Skocz do zawartości
IGNORED

Topowy TV LED 55-60 cali

locker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 25 Września 2012 - nie na temat
Ukryte przez Fr@ntz, 25 Września 2012 - nie na temat

cześć, jestem tu nowa :)

Czekam na porady :)

a co na to mąż? w kuchni siedzi i skrobie grzecznie ziemniaczki?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

a co na to mąż? w kuchni siedzi i skrobie grzecznie ziemniaczki?

Zupełnie niepotrzebnie złośliwisz. Bardzo to sympatyczne że jakaś dziewczyna czasem tu zajrzy.

mąż się wypiął ;) on twierdzi, ze dawno by brał tego samsunga z miejsca i się tak nie 'chrzanił z wyborem' jak ja to robię.. no cóż, kobieta nim się zdecyduje to zmieni 15x zdanie ;) dlatego on już się w to nie miesza i nawet nie słucha moich rozterek ;)

a powiedzcie, co sądzicie o kupnie przez internet ? czy bać się przywiezienia sprzętu do domu przez kuriera ? jeden gość ze sklepu internetowego bardzo mi kuriera odradzał i zalecał odbiór osobisty, w zasadzie mogłabym kupić ten telewizor w vobisie i sama go odebrać, ale kusi mnie fakt, ze kupując przez internet mam 10 dni na oddanie przez przyczyny (tylko czy to znaczy, że nawet go nie mogę rozpakować z folii i sprawdzić jak działa, bo powiedzą że już został użyty?)

albo jak kupię przez allegro to mam 5% zwrotu z alior sync ;) tylko znowu... to kupowanie przez internet...

no i nie wiem :D

może ktoś z Was ma doświadczenie w kupowaniu przez sieć takiego drogiego sprzętu i powie mi czy warto?

Nie ma obaw. Do mnie ostatnio dojechał bez problemu 60 calowy TV.

Ważne aby przy odbiorze zerknąć dokładniej na opakowanie, czy nic nie jest uszkodzone...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

@ arqie

z takimi wymaganiami to wyrzucisz pieniądze w błoto, tv ma przede wszystkim ładnie odbierać a nie mieć przede wszystkim bajery typu tvn player... podejrzewam że kupisz osobno urządzenie obsługujące ten serwis, nie wiem - jakiś player może itd

plazmy nie chcesz bo masz jasno itd, ale tak naprawdę żadnego tv nie pooglądasz komfortowo w słonecznym pokoju, matowy nie będzie miał odbić ale czy lubisz się wpatrywać w żarówkę ? a co z wieczornymi seansami ? zgrzytanie zębów z powodu kiepskiego kontrastu, kątów i nierównego podświetlenia przy 60' marnym ledzie, jakiego jedynie w tej cenie dasz radę kupić

przyznam szczerze, ze zastanawiałam się jeszcze nad plazmą Samsung PS60E6500, cena interesująca, a że plazma... dziś widziałam ten model w sklepie i na tle niektórych plazm, które świeciły się jak 'psu jajca', ten wydał się taki jakby... 'pół mat' :) taki naciągany :) ale da się przeżyć, w najgorszym razie zamontujemy jakieś rolety bo bez kompromisu się nie obejdzie... a wieczorami jak światło przestanie być problemem, to mam nadzieję będzie można rozkoszować się pięknym obrazem.

także chyba już przestaję wydziwiać i biorę tą plazmę, a za kilka lat jak oledy zapanują już konkretniej na rynku to może ceny tych kosmicznie drogich ledów spadną i będzie można kupić coś za sensowną cenę...

jeden gość ze sklepu internetowego bardzo mi kuriera odradzał i zalecał odbiór osobisty

Miałby wówczas mniej problemów z wysyłką i zrzekłabyś się opcji zwrotu towaru :)

Zakupiony towar przez Internet ( poza siedzibą firmy) zgodnie z przepisami można spokojnie odpakować, podłączyć i sprawdzić jak działa - w ramach tzw. zwykłego zarządu. Nie może mieć śladów użytkowania ( nie dotyczy opakowania!!! ) i nie być uszkodzony. Jeśli jakiś sprzedawca sądzi inaczej świadomie wprowadza w błąd i taka sprawa jest bardzo szybka do wygrania w sądzie konsumenckim.

I jak tam test LE 840? :-)

No jak dotrzymał słowa i przesłał Ci test 840? Bo jakoś tego otwartego testu nie widać, a w poniedziałek miał być, czyli zostało jeszcze niecałe dwie godziny...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

No jak dotrzymał słowa i przesłał Ci test 840? Bo jakoś tego otwartego testu nie widać, a w poniedziałek miał być, czyli zostało jeszcze niecałe dwie godziny...

Nie, nie mam testu ;-(

Loco, odezwij się ;-)

A na zdjęciu Krzysztof (locoloco) wygląda na poważnego faceta. Jak to pozory mogą mylić :)

Sorry musiałem wyjechać na targi (od poniedziałku do piątku) - wracam w sobotę.

Dopiero w poniedziałek będzie wpis - przepraszam.

A poniedziałek powoli się kończy ..............

.... ale jeszcze się nie skończył

więc jeszcze nie napiszę, że to trochę niepoważne i że dziwi mnie, jak ludzie nisko wyceniają dotrzymywanie słowa ...

ale,ale, napisał w poniedziałek, ale nie uściślił który ............ więc sprawa jest otwarta. :-)

A wrócił na pewno, bo na sąsiednim forum coś nawija:http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/88429-superplaskie-glosniki-od-sharp-znakomity-dzwiek-w-standardzie-hdss-i-wygoda-obslugi.html

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Taka ciekawostka o tym gościu (locoloco) do poczytania...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzwoniłem przed chwilą do sklepu w Olsztynie, ale miła pani rzekła: szefa nie ma...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę, że zbyt ostro zbaczamy. Tak na marginesie nie ma się co się aż tak czepiać gościa. Sprzedaje sprzęt i pisze testy. Miał trudny okres ale to było dawno. Porównując go jednak z innymi zakonspirowanymi testerami i wzmacniaczami, choćby z tego forum, osoba ta wydaje się całkiem w porządku. Stara się być obiektywny i widzę, że już nic nie musi.

No niby tak. Ale jak ktoś daje słowo to niech z gęby nie robi cholewy...

Być może nie nie śledziłeś od dłuższego czasu i nie zdążyłeś zauważyć, ale niektóre marki mają trochę więcej "otwartych" testów, oczywiście to przypadek ;)

No i niektóre marki nigdy nie zostają tam źle ocenione, niezależnie jaki model. Wszystko jest tak napisane że jest super ogólnie lub super w klasie cenowej ;)

Widzę, że zbyt ostro zbaczamy. Tak na marginesie nie ma się co się aż tak czepiać gościa. Sprzedaje sprzęt i pisze testy. Miał trudny okres ale to było dawno. Porównując go jednak z innymi zakonspirowanymi testerami i wzmacniaczami, choćby z tego forum, osoba ta wydaje się całkiem w porządku. Stara się być obiektywny i widzę, że już nic nie musi.

w błędzie jesteś

No niby tak. Ale jak ktoś daje słowo to niech z gęby nie robi cholewy...

Dobra.. dajmy chłopu szansę ;-). Ad rem Panowie.. Ja zaczynam się powoli wahać pomiędzy LED a plazmą - tzn mówię tu o Panasie VT50, przynajmniej w kwestiach najważniejszych dla mnie: czarne, szczegółowe tło i kąty widzenia. Ale muszę go zobaczyć w akcji, aby wyrobić sobie opinię. Anyway, koledzy w wątku "Plazma vs LCD" wciąż wyszukują jakieś wady technologii PDP uprawiając czarny PR ;-)

Ja zaczynam się powoli wahać pomiędzy LED a plazmą

To oznacza żeś jest Pan zwykłym kowalskim.

koledzy w wątku "Plazma vs LCD" wciąż wyszukują jakieś wady technologii PDP uprawiając czarny PR ;-)

Dlatego radzę, abyś się udał do marketu, poprosił o pilota, sam się pobawił wybranym modelem telewizora i wyrobił własne zdanie. Nie słuchaj szeptanej propagandy. Sam też kiedyś powtarzałem bzdury na temat PDP za czarnym PR, dopóki nie uczyniłem tego, co teraz Tobie radzę. Jedna wizyta w markecie pozwoliła mi diametralnie zmienić zdanie na temat plazmy.

Dlatego radzę, abyś się udał do marketu, poprosił o pilota, sam się pobawił wybranym modelem telewizora i wyrobił własne zdanie. Nie słuchaj szeptanej propagandy. Sam też kiedyś powtarzałem bzdury na temat PDP za czarnym PR, dopóki nie uczyniłem tego, co teraz Tobie radzę. Jedna wizyta w markecie pozwoliła mi diametralnie zmienić zdanie na temat plazmy.

Jak coś to zakupię VT50 z możliwością zwrotu, choć jestem pewien, że w przeciągu 1 dnia trudno będzie wszystko porównać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.