Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Oprócz konta premium, musisz mieć jeszcze zainstalowany Spotify na smartfonie lub tablecie. Uruchamiasz na dwa sposoby.

1. Masz włączony smartfon lub tablet z aplikacją Spotify. W SM6 przełączasz na Spotify (pilotem lub aplikacją). Uruchomi się wtedy Spotify na tablecie, smartfonie. Obsługujesz Spotify poprzez aplikację. Po włączeniu płyty możesz wyłączyć tablet, smartfon.

2. Uruchamiasz Spotify na tablecie, smartfonie. W ustawieniach spotify connect przełączasz odtwarzanie na SM6. Włączasz płytę i gra muzyka poprzez SM6.

Udało się! ale odpalić trzeba było z smartfona a potem już można z kompa

Edytowane przez jarek59

Panowie czy spotify też wam się tnie na sm v1 w trybie connect puszczane z smartfona /tabletu czy tylko umnie tak jest jednego kawałka wysłuchać się nieda pomóżcie proszę

Ostatnio na CXN też mi tnie. Wkurzające mocno. Zastanawiam się czy nie skontaktować się z serwisem, bo na kompie w tym samym czasie gra ok. Więc nie jest to wina szybkości transferu.

Nie jestem pewien, ale te problemy chyba pojawiły się po ostatniej aktualizacji.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

...nic nie tnie na SM V1....może to router? pożycz od kogo innego i sprawdz...:))

Edytowane przez mer

...nic nie tnie na SM V1....może to router? pożycz od kogo innego i sprawdz...:))

CXN to wg mnie to samo.

Tak jak pisałem na tym samym routerze, tylko na kompie gra w porządku. Zresztą komp leci po wi-fi. CXN tnie po LAN i po wi-fi. Także nie jest to sprawa routera.

Chyba trzeba się skontaktować z serwisem

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Dzięki w moim przypadku to chyba router neostrady dzisiaj odkryłem spotify i odrazu zonk

Panowie jeszcze jedno pytanie przy koncie premium na spotify jaka jest jakość nagrań ewentualnie na jakim serwisie jest najlepsza sorry za offtop

P.s powodem zacinania był prawdopodobnie włàczony na kompie u torrent

Najlepsza jakość na Tidal. Przy wyższym abonamencie (HiFi) masz strumień FLAC. Taką jakość zapewnia też Qobuz, ale oficjalnie nie jest dostępny w Polsce. Pozostałe serwisy Deezer i Spotify w abonamencie premium tylko strumień MP3 320 kbit/s.

Jak macie problemy z Lan CA to wyłączenie dhcp i ustawienie adresów na sztywno daje pozytywny efekt mi też ciągle zrywalo połączenie

Czy zna ktoś aplikację na Iphone (zamast bubbleupnp na androida), która wspiera obsługę Tidala ?

Posiadam SM6 v1.

Wystarczy zainstalować aplikację BubbleUPnP. Po ostatniej aktualizacji oferuje ona dostęp do serwisu TIDAL. Oczywiście trzeba wykupić abonament, aby móc korzystać z TIDAL HiFi. Po uruchomieniu Bubble i otwarciu TIDAL wystarczy renderować odtwarzanie na zewnętrzny odtwarzacz dostępny w sieci (np. SM6). Ponieważ połączenie jest przez Wi-Fi nie ma utraty jakości dźwięku. Na wyświetlaczu mojego odtwarzacza jest informacja o odtwarzanym pliku 44,1kHz / 16bits FLAC.

A na Iphona ktoś zna taką aplikację ?

Gość aqs

(Konto usunięte)

A na Iphona ktoś zna taką aplikację ?

Linn Kinsky na pewno działa z serwerem bubbleupnp czy bezpośrednio z sm6 nie wiem nie mam jak sprawdzić

Panowie jak odroznic wersje V1 od V2. Stalem sie posiadaczem czarnego CASM 6 i nie wiem co mam. Prawdobodobnie jest to model V1, ale chcialbym miec pewnosc.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Jeszcze nikt nie zgłosił do tego chińskiego dziadostwa " ałdio stim madźik" ?

Ciekawe ile jeszcze ta "marka" wytrzyma.?

Jeszcze nikt nie zgłosił do tego chińskiego dziadostwa " ałdio stim madźik" ?

Ciekawe ile jeszcze ta "marka" wytrzyma.?

Co nalezy zglosic?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Linn Kinsky na pewno działa z serwerem bubbleupnp czy bezpośrednio z sm6 nie wiem nie mam jak sprawdzić

Z SM6 nie działa. Sprawdzałem.

Koledzy wydaliście w sumie niewielką kwotę na tego SM6 a oczekujecie cudów :-)

Ja za swojego "nówka sztuka" z wyprzedaży przed zmianą modelu dałem coś ok. 2kzł ,sprawdziłem

jego możliwości i stwierdziłem (pisałem już o tym gdzieś) ,że jako dac jest co najwyżej przeciętny

(wg moich potrzeb i oczekiwań) i dlatego wykorzystuję go praktycznie tylko jako streamera .

Co prawda miałem projekt jego up-grade ,chciałem zmienić mu zasilanie z impulsowego na transformatorowe

poprzez dodanie oddzielnego zasilacza konstrukcji Tomanka (miałbym taki pseudo 851N) ale ostatecznie

nic z tego nie wyszło .

Jako streamer "po kablu LAN" czy z podłączonego HD jest zdecydowanie lepszy od każdego kompa

jak i z blu-ray Oppo w roli żródła .

Jako dac "robi" Audiolab M-DAC z zasilaczem Tomanka do którego podłączałem już różne nawet drogie

i renomowane żródła i z niczym nie gra tak dobrze jak z tym Magiciem .

Nie znam się na elektronice ale może Magic ma lepszy zegar niż M-DAC i "czyści sygnał" ,nie wiem,

nie będę się tu wymądrzał .

Małe wyjaśnienie skąd u mnie wzięły się dwa dac-i ,otóż tego Cambridge kupiłem dla córki ,sam już wtedy

miałem M-DAC-a , mam niespokojną ,ciekawską naturę więc zacząłem z tym trochę eksperymentować .

Ostatecznie córka nie wzięła tego M6 / bo srebrny ? :-) / i został u mnie a ona ma takiego "małego kombajna"

Taga Harmony : dac,wzmacniacz słuchawkowy,wzmacniacz mocy,streamer w jednym .Dałem jej do tego

jakieś Tannoye M2 co się kurzyły w szafie ,słuchawki Creative AL ,postawiła to na biurko i jest zadowolona :-)

Jako dac "robi" Audiolab M-DAC z zasilaczem Tomanka do którego podłączałem już różne nawet drogie

i renomowane żródła i z niczym nie gra tak dobrze jak z tym Magiciem .

A mógłbyś opisać jak tego audiolaba połączyłeś ze SM6 Najlepiej zdjęcie lub rysunek.

Sam się przymierzam do takiego rozwiązania.

I czy mógłbyś opisać wrażenia z odsłuchu (porównanie samo SM6 oraz M-dac+SM6).

Edytowane przez Piotr_57210
  • Pokaż nowe odpowiedzi