Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się nad kupnem; Cambridge Audio Stream Magic 6, albo Rotela RT-12. Myślałem też o NADzie C 446, ale nie znalazłem pozytywnych ocen użytkowników.

Mam pytanie do użytkowników Stream Magic 6, czy są zadowoleni ze swojej zabawki. Nie z brzmienia, bo jest to kwestia gustu, ale z funkcjonalności, oprogramowania, wyświetlacza.

Albo inaczej, czy są z czegoś zdecydowanie niezadowoleni?

Małym minusem jest trudność z odczytem napisów z odległości powyżej 2m. Ale Cambridge Audio udostępnia darmową aplikację na Androida i Apple. Można obsługiwać Stream Magic 6 z dowolnej odległości za pomocą tabletu lub smartfona.

Mógłby mieć większy i lepszy wyświetlacz , funkcję przewijania i szybciej startować .

Ale czy to aż takie ważne ?

:)

Od początku działa bezawaryjnie , ale są tacy co w rękach kulkę z łożyska zepsują :)

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Mógłby mieć większy i lepszy wyświetlacz , funkcję przewijania i szybciej startować .

Ale czy to aż takie ważne ?

:)

Od początku działa bezawaryjnie , ale są tacy co w rękach kulkę z łożyska zepsują :)

Może pniesz do mnie ?

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Jaka jest aktualnie cena używanych SM6 ?

Trudno o używany.A jak bywają to 3000-3200, a za tyle masz nowy.To nie HI-END i ceny lecą.

Przymierzam się do sprzedaży swojego SM6. Używek praktycznie nie ma i brak jest punktu odniesienia jeśli chodzi o cenę.

Przymierzam się do sprzedaży swojego SM6. Używek praktycznie nie ma i brak jest punktu odniesienia jeśli chodzi o cenę.

Za 2500 opchniesz.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Za 2500zł to bym kupił dla siebie do sypialni :)

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Małym minusem jest trudność z odczytem napisów z odległości powyżej 2m

Myślałem że to będzie plus ;-) inne odtwarzacze mają chyba jeszcze mniejsze wyświetlacze ;-)

Daj na priv. podaj swoją cenę, wiek kolor sprzętu.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Wielkość tego wyświetlacza jest akurat.Tylko to podświetlanie jest takie do dupy że faktycznie z 2-3m już trzeba niezle się wpatrywać-zlewa się.W mniejszych wyświetlaczach z 4m bywa lepiej z wyrazistością.Ale to zależy jaki to wyświetlacz.

Czy ktoś miał problem z wejściem koaksjalnym umnie co chwile brak sygnału kabel profigold 4000 nowy na starym to samo więc chyba gniazdo

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Czy ktoś miał problem z wejściem koaksjalnym umnie co chwile brak sygnału kabel profigold 4000 nowy na starym to samo więc chyba gniazdo

Sprawdz na innym urządzeniu z wyjściem coax.Jak na 2 kablach tak się dzieje to kable odpadają.Albo wejście coax w SM6-albo wyjście coax w urządzeniu które tam podpinasz..Sprawdz oba.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Dziwna sprawa jak dotykam obudowy sm6 jest w pożądku jak puszczam brak sygnału

Może jesteś (Magiem) :) he he,naprawdę dziwna sprawa.

Co do uziemienia,to nie wiem czy to ma coś wspólnego.U mnie cały czas ,w trakcie remontów jest dom,i jak na razie po wymianie elektryki(wszystkie przewody) są doprowadzone do licznika,ale (szpilki od uziemienia) jeszcze nie są przygotowane-i w ogóle nie ma na razie uziemienia.I nic takiego miejsca nie ma.

Gość sprzedaje nowy SM6 -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W opisie aukcji czytamy:

POWÓD SPRZEDAŻY:

przez niedopatrzenie, potrzebuję odtwarzacza z dwoma wejściami cyfrowymi a ten potrafi obsłużyć jedno urządzenie mimo że ma dwa gniazda cyfrowe toslink i coaxial i to mnie zmyliło.

Czy rzeczywiście tak jest? Trochę to dziwne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Biorac pod uwage co oferuje squezebox i cene nowego to o 1000 za dużo zgadza się ale powiedzccie jak wypada to z dacem wbudowanym jak to gra? Ma start do squezeboxa plus przyzwoity dac? I jak funkcjonalne dziala stabilnie przez nasa i z obsługą biblioteki smartphone czy nie bo opinie słyszałem wręcz przeciwnie?

chwilowy brak działalności w audio.

No i po aktualizacji oprogramowania kłopot u mnie sm6 nie widzi serwera logitech media serwer właściwie widzi ale pusty działa tylko z pod bubble a z pod firmowej aplikacji i z pilota pokazuje serwer jako pusty

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Przełącznik wejść nie działa ?

I ta cena o tysiaka za wysoka.

Bez przesady-towar nowiutki-na pewno 2800 jest wart.A przełącznik może działa(albo nie) albo może gość myślał że są po dwa wejścia - optyk i coax.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Gość sprzedaje nowy SM6 - http://allegro.pl/cambridge-audio-stream-magic-6-wifi-nowy-kielce-i3795170273.html

W opisie aukcji czytamy:

POWÓD SPRZEDAŻY:

przez niedopatrzenie, potrzebuję odtwarzacza z dwoma wejściami cyfrowymi a ten potrafi obsłużyć jedno urządzenie mimo że ma dwa gniazda cyfrowe toslink i coaxial i to mnie zmyliło.

Czy rzeczywiście tak jest? Trochę to dziwne.

Ten kolega trochę pomieszał.Napisał mi że wyczytał w instrukcji,że nie można jednocześnie korzystać z dwóch urządzeń.Krótko mówiąc bał się podpiąć drugie urządzenie żeby coś nie spieprzyć :)Bo faktycznie z dwóch równocześnie się nie da.-to nie mixer. ;)

No i po aktualizacji oprogramowania kłopot u mnie sm6 nie widzi serwera logitech media serwer właściwie widzi ale pusty działa tylko z pod bubble a z pod firmowej aplikacji i z pilota pokazuje serwer jako pusty

Chyba coś nie tak z uprgadem. Zlikwidowali ten z 16-tego grudnia v266- b- 544 i aktualny jest ten z 4-tego listopada v266- b- 525. Mój SM6 po zaktualizowaniu 16 grudnia na v266- b- 544, teraz wykrywa że jest nowa wersja oprogramowania.

Tak umnie też dwa razy się aktualizował teraz widzi zawartość serwera za to nie działa firmowa aplikacja do sterowania

Odnosze wrażenie że ca nie ma startu do squezeboxa funkcjonalnie

chwilowy brak działalności w audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi