Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzucę coś wieczorem bo dzisiaj zapowiada się ładna pogoda i żona "goni na działkę" ,jesienne porządki :-)

Porządne dac-i jak CA M6 oraz M-DAC mają po dwa wejścia coaxilane oraz po jednym wyjściu ,poprzez to wyjście coax w M6 wychodzę kablem WireWorld UltraViolett ( 6mb) do jednego z wejść w M-DAC-u .

Edytowane przez tadeo

Panowie , spotify connect na kambodży ciął u mnie niemiłosiernie i dałem sobie spokój . Problem znany i tak Cambridge ponoć twierdzi że winny jest soft spotify i vice versa. Do streamingu używam teraz Simple Audio Roomplayer + i jest swietnie w dodatku gra to przyjemniej bo nie skrajami pasm jak w Cambridge.

Jesli ktoś potrzebuje niezłego dac-a czy pre to OK Cambridge może być ,do streamingu już niekoniecznie .

Jak macie problemy z Lan CA to wyłączenie dhcp i ustawienie adresów na sztywno daje pozytywny efekt mi też ciągle zrywalo połączenie

P.s powodem zacinania był prawdopodobnie włàczony na kompie u torrent

Mi pomogło zresetowanie w jednym czasie CXN (wyjęcie wtyczki z gniazda), routera i tableta. Na razie odpukać nie zacina się.

Jeżeli chodzi o jakość DAC-a. Najlepiej gra na wejściu USB-Audio.

Polecam skonfigurowanie kompa zgodnie z zaleceniami i oprogramowaniem CA. Różnica w porównaniu z innymi wejściami jest spora. W pełni zgadzam się z recenzją chyba w AV.

Nie słuchałem z NAS-a, nie wypowiem się czy też tak dobrze jak z kompa.

Edytowane przez osimar

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ja mam chyba wersje 1, nie chce mi sie teraz wyciagac "grata" stoi w polce, obsluguje iPadem 2, serwer Synology DS 112+ - nic nie tnie. Sporo fajnych stacji radiowych 320kB, LINN, NAIM i inne.

Poza tym do CASM mozna streamowac muzyke z aplikacji DS Audio od Synology.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Witam.Mam zamiar kupić używkę Cambridge Audio Stream Magic 6 wersja 1 .Będzie to mój 1 stream .Mam pytanie na ile byście wycenili taki 2 -letni w dobrym stanie .Mogę kupić za 1850zl cena nowego 3200 ale w wersji v 2

Dobra wiadomość dla użytkowników Cambridge Audio Stream Magic 6.

Już jest możliwość odsłuchu serwisu TIDAL HiFi na SM6. Nie bezpośrednio, ale poprzez smartfon lub tablet z Androidem.

Wystarczy zainstalować aplikację BubbleUPnP. Po ostatniej aktualizacji oferuje ona dostęp do serwisu TIDAL. Oczywiście trzeba wykupić abonament, aby móc korzystać z TIDAL HiFi. Po uruchomieniu Bubble i otwarciu TIDAL wystarczy renderować odtwarzanie na zewnętrzny odtwarzacz dostępny w sieci (np. SM6). Ponieważ połączenie jest przez Wi-Fi nie ma utraty jakości dźwięku. Na wyświetlaczu mojego odtwarzacza jest informacja o odtwarzanym pliku 44,1kHz / 16bits FLAC.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Witam.Mam zamiar kupić używkę Cambridge Audio Stream Magic 6 wersja 1 .Będzie to mój 1 stream .Mam pytanie na ile byście wycenili taki 2 -letni w dobrym stanie .Mogę kupić za 1850zl cena nowego 3200 ale w wersji v 2

drogo 1600 bym dał

Witam panowie czy na sm6 v 1 można korzystać z tidala

jak masz NAS Synology lub QNAP to można po sieci lan http://www.bubblesoftapps.com/bubbleupnpserver/

drogo 1600 bym dał też myślałem o 1600 góra w idealnym stanie 1700

jak masz NAS Synology lub QNAP to można po sieci lan

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

spotify rwie ...przez wifi i na kablu.....było tu aby na sztywno ale nie wiem jak

Ustaw adresy ip na sztywno

spotify rwie ...przez wifi i na kablu.....było tu aby na sztywno ale nie wiem jak

Instrukcja obsługi SM6, str. 15 "Edit Config".

Wyłącz DHCP

Adresy wpisujemy ręcznie tzn ustawiasz adres ip nie wiem jakie adresy przydziela Ci router ale np bardzo możliwa konfiguracja to adres ip 192.168.1.99 adres maska 255.255.255.0

Brama domyślna 192.168.1.1

Preferowany DNS 192.168.1.1

Alternatywny zostaw pusty.

Wpisz to pod warunkiem jeżeli twój routera sam w sobie ma adres 192.168.1.1

@venom200

Ustawienie adresów IP na pewno nie pomoże. To nie w tym problem. Powiedz czy na kompie również ci rwie ? Czy próbowałeś ?

@venom200

Ustawienie adresów IP na pewno nie pomoże. To nie w tym problem. Powiedz czy na kompie również ci rwie ? Czy próbowałeś ?

U mnie pomogło a miałem ten sam problem

tak jak pisałem wcześniej, mi pomogło zresetowanie routera i streamera (wyjęcie wtyczki z gniazda i odczekanie chwili aż zgaśnie dioda na panelu czołowym). Od 2 tygodni nie mam problemów. Warto spróbować. Chyba najmniej inwazyjny sposób.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Jeśli nic pomaga to ustawienia fabryczne w SM6. I zacznij od nowa.

Edytowane przez Piotr_57210

Panowie , spotify connect na kambodży ciął u mnie niemiłosiernie i dałem sobie spokój . Problem znany i tak Cambridge ponoć twierdzi że winny jest soft spotify i vice versa. Do streamingu używam teraz Simple Audio Roomplayer + i jest swietnie w dodatku gra to przyjemniej bo nie skrajami pasm jak w Cambridge.

Jesli ktoś potrzebuje niezłego dac-a czy pre to OK Cambridge może być ,do streamingu już niekoniecznie .

W listopadzie wchodzi nowy SAR+

Dziwne te problemy z spotify i graniem po sieci. Ja miałem tylko z kiepskim routerem z multimedia. Obecnie z moico i routerem Asusa sieć chodzi idealnie. Zero problemów.

Panowie jakim programem można sterować sm6 +synology

na iPhonie bubble upnp niestety na os niema

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Można zainstalować Bubble UPnP na Synology. Opis w tym wątku, patrz wcześniejsze wpisy. Niestety do instalacji potrzebna jest Java Manager. Ale można ją zainstalować tylko na nowszych modelach. Ja mam starszy model DS112 i nie mam takiej możliwości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość aqs

(Konto usunięte)

Ja mam starszy model DS112 i nie mam takiej możliwości.

da się zainstalować tylko trzeba wiedzieć pod jaki procesor

• Pokaż nowe odpowiedzi