający na wyjściach optyki no i sporo ważący 18 kg. Duży potencjał dynamiczny nie wiadomo jednak jak zagra ze środkiem. koszt to ok. 5k. Czy ktoś napotkal się z opinią tej integry, z góry dzięki za info.

• Moderatorzy

piotrella , pakój kolumny do samochodu i jedź tam gdzie możesz posłuchać wydasz 200 pln na paliwo ale podejmiesz decyzję racjonalnie

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Drodzy koledzy pozwolicie zapewne ja rozpocząłem ten wątek i ja go zakończę to kres mojej drogi, moich poszukiwań. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza NAD C 375 BEE. Po podłączeniu go węzłami Koda do kolumienek Paradigm 11 v 7 zabrzmiało bardzo namiętnie i soczyście tak jak oczekiwałem. Co prawda jestem na etapie rozgrzewania, lecz z każdą godziną jest coraz lepiej i pewniej. W ruch poszły i nadal idą płyty w róznych gatunkach muzycznych. Bas mimo bełkotu prasowych audiofili jest kontrolowany, panuje ogólnie dobra dynamika przy niesamowitej neutralności przekazu. Wybaczcie proszę, że się tak podniecam, ale emocje biorą górę, no przecież poszukiwałem wzmaka ponad pół roku i trafiłem go niespodziewanie i to na czuja bez odsłuchu. Nie chcę tu na forum uprawiać reklamy, ale prawdę mówiąc wybór zawdzięczam Panom z Q 21. Wyrozumiałość i cierpliwość z ich strony przyniosła dla mnie efekty w postaci zadowolenia. Wszystkim, którzy dzielili się ze mną doświadczeniem, udzielali rad bardzo serdecznie dziękuję. Myslę, że w niedługim czasie spotkamy sie tu na forum w kwestii doboru CD gdyż tymczasowo korzystam z napędu DVD nagrywarki SONY RDR-HX 980. Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam wszystkich Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.