Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe DVD Pioneer już jest !

OKO

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy 575 już jest !!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

[obrazekLUKASZ-142168_1.jpg]

post-2041-100004372 1170257602_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/9487-nowe-dvd-pioneer-ju%C5%BC-jest/

Może ktoś z kolegów mógłby rzucić fachowym okiem na parametry tych odtwarzaczy:

Ukryta Zawartość

bo cena DV-575A wydaje się być bardzo korzystna. Wg Technotronika: DV-565A - 1499 PLN, DV-575A - 1059 PLN.

Gdzie tkwi haczyk? ;)

Ukryta Zawartość

Cześć,

Ja miałem Pionka 565 teraz mam Denonan 2200. Mogę powiedzieć tyle - tamten Pionek to 80% osiągnięć Denona. A stara wersja miała gorszy przetwornik wizyjny. Według mnie bardzo dobry odtwarzacz. Pozdr

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Ludzie stoje przed wyborem HK DVD22 za okolo 1200 na czarnym rynku moze w sklepie tez juz taka cena, albo PIONEER DV575A - za 950zł w sklepie u mojego znajomego, jak iwecei pioneer ma DVDA i SACD., a hk ten model tego nie ma co mam kupic? Wygladowo pasuje mi hk bo mam amplitunerek hk avr430..... prosze o pomoc - nie mam nawet jak sprawdzic roznic - nie jak juz zamowie to musze brac!! Czy moze byc duza roznica w dzwieku na korzysc hk??

Cześć Avathar,

Z tego co pamiętam chciałeś kupić tanie dvd i do tego cd. Zmieniłeś zdanie widzę. Nie sądze abyś był potem z tego zadowolony. Jednakże jeśli masz tego pionka u znajomego to weź go do domu, podłącz i zobacz czy to Ci pasuje. Jeśli chodzi o kino to powinieneś być zadowolony ale stereo z dvd to będzie zawsze kompromis. Uwierz mi, ja to przerabiałem (co prawda na yamaszce) i nie wypaliło u mnie. Jeśli rzeczywiscie chcesz i tak docelowo kupic cd to zastanów się poważnie nad tym pionkiem - jest jednak tańszy, a to co zastanie potraktuj jako zaliczkę na cd. Nie ukrywam, że jestem bardzo ciekaw jak się ten pioneer sprawuję, stąd też będę namawiał Ciebie do wypożyczenia go od znajomego nawet jeśli zdecydujesz się na HK i zdania relacji z tego co widziałeś i słyszałeś. Coś mi z naszej ostatniej rozmowy świta, że póki co twoje CD to PC, więc i tak będziesz na początek oczarowany. A jak ochłoniesz to się chęci na prawdziwe cd pojawią bez względu na to czy kupisz 575 czy też HK. Ale oczywiście klocki z jednej stajni wyglądają bardziej bajerancko.

Pzdr,

Słuchając rozumu....

hm - teraz to juz sam nei wiem - a co pioneera to jak go zamowie to juz niestety musze wziasc!! bo oni moga mi go przywieźć na zamowienie - sam nie wiem co robic - pioneera ma divixy i dvda i sacd - to mnie troszke przekonuje od niego i oczywiscie przystepna cena - a moze kiedys do tego kupie samo cd h/k :) - w sumie wyglad naprawde by sie przydal harmana - ale jakos to chyba przezyje :(, co wybrac wyglad czy dvda + sacd + divix :) czy bede uzywal dvda??

I jeszcze jedno czy te DVD maja CDTEXT?? i czy on leci na wzmaku?? jak tak to czy dvd pionera bedzie cdtext pokazywal na wzmaku harmana?? - malo wiem w tym temacie a chce naprawde kupic cos dobrego.

no i pojutrze powinienem mieć tego pionka:)

tymczasem znalazłem coś takiego na pewnym forum :

Ukryta Zawartość

Jeśli ktoś zna angielski to może coś przetłumaczy z tej dyskusji.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

-> roback

Dużo szumu na tym forum choć tak naprawdę jeszcze nie ma tego playera w sprzedaży. Na jedno jednak zwróciłem szczególną uwagę, bo to chyba ciekawi nas wszystkich. Pytanie do supportu Pioneera i jego odpowiedź:

Subject

---------------------------------------------------------------

Does the DV-575A or DV-470 play subtitles with divx content ?

Discussion Thread

---------------------------------------------------------------

Response (RJFCS) - 01/07/2004 02:42 PM

Thanks for your email.

The DV-470 and DV-575A do not currently support Divx subtitles, we are currently investigating to possibility to include this future in a possible update, we hope to have more information regarding the possibility of this upgrade shortly.

Regards.

Pioneer Customer Relations

Słuchając rozumu....

To co napisane powyżej oznacza ni mniej ni wiecej tylko to że ta kiła czytaj Pionner DV 575 nie odtwarza napisów przy odtwarzaniu Divix-a i dopiero pracują nad tym żeby to poprawić. Amerykanom, angolom i tym co znają biegle napisy do niczego niepotrzebne a resztę firma Pionner po prostu olała wypuszczając byle szybko niedopracowanego bubla.

P.s. Poczekamy zobaczymy jak się spisze Yamaha z modelem s550.

Faktycznie z tymi napisami to kiszka. Ale nie mówmy od razu, że to bubel. Przy tym słowie ma się wrażenie, że ten model to nic nie będzie odtwarzał prawidłowo i siądzie po miesiącu:)

Ja czekam i już jutro będę go miał. Mam nadzieję, że pomijająć fakt braku napisów w divx - będzie to dobry sprzęt.

1-trochę szkoda tak dobrego odtwarzacza na divx-y. Płyty DVD tak potaniały że szkoda dobrych filmów, oglądając je zbyt wcześnie z internetu. Wiele osób woli zaczekać i przeżyć "CAŁY" film na DVD zamiast go spalić wcześniej divxem.

2- ponieważ to sprzęt audiofilski powinien odtwarzać tylko nowe gęste płyty SACD i DVDAudio,których wszyscy mamy coraz więcej. Natomiast do słuchania starych 16 bitowych płyt CD faktycznie lepiej kupić w komisie za 100zł dobrego Pioneera albo Yamahę-oczywiście mowa o CD. Za 150 zł mozna wyrwać prawie nowego z pilotem.

Pozdrawiam

>> Andrzej

Co mi po cedeczku za 150zł które podpinam do amplitunera? Przecież on - jak mównią w dziale stereo - jest specem od psucia dźwięku stereo.

Acha, i mówisz, że to cedeczko zagra lepiej niż przetwornik pionka? Ze wzmakiem, z amplitunerem czy jednym i drugim?

Z ciekawosci serwis Philipsa nie naprawia na gwarancji odtwarzacza z obsluga DIvX, ktory nie wstaly po upgredzie firmware'u, sciagnietego w oficjalnej strony Philipsa.

Tak wiec stanowczo odradzam to gowno, gdzie producent nie odpowiada za opubklikowanie bubla na swojej stronie a swoja droga znajomy nie ma zamiaru odpuscic tej sprawy i bedzie uderzal do Philips Polska.

Tylko cikawe czy ten harmanik dvd22 bedzie czytal piraciki :)?? ale sprawdze t olada dzien i wam napisze :) hehe choc malo jest takich co zakochali sie w harmanie - a szkoda bo naprawde fajnie to gra!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.